Stäng
RSS 2.0

31 oktober / Yogapung och mera ligga?

/ Höstens kappa, dagens mähä - Lång, svart & detaljer i guld / 

God morgon fredag, ledighet och toppenavslut på veckan. Hey! Igår testade jag, för första gången i mitt liv, Mojo Yoga, då tillsammans med mina arbetskamrater vilket var superkul. Körde konstiga ställningar á la hundar och hälsningar, skrattade och kände mig skön i kroppen efteråt. Kul! Dagen idag, vilofredag, startades istället med en solig promenad tillsammans med Hanna&Amanda, därav rubriken? Efter deras gamla avsnitt "Yogapung och mera ligga" kan jag liksom inte höra ordet yoga utan att höra denna rubrik spela på repeat inuti mitt huvud. Jag kan inte för mitt liv minnas vad detta poddavsnitt handlade om men kan efter yogan bara tänka att det må resultera i mera ligga - en stark och smidig kropp? Ha. Idag skall jag åtminstone ligga, då på latsidan i ett ledighet och heldagsaktivitet med familjen. Blev dessutom bjuden på en Halloweenfest helgen till ära. Som jag tjatat om det och så "plötsligt händer det" ? Då två dagar innan festen intill ett "vad i helvete skall jag vara" ? Det tåls nog att tänka på. Jag skall låta er haka på. Nu skall jag dock haka på kappan över kroppen och bege mig ut på äventyr - med kameran i högsta hugg? Till fler som hugger. Spännande...

28 oktober / Tisdagstipset;

 
 
Veckans tips, tisdagstipset; Ekologisk bönpasta ifrån Risienta. För alla pastaälskare och, okej, alla andra också; Pasta gjord på endast sojabönor. Konstigt tänker skeptikerna nu (såklart!) och rynkar förbryllat på näsan? Det gör jag åt dem och säger nu att denna pasta smakar "precis" som "vanlig" (?) pasta. Till och med min skeptiska man smaskade i sig och tyckte att den smakade utmärkt. Då är det toppbetyg, på riktigt, mina damer och herrar.

Denna pasta är alltså gjord på sojabönor och är därmed rik på vitaminer och mineraler. Dessutom håller man sig mätt längre då den är mycket rik på protein och fibrer. Win-win? Att den är naturligt glutenfri och ekoloiskt producerad ger den 10/10 ifrån min sida. Jag är egentligen ingen pastaälskare alls och eftersom jag på senare år upptäckt att jag inte tål gluten har det inte blivit pasta på länge, tills nu? Ovan ser ni den ihoprörd tillsammans med en klick kvarg, massor kryddor och ungsbakad torsk. En supergod kombination som jag valde att toppa med ketchup. Den funkade även utmärkt i samma kombination, fast med lax, och fungerar i all oändlighet. Exempelvis kyckling och krämig sås, kycklingwook eller kryddiga nötfärsburgare. Jag kommer att kombinera den i all oändlighet. Den finns även som spagetti. Perfekt! Till alla pastaälskare, glutenintoleranta, krångliga magar, hälsomedvetna. Till er som vill äta mer grönsaker, fylla kroppen med vitaminer, hålla er mätta längre (än med "vanlig" pasta) - ja, som sagt, för alla? Detta är tisdagstipset denna vecka. Vad tycker ni? Berätta gärna vad ni tyckte om ni testade. Jag skall slänga ihop den för Er i lite roligare kombinationer framöver. 

28 oktober / Den optimala lösningen?
Den optimala lösningen till ett "jag är så trött att jag inte vet vad jag heter" är mer arbete? Konstigt tänker någon tills damen ifråga drar av svaret "för vi har namnskylt på jobbet". Ha! Och de talas om att redbull ger vingar? Dock verkar frisk luft, celsius och god mat göra detsamma då jag inte halsat någon redbull, yet. Snarast skall jag flyga, läs cykla, iväg till mitt arbete. Dock kommer ett tips upp senare under dagen. Tanken är att jag i bloggen skall införa "veckans tips" för Er. Detta tips kan variera i kategori. Vad det är denna vecka blir ni snart medvetna om. Vi ses!

