Stäng
RSS 2.0

31 oktober / Klämmer på tuttarna.


Klämmer lite på mina tuttar efter en helt underbar kväll med två av mina allra bästa vänner. Helt normalt? En underbar kväll med mina vänner hör till vardagen, men att jag med seriös min sitter och klämmer på tuttarna i min ensamhet gör då inte det, det kan jag försäkra er om. Kollade givetvis på Rosabandet's gala ikväll och kände därmed att detta kunde vara välbehövligt. Tro då inte att jag är en av dem som har kollat på galan och då just ikväll sitter här och tänker lite extra på cancer. Cancer är tyvärr något jag tänker på dag ut och dag in, något jag sörjer precis varje dag året om och något som får mig att gråta sinsemellan, ikväll i Linns goa famn. Ha! Det har verkligen vänt upp och ned på den jag är och fått mig att tänka annorlunda. Så till dig som just nu funderar över om tuttarna inte borde genomgå en försköning eller om solariet inte borde bränna sig till mörkare toner? Tänk om - av respekt, åtminstone ikväll. Jag skulle inte klandra någon, men "think twise". 'Ibland är jag nog en av dem'.

31 oktober / Balen.


Det må vara fult att säga något bra om sitt eget men jag måste göra ett undantag. "Jag har aldrig sett en vackrare balklänning en denna, min alldeles egna dröm". När jag tänker på att den just nu hänger där gömd för världen ryser jag lite. Tänk att jag kan prova dig när helst jag vill och tänk att du aldrig mer kommer att få pryda min kropp på allvar, som då. Jag ryser lite i skräckblandad förtjusning. För kunde jag, då skulle jag leva om den där dagen i detalj. Dagen D, min baldag, en dag som jag var totalt hög på i veckor efteråt. Åh! Har även fått en fråga från en bloggläsare om var denna klänning kom ifrån, därmed får vi se om den dyker upp bland årets abiturienter. För ja, jag besvarade frågan i detalj trots min allergi mot att någon skulle komma i exakt samma klänning som jag. Den kommer ändå alltid vara min. Ha! Och jag skiter så in i helvete i om någon hatade den, för skrev här ett år innan min bal. "Jag har aldrig sett en balklänning jag verkligen vill ha. Men när jag väl hittar min vill jag känna att vad alla andra än bär, anser jag ändå att min är finast". Tänk på det ni som skall dansa - välj för er skull. Det är ni som skall känna er vackrast i världen denna dag! Skit i mamma, mormor, bästa vän och pojkvän. Hade jag lyssnat på alla andra hade jag inte haft balens största bakelse, min dröm sedan 10 års ålder? ha! Vad tycker ni om den? Jag tror man måste älska eller hata. 

31 oktober / Att sluta älska.


Tänk att du slutat älska någon som varit ditt allt. Hon biter sig själv i tungan när hon uttalar orden för världen, för att sedan fundera en sekund över om det är precis vad hon gjort. Slutat älska? Hade någon berättat för henne tidigare att detta en gång skulle inträffa skulle hon hånfullt skrattat rått åt saken för att sedan brinna inombords tills denne skamset gick därifrån. Nu var det hon som var skamsen? Skamsen över att någon som hon kunde ha fel? "Tänk att du slutat älska någon som varit ditt allt" - ja, fast att hon hört meningen uttalas förut trängde den djupt in i hennes inre även denna gång. Tungan besparades dock ett bett. Istället kände hon hur något gick upp för henne, något som varit uppenbart så länge, enbart så ohyggligt förbjudet att tänka? Hon älskade nog dig fortfarande - bara inte den du är, utan den du var. Någon som inte längre finns. "Man kan väl inte älska något som inte existerar" ? Men kan man - då är du nog älskad ändå. Nu och föralltid?

30 oktober / Du måste bjuda mig.En såndär sneak peak på årets nyårsfångst. Kan dock komma att bli utbytt mot något annat beroende på vad den dagen, natten samt morgonen visar sig erbjuda. Men, ska du ha en flashig middag samt fest - bjud mig? För jag har åtminstone en glammig klänning att bära. Ha! Och för dig som sitter och tänker att "man ser ju enbart att den glittrar"? Hur lång är den? Vart är den v-ringad? Hur ser den ut i helhet? Tack - detta var precis vad fröken själv ville uppnå. Läs ledordet igen, sneak peak. Helheten kommer upp om sisodär två månader. Drygt?

29 oktober / nyårsplaner?

Köpte mitt livs glammigaste klänning denna helg, bortsett från min fina askunge blåsa från vårens baler. Tänkte ha den på nyårsafton. Vad som händer då vet jag dock inte ännu, men det löser sig alltid? Vad som brukar vara ett jätte problem är ju ändå alltid den där outfiten? Ha! Dock är min klänning så nedrans uppklädd att jag måste planera in något riktigt flashigt nu. Ja, fröken göken lyckas alltid strula till det lite grann. Dags att planera event efter klänning och inte tvärt om? Ha. Sneak kommer imorgon kära ni.


