Stäng
RSS 2.0

27 februari / Världens bästa idé?

Jag tänkte...
Ja, det gjorde jag faktiskt. Flera gånger om. Jag tänkte blogga i veckan. Jag skrev några inlägg som jag aldrig publicerade. Så dumt? Som om det skulle spela någon roll nu? Som om jag skall släta över min frånvaro i inlägg ni inte kunnat läsa? Det fungerar väl inte rikigt så? På samma sätt som jag skulle, skulle jag även varit ledig på söndag, slutat tidigt idag. Det var också bara en tanke, en tanke som senare gick och omvadlades till sex stängningar och jobb hela helgen. Ledigheten får vänta och kanske är det mödan värt som det ser ut nu? Jag hoppas det. Ha! Ni skall få veta mer senare. Längtar också efter den där förändringen som väntar. Kryptiska ord, i vanlig ordning, som också skall redas ut inom en snar framtid. 

Just nu sitter jag enligt bilderna ovan, med chiapudding, topping delux och kokt ägg. Äter, myser och lyssnar, som ni säkerligen vet vid det här laget, på fantastiska Fredagspodden med Hannah och Amanda. Det absolut bästa sättet att starta en fredagsmorgon, en jobbhelg - Ja, vad nu denna fredag nu må vara. Det spelar liksom ingen roll. Saker som fredagspodden, chiapudding och mys är alltid en bra idé tänker jag. En tanke jag inte bara tänkte utan också gjorde. Något att bära med sig framöver här också kanske? Det skall jag snart. På riktigt den här gången...

20 februari / "Varför vill du stoltsera med att du är en douche?"
Fredagmorgon. Startade med lite frukost, kaffe och första tabatan på en evighet och fortsatte med fredagspodden samt frukosten ovan. På tidningens framsida (ja, vi har fortfarande papperstidning hemma) står rubriker om näthat. Vidrigt, jäkla, näthat som dessutom varit riktat mot en 10 årig tjej. Håret på mina armar ställer som som på gevakt och jag känner hur en rysning, snabbt, ilar genom kroppen. Inte för att det låter bra i skrivandets stund, utan på riktigt. En riktig rysning av förakt. Stort förakt mot dem som kan beté sig så emot sina medmänniskor. Jag blir, för en sekund, helt mållös för att sedan låta illska bilda meningar på löpande band.

Flickan ifråga var egentligen omtyckt. Ni vet; Lite "för" omtyckt, duktig i skolan och ansågs av många vara vacker. Därmed fick hon hat emot sig och folk spred osanningar och mobbade henne ordentligt. Varför känns detta som ett alldeles för vanlig fenomen, att hatet ofta grundar sig i ren och skör avundsjuka? För att citera Sanden (ur Värvet): "När jag får sånna kommentarer (elaka i socialamedier) försöker jag tänka mig in i den situationen att den sitter någonstans och ser den här bilden och känner så starkt att "jag måste skriva någonting elakt" . Jag tycker att det är nästan är lite skrattretande att man ens vill göra det. Varför vill du stoltsera med att du är en douche?"  Detta uttalande är verkligen genialiskt enligt mig. För varför vill vissa människor verkligen det, stoltsera med att de är riktigt elaka? Jag vet inte om jag tänker skriva mer än så. Om mina formuleringar idag känns tillräckligt korrekta för att spinna vidare på? Jag tänkte mer plantera en tanke denna fredagsmorgon. Plantera och uppmärksamma något otroligt viktigt samtidigt som jag tillägger något som slog mig igår påväg till jobbet. "Det som är orättvist i livet är snarare de saker man inte kan påverka". Livet, anser jag, kännas orättvist när någon råkar ut för missöden och hemska ting snarare än när någon lyckas med något. Det är väl sällan kan kalla orättvist när någon får ett grymt jobb den kämpat för? När någon får högsta betyg på ett prov, klarar körkortet eller liknande? I de flesta fall har dessa personer kämpat. Klart att det kan finnas en rad tillfälligheter, en smula tur och annat som påverkat men mest troligt har du möjligheter att utföra underverk du också, om du har dig i kragen och kämpar? För jag tror att man kommer så mycket längre och blir så mycket lyckligare om man försöker nå framgång genom sina egna lyckanden snarare än att förlita sig på andras misslyckanden och därigenom försöka höja sig själv. Håller ni med mig? Så istället för att prata skit, lägga energi på att avundas och hata de som lyckas; Höj dina nära och kära och du har åtminstone lyckats stoltsera med att du är en fantasiskt person. "God morgon fredagspepp". 