26 oktober / Det gästbloggas nedan?

 
Drömfrukost delux, drömdag och lov för många? Oktober försöker samla bonuspoäng såhär i sluttampen? En sak som enligt mig inte genererar några bonuspoäng är följande människor; (Okej, blev någon däute nervös nu? Ha) Folk som hostar rakt ut / rätt i handflatan! Jag kan inte för något i världen förstå varför man gör det. Kan någon förklara kanske? Är man 1) Rent av elak eller 2) Lite dum i huvudet ? Ha!  Man fiser inte rakt ut offentligt, rapar inte rakt ut under en middag på resturang och kletar inte någon form av smuts på andra, så varför i hela världen tycker en stor del av befolkningen att det är helt okej att hosta rakt ut offentligt, ja, till och med rakt på andra? Hosta som är en av få handlingar som faktiskt genererar smittspridning och sjukdom. Om mannen du sitter bredvid på bussen fiser lider du inte mer av det än i följande minut då det eventuellt luktar illa men väljer han att hosta dig i anskiktet kanske du blir sjuk i veckor vilket kan generera förlorad lön, uteblivna semesterresor, missade chanser i projekt etcetera? Jag säger nu inte att vi skall börja med andra konstigheter, som att fisa på varandra, utan vill endast få igång tankeverksamheten och uppmana till en bättre höst i ett illsket "hosta i armen för helvete" . Ha! Igår hostade ett flertal människor på mig. En individ var dock utmärkande då denne gav mig en släng av en riktig "sjuk-hosta" , på 40 cm avstånd, rakt i ansiktet med följde att mitt hår till och med fläktade till. Så, nu väntar kanske ytterligare en tre veckors lunginflammation på mig? HA. Det enda jag kan tänka är "fan att han inte fes" ? Okej, där fick även de som inte har ögon för orden mellan raderna också ett smakprov ironi? Missförstå mig rätt när jag säger att många människor ständigt klagar över sjudomar och förkylningar som envist etsar sig fast och vägrar att släppa taget, samtidigt som de hostar, harklar och snyter hejvilt. Ologiskt? En liten rörelse med armen skulle kunna spara så mycket välmående, tid och pengar. Nu låter jag säkerligen överdriven i visst avseende, men jag är så förbannat trött på att ständigt springa runt och bli sjuk pga ren bristpå respekt på offentligaplatser som kommunaltrafik, butiker och gymmet. Håller ni med mig? Hostar du i armen eller rakt ut, varför? Det återstår nu att se om drömveckan blir en ny sjukvecka. Jag har varken tid, lust eller råd till det.  "Signerat Agda 85 med en underton av ironi men med ack så mycket sanning"  ? 

26 oktober / Gratismys & morgonsömn?

 
 
/ Slängde ihop turkisk yoghurt m. varma hallon & stevia sötströ och toppade med banan, röd grape, psyliumfrön, bananskivor, Paulúns osötade granola samt kanel och riven kokos till mannen & chokladgröt med drömtopping till mig / 

Att sova en timma längre samtidigt som man går upp vid samma tid som man brukar? Ha. Nog kan det låta konstigt? Inatt ställdes klockan tillbaka en timma och det tackar jag så mycket för inför kvällens arbetspass. Fem stägningar på sex möjliga dagar, tio arbetsdagar i rad. Bom! Därmed kickade jag igång dagen med frukost för mig och mannen; En timmas frukostmys framför tv:n. "Lite gratis sömn, lite gröt och lite gos, och damen själv är nu redo för ytterligare två stägningar?" - Let's go! Skall försöka trycka in lite uppdatering under mina arbetstimmar, då utan att uppdatera under mina timmar på jobbet? Även där lika luddig magi som med den där gratistimman? Ha. Inte riktigt. "Och jag tror att jag har er med mig utan att förvirra" . 

