Stäng
RSS 2.0

31 januari / Supé för tre .


 
 
Efter middag följer efterätt - "Supé för tre? "  Ni som förstår vem jag faktiskt citerar förstår, kanske med ett leende på läpparna, och ni som inte gör det skulle säkerligen skratta gott om ni väl visste? Ha. En väldigt smaskig fredagsdessert bjöd jag precis herrskapet på. Sött, syrligt och så chokladigt - såklart.

Och innehållet; Varma hallon, kvarg med av smak 'Hallon vitchoklad', egengjord proteinbar (värmd & söndersmulad - SÅ god!), färska frukter (banan, mango, apelsin) toppat med egna chokladbollar, kokos, pumpakärnor, solrosfrön, kokos & extra hallon. BAM! En smärre fröjd för ögat men allra helst en glad mage. Och recept för egna chokladbars? Stay tuned. De är himelskt smaskiga och väldigt smidiga att göra. 

30 januari / Nakenhet i sovrummet;

 På mitt rum står en överkropp till en kvinna, naken. Dessutom åkte hon till Sälen i hela sex dagar utan att varken säga hejdå eller "jag är hemma", ja, inte den där nakna överkroppen då, utan hon, som i "hon själv". Ha! Och vad skulle ni tänkt om hon i söndags skrivit ett "jag är hemma" när ni inte haft en susning om att hon befunnit sig någon annanstans? Ja. Egentligen kanske det inte var mer än rätt? Det är nog det hon nu vill påstå? Sopa in allt under mattan och låtsas som ingenting? Vissla lite oskyldigt & himla med ögonen? Vad som är fel är dock detta tomrum, en avsaknad - min frånvaro. Och det letas förbrilt efter tid till att fota, motivation till att skriva, publicera ett liv, igen. För jag vill, vill lite för mycket? Allra helst vill jag nog dela med mig av mer mode, knasiga texter och mycket mat. Åt helvete mycket mat och kloka ord? För nog fick hon några "Jäääklar vad du äter" under den där sälen vistelsen då ett 24h/dygnet boende visade både dagens första och sjunde måltid. Ha! Och angående de där kloka orden? 'Vad skulle dem komma ifrån' tänkte Du? Så oförskämt. Det var ju givetvis inifrån henne. Och trots påstående om klokhet inleds ändå detta inlägg med "på mitt rum står en överkropp till en kvinna, naken" - kanske inte det mest optimala 'första intryck'? Men Still. Och jag anser nog att kvinnokroppar är något av det vackraste som finns. Och naket - finns det något finare? Så stäck på er tjejer, kolla er i spegeln och ge er själva en komplimang innan läggdags. Koncenterara er på det ni är allra stoltast över med Er - Det är Ni värda. "Som för att faktiskt avsluta med den där klokheten?" He. 

19 januari / Det där livet;

 

 
 

 
Det finns så mycket man vill leva, och inte leva, om. Egentligen är det nog bara delar, delar av en helhet, av en verklighet, av ett liv - som man vill uppleva igen. Och jag tänker för mig själv att "om jag vore så gammal igen" men hör mig hela tiden svara "fast nej, då skulle jag behöva uppleva det där igen.." till varje förslag. Ha. Men några sådanadär delar, glimtar av mitt liv, som jag vill uppleva skådar ni nu. För; Åh vad jag vill dansa barfota på att traktorsflak igen, med champange i magen & lyckorus i kroppen. Jag vill springa ut, skrika SP3B tills rösten sviker mig i skratt och gråt. Jag vill dansa sena nätter med dem. Känna den där otroliga stoltheten! Och jag vill prydas av den där klänningen, bländas av kamerors blixtar, känna den där skoskaven som fick fötterna att färgas av kärlekens färg, njuta lite av smärtan, se det fina i just det ögonblicket. Marchera inför tusentals människor med pirr i magen och en klump i halsen, dansa till ABBA på kullerstensgator - bara sådär. Äta tårta med händerna på bröllop, full och full i magen. Brännas brun i saltvatten och bara vara. Jag vill fylla tjugo år. Tjugo jävla år och känna mig större än någonsin. Det finns så mycket man vill leva, och inte leva, om. Men en sak är säker, jag vill leva. Leva och uppleva. "Och jag ska skriva ett inlägg om idag, då" . 

19 januari / Söndags FF?