19 februari / Mr Grey?


God morgon torsdag. Startar dagen med chiafrukost och skyndar vidare för, tro det eller ej, jobb som inte innefattar stägning. Kors! Vädret tycks leta inspiration i sexiga karaktärer vilket är helt fel. "Grey", ni vet? He. Därav försöker jag vara extra noga med, vad ni kan skåda ovan, hårinpackning. Håret mår nog aldrig så dåligt som det gör just nu när det varken får naturlig fukt, ljus eller dylikt. Jag kör "Intense repair" ifrån Loréal samt en ofärgad olja ifrån Biosilk. Har ni några superknep som inte innefattar "lämna landet för varmare breddgrader" får ni gärna dela med Er. Nu tänker jag ta del, och bli ett med, den där Grey. Dock inte i betydelsen av namn utan bege mig ut i det grå vädret. Vi ses!
 
 

18 februari / Genialitet & könsord.

 
 
/ Två snapshots från idag / 
 
"Ofta är det mer värt att skratta åt än att sörja över" sa Tornving, allvarsamt, i direktsändning igår. Jag smakar förtjust på meningen och är beredd att hålla med till punkt och pricka. Så självklart, så genialiskt? För visst är det väl så då småsaker i vardagen går snett, att man snarare borde skratta än att låta illska och vrede ta överhand? Jag som suckar så djupt, att en bil skulle kunna blåsa iväg, när jag tappar något eller som alldeles för ofta, för mig själv, säger otrevliga könsord av irritation...Moget? Givande? Inte ett dugg. Fullkomligt onödigt, såklart. Hädanefter skall jag flina lite, eventuellt himla med ögonen men definitivt inte mer än så. För ett skratt förlänger livet? Och jag vill alltid leva.

18 februari / En ny händelse och ett hett tips för alla:

 
"Vi kan kalla det healthy protein smoothie så att alla vill testa, kaloribomb delux för att skrämma någon annan eller gainer för att karaktärisera?" Egentligen är det vad du gör det till och företagen som säljer på marknaden försöker alltid luras lite. Ni vet när det kallas en sak och innehåller cirkus 0,00001% av den varan namnet kommer av? He. Det gäller att vara lite kritisk och inte låta sig luras av rubriker.  Denna superfrukost får ni kalla vad ni vill. Jag väljer "fantastiskt god" . Blir du sugen? Fortsätt då att läsa längre ned.

Ovan ser ni en del av dagens supergoda frukost. Blev sugen på en matig smoothie bowl. Som jag nämnt tidigare är jag ingen smoothie-brud. Då jag själv äter och dricker i rekordfart vill jag gärna tugga min mat för att få en skymt av den och hinna njuta lite. Idag kände jag dock för en krämig smoothie och gjorde en twist av en gammal favorit. Den blev verkligen SÅ god. Otroligt krämig, söt och glassliknande. En riktig 10:a om ni frågar mig, vilket ni kanske inte gör men det är ju ändå jag som skriver? He.