25 oktober / En ny favorit?
 
En sneak på goodiebagen samt dagens färg för läpparna, Pink Fever 285. Har länge tjatat på med mycket rött och kände därför mig extra fräsch i dagens rosa. Detta stift var precis lagom rosa och passar en vardagsmake perfekt. Det satt även toppen under arbetsdagen - fyra av fem möjliga poäng. Detta kommer bli en ny favorit i sminkhyllan . Nom! 

24 oktober / #Dröm


Idag fick jag brev. Det händer så sällan nu för tiden. En gång i månaden dimper mobilräkningen ner i brevlådan, en gång om året en kallelse till farbror tandläkare & så idag ett kuvert med avsändare "Loreal Paris" innehållande text om ett stycke paket att hämta. Jag tänkte väl någonstans att en resa till Paris var allt, men jag hade, som ni kan se ovan, fel (ännu en sak som händer sällan? Ha). Inuti paketet gömde sig denna fina låda med ett innehåll jag kallar "dröm". Jag behövde precis allting i denna låda. Wow! Vad den innehåller skall ni bli varse vartefter. Då med start imorgon? Vi ses. 

23 oktober / "Jag kunde avskytt det..."

 
"Jag kunde nog avskytt det om det inte varit just du, istället njuter jag. I varenda liten del av dig kan jag borra in mitt ansikte. Jag kan låta läpparna, sakta utforska, vandra över din kropp. Jag kan njuta av att bara vara,  nära. För att jag älskar hela dig, just därför? Tänk att något så otroligt, något så fantastiskt, på samma gång också är det mest naturliga? Att något som borde mötas med vördnad blivit en ren och skör självklarthet. Ibland bekymrar det mig. Ibland, men inte alltför ofta. För nog vill jag att du skall rycka till när jag, naken, spatserar förbi. Att du skall rysa varje gång jag, ömt, kysser din nacke? Nog vill jag. I samma stund vill jag att du skall se oss som en självklarhet. Att du skall ta ordet VI förgivet samtidigt som du inte tar mig förgivet. Kanske är det en enorm skillnad? Kanske ligger det en stor tyngd i just det ordvalet? Vi, mig.

Och jag minns de åren då jag kunde gråta när du gick. När ångesten alltid förknippades
 med ensamheten? Du var lika mycket min. Ändå kunde jag plågad vrida mig av olust till tanken på att du skulle vara någonannans? Helt oprovocerat. Vi var nog bara barn. Med det inte sagt att det inte var kärlek. För det var det. Gränslös kärlek! 

Och jag kan hela dig, varenda del.  Jag kunde avskytt det om det inte varit just du; Närheten. Istället njuter jag. I varenda liten del av dig kan jag borra in mitt ansikte. För att du är min människa, "

20 oktober / Tips, fuck & julbestyr ?

 
 
/ Ett snack ifrån gårdagen & boken "Äta träna leva" av Kristina Andersson & Erika Kits Gölevik / 