 

Denna morgon bjöd damen själv på FF. FF som i familjefrukost? Ha. Otroligt ocharmig förkortning, om ni frågar mig. Ändå var jag bara tvungen? En väldigt enkel frukost blev det, då i form av gröt samt de enkla tillbehör och pålägg ovan. Lite nybakat bröd & banankaka. Och, mina damer & herrar, det gick hem. Kände liksom för att vara lite gosig & visa lite uppskattning denna söndag. Det skulle krävas ett heltidsarbete av välgärningar för att ge mina föräldrar den grad av kärlek de gett och ger mig, alltid. En liten ynklig frukost kan man då tycka? Mycket bättre än ingenting? Jag kunde tryckt min gröt under tystnad och kört FF som i föräldrarfritt. Istället slog jag på familjemys. Ha! Glada magar och glada hjärtan. 
 

15 januari / Ensamvarg & frukosttips?


 


Tystnad, en stor frukost och bara Me, Myself and I - Ungefär så vill jag ha det. Lite tända ljus, en dator för diverse bloggar att läsa, en telefon för att bläddra igenom instagram och så rejält tilltaget med tid. Då inte för att det tar tid att äta. Jag äter tyvärr alldeles för fort. Anstränger mig för att låta njutningen vara,  men sitter alltid där med tomma skålar och fat efter cirkus fyra minuter...

Nog för att jag älskar sällskap, men morgonstunden är liksom min. Att få sätta sig ute i morgonsolen en sommarmorgon och bara vara, ensam. Att få lyssna till sina egna andetag, tystnaden - där den enda som kan förstöra är jag själv, det älskar jag. Kanske för att jag som liten, som ensambarn med en pigg pappa och sovande mamma hängde själv i soffan framför tv:n, med frukost & täcke? Kanske var det där morgonstunden blev just min, alldeles egen - en ägodel ingen annan får inkräkta på, ta del av eller riskera att förstöra? Ha. "Ta med med en nypa salt" och "Nu inte bokstavligt". Ha!

Denna morgon hade jag lite brottom iväg, vilket jag visste redan igår. Därmed testade jag ett recept av "overnight oats", för inte skulle morgonstressen få förstöra. Toppade denna bowl med en dl keso, blåbär, kanel och gojibär. Mumsade & tänkte "smaskens" medan jag intalade mig att jag inte saknade min "standardgröt" med diverse tilltugg alls..Ha! Ren lögn, såklart. Fick även en kommentar angående önskemål om frukostinlägg med diverse favoritfrukostar och dess recept. Kul! Givetvis kommer det upp snarast; tillsammans med en grym makenyhet & annat smått och gott. Stay tuned! Mina nybakade proteinbars kanske kan få ta plats här också? För även där utlovar jag succé - perfekt fugdy chokladsuccé, känn på den. "Dock utan en nypa salt."

13 januari / "Värt att dö för?"

Vår. Underbara, varma, lyckliga vår. Att ens skriva något så dumt när det temperaturen precis krypit ner till minimala -15 grader och då snön precis fallit, som från ingenstans? Det är så dags att börja längta då? Så dags att börja drömma om tunna strumpbyxor, vackra blusar och bara fötter i höga klackar? Tydligen. För nog är det precis vad hon gör, vilket ledde till ett litet inspokollage för er. Just nu är det, enligt mig, rätt tid att hålla i pengarna gällande kläder. Försöka använda det man har och invänta vårens nyheter (dock vänta med att handla tills de faktiskt närmar sig användning). Till våren tänker jag vippiga kjolar, jordnära färger, stilrent & såkallat "basic" med enkla smycken & plagg som går att kombinera. Jag har länge älskat allt vad spets, transparent och blusar heter men känner i dagsläget att jag växt ur majoriteten av min garderob, i ålder. Ha! För hur snyggt är det inte med en tunn beige polotröja, ett par tajta, vita/svarta jeans, enkla accessoarer, fräsha lockar eller en stram knut samt färage läppar & en hy som tycks blivit kysst därefter? "Vår. Underbara, varma, lyckliga vår - suckar djupt av vällust och inser att väntan lär bli lång. Lång men mödan värd?"