Jag slänge ihop en frusen banan, frusna spenatblad (frös in dem i höstas för att de höll på att gå ut - perfekt idag), blåbär, avokado, ekologiskt jordnötssmör, raw kakao, stevia sötströ, kvarg och en skopa choklad protein ifrån Holistic. Körde detta några varv i min matberedare och toppade sedan med chia- och linfrön samt gojibär. Åt den med sked till det, saltare, ägget samt fröknäcket & en kopp te. Med en hårinpackning på huvudet och en nyduschad kropp. Behöver jag, återigen, säga att det smakade bra denna lillördag? Och nej skeptisker, spenaten och avokadon känner man igen smak av. Det ger snarare konsistens och "göms" bakom smakerna ifrån sötma av banan och stevia samt chokladsmaken ifrån kakao och proteinpulvret. Grym kombo! Perfekt för alla. Den morgontrötte som bör förbereda frukost kvällen innan, den som tycker att det är jobbigt att få i sig frukost, den som behöver mer frukt och grönt i vardagen, den som vill gå upp i vikt (ned eller stå still också såklart, men detta är ett enkelt sätt att få i sig mycket på liten yta), den som äter sin frukost på väg till jobbet, vill ha energi för dagen, den som vet med sig att den gärna äter för lite eller bara dem älskar glass, choklad eller smoothies - Ja, alla? He. Som för att svaluta som en av de där försäljarna? Men med ren ärlighet. Ikväll händer btw något spännande som ni skall få ta del av såsmåning om. Stay tuned!

16 februari / Boost & IBS.

 
 
 
Idag är det tisdag. Det är åtminstone vad min hjärna hunnit tänka både en och två gånger denna morgon. När man arbetar söndag slipper man liksom söndagsångesten samt hoppar över den trögstartade måndag? Ha. Nästan. Startade dagen med dessa booster innan frukosten landade i magen. Citronvatten, ingefära att svälja med C-vitamin samt röd grapefrukt. Tre booster för immunförsvaret såhär i vabbruari som idag är vobbruari? 80 procent hostar mig i ansiktet dagarna igenom vilket gör att jag måste boosta allt jag kan för att inte falla dit, återigen. Har ni några superknep? Fick även frågan om jag kunde lista lite tips för IBS vilket jag givetvis kan göra. Jag har vetat om detta i cirka sex år nu men inser, när jag nu vet symptomen, att jag haft problemen så länge jag kan minnas. Dock eskalerade det för några år sedan och är i perioder mer eller mindre besvärligt. Jag skulle väl dock vilja påstå att jag har ganska svår IBS...Och jag vet själv med mig att jag skulle behöva ta tag i detta på allvar och tänka på var mina överkänsligheter ligger då detta är ett helvete alla dagar om året. Det jag gör idag är i grunden att försöka undvika det jag vet att jag reagerar på. Vad det är kan dock variera från person till person och beroende på hur stora problem man har, men mina tips för att minska symptomen är:

- Starta dagen med ljummet citronvatten samt en shot av Chlorella, detta för att kicka igång magen & vänja tarmarna innan maten, strax därefter, kommer. Jag har även börjat med Aloe vera ifrån Holistic och är hittills nöjd. Hoppas på att känna en tydlig skillnad ju mer tiden går.  

- Undvika gluten. Då gluten kan vara jobbigt för allas tarmas kan det vara en stor bov för dem med IBS. Sedan jag slutade äta gluten har jag (peppar, peppar) inte haft mina sjuka krampanfall som tidigare gjort att jag legat i fosterställning och gråtit för att avsluta det hela på akuten. Detta är en stor lättnad för mig. Märker du att din IBS förvärras i samband med gluten, testa gärna att utesluta det på heltid. 

- Vid gasproblem kan ting som kolsyra, tuggummituggande och olika typer av kål, lök och dylikt vara smart att undvika då det är gasbildande i sig. Jag själv märker att ex kolsyra och tuggummi är idiotiska val, men måste själv bli bättre på att inte äta så mycket kål som jag idag gör då det ibland ger mig besvär. 

- Sötningsmedel som Xylitol kan vara en bov. Det finns i exempelvis tuggummi.

- En fettrik kost kan förvärra problemen. Det viktigaste sägs dock vara hur man äter, snarare än vad. Att äta regelbundet är superviktigt och vad man bör göra är att äta lungt och inte äta för stora portioner varje gång då det bli tungt arbete för tarmarna. Ytterligare två saker jag själv måste tänka extra på då jag äter alldeles för stora portioner, alldeles för fort.

- Ett tips jag ännu inte tagit del av helt: FOODMAP.

- Att undvika stora mängder laktos kan mildra besvären. 

- Äta i lung och ro, röra på sig och äta regelbundet. Detta gör magen glad!, inte minst för oss med IBS.