När jag var liten fick jag alltid en summa pengar att köpa julklappar för, till mamma och pappa. Då spatserade farmor och jag alltid arm i arm genom köpcentrumet och handlade ihop. Det var vår grej liksom, en slags tradition som följde mig upp i ålder fram tills hon blev sjuk (Fuck cancer, skriker mitt hjärta nu för full hals och jag flikar in ett "stöd cancerfoden" & ett "köp rosabandet"  innan jag sedan fortsätter att skriva som om ingenting har hänt). Jag brukade ofta göra så att jag köpte fina smycken till mamma. De jag själv ville ha eftersom jag då visste att jag fick lov att låna dem. Otroligt fult eller väldigt smart? Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket av dessa jag bör skriva. Och varför berättar jag då detta? Jo, för att boken jag i slutet av sommaren köpte till min svärmor i present nu ligger hemma hos mig istället. Ha! Jag köpte något jag själv skulle vilja läsa och lånar nu? Inte min tanke, som när jag var liten, men så blev det och därför måste jag slå ett slag för denna bok. Wow! Alla över 18 år borde läsa den. För er som inte vet vilka dessa damer är kan ni googla deras namn. Kristina Andersson är ett känt ansikte från bland annat olika program på tv4, har magisterexamen i nutrition, läst biomedicinarprogrammet samt funktionell träning och är marknadsekonom.Hej Cool tjej (läs: Fantastisk kvinna!). Hon har lite koll kan man säga och står för hälsa baserat på hur vi faktiskt fungerar och kommer med fantastisk faka, nyttig för alla. Lite biologilektion helt enkelt? Jag har endast tagit mig en bit in i delen "Äta" och kan ännu inte tala för de andra delarna, men hittils; Bam. Ni som är intresserade av hälsa, en frisk kropp, ett långt, välmående liv eller er själva; Köp, låna, läs eller ge bort till någon ni bryr er om. Jag själv skrev ett kort med en dikt om min svärmor, till henne. Jag beställde boken på bokaffären och lät svärmor få sms-avin utan att veta vad hon skulle hämta ut. Därefter fick hon hämta ut den present jag låtit butiken slå in. småkul grej? He. Mycket roligare än ett presentkort (enligt min mening) om inte personen ifråga verkligen önskat sig något specifikt. Har ni börjat fundera på julklappar än? Jag själv är SÅ sugen på jul och allt vad det innebär, däribland julhandeln, rim & klappinslagning. Ha. Avslutar nu med ett citat ifrån boken i ett "Du blir inte tjock av skärpmat förs du äter för mycket av det. Däremot kan du bli sjuk av skräp innan du blir tjock" . - Tänkvärt för många, allrahelst de som tycker att smala individer dock kan leva på hel- och halvfabrikat, karamellkungen och socker utan att hälsan påverkas, då de är smala (jag själv som liten & tonåring!) ? Fel, fel . 

20 oktober / Avskyr "gott och blandat"?


En del av vardagen, lately. Jag har spatserat på stadens gator med en fin vän, ätit god mat, umgåts med familj och släkt, gjort goda gärningar åt min fina mormor. Jag har pussats på, fikats med, tagit tid för mig själv. Läst i en intressant bok jag tänkte tipsa er om (varning för känsliga läsare. Ha!) och jobbat en del. Jag har tänkt på det här med bloggen. När regnet smattrat mot rutan och jag stått redo i en ny klänning att fota för Er har jag tänkt och tänkt. "Allt eller ingenting, Ida?" - Jag funderar på att lägga ner. Lägga ner eller helt börja om. Endel av mig vill ju verkligen få skriva. Skriva vad som känns i hjärtat. Tipsa er om goda frukostar, fota vackra saker och dela outfits vilket jag varit otroligt dålig på. Vad vill Ni? Hos vissa sticker hälsa ut ögonen, hos andra de där texterna ifrån hjärtat? Vissa vill läsa om mode, andra om åsikter? En topplista kanske, om drömmar? Vad säger ni; Vill ni ha något renodlat eller en skön mix? Jag hatar gott och blandat, plockar hellre min egen mix. Hur ser ni på saken, och om ni får vara med och plocka, vad väljer ni? Vi ses. Det gör vi. Denna gång snarare än ni tror. 

17 oktober / Redo för bal?

 
 
 

Denna tid på året är det exakt tre år sedan jag beställde min balklänning. I huvudet skrevs även ett och annat adjektiv innan ordet balklänning i inlägget, men vi är väl ändå svenskar? Ha. Jag bestämde mig för klänningen i oktober och dansade bal 26 maj samt 2 juni. "Herregud vad tidigt", tänker någon men faktum är att det inte alls är tidigt att inhandla en klänning såhär års. Tvärtom! Vill man kunna välja och vraka, ha chansen att få just den klänning man faller för samt ha tid på sig skulle jag tipsa alla som skall dansa en seriös bal att börja leta nu. Butikerna får nämligen inte sälja likadan klänning till en och samma bal vilket kan medföra att man inte får välja den klänning man faller för. Katastrof? Enligt min mening, ja, då jag alltid vetat vilken typ av klänning jag velat ha. 

