Stäng
RSS 2.0

31 januari / Så blir du en prinsessa?


Prinsess-bröd? När damen själv skulle fota imorse hann hon endast knäppa denna bild innan kameran somnade i behov av återhämtning. Ha! Nog ser brödet lite rosa ut. Detta beror på att jag valt att tina hallonen i micron innan jag blandat i dem i smeten. Smaken blir densamma, men brödet ser lite prinsessaktigt ut. Och angående den punkten kan man ju tycka vad man vill? 'Inte i klass med brödet jag brukar bara (finns under kategorin 'Kropp och själv), men i klass med scones och en kul, häslosam och god start på dagen. 

30 januari / I Did it.

Fröken själv fick ett kvällsryck efter denna häng-dag. Just nu serverades mannen nybakat hallon-bananbröd & vaniljyoghurt med nygjord, ljummen Granola med tillhörande varma hallon. Därmed serveras ni brödbilder lagom till frukost. Och även om Du rynkade på näsan när du läste om brödet tycker jag att du bör låta dig själv överraskas och baka en bit. Det tar cirkus 20min av ditt dygn & höjer frukostmysfaktorn till en stark nia. Ha! Värt.


30 januari / BLACK.





BLACK, ALL BLACK - LOVELY BLACK .
Svart, svart som disskuteras huruvida det ibland, precis som vitt, är en färg eller ej. Jag skulle vilja säga att det  är en världsräddning många dagar av årets 365 stycken, en räddning en dålig dag, innan en utgång när man står i panik med kläder upp till knäna, snavar över diverse plagg som annars brukar befinna sig i garderoben, men som man i ren desperation låtit spridas fritt över golvet. Ibland kan just svart tyckas vara världens tråkigaste kort att köra på? Men i rätt kombination skulle jag vilja säga att det kan bli världens flashigaste. För nog kan det bli en topp tio om man låter materialen i kläderna skilja sig från varandra. Att låta en svart spets sticka fram under transparent, bakom satin och i kombination med skinn, päls - ja, you name it! Så, helt plain eller med en tillhörande färgklick? Svart - du är en färg, precis som vitt. 

30 januari / Arg dam.

Vaknade idag av att mamma stack in huvudet i rummet och i ett tonläge, som om någon var allvarligt skadad, ropade "Ida bröden var så himla goda. Det finns bara två kvar nu. Är det okej om jag äter en av dem?" Mmm, mumlade jag irriterat till svar medan det gick upp för mig att jag då inte kunde fota detta super enkla, goda, frukostbröd för er. Flög upp, mäkta arg över detta faktum för att äta den ynglingen som lämnats ensam. Jag som varit så snäll & skrivit en söt lapp till pappa samt lagt fram två bröd som smakprov. Inte tänkte jag att dessa smakprov skulle resultera i att familjen glufsade i sig alla innan klockan slog åtta. Ha! Bakar troligtvis nya ikväll och ger er nu chansen att göra detsamma. Som ombyte till scones, köpebröd eller bara som en kul grej. Try!

För 6-8 små runda bröd;
1 dl kvarg, 1dl havregryn (använde fiberrika), 1dl grahamsmjöl, 1 mosad banan, 2dl frusna hallon, 1 tsk bakpulver. Blanda ihop allt och fördela i små klickar (ca 6-8st) på ett bakplåtspapper. Kör dem i ugnen mellan 15-20min på 225grader. Voila! Fantastiskt goda, ljumna bröd till frukosten - som de är eller rejält med smör och en skiva ost? Valet är ditt. Signerat damen som vaknade på fel sida.


29 januari / Vill fota er?



"Säg omelett" - och nej jag tänkte inte fota er. Har nämligen slagit ihop min livs första omelett denna tisdagskväll, då för att kunna fortsätta med orden "högt betyg". Inte är den i stil med flashiga pastarätter, gourmémiddagar, en riktig kinabuffé eller liknande, men nog är det en stadig frukost eller ett bra, proteinrikt kvällsmål. Körde på kalkonskivor, avokado, svamp och tomat i min, vilket visade sig vara en bra kombo. Det finaste med omelett är ju dock att man kan slänga i precis vad man vill eller det som finns, grönsaker, skinka, ost, korv? Enkelt och mättande. Tänkte försöka varva med åtminstone ett "fashion/kläder/ytlighet" inlägg och ett mat/hälsa/smaskens inlägg varje dag, varvat med vardag, tips, mina små noveller etc. Vad sägs om det? För att inte hamna i enbart mat som är så enkelt att knäppa bild på, eller enbart kläder som är det bästa jag vet. 