- Stressa inte. Lättare sagt än gjort, men sådana saker påverkar IBS och kan vara förödande.

Tänk dock på att kontakta en läkare om du har magproblem och ställ inte dina egna diagnoser. Att utesluta saker man faktiskt tål/ inte har problem med kan ibland snarare skapa problem än tvärtom. Så har du allvarliga problem, sök hjälp och kolla så att det inte är något annat fel. Att utesluta allvarliga sjukdomar är viktigt. Till Er med IBS - lycka till. Det pratas för lite om detta stora problem så jag blev SÅ glad av Din kommentar då det fick mig att känna mig mindre ensam. 15 februari / Valentines. 

Min bästa vän, alla kategorier, serverade igår tio stora, röda rosor tillsammans med en supermiddag, efterätt och massa goda frukter. Vi skålade med champange och åt, efterlängtade, färska jordgubbar. Sedan dansade vi tätt ihop och bara hade det mysigt. Konstigt, tänker du nu? Att jag och min allra bästa vän ägnade oss åt detta på alla hjärtans dag, var hon inte med sin pojkvän denna "kärlekens dag"? Ha. Såklart, den där bästa vännen är givetvis synonym till min stora kärlek, min fina man. Ibland är en middag hemma snäppet mysigare än en middag ute? Man får fylla på tallriken precis hur många gånger man vill och prata oavbrutet, ostört - de två största plusen? He. Hoppas Alla ni hade en supermysig dag, oavsett vem ni spenderade den eller inte spenderade den med.

9 februari / Inspiration 2015 .


Baddräkter, strandruffs och uppsatt hår - Hello sexy summer inspiration . 

9 februari / Lektips?

 

Simpelt och soligt, kanske är det en bra beskrivning av lunchen och dagen i sig? Flög ut, som den svensk jag är (läs: inte van vid sol!), för att fånga några få strålar av sol samtidigt som jag avnjöt en supergod och väldigt enkel lunch. Ungsbakad kycklingfile, färsk mango, avokado, broccoli och grönkålschips med flingsalt, somrigt och smakrikt. Dock bestämde sig snart för att leka kurragömma, eller skall vi säga burken, med mig något ett tioårigt jag hade ljublat över men som jag idag bittert suckade åt då fick jag vara tagare resten av dagen då jag aldrig fann solen igen, he. Har åtminstone haft en otroligt välbehövlig dag med mig själv denna lediga måndag. Att lite sol kan inge en sådan känsla av glädje bara sådär? Jag borde flytta. Flytta dit kurragömma och burken sällan existerar och där mango serveras färsk mer ofta? Dit vatten klunkas för att jämna ut vätskenivåer som sjunker av svett och vitamin D produceras var dag? Där det verkar simpelt och soligt var dag? Ha.

8 februari / Hållbart för IBS.

 
 
 
Ovan ser ni en av nyheterna som kom med posten i veckan. Proteinpulver, choklad, ifrån Holistic. Jag har tidigare kört Fitnessguru men senaste halvåret varit tveksam till dessa pulver då innehållsförteckningen är alldeles för lång och innehåller saker jag inte riktigt förstår vilket är ett dåligt tecken. Därmed har jag, till stor del, varit helt utan proteintillskott men saknat det i vissa situationer. Detta protein har jag endast hört gott om och det faktum att det innehåller matsmältningsenzymer samt ej innehåller några konstigheter eller sötningsmedel av något slag har slutligen fått mig att hala upp de där extra kronorna för att testa. Hittills tycker jag att det verkar toppen. Min mage har ännu inte reagerat (har en hemsk IBS) vilket är den absolut största vinsten av alla och jag tycker att man känner skillnad i smak och struktur gentemot de billigare alternativ som jag testat. "Tummen upp eller hela handen i en high five?" - Ungefär så. Åtminstone något i samma, positiva, anda. 