Ovan ser ni min klänning, frisyr, bh, utsmyckning och skor. Skorna köpte jag för en otroligt billig peng. De är inte fina någonstans men satt fast på foten och saknade klack vilket var förutsättningarna då jag dansade europas största bal och då de inte skulle synas. Jag beställde min klänning utan att ens prova då den inte fanns i butik och lät sedan sy om den från dragkedja till snörning. Köpte även handskar och smycken ifrån samma butik vilket gav mig ännu lite mer rabatt. Min Free-bra köpte jag på Twilfit och den har varit absolut toppen. Återanvändningsbar ca 100 gånger förutsatt att man är noga med rengöring. Väskan hittade jag på butiken Glitter. 

Tips till Er som skall dansa framöver;
1) Beställ klänning så tidigt du kan. Vänta inte!
2) Boka tid för hår, make & naglar (om du skall fixa det på salong) så fort du vet balens datum. (Välj någon du litar på, som kan dig och se till att bli provmakead & prova frisyr innan). 
3) Välj bekväma skor som sitter på foten och gå in skorna innan baldagen. Skoskav klär ingen!
4) Sy inte upp klänningen innan du vet vilka skor och vilken bh du skall ha på baldagen. Låt klänningen vara lite kort om du skall dansa.
5) Välj det DU vill ha. Strunta i alla andra och vad de skall ha på sig etcetera. Denna dag skall du känna dig vackrast på jorden & det gör du om du klär dig som Du alltid drömt om. 
6) Fixa bil i tid och tänk om att en Cab kan bli ett nederlag vid regn. Det blåser även mycket för frisyr och make.
7) Inhandla ett läppstift, lösögonfransar (?) och ett stort paraply för baldagen. Fyll även väskan med näsdukar, täckstift, tuggummi & tamponger? Ha. "Alltid redo?" Jag är SÅ avundsjuk på alla som har balen framför sig. Detta är en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag hoppas det blir er också. 

Where to go? 
Klänning: Inte butiken hela vänskapskretsen besöker, bätet. Budget: Blocket eller låna/hyr. 
Free-bra: Twilfit (få hjälp att prova!) - Budget: Lindex. 
Hår: Jag skulle säga; DIN nuvarande frisör som har koll på ditt hår och vad du gillar.
Väska: Glitter, Accessorize, Nelly.com, Asos, Zara.
Hårsmycken: Glitter, H&M, Accessorize, River Island. Utomlands: New Look, Bherska, Prime Mark.

17 oktober / Utan att attraheras? 
 

Och jag avskyr klyschorna, de citat alla citerar, texter som inte är mina egna; ord som tagits ifrån någon annan för att användas som egna? Ändå kan jag älska klyschiga handlingar på vissa nivåer och inte minst typiskt mysande. Jag har de senaste veckorna haft en djup och innerlig längtan efter jul. Definitivt inte efter vinter och kyla men efter julen i sig. Kanske för att jag inte fattat tycke för den period som tar vid när värmen lagt sig och löven gulnat? Kanske för att jag älskar just advent och allt som hör till? Vem vet. Just därför har jag valt att tända mängder med ljus om dagarna medan röster ifrån Nielsen och c/o fyllt rummen med skönsång och hjärtat med en barnslig längtan i form av julmusik. Det suckas och himlas med ögonen? Men jag låter det inte slå ner mig, vacklar inte ens till. Jag är nog van. Ha! Och just denna period tycker jag att vi skall passa på; Förgyll varje morgon med tända ljus, stora, smaskiga frukostar och lugn och ro - Kliv upp lite tidigare för att njuta. Läs otaliga nummer av modetidningar och inspireras av kakigrönt, kappor och höga stövlar. Ta lugna promenader och lyssna till lövens prasslande under fötterna. Drick varmt, mys mycket, lyssna på julmusik om du älskar julen, den är ändå så kort. Boka in roliga små händelser och njut av den årstid, jag egentligen anser att, man inte kan njuta av. Kolla på dagens frukost ovan och slås av tanken att hösten är rätt vacker ändå? "Man behöver inte älska det som är vackert. Ibland kan man tycka att något är vackert, konstatera, utan att attraheras - Så känner jag nog för dig, höst. Du är attraktiv men attraherar inte mig". För att avsluta med något som kan tyckas klyschigt. Klyschigt med egna ord.

15 oktober / Basplagg 2.0 ;

 

En nyhet i garderoben. Då ett typiskt "Ida-plagg" där kriterier som kvinnligt, blus, svart, rosett och transparent, uppfylls. Ha! Perfekt basplagg enligt mig. Funkar utmärkt till det mesta. Att låta rosetten hänga fram över en blazer eller en stickad tröja? Istoppad i ett par vida byxor, chinos eller tilll en vippig kjol och stövlar? Denna kommer slängas på flitigt i diverse kombinationer under hösten och okej, varför inte även under resten av året? Jag har alltid inbillat mig att basplagg inte är min grej tills jag insåg att basplagg kan vara så många olika saker. Basplagg för mig är plagg som denna blus, inte boxerlinne & kollage. Ett plagg jag har användning för  och kan matcha i mängder av kombinationer. Vad är basplagg för Er? 

13 oktober / Marocko time?

 
 
Det hår som en gång nådde mina axlar smeker i dagsläget nedre delarna av ryggen. Trots detta ser jag ändå mig själv som någon med axellångt hår. Jag skulle säkert beskriva mig själv så, fortfarande, då det var "jag" under en stor del av mitt liv. Drömmen om "det skall täcka hela tuttarna", någon skum målsättning, är nådd för länge sedan och jag kan ändå inte förmå mig att skatta mig nöjd? Ha. Dock har detta hår blivit lite slitet och hösten medför att många hårstrån faller till marken. Därav tänkte jag testa denna omtalade hårolja ifrån Moroccanoil och se vad den har att ge mig. Den luktar himmelskt men ännu kan jag inte ge er några recenssioner. Har någon av er testat? Vad tyckte ni? Återkommer med svar om någon månad. "Efter hudvård kommer hårvård?" 

13 oktober / Te Amo.

 
 
Flackar med blicken, kan inte förmå mig att släppa? Vill men vill ändå inte. Villrådighet, osäkerhet, separationsångest? Tre fula ord, egenskaper, som samtidigt försöker ta övertaget över en liten kropp? En snabbt blick bort, ett evigt kastande över axeln. Som ett slags farväl? Och till en glödande blick, fylld av lust, skriker hjärtat sig hest av vilja, emot hjärnans lugna argumenterande. Och du ser hennes rygg när hon vänder och går. När hon lämnar dig kvar, till ingenting. "Definitivt inte oberörd, men utan dess vetskap". För det sägs att man skall följa sitt hjärta men jag tror att det naiva hjärta, fyllt av kärlek och lust, av galenskap och avsaknad av eftertänksamhet inte alltid är pålitligt nog? Ibland måste hjärnans visa ord få vara lag? Ha. Som för att förstora något litet. För att få skriva?

Jag höll ett krampaktigt om ett par fantastiska stövlar i skinn medan mamma promotade med vackra adjektiv och ett "Go girl" - Ha. Ändå valde jag att låta dem vara. Att köra på dessa enkelheter som kostade en femtedel av de andra. Budget vs lyx, där budget slutligen segrade. Istället fick jag jeans, byxor, blusar, underkläder och dessa till samma pris? Win-win. Dagens livssituation har inte plats för Er. Jag måste inse det. Sluta tänka "för att jag kan" och börja tänka? Ha. Te Amo, kanske inte bokstavligt men märket.