13 januari / In her bag;


Ibland undrar jag om jag inte skulle behöva en rullväska med hjul på för att rymma allt jag vill ta med mig. Handlar det om en resa till fjällen kommer fröken med cirkus fyra feta väskor, till utlandet visar vågen s.k övervikt (Herrejesus, 20kg är ingenting för 2 v ? He), till jobbet ser det ut som hon skall bosätta sig med diverse matlådor och till gymmet skulle en picknickkorg behövas? Ha. Något som ofta ryms i "vardagsväskan" är dock dessa ting ovan i kombination med en VS Body Splash, handsprit, en nessissär med diverse tamponger, handkräm, alvedon, hårspray & gärna ett paket tuggummi. Ett rejält överlevnadskit för eventuell akut hungersnöd, mens eller ruffsigt hår? Ingenting skall få överraska mig, även om sånna där positiva överraskningar är rätt välkomna in i mitt liv. Jag intalar mig åtminstone att jag älskar överraskningar, dock har jag aldrig riktigt blivit överraskad - så vad vet jag, egentligen? Ett härligt besked, en vinst, en resa eller liknanade är "Hej & välkomen in i mitt liv" (bara så ni vet att det är lugnt om ni är sugna...) och diverse tråkigheter som hunger, mens eller ruffsigt hår (mitt hår kan efter en dag bli rena skatboet..) är jag ju alltid redo, så det räknas inte dit? 

12 januari / Recept;



Blev SÅ glad när jag för cirka en månad sedan kom över ett perfekt pannkaksrecept för tunna pannkakor, med grymma ingredienser (Dessutom fritt från gluten!). Tunna, spröda, goa pannkisar! Ändrade om lite i receptet då det innehöll mandelarom samt saffran, vilket jag inte hade hemma och tillsatte lite stevia och kakao istället. Till detta valde jag att servera proteinfluff, nötsmör, kanel och bär - en annan dag keso, bär, kanel & nötsmör. Kombinationerna kan variera i oändlighet. Men att kleta på allt detta i mängder & rolla ihop för njutning var svårslaget. Enjoy! 

För ca 4-5 pannkakor. Ta en stavmixer och sno ihop;
100g keso - 1/2 msk fiberhusk - sötning - 2 st ägg - 2 st äggvitor - ev en gnutta kakao. Låt stå cirka 10 min i kylen och stek sedan valfritt matfett, på svag värme. Servera med nötsmör, bär, keso, kvarg, proteinfluff, glass, nötter, frukt, kanel, sötning etcetera och njut. Perfekt som frukost och mellanmål. 

12 januari / "May the odds be ever in your favour"


Med världens godaste pannkakor (recept finns tidsinställt för er!) i magen sitter jag nu i min säng och inväntar min söndagsdate. En bit mat skall ätas och bio kikas. Detta står dock varken på något schema eller uppskrivet i kalendern, som man så fint brukar säga. Men gäller denna kalla söndagskväll, det gör det trots allt. Nom! The hungergames är filmens titel och vad kunde väl då passa bättre än att släcka den där "hungern" innan? He. Sagt och gjort? Och inte är söndagar så dåliga när de följs av en styck måndagsledighet. Något som dock står uppskrivet i både den där omtalade kalendern och på schemat. Ha! Knas. "May the odds be ever in your favour" - som för att tala måndagsledighet eller citera repliker? 

11 januari / Nytt jobb som servitris?



 
Havregryn, mandelmjölk, chokladprotein, kakao, ägg, nötsmör, kanel. linfrön, gojibär. Proteinfluff på blåbär & chokladprotein. Te. 

Frukost på sängen är vad ni nu skådar. Detta är vad hon serverades denna grå januarimorgon när livet kändes lite sisodär. Lyckost? Att det var ingen mindre än hon själv som agerade servitris är dock en såndär ynklig, minimal detalj, som bör uteslutas för största möjliga inslag av lyx? Ha. Okej, hon gjorde den själv. Bam! Där sprack det. Men inte bör någon annan få cred för kreationen, icke. Och livet i övrigt; Okänd skada i fot, ben (?) resulterar i fortsatt NO workout, annat än för de där biceps, triceps samt axlar. Tre muskelgrupper som jag struntar fullständigt i, samt som varken ger mig ass, ben eller svett mellan de där tuttarna jag inte ens äger och har. Sjukdom på sjukdom, operation på operation och så lite skada på det. Woopa! Någon kär Gud vill mig illa och vill definitivt inte att jag skall lyckas? Men vad gör väl det när det krigas, svälts och dö's här i världen? Hon fick ju åtminstone en sen lördagsfrukost på sängen, samt hade hjärta nog att servera en sådan. He. Ironin flödar lite och jag önskar er en hejdundrans fin helg. 