28 oktober / Komma ut ur garderoben?


"Just do it" ? Efter zumban i fredags köpte jag dessa nya vänner för att nästa gång känna mig lite fräschare? Ha! Vilken lögn. Behövde mer än ett ombyte till gymmet. Ett jäkla linne som fick vänta i cirkus två år på att bokstavligt talat få komma ut ur garderoben. He he! Vi får väl se om talet om att snygga, färgglada gymkläder får än att vilja springa dit och ösa lite. Resultat kommer? Ses där kan jag tycka. Min viga malay borta på en öde ö har lovat att skaka lite rumpa med mig i vår. Lovat - en tolkningsfråga?

27 oktober / Fröken självdisciplin.
"Att köpa de där extraskorna innan man hittat årets förstahandsval" - ha! Jag må låta knasig. 
Förändrade idag sifferkombinationen på kontot. Vad som fick följa med hem får ni se efterhand. 
'Fröken shoppingförbud slår till igen'  ? Det där med självdisc
iplin är inte alltid så enkelt att förstå sig på. 

26 oktober / Hög på dans.Mötte upp Sara på gymmet, då för mitt livs andra pass samt mitt livs första Zumba. Såhär i efterhand förundras jag över hur något som innefattar träning kan vara så roligt, för oj vad kul det var. Shakeat både det ena och det andra & skrattat lite åt hur fånig man stundtals känt sig. Och för att besvara avslutande mening i föregående inlägg; "Första men absolut inte sista gången". Damen som alltid varit livrädd för gymmet & ansett att träning är slöseri med tid har fått en annan syn på saken? Troligtvis.

 


26 oktober / Ingen mat.


Just nu sitter ni väl och äter lunch - inte jag. Jag får nämligen ingen lunch förs efter arbetet, det vill säga, i eftermiddag. Men när jag väl slutar, då skall jag mumsa faijtas och njuta av en kommande helg samt en ny sifferkombination på kontot. Ha! Skall även möta upp Sara, en vacker vän, framåt kvällen för rena galenskapen. Vad detta är kan möjligtvis fastna på bild och hamna framför era ögon? Stay tuned. "En gång och aldrig mer?"

25 oktober / Önskerubrik?
 
När solen förhållandevis lyste, när det regnade ibland, när vi jobbade och därmed fick lov att mysa på kvällarna samt festa på helgerna; I somras, då ramlade en kommentar in här. Den löd "skriv mer om dina bästa vänner" och det är precis vad jag tänker göra just i denna stund. Jag skriver sällan vad jag gör om dagarna, vilka jag umgås med och vad vi hittar på. För mig känns det som om det för er skulle vara totalt ointressant (har ni annan åsikt så skriv, det är inte omöjligt att ändra på). 

Ikväll sitter jag här, Jenny trängs i en trång säng på en Ö i Malaysia och Linn, hon är troligtvis hemma, helt klart vaken, då hon nyss skrev. Det hugger lite i hjärtat att vi inte kan sitta under en filt med tända ljus och alldeles för mycket nötter, yoghurtpuffar och diverse andra godsaker som vi alltid köper på oss, även denna kväll. Men att acceptera att det kanske inte kan ske förs i vår, är något vi måste göra. Ska jag i denna stund skriva något om Jenny skulle jag säga att hon är den absolut modigaste av oss alla - i ett nytt land, helt ensam för att arbeta gratis, lära och ta hand om sig själv samt möta nya intryck på ett annat språk. Jag kan inte finna ord för vilken otrolig människa hon är som gör detta. Något jag tror att både Linn och jag kan understryka med råge. 

Vi tre är lika, men samtidigt så olika. Jag pratar nog mest, Jenny skrattar nog högst och Linn äter nog flest chips. Jag dansar nog mest, Jenny dansar nog bäst och Linn dricker nog mest? Ha. Inte alls, men det hade varit en kul grej att få skriva. På de flesta saker i livet har vi väldigt lika syn, men när vi väl skiljer oss till åsikt slänger Jenny ofta ur sig något med sin allvarliga ton, som då är raka motsatsen mot min åsikt. Därefter kan det följa en vag tystnad och sedan talar vi liksom inte mer om det. Vad vi alla har gemensamt är nog att vi är trevliga, sociala och ambitiösa damer allihopa. HA! Angående idrott och hälsa drar vi också jämt (tills nu?! ). Jenny anser dock att hon är rätt vig och visar ibland konstiga saker hon tror att hon kan göra...? Observera tror. Och sedan ligger hon där och skrattar sådär ljudligt åt sig själv. Då kan man inte låta bli att le. Fina vän. Vad de två, Jenny och Linn, sedan har gemensamt är väl klart uppenbart? De är både till in- samt utsida så otroligt vackra, och för att vara ytlig kan jag understryka att jag skulle kolla in dem båda två om jag var av motsatt kön eller läggning för oj vilka fina tjejer jag får omges av. 

