Stäng
RSS 2.0

31december // Årets sista dagTJUGOHUNDRAELVA - TACK OCH ADJÖ - JAG HAR NOG ÄLSKAT DIG
Detta år, år tjugohundraelva har trampat föregående år på tårna tusen gånger om, för att nu lida mot sitt slut.Det här året har jag upplevt en massa nya saker, skaffat mig nya erfarenheter, presterat bra och inte minst haft 'så-jäkla-kul'. Jag har varit med i TV (ha!), fyllt 18 år & därmed hängt på krogen ett gäng gånger om. Jag har tagit körkort, åkt på minisemestrar och vilat upp mig i Grekland. Jag har firat vänner, fikat för mycket & dansat bort en hel del på Ågatan. Jag har jobbat och tjänat pengar, 'slösat' pengar och kollat på EM kval i fotboll. Jag har åkt skidor i Idre, suttit i en sittlift utan att gråta. Hängt i varamon, solat badat och njutit av livet. Jag har varit flickvän, bokat studentkryssning med min bästa vän och provat balklänningar så det skriker om det. Jag har mått bra och hoppas att nästa år skall fortsätta i samma anda och om inte annat, trampa detta år lite på tårna också då varenda månad för 2012 redan har planer för sig. HA! Jag tänker givetvis lägga upp en drös med bilder från året som vanligt, då det är ett måste när man äger blogg? Ha. Men för tillfället är jag i full färd med att fixa och dona inför kvällen.

Klänningen på bilden kommer att utgöra kvällens outfit. För ja mina kära; så tråkig är jag, att jag inte köpt en ny detta år. Och därmed halkar ordet sparsam in i min lilla resume ovan? Mycket möjligt. Dock är den ovan en favorit, så inte för den skull - egentligen!


29december // Inte ens i andra tagetKöpte en clutch till paketspelet och kände med ens att jag inte alls ville släppa taget om den.
Nu och föralltid är den min. Kommer nog passa fint till en mörk outfit! Precis som alla andra färger? HA.
Kreativt talat må jag säga,

Förövrigt har jag jobbat hela veckan och ska även jobba heldag imorgon också.
Cash cash cash tänker någon? Och givetvis är det så, men ack så trött jag är just nu. Glömde till och med att ta av mig min JC-skylt efteråt och spatserade runt med den i huset i några timmar efter jobbet. Kanske borde satsa på att kränga lite jeans från min egen garderob när jag ändå är i farten? Har ju en hel del, en hel del som inte faller mig i smaken för  tillfället. Man skulle kunna tro att jag inte har några jeans att variera mig med, så pass dålig är jag på att anväda dem allihopa. Kanske kan jag formulera ett nyårslöfte utifrån detta? Något i stil med; '2012 skall jag variera mig mer gällande jeansval'? Nej, såklart inte. Jag har mina favoriter och de släppar jag då inte. Inte ens i andra taget.


29december // Tro det eller ejTREDJE GÅNGEN GILLT? 
Det är faktiskt möjligt. Igår spelade jag paketspelet för tredje gången denna jul, då med tjejerna.
Skrattade nästan oavbrutet, pratade tydligen alldeles för mycket, spelade alldeles för sakta och är fortfarande vän med dem alla, trots spelets gång. 'Tro det eller ej'. Fick en hel drös småroliga saker, vilket egentligen alla fick, då allt var kvinnligt, välbehövligt samt smått onödigt. Ha! Typiskt tjejer tänker någon av det manliga könet? Och jag är beredd att svara 'kanske'. För kanske är det sånna vi är, vi kvinnor? Välbehövliga, lite smått onödiga, men ack så underbara, såklart.


28december // In the shadow of my dreams// Viva la Diva //

Sextio skimriga skuggor med bra pigment.
Mycket uppskattad leksak från min sida.


27december // SILVER

SILVER - MIN NYA KÄRLEK
Och därmed är jag en i mängden? Hm kanske.
Klänningar med paljetter, skor, väskor eller tröjor? Dosen't matter.
Silver it is.

Fick dessutom ett par nya 'higher' från denim, bikbok i julklapp, mitt femte par.
Världens sämsta kvalité, men ack så snygga innan de blir gråvita och faller sönder totalt.
Ska använda dem ofta och tvätta dem sällan. Fräsch brud tänker någon? Och jag skrattar bara.