9 januari / "Om hon är snyggare än jag, blir jag ful...?"

 
Godmorgon fina läsare ! 
Kickstartade precis med min superbowl av diverse uppradade varor i veckans tidigare inlägg, då till tänkvärd läsning. Jag tycker själv att alldeles för många runt omkring i samhället exempelvis bryr sig alldeles för mycket om vad andra tycker och tänker, jämför sig alldeles för mycket med andra (då i negativ bemärkelse),misunnar andra framgång (just på grund av avund.), är alldeles för avundsjuka på andra människor & beter sig därmed destruktivt. Brukar själv säga att "bara för att någon annan ex bär en fin klänning till festen du är på, blir din klänning inte fulare. Du är fortfarande lika fin som innan och ditt VG är fortfarande ett VG även om din bästa kompis skrev MVG...Eller hur? Detta faktum förklarades utmärkt i denna artikel då Isaksson, här, (http://www.veckorevyn.com/Sizehero/Se-varfor-vi-har-orimligt-hoga-krav-pa-skonhet-pa-37-sekunder) skriver om den sk. "snygghetspotten" som diverse människor verkar tro existerar. Ha! Jag citerar "Jag inser att jag beter mig som om det fanns en snygghetspott. En pott av vackert som vi alla tjejer (jo, för i min värld gäller detta bara tjejer) ska dela på. Att ju snyggare någon annan är desto fulare blir jag. För jag jämför mig, och jag gör det i detalj. Jag ser direkt vad någon annan har, vad den personen har tagit av snygghetspotten och får mig att framstå som sämre. Problemet är att jag jämför mig med overkliga bilder och redigerade ideal" . BAM. Mitt i prick? Jag anser att hon förklarar precis vad som ofta försiggår. Håller ni med mig? Jag har, från djupet av mitt hjärta, inga problem med att glädjas åt andras framgång och jag kan med ögon som poppar ut, stirra på andra tjejer och ge dem komplimager för både in- och utsida utan att känna mig sämre själv. I slutet av dagen är jag bara jag trots allt? Vare sig jag säger "satan vad snygg du är" eller väljer att "sura ihop inombords och bete mig illa". Och nog är jag ett bättre jag om jag lyckats göra någon lite extra glad istället för att skapa destruktiva relationer och själv vara arg på något jag inte kan påverka? 

Isaksson förklarar även hur denna sk. "snygghetspott" som egentligen inte existerar alls, fungerar, enligt;
"Tänk dig att du på en fest med härliga människor och du har riktigt trevligt. Du känner dig extra uppåt, nöjd med dig själv och märker att du också får andra skratta och ha roligt. Så kommer en annan person till festen. En person som är superrolig och trevlig och som plötsligt får alla att skratta ännu mer och som plötsligt får allas uppmärksamhet. Här kickar pott-tänket in. Hon är bättre än jag, alltså är jag sämre." Men avslutar också med orden "Fel fel fel, du är lika bra som innan!" - Och här avslutar även jag, då med att helt hålla med och skriva till ännu ett "fel". För du är ju precis lika bra som innan, oavsett. Tänker du såhär eller känner du igen situationen? Jag tycker att detta sätt var en utmärkt förklaring, då intill ett sevärt klipp.

8 januari / A touch of Spring.

 
BAM och pang; H&M katalogen á la Spring colection, damp idag ner i brevlådan, eller kanske snarare ned på köksbordet då pappa klev in igenom dörren. Ögnade vårkläder och bikinis och föll främst för dessa fräschingar. Vad tycks? Stilrent, stilfullt och mitt i prick? Enkla plagg som går att kombinera i mängder, till mängder. Hade detta varit instagram hade den fått en "like" ifrån mig. Ha! 

8 januari / Att stöna av olust?