29 januari / Årets första;



Idag anlände den, då bokstavligt talat som 'ett brev på posten'. Årets första bikini har provats på min kropp, konstaterats vara godkänd och därefter lagts på hög, till samlingen. Ha! Denna är inte en tippad favorit utan en budget / bra att ha variant. Enligt min lilla sneak kan ni åtminstone ana att den är vit? Och att en vit bikini som ombyte till mina vanliga, mösterkreationer, kan vara både användbart samt enkelt och snyggt till en solkysst kropp, det förstår vi nog allesammans? Checkar av årets första bikiniinköp på listan och slår mig ned framför 'Så blev vi svenska hollywoodfruar'. 

29 januari / På gott och ont.




Min goa start på två dagars ledighet. Woho! Lite vindrivor, kalkonskivor, färskpressad apelsinjuice, te samt TV på detta gjorde susen kan man säga. Dock gör inte den där Sofie och revyn detsamma. Suget efter vårshopping i alla dess former växer sig allt större och starkare inom mig. Men jag slår hårt tillbaka med mitt; 'Inget i klädväg före Stockholm i mars' . För egentligen behövs inga nyheter i detta regn och snörusk. Pasteller, spetsar, tunna toppar, trench coaches och nya klackar får helt enkelt lov att vänta tills vädret kliver fram och hälsar välkommen. Och det mina vänner, är nog inte imorgon trots allt. 'På gott och ont' . 

27 januari / Min föredetta?











Raffsade lite i garderoben och fann en föredetta favoritblus samt ett par oanvända, superfina shorts med prislapp kvar - det vill säga, något jag inte visar mammsen, men slänger upp för er. Tyckte att kombon var skön. Till en stram toffs, lite solkysst hy och heels i vår, eller nu, till något blekare hy med en touch solpuder, strumpbyxor och en slappare tröja alternativt kavaj/blazer (vilket jag föredrar). Dags att dra bort prislappen?

27 januari / Hon har tappat sin förmåga?





Sunday Salad - SS. 
Söndag. Säger det rakt ut och lyssnar efter dess dåliga klang. Lyssnar noga, säger det igen, spänner hörseln ytterligare, men kan inte längre förmå mig att höra den. Har den verkligen försvunnit? Eller är det istället jag som ändrat åsikt, tappat förmågan att se dess bittra sida? Kanske. För varför skall söndag egentligen innebära någon slags ångest? Vad har denna ofta lediga, ljuva dag gjort för att förtjäna något så bittert som ett dåligt ryckte, nedvärderande ord och en förknippelse med något så otäckt som "ångest". Ha!? Istället valde jag att ta vara på denna lediga, ack så vackra dag i form av att 'bara vara'. Jag behöver det ibland, bara få andas och 'göra ingenting' som jag många dagar i veckan har så svårt för. Idag kunde jag. Jag har ätit långfrukost framför en flm med mannen i mitt liv, rört lite på min lilla kropp, ätit lunch framför diverse webtv-program och därefter fortsatt eftermiddagen där; i soffan, tittandes, njutandes, sovandes. Tagit en fika med familj och farfar, varit. Söndag? Säger det rakt ut och lyssnar sedan efter dess dåliga klang. Lyssnar noga för att sedan inse att den inte längre har en sådan. Häng på! Njut av denna kväll. Hyr en film, köp något smaskigt du gillar/ slå ihop något i köket. Gör klart alla läxor/ plugga - konstigt va? Men det kommer löna sig en annan dag, tro mig. Ta hand om dig själv, i badet, med hårinpackning, måla naglarna. Häng fram vad du imorgon skall ha på dig, förbered morgondagens frukost, matlåda. Välj att prestera, respektive, att prestera ingenting - Vad du än väljer kommer det att kännas skönt i hjärtat, antingen idag, eller en annan dag. 'Ingenting är meningslöst'. 
 

26 januari / BIG NO?


Två såkallade 'vår-måsten' ifrån Ginatricot. Jag är själv inget fan av basplagg i sig, men sådana, som kan kläds både upp och ner, samt är både klassiska, stilfulla, innehar en slags ledighet samt säger ordet sex i rätt kombo - det köper även mitt kräsna lilla hjärta flera gånger om. BIG no till vanliga, enfärgade bomullstoppar och in med dessa två godingar. Två godingar som kan rädda vilken dag som helst oavsett om vi talar shopping i storstaden, en solig eftermiddag på stranden (den vita) eller en kväll på dansgolvet. Bra där fröken Gina - Du har skärpt till dig. 

