Stäng
RSS 2.0

31augusti // Vamos à la playa

 
"Vamos à la playa" säger hon & visst är hon samtidigt väl medveten om att det är spanka, ett språk som inte talas här borta. Men då grekiska är just rena grekiskan får det bli innehållet i detta inlägg. Ligger just nu på stranden & har det skönt med mannen. Ikväll sk vi ut på roligheter, stay tuned mina kära.
 

30augusti // Cypern - dag 6

 
Ännu en dag har passerat, nästan utan att jag själv märkt det. Har solat för lite och smörjt in mig allt för mycket. Fröken soldyrkare har visst mognat och blivit förståndig med årendå också med vissa konsekvenser - en blekare hudton. Ha! Dock har vi som tur är en vecka kvar här, vilket skänker mig ett stort leende på till läpparna. Ska hinna bocka av ayia napa by night ett antal gånger samt flyga runt på en skoter i Medelhavet. Ja, ni hör ju själva. Har det åtminstone underbart & svettigt. Kanske svettas ni på gymmet och blir fit & fina. Själv äter jag bara upp mig ännu mer. Men svettas det ska jag dock inte sticka under stolen med. "I solstolen eller på gymmet" - ingen skillnad kan jag önska.

28augusti // "Welcome to Cyprus" ;























Welcome to Cyprus mina vänner. 
Detta välkomnande liknade väl ändå det sms som ramlar in så fort man når ett annat lands gränser? Jag tänke väl det. Just nu sitter jag i hotellets lobby och låter låren klibba fast mot den ack varma skinnsoffan. Klockan är här, en timme mer än hos er som befinner er i Sverige och det är trots detta cirka 30 grader och super hett utomhus. Tänker, efter att ha delat med mig av lite sol här, hoppa ut till baren och testa ännu några drinkar på menyn samt utmana mannen min i ett parti biljard. Inte är det likt mig att skriva vad som händer och sker, men någon gång må väl vara den första? Och kanske var det passande just här när jag vet att mina kära föräldrar kikar in för första gången i sitt liv, kvällen till ära? Ha! Ville i helhet säga att vi har det toppen och inte längtar efter era 14 grader som min fina vän så sött skvallrat om. Behåll dem för er själva så intar jag solstolen ännu 10 dagar till. Vi ses nog snart igen. ' Puss' 




28augusti // Cypern - dag 4

38 grader & klarblå himmel hela dagarna. Vi har det bra med andra ord. Dagens outfit har i vanlig ordning varit bikini & det största problemet är att det bränner under fötterna att gå mellan solstolen & havet. Ha! Det är väl så livet skall vara antar jag. Har tagit massa vackra bilder på bland annat miljön & såklart fröken svettig iklädd kvälls outfit (mindre vackert dock). Återkommer så snart jag kan. Kanske imorgon, kanske inte. Håll utkik. Hört att ni där hemma kan behöva lite sol i vardagen. Eller misstar jag mig nu? He.

Ps försökte ladda upp bilder till detta inlägg men telefonen ville inte samarbeta.


23augusti // Packad?







Packad? Jag talar såklart inte om mig själv, utan om den väska som just nu är full av så kallat 'bråte' inför morgondagens flight mot utlandet. Två veckors sol och bad väntar på mig & jag tänker inte låta det vänta mycket längre nu. Några jag dock tänker låta vänta, och som jag kommer längta efter under min visit där borta, är damerna ovan (och fler därtill!). De har varit min vardag de senaste hundrafemtioelva veckorna och jag älskar att ha det så. Inte nog med att ingen av oss har alla hästar hemma, för vem vill egentligen ha en häst inomhus? Nej precis. De är som de är & precis så vill jag ha dem. Världsbäst & lite halvknasiga. "En kombination á la mig med"? HA. Åtminstone det sistnämnda. Vi ses i utlandet kära vänner.

22augusti // Blazers.



Blazers - I'm in love. Höstens stilrenaste måste.
Finns i hur många utföranden & prisklasser som helst.
Här följer enbart några exempel, alla i jordnära färger, allt för att kunna ha något mer crazy till.