" En variant sötsaker att spatsera runt i om mornarna "

Vaknade till alarmets dånande oljud. Stönade högt; av obehag, olust och hundra procent ren trötthet. Löste situationen med att stänga av den tickande bomben, gosa ner mig ännu lite djupare under täcket och stöna av välbehag för att sedan fortsätta med tidigare akrivitet; Sömn. Ha! Idag var en sådan dag när regnet smattrade mot rutan, då molnen döljde himlens nakenhet dagen i ända & då man funderade över huruvida det var en dålig vårdag, typisk höstdag eller svensk midsommar, tills man kom underfund med att både svar A, B och C var ett IG eller såkallat F. Ha. Dagen, som jag önskade var en ledig sådan, var det (kors i taket!) också. Har ägnat mig åt ungefär, precis, absolut; Ingenting, vilket just nu känns rätt värdelöst. Lyckades baka lite smaskigt bröd till kvällens middag, men mer än så verkade vara överkurs denna onsdag? Tur att torsdagen fortsätter i ledighetens tecken. Annars hade precis en ledig dag gått såkallat "förlorad" , big time... Fröken rastlös börjar nu, så smått, att klättra på väggarna. En dags stillasittande tar kol på mig. Vad nu det kan innebära? Jag vill så himla mycket, vill vill och återigen vill. Och jag måste bara ta klivet ut och förverkliga? Förverkliga för att föreviga? "Vaknade till alarmets dånande oljud. Stönade högt; av obehag, olust och hundra procent ren trötthet? Imorgon skall jag studsa upp. Av vällust och hundra procent ren energi. Hey! "

6 januari / "Medan känslan av upp- & övergivenhet blev ett...?"

 
Och jag minns tomheten när orden nådde mig, som om jag förväntade mig att livet skulle vändas upp och ner på en sekund. Som om allt skulle förändras där och då; jorden skälva medan hjärtat hoppade ur kroppen och försvann bort för evigt? Kanske var det precis vad hjärtat gjorde? För där satt jag stum, tom och blank, och stirrade stint ut i ingenstans. Ensam, medan en känsla av upp- och övergivenhet blev ett , precis som vi just blivit, ett. Egentligen hade jag varit ett vi länge och väl vid denna punkt. I drömmarna, i tankarna, i hjärtat. Kanske var det också därför jorden inte vändes upp och ner? Kanske. Och medan jag kämpade förbrilt för att finna de där stinget av lycka som jag senare ville vara kapabel att återge, buffade han som kallar sig panik, i min sida som för att göra de där hjärtslagen, som faktiskt existerade, sällskap...

Och jag minns tomheten när orden nådde mig, som om jag förväntade mig att livet skulle vändas upp och ner på en sekund. Som om allt skulle förändras där och då; Och det gjorde det ju faktiskt, egentligen. För vad hade dessa etttusensexhundrafyrtiotvå och en halv dag varit utan just det där ögonblicket? Det där ögonblicket då du bekräftade att det skulle vara vi i ett "jag vill åtminstone testa att vara din" . Och jag undrar idag om du testat färdigt, samtidigt som jag ber en stilla bön du aldrig kommer att göra det ...

I med och motgång är du min älskare, min glädje, min kärlek - min bästa vän . Jag vet ingen vän i hela världen som vill mig så väl som just Du gör, som alltid glädjs för mig, med mig - som jag för dig. Tänk att den jag älskar, älskar mig. "Ett bubblande skratt letar sig upp genom strupen, faller fritt & når luften." Vad knäppt. 'Man bara väljer en person att leva med och så är den din'. Ha. Kärlek.

6 januari / "Do more of what makes you happy"


" Detta år lyckades jag med saker jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag upptäckte delar av världen jag aldrig förut mött, jag älskade och blev älskad, var frisk och kry tillsammans med mina nära. Jag åstadkom och tog steg framåt i livet, levde livet. Jag var nästan bara glad, fylld av livsglädje. Levde varje dag och lät ingenting passera. Jag hade en positiv inställning och fångade den där jäkla dagen som det tjatas så om. Fann meningen och blev lite bättre på mycket. Jag fångade minnena, sparade ner dem på mitt minneskort för att låta dem komma fram senare i livet, under de stunder då man behöver en påminnelse. Jag förlorade ingen & lät inget gå förlorat. Detta år lyckades jag med saker jag aldrig trodde jag skulle göra - levde livet & bara var lycklig" 

Ungefär så hoppas jag att jag kommer kunna återge detta kommande år, år 2014. Jag går in i det utan några nyårslöften men med det kanske, klyshiga uttrycket, "Do more of what makes you happy" i huvudet. Det låter väl fair? För det måste väl ändå vara vad livet går ut på? Ibland är jag rädd att det bara skall springa ifrån mig. Jag vill bara leva. Jag vill alltid leva. Leva och vara glad. Men så påminns jag om att jag numer har kapaciteten att springa ifatt det, om det så skulle behövas.