Stäng
RSS 2.0

24 oktober / Show á la Olsen.
Nakna rumpor, tjo och stim. Kläder, läder och återigen kläder. Dunkande huvuden, dunkade musik, applåder och ett ton spray; Igår visades Mary-Kate och Ashleys nya kollektion för Bikbok och jag fick, som tidigare nämnt, äran att vara på plats och visa upp några plagg. Sminket fixade bland annat en super duktig tjej ifrån Make-up Store och allas hår fick sig en