21augusti // Allergisk?

Livet springer ifrån mig lite. Och medan solkräm & diverse packprylar vilar sött på min säng, vilar jag upp mig i biosalongen framför en förhoppningsvis bra film. Har så mycket att ta itu med just nu, därav mitt dåliga bloggande. Skulle vilja visa er mina nya jeans från JC, en kort jacka från Bikbok & en läcker topp från, ännu en gång, JC. Dessa saker får dock vänta en sekund och i stressandets hetta frågar jag er om råd. Vill ni, från Cypern, ha många "slarviga" iPhone updates eller några vettiga inlägg med system bilder? Det är upp till er damer och herrar. Själv är jag egentligen allergisk mot inlägg som mina senaste. "Men med lite allergimedicin så?"


19augusti // ångestladdad & spyfärdig?



I garderoben hänger detta datum inte en massa nya höstplagg. Jag har inte ont i magen av ångest inför kommande veckor och jag har inte ägnat halva kvällen åt en rejäl uppfräschning av mig själv, även om det troligtvis skulle behövas. Ha! Med andra ord, i år börjar jag inte ännu ett skolår. Lättnaden inför det är enorm. Istället tänker jag just nu på ting som sommarkläder, solkräm & euro växling. Tre rätt fina ting efter en kväll med två rätt fina ting. Jag har väl inte använt ordet älskar än, men en dag ska jag säga det till er också. "Ordet rätt i sammanhanget är fel".


18augusti // Dresses.



Några klänningar jag rotade fram i telefonen för att skrapa ihop ett inlägg & säga hej till er denna lördag? Ha. Är det något plagg jag önskar att jag kunde använda mer så är det klänning. Har väl sisodär "för många" och skulle kunna använd klänning konstant i någon månad utan att de tar slut. Ingen fakta mamma och pappa bör ha tillgång till med andra ord. Tänkte för ovanlighetens skull uppdatera er om mitt otroligt intressanta liv. Mår just nu illa på grund av att jag mosade i mig en hel 'broadway' på smultronstället med mina underbara tjejer. Gott just i stundens hetta, men ack så äckligt såhär i efterhand. Nu ska jag fixa mig inför min favoritmat med släkten hos farfar. En mysig lördagskväll är nog precis vad jag behöver med min förkylning och allt.

Ps. I love you!


15augusti // Summer night.









" Ack så vackert det är här ute - det blir aldrig någon stadstjej av mig" Aldrig.
Har fått en släng ångest över att sommaren har smitit förbi mig utan att jag ens hunnit säga hej. Inte ett enda dopp, inte en enda dag på en strand med min familj som jag värderar så högt, inte en enda 'sitta ute i solen grillkväll'. Men så mycket annat. Mitt hjärta drar trots det en djup och sorgsen suck samtidigt som det låter tårarna bilda en mindre vattensamling över nyckelbenens skål. Vad kunde betyda mer än en svensk sommar med familjen? Nej precis. 'Överdrift och en gnutta ironi baserat på känslor' - mitt samlingsnamn.

15augusti // Storstadsmys



Storstadsmys med mamma.
Några inköp på Bikbok samt mat i solen - allt i vanlig ordning. Och nu ligger hon hemma i en solstol medan jag sitter i trädgårdslandet & plockar smultron. Får ändå inte vara i solen på totalt fjorton dagar med denna medicin så det är lika bra att helt låta bli & bli frisk. "Man blir visst förnuftig med åren."