8 februari / Fifty Shades Of Grey.
/ En randig nyhet á la 80 kr. Hatar ränder, prickar och bomullsmaterial men ansåg väl att denna, till vida byxor, kan få pryda mig några gånger när känslan faller in. Vad tycker ni? / 

Morgonens nederlag delux: Jag råkar åka lite väl nära vår häck då jag svänger upp på infarten med bilen och hör att ett antal grenar rispar emot. Tänker givetvis x-antal svordommar, kollar lite diskret om det syns något och går in. Möts av pappa i köket som, inom kort, kikar ut över uppfarten varpå han ställer frågan "skrapade du bilen idag?" . Jag, som egentligen inte tänkt erkänna mitt misstag säger förbryllat ett "Jag kan ha åkt emot häcken lite..." och där är det igång. Såklart! Ha. Senare ställer jag frågan "syntes det någonting på bilen?" och får ett "det vet jag inte" , till svar. Jag kan då inte förmå mig att förstå varför han då frågade om jag kört emot med bilen och är inte sen att fråga vad han ens fick detta ifrån. Svaret är då "Det var inte jag som frågade. Det var du som talde om att du gjort det" och jag blir upprörd då det inte alls var så. Han frågade ju om jag kört emot? Pappa påstår att han inte alls frågat det. Vad är er tanke nu? Ha. Förstår ni mitt misstag? Vad han frågade var om jag skrapade (rutorna) på bilen denna morgon? Attans. Jag är ingen oärlig person men så länge det inte syns något hade jag gärna inte delgivit pappa denna lilla incident. Ha! "Och jag funderar över vilket nederlag som var störst; Utförandet eller avslöjandet i sig?"  En nyans av mig.

7 februari / Inte tjugo längre.


/ från instragram @idaacarleborn /

"Det må vara tydligt. Det faktum att man inte längre är tjugo", tänkte jag för mig själv när jag igår snörade på mig ett par löparskor för att promenera till jobbet. Sunt förnuft? Kanske är det ett tecken? Att man på något vis blir lite klokare med åren? Åtminstone på vissa plan, ett i taget. För många är det säkerligen självklart, men den yngre versionen av mig hade prompt tagit heels att spatsera i. Men igår, då gick jag hellre stadigt. Dock med klackarna i väskan, så att jag direkt efter arbetet kunde klä mig ordentligt igen. Såklart? Det må vara en grej att bli lite klokare. Men så till den grad att man på heltid blir gammal, tråkig och slutar fräscha? NÄ. Sån tänker jag aldrig bli. Inte ens när tjugoett blivit hundra eller mer. Inte ens då. 

6 februari / Super food. 
En typ av människa jag inte förstår mig på är den typen som inte fullkomligt älskar smaken av choklad? Ha. Skämt åtsido såhär innan någon tar mig på orden. Dessa chokladbollar var helt fantastiska. "Precis som vanliga" för den som vill kategorisera i "vanligt" och "ovanligt" (?). Dessa är dock fria ifrån socker, gluten och mjölkprotein, fyllda med massa härlig näring. De är perfekta att ta med i väskan och fyller diverse funktioner såsom fikabröd, mellanmål, pre-/postworkout, efterätt, topping, godis då de är fyllda med massa energi. För att locka kan vi, som företagen skulle gjort, kalla det "super food" och på svenska kan jag även tillägga ord som "super good".

För 15 st bollar: 
1 dl boveteflingor / 2 msk raw kakao / 2 msk kokosolja / 1 dl mandelmjöl / 0,5 dl fet, krämig kokosmjölk / 0,5 dl kokosflingor / 0,5 dl kallt kaffe / Eventuellt 2 msk proteinpulver (hade själv inget hemma och det fungerade utmärkt utan).  / valfri sötning efter smak (jag änvände Stevia dvs "ICA sötströ" . 

Rör ihop alla ingredienser och forma 15 lika stora bollar. Rulla sedan bollarna i valfri topping (ex kokos, fröer, gojibär). Jag rullade, som ni kan se, mina i psyliumfrön samt pumpa- och solroskärnor. De blev toppen! 

5 februari / Om D-vitamin.