26 januari / Peplum.





 Peplumtoppar, säkerligen årets bästa fluga, om ni frågar mig. Har köpt på mig alldeles för många och bar, som ni kunde skymta, en ur min elit även igår. Denna kan vara min favorit. Gillar skarpt att kjolen står så bra i sig själv. Lite grövre och flashig till dans. Nästa utgång, då är det nog den och jag. Det är en möjlighet! 

25 januari / Just nu;

Lönefredag, en fredag som även är synonym till ledighet. Ha! Sitter just nu på en grekisk restaurang med tre fina damer. Har även fotat outfit för er. Kors? Ses sen.


24 januari / Och ingen vet, bara jag.




Ibland glömmer Du nog vad som betyder allra mest för dig, kanske glömmer du för en sekund vem du är, vem du Vill vara. Ibland glömmder Du nog vad du egentligen brinner för, vad du drömmer om. Och nog önskar du att det var öppet för världen, att du kunde berätta. Ibland när du vill banka in i deras huvuden, få dem att förstå; det är nog då du förstummas av det faktum att ingen vet. Du vill dela med dig, dela med dig av något som inte får uttalas och nog håller du dig till spelet regler. Du stänger din ack så vidöppna mun och låter det förbli en förtegen önskan, en dröm. Ibland glömmer du nog vad som betyder allra mest för dig - lilla Ida. 

Sänder er en klick inspiration - då bilder som inspirerar mig. Är det bara jag som trånar efter vårmodet och allt vad det innebär? Då fräsmt pasteller mot solkysst hy, skyhöga klackar och lättklätt mot vita, rappade väggar medan solen sänker sig, målar skuggor av oss medan vi skrattade vacklar i skymningen. Åh. Nöjer mig med lite drömmar, att ett paket kläder är påväg hem till mig, kommande, lediga dag samt att en styck lön rullar in om cirkus en timma - inte ens illa. Ändå drömmer jag, drömmer och läser inspirationsbildens text igen. Ack så rätt.  

24 januari / 'Så får du 5 cm längre hår på en månad' .




"Så får du 5 cm längre hår på en månad" ? Ledsen att meddela att jag inte har några som helst mirakelknep för det, jag heller. Jag tror nämligen inte på mirakel, inte på sådant som bara sker. Istället tror jag på att man själv kan skapa mirakel på olika sett, ta hand om sig själv och förbättra ting, då exepelvis håret. Ovan skådar ni tre favoritprodukter ur mitt badrummsskåp. En grym inpackning från Loreal, ett torrshampo ifrån Batiste (budget) samt en relativt billig hårolja från Biosilk. Inpackningen har jag använt dåligt senaste tiden. Dock har jag varit väldigt duktig med oljan samt att använda torrshampoo som alternativ när håret endast behöver en uppfräshning vid några enstaka strån. Som yngre baltade jag med volymprodukter varje dag, då för att framhäva mitt självfall. Detta resulterade givetvis i slitet, torrt hår som inte ville växa mycket alls. När jag för två år sedan slutade helt med produkterna för att vårda håret med olja, inte locka det i onödan samt endast använda exempelvis spray vid speciella tillfällen har det faktiskt växt lite. Till en början ville jag att det skulle nå bröstvårtan, därefter blev målet "täcka tuttarna" och nu? Räcka och bli över. 'Mycket vill ha mer'. Så fusk för att ert hår skall växa fem centimeter på en månad, det har jag tyvärr inga. Men att tipsa om att ta hand om håret då i kombination med att ta hand om dig själv, äta ordentligt med mat samt få i sig alla näringsämnen, det kan jag understryka för er här och nu. Troligtvis kommer ditt hår att växa, och oavsett kommer det att må bättre samt se friskare ut. Det är det väl värt?

23 januari / En nivå högre.








Körde en, för mig, ny kombo till en av mina blasers idag. Nog har vi sett dessa volanger över mina collage - idag togs dem till en högre nivå. Ha! Blaser och volanger, två favoriter. Och nu? Nu tänkte jag beställa lite smått och gott på nätet. Det där "smått och gott" får ni se en annan dag - som gott och blandat? Och det är ju trots allt bara lill-lördag. Den som väntar får se.