14augusti // Fröken gökens packlista;









Fick igår en fråga angående utlandsresandet och om jag inte kunde skriva om vad jag skall ha med mig för att inspirera en läsare inför dennes resa. Och givetvis kan jag göra det, även om min packlista inte inkluderar några vidare konstigheter. Ovan ser ni några självklara ting, vissa som ni sett förut. Men utöver pass, pengar, flygbiljetter och sjukförsäkringskortet har jag några saker jag inte skulle resa utan. Dessa är;
1. Solkräm, solstift för läppar, aftersun & diverse ansiktskräm samt min feta bodybutter. Vad är en dag på stranden utan dessa? Troligtvis förgäves. Och även om man inte bränner sig skyddar ändå solkräm mot hudskador, något jag fått in i min skalle med åren.  2. Min solskyddsfaktor för håret. Skyddar mot sol, saltvatten och klor. Håret blir som bäst utomlands, något jag insett beror på denna. Istället för att bli tort och trassligt blir det silkeslent & lättkammat. Världsbäst! 3. Mp3/ Iphone med spotify premium. Finns smarta vattenräta fickor med hörlurar till att inhandla i Taxfreen. Allt för att skydda bästa vännen från saltvatten, sand & en drös svett från min egen kropp. Ha! 4. Veckorevyn etc, en bok eller två, kortlek, yatzy & strandtennis. Man behöver ändå någon slags underhållning. Dock finns ju strandtennis & luftmadrasser att köpa. Betydligt bättre än att riskera övervikt.  5. Magtabletter, nässpray (inför flyget, skyddar öronen perfekt!), alvedon, strepsils, vätskeersättning & handsprit. Är det något jag lärt mig efter en svimattack eller två på Cypern så är det att man inte kan äta eller dricka nog. 6. Minifläkt, solhatt, keps och fett hårband. Allt för att skydda stackars kroppen mot all värme.  7. Kamera!! (nästan viktigare än pengar & pass..) Videokamera & mobil samt laddare till allt. Dessutom måste man ha en addapter på ex Cypern. Värt att ta med om man resan äger en.  8. Har jag glömt något viktigt? Förhoppningsvis inte. En hel drös kläder där jag ska försöka para ihop outfits innan resan för att minimera antalet plagg (vilket aldrig funkar ändå). Söta sommarklänningar som jag inte fått användning för än kommer att stå överst på min lista tillsammans med de obligatoriska jeansshortsen, söta topparna och enfärgade shorts i vitt, svart och beige. Även ett gäng klackar samt strandvänliga shoes.

Hoppas att jag fick med något extra som inte stod på Din packlista. He! Lät väldigt seriöst detta inlägg. Jag är ingen vidare packguru med bättre grejer en någon annan..haha! Men ett packfreak, det är jag nog.

14augusti // "La falda" ;







Kjol har vi väl inte sett för mycket av här i sommar? Och visst kan man välja att skylla på vädret, men tro det eller ej, det tänker jag inte. Jag tänker heller inte skylla på det faktum att jag inte äger några, för tänk vilken otrolig  lögn det skulle kunna bli. Nej, jag har bara inte en tillräckligt mogen kjolgarderob just nu - men,  min tanke är att uppdatera den en aning till hösten. För nämligen har damen själv fallit för kjolar på nytt. Tajta med något över eller istoppat på ena sidan? Svirande i vinden, korta, vilda, utstående & med en istoppad topp. Mjo, det kan ni nog få se mer av i sådär oktober.

11augusti // Överviktig?



Linnet med öppen rygg provades. Det ska nog passa när ryggen själv inte längre är vinterblek. För tro det eller ej, man blir inget brun inne på JC. Konstigt nog? Ha. Skall sätta mig och skriva ihop en lista över outfits för varje kväll på Cypern. Och hörde jag precis någon skratta kan jag skratta med er för visst är gränsen mellan fjantigt och smart bra hårfin ibland? Kul grej tycker jag själv. Kul grej och troligtvis en gnutta smart? För kanske bidrar det till min första flygresa utan övervikt? Utan övervikt i väskan.


9augusti // Diamonds



Dessa skymtade jag på bikboks instagram som arivals. Inte mig emot. Den svarta nedan till ett par höga svarta byxor, en kavaj i färg med de bruna paljetterna och high heels? Det skulle åtminstone vara godkänt i min garderob. Har fått en släng av shoppingsjukan. Vill ha allt, och då menar jag verkligen allt möjligt.