 
 
 
Har väl fått fnatt och lurar mig själv med D-vitamin och tar fram klackarna. Som om denna D-vitamin vore solen själv och klackarna därmed ett bra alternativ? Att fota utan blixt i mörker var ingen bra idé alls och ger inte denna kornblå färg rättvisa. De matchar dock burken som, bland annat, anlände per paket idag. Jag har aldrig tidigare testat D-vitamintillskott men känner att det verkligen är på tiden. Den främsta källan till vitamin D är, som ni säkerligen redan vet, sol. Sol som inte riktigt är närvarande i detta land, denna tid på året. Jag läste dessutom att solen, här i Sverige, endast lyser starkt nog under några få timmar mitt på dagen på sommaren, för att D-vitamin skall bildas. Detta lager skall sedan räcka till nästa sommar...Inte kontigt om vissa får brist och känner trötthet, får ett nedsatt immunförsvar och dylikt? Visserligen kan man få sig sig D-vitamin via kosten, exempelvis genom fet fisk och ägg. Dock har jag läst att det krävs cirka 35 ägg eller minst 350g fet fisk per dag för att komma upp i de nivåer man egentligen behöver, och riktigt där är jag inte, haha. Jag förespråkar egentligen inte en massa tillskott, utan givetvis att man äter mat och därigenom får i sig den näring man behöver, men just D-vitamin är helt ofarligt då det är svårt att överdosera. Tänker nu testa 1 tablett om dagen, i kombination med den grymma kost jag äter, och se om man får någon märkbar effekt. Har någon av er erfarenhet av dessa tillskott? Detta är första gången jag testar Holisics produkter, men vad jag läst mig till verkar de renast möjliga. Deras produkter var lite dyrare men det anser jag helt klart värt snarare än att de är fullproppade med konstigheter. I paketet följde även två andra nyheter med; Next up! Vi ses. 

Några korta fakta om D-vitamin (källa kostdoktorn.se):
/Brist visar samband med vinter- och vårdepressioner / D-vitamin stärker skelettet / Kan förbättra humöret och göra dig piggare och gladare / Kan minsta risken för cancer /  Stärker immunförsvaret . 

5 februari / Småprat och trender?

 
 
Bilder ifrån Cypern, Fig Tree Bay, 2013 . / 

Jag önskar att jag kunde säga att jag är en såndär superpositiv, härlig människa som alltid tar allting med en klackspark och inte ser några problem alls. Först då skulle man ju vara "hipp" och inne, härlig och allt det där som är så satans. Sanningen är att jag inte alls är sådan, åtminstone inte i alla lägen, inte när det gäller mig själv. "Jag har alltid sån otur" är känslan jag har angående situatuioner jag hamnar i och ja, det bekräftades väl ännu lite mer när jag idag, efter 1 månads (läs: sedan lunginflammation nummer 1 av 4 hoppade på mig för snart 3 år sedan!) sjuk, förkyld, okej, förkyld, okej, vaknade upp med riktig halsont. Tvingade mig därför att somna om, trots att jag fullkomligt avskyr att sova länge, och gick senare upp för en långfrukost i ett tyst och tomt hus, borta. Därefter tog jag mig ut i snön för lite frisk luft och fortsatte vidare hem för lunch. Jag försöker verkligen vara positiv, uppskatta småsaker och hela tiden vara tacksam vilket jag verkligen är men ibland är det okej att vara lite sur över småsaker som försämrar livskvalitén en aning (i negativa tankebanor, läs: mycket)? Ha!  Egentligen är jag så tacksam, lycklig och älskar livet SÅ mycket. Jag är glad över att vara frisk, stark och vara en del av den fina familj jag fått äran att födas i. Vad är ni tacksamma över? Kanske skulle jag lista några favoriter just nu? 

Favoriter och dylikt just nu: 
Produkter: Concealer, hårinpackning och handsprit. En täckande räddning, en vårdande räddning och en förebyggande. / Tankar: Jag är lyckligt lottad, frisk och stark. / Ätbart: Sötpotatis fries, nötsmör och grönkålschips med flingsalt. / Dryck: ICAs "I love Eco" snabbkaffe med stevia - Hello coffein & sötma. / Cravings: Helt frisk ifrån influensor & dylikt, sol, vårshopping. /  Längtan: PARIS baby.