Egentligen ville jag bara finna ett sätt att nå Jenny denna kväll - kik och Skype räckte nog inte? Och så vill jag även påpeka att det inte finns någon som helst idé i världen att sakna oss, din fina Josefin, familj eller andra nära och kära, för; Vi finns för dig, precis här, när du väljer att komma hem igen.

Nu är det kallt och regnigt, blåsigt och höstigt. Du är i Malaysia och vår trio har fallit in i duo tillsvidare. I somras ramlade en kommentar in här och ansändaren var aldrig anonym. Den var signerad en av mina bästa vänner; Jenny. Ikväll kände jag att det var precis rätt tid att berätta om de två. "För att jag får sakna men inte du".

24 oktober / Död för er.


Tänker vara min raka motsats ikväll och inleda med "Hej mina Kära". Lyckades väl inte riktigt, men nästan som så fint inte gills överhuvudtaget. Denna dag, den så kallade lilllördagen har jag arbetat 12 härliga timmar på jobbet, ett pass jag aldrig tidigare skådat. Därmed har jag inte hunnit med er alls - något ni märkt utan att jag behövt säga ett ord? ha. Men nu, lagom innan jag kryper ner i sängen sitter jag allt här med halvöppna ögon, frusen och gäspig och skapar lite för er skull. Så; vad skådar vi ovan? En riktigt tjusig juloutfit om ni frågar mig. Är redan inbjuden för julshow, mat och fest med jobbet och har därmed börjat fundera över klädseln. Finner jag den perfekta kjolen innan dess kan det säkerligen falla på det i slutänden. Är helt såld på stilfulla men enkla, tajta kjolar med lite struktur denna höst. Såld men ännu inte köpt? Ni hör nog att det är dags att sova nu? Imorgon börjar jag dock inte förs klockan sexton, den berömda tiden då alla andra går hem. Och innan dess? Då ska jag hinna med diverse ting, däribland er. Vi ses!

23 oktober / Chic CeriseChic Cerise Nr 55 - det var exakt vad det hette det där "Jelly Kiss", läppstiftet, från Isadora. Då jag visade det i somras uppgav jag varken namn eller nummer och när fråga efter fråga om det där rosa stiftet sedan ramlade in här, per sms samt på telefonen var jag alltid någon annanstans, oförmögen att besvara. Så när jag igår köpte mig ett exakt likadant kollade jag direkt upp namnet som enbart står på skyddsplasten & där har ni det; Chic Cerise. Jag vet själv att jag lyckades få någon av er att inhandla fel stift - aldrig mer? He. Och visst må det vara somrigt? Men jag tycker ändå att det bryter av rätt snyggt på dansgolvet, till en svartoutfit & lite solkysst hy á la solpuder. Det får liksom hänga med ett tag till som variation till höstens röda klysché. 

22 oktober / Dr Denim.


 Nytänkande mina damer och herrar? Inte alls, inte egentligen. Dessa byxor hänger troligtvis i ett otroligt stort antal garderober runt omkring i Sverige. Mestadels hos damerna, men kanske hos den där skinny rockkillen också? Vem vet. Har själv aldrig känt något behov av dem förs herrom veckan då jag stövlade in på Carlings, kollade ner på mina higher och skymtade en ljusare nyans av svart, grått. Därmed blev de mina & jag kan efter några dagars användning säga att jag är en smula förälskad. Dessa byxor skulle jag kunna gå ner i splitt i (om jag nu var så pass vig). Jag skulle kunna köra ett träningspass, ha sex (om det nu var hål i dem) samt något annat galet som man absolut inte sysselsätter sig med i självaste Dr Denim alls. Ha! Ursäkta mina mindre vackra uttryck. Jag ville antagligen bara förmedla att jag inhandlat mitt livs streshigaste samt skönaste byxa. Så varför sa hon inte bara det då, tänkte någon? Jo kära du, då hade det väl knappt och jämt blivit något inlägg alls och Du hade förmodligen inte haft samma ursäkt till att inte plugga, städa, duscha håret eller sova nu? En smula ironi fick nästan avsluta. "Så knasigt & totalt ovettigt" .

22 oktober / Oäkta vänner.En oäkta vän? Låter väl som ett rätt dåligt fynd, men jag syftar givetvis på den så kallade pälsen ovan som givetvis inte är äkta någonstans. Fusk eller imitation? Jag vet inte vad man kallar det. Ett "höstmåste" kanske räcker? Ha.

 


21 oktober / LÖV.
Tog mannen i armen och åkte hem till min bästa vän för en såkallad "parmiddag" eller mindre formellt kallat; en jäkla mysig kväll med mina kära. Ha! Och det så stela ordet trevligt passar nog in här både en, två och kanske hundra gånger till för oj vad vi fyra passar fint ihop. Det åts alldeles för mycket mat, då så pass mycket att vi damer trodde att vi skulle kräkas och funderade över huruvida vi stekt kycklingen, dracks vin samt spelades spel innan vi i natten åkte hem som två russin efter att ha avsultat alltsammans ute i jacuzzin. Och löv? Det var det i luften på många olika sätt - höstigt och kärleksfullt.