27december // Picz

// Pictures //

Jul jul stårlande jul och allt det där, här har ni den - i bilder.
Och när jag ser detta blir jag en aning sugen på att byta till en annan portal, kanske devote, då bilderna gör sig så otroligt mycket bättre med deras lay out. Men, inga löften än inte. Får se var benen bär med tiden. Just i detta nu bär de mig till storstaden för byte av julklappar då jag fått fel storlek, färg, form. Ja, ni vet hur det kan vara när andra skall ge sig på att handla till än. Det roligaste är nog att mor min köpt fel storlek till mig, medan jag köpt helt rätt till henne, trots att hon tvättar mina grejer dagligen? Sött. Ibland undrar jag om det är snällast att köpa för stora eller för små kläder till någon? Kanske beror det på hur personen i fråga ser ut och vad det är för plagg. För hur kul skulle det vara att få en för liten BH och alldeles för stora trosor? Sådär om ni frågar mig. Sådär!


26december // Kvällens planer skrotas?

Har ett gäng bilder från hela två julfrianden. Bilder på smaskigt julgodis, paket, tomtefar & min kära släkt. Låter väl otroligt intressant? Det enda jag just nu saknar för att genomföra denna process och därmed visa er detta här är just kamerasladden. Love it! Och på grund av denna avsaknad får kvällens planer skrotas för att göra plats för nya vilka lyder ; madrass Ida täcke, lite som hamburgare? Bröd kött bröd. Ha! Men imorgon mina vänner, när jag vaknat klippt håret & försökt få ur mamma var tusan hon placerat åbäket denna gång skall jag visa er både det ena och det andra, så håll ut ni! Det här händer hos oss jämt och ständigt kan jag tycka. Jag lägger fram - mamma placerar om & påstår nästa sekund att hon inte sett den. När jag sedan hittar det försvunna utbrister hon något i stil med 'Ja just det, där la jag den ja. Men det var ju för att du lagt den i köket & där kunde den ju inte ligga och skräpa'. Livet är inte enkelt ni kära, men vem har egentligen påstått något annat? Ha.
Och hennes sinne för ironi flödar som vanligt - lägg det till handlingarna,


24december // Väntan


Med magen full av fika, glögg och julgodis inväntar vi nu självaste tomtefar vi två. Det är inte fy skam att ha en sånhär kusin, det kan jag lova er.

Och sitter ni just nu och gör detsamma och behöver lite sysselsättning? Håll då för våra ögon på bilden och lägg märke till likheten. Det går då inte att ta miste på att vi är släkt.

 


24december // Julafton


JULAFTON 1998
Har hittils följt traditionen - öppnat paket i julstrumpan & ätit gemensam frukost vid granen, framför dagens avsnitt av julkalendern.

Och dagen fortsätter i samma anda som den alltid gör den 24 december, varje år. Kommer att umgås massvis med familj & släkt, då inte minst den vackra tjejen till höger ovan. Ska mysa järnet, spela julklappsspelet och äta i mängder. Kanske tänka på vad jag skall få i julklapp? Nej, allra helst tänka på alla barn och vuxna som lider denna dag. Alla som inte har råd, alla som lider av sjukdom, alla som har alkoholproblem vilket gör julen till något hemsk, alla som är rädda, alla som fryser. Jag ska kolla på den stol som vid vårt bord gapar tom för andra året i rad och tänka på dig, hur tomt det är, hur tyst det är utan dig. Jag ska tänka på alla andra som också har en tom stol vid bordet & avslutar nu med meningen 'Du är inte ensam'. Ingen är ensam.

Det är inte dyra presenter som gör denna dag till vad den är, alla kan ge något.
Och har du inte råd med en julklapp, att göra något egentillverkat till dina kära så slår jag vad om att Du har massor av kärlek att ge. Och vad skulle kunna vara bättre, egentligen?
Merry christmas,


22december // "Så får vi lov"

"Så får vi lov, så får vi lov, att?"
Att vadå tänker ni? Och jag syftar då inte på att "sjunga julOlles visa", nej. Jag syftar då på just lov, då även jag (och många med mig!) fått ett sinnessjukt välförtjänt jullov dagen till ära. Givetvis invigde jag 'mitt livs sista jullov' med att jobba sex timmar på JC. Dock är det inte så farligt som det låter. Klantade mig emellanåt, sa allmänt knasiga saker och skrattade hejdlöst åt? Mig själv såklart. Ha!

Och nu kommer belöningen för allt jag åstadkommit, bra och dåligt, nämligen; krypa ner i sängen tillsammans med te och godsaker. Men bäst av allt, ingen stress, inga måsten, inga 'hundra sidor som jag måste kunna tills imorgon'. Så får vi lov, vi med. Tillslut.


21december // Klänning vs KjolSå pass rolig och rastlös att jag trixade till det som ett önskelistapapper.
För ja, det är nämnligen vad detta skall föreställa för er som inte riktigt var med i svängarna.
Letade efter min julaftonsoutfit på nätet men fann endast kjolen på bild. Denna höga långkjol har jag valt ut för att trotsa klänning en aning. Tänkte matcha den med ett smalt bälte, en grå/silvrig topp, stort halsband och slarviga lockar. Min plan är alltså att slänga allt vad klänning heter åt skogen och köra på något annat detta år. Får se hur detta slutar. I tanken ser det dock otroligt bra ut. Kruxet är bara att jag pekat ut outfiten som julklapp och skall få den på julaftonsmorgon. Därmed hinner jag inte prova kalaset tillsammans innan (minns inte ens hur toppen såg ut!), utan får lita på att det blir som i tanken. Ha! Kan bli ett jäkla liv där på eftermiddagskvisten, det vill jag lova.

Den kostade ynka 150kr på Bikbok då det var 'klänningar&kjolar 50 %'.
Ett riktigt kap kan man tycka.


21december // Sunes jul & rocky road"Frid, lite julstämning om jag får be, ta det lugnt"
Citerar givetvis pappa Rudolf i Sunes jul.

Hett tips;
Baka rocky road & kolla på Sunes jul.
Det ger åtminsone mig julkänslor till max.


21december // Jävla-idiotvänner

'Jävla idiot - fan - helvete och allt det där'
Ja, vi körde paketleken i lördags, mina vänner och jag. Och inte brukar vi svära åt varandra annars, men denna dag om året släpper vi då alla hämningar, bortser från det vanliga och ställer in psyket på 'tävling'. HA! Vi åt mat & spelade så att det stod härliga till, drack glögg och åt pepparkakor medan vi lyssnade på julmusik på högsta volym. Det blev en otroligt mysig kväll och liksom alltid när det gäller oss avslutades det hela med gitarr och sång tills vi alla halvsov. Jag älskar att vi är så, så jäkla lika.

Och att jag inte vann något på de två trisslotter som jag roffade åt mig under speletsgång var väl tur i oturen. För jag vet i tusan om jag haft dessa vänner kvar efter en vinst på en miljon eller två.


19december // Min hjälte

Tänkte bifoga en bild, men så slår det mig att hon aldrig tyckte om att vara med på kort.
Därmed raderar jag snabbt den vackra bild som jag omsorgsfullt valt och gör såhär.
Men en sak skall ni ha med er; på bilden fanns världens vackraste leende, en förebild.

Ibland får jag för mig att jag bara måste ringa dig. Bara ringa och frågan om ett recept, fråga var i ungnen muffinsen skall stå. Ringa och fråga hur det är, vad du gör och om jag kan komma förbi en sväng. Ringa för att berätta att jag lyckats bra bara för att jag vet hur stolt du blir över mig. Ringa för att höra dig klaga på hur jag pratar alldeles för snabbt, hur otydlig jag låter och att du inte hör vad jag säger. Ringa, bara ringa, just för att jag älskar dig så innerligt. För att du funnits här varenda liten sekund när jag växt upp. För att du lärt mig hälften av allt jag kan. För att du uppfostrat halva mig och för att jag älskar när du killar mig i håret och säger att 'ditt hårfäste är så vackert, det är precis som mitt', för att jag skrattar åt dig var gång du säger så. Så ego.

Jag önskar för allt i världen att du var här. Jag önskar att du fick se mig nu. Att du fick träffa honom, att du fick se hur allt förändrats, vad jag gör, hur jag är. Jag önskar att du var här och sydde upp min balklänning, att du såg mig dansa. Jag önskar att du höll plakatet när jag tar studenten i sommar, att du bakade tårtan. Jag önskar att du ringde hit varje dag och var tjatig, att du var här varje fredag när jag kom hem och gjorde fattigariddare åt mig så att jag fick chansen att bli irriterad på att jag inte var ensam - nu är jag det. Jag önskar, för allt i världen att du var här, hos mig.

I mitt hjärta kommer du föralltid att vara levande,
För mig är du en hjälte, min hjälte.


19december // Ätit upp julgranen?

Pappa slänger fram marsipan blockchoklad nougat och alla möjliga ingredienser för att baka julgodis.
Under tiden sjunker fröken själv långt ner i stolen och tänker 'la-la-la'. Det dröjde som väntat inte länge förrän pappa utbrister 'Men oj, halva maripanen är ju slut. Det finns bara 300g kvar och jag behöver minst 500'. Kände hur han sneglade på mig i ögonvrån & slutligen klämde jag ur mig att 'jag kan ha smakat lite..,'. HA! Lite? Det finns nog ingen som är värre än mig. Hoppas för allt i världen, för min skull, att jag bättrar mig en dag.Men just nu ser jag inte hur det skulle gå till. Kanske om jag möjligtvis inser en dag att det faktiskt är riktigt farligt att äta så mycket fett & röra på sig noll gånger i veckan?

För tillfället får jag i alla fall försöka stå ut med tanken att det inte blev något julbak denna kväll,
och att det enbart är mitt jäkla fel att det blev så. Dock kanske vi åtminsone skall klä julgranen.
För den mina vänner kan jag försäkra er om att jag inte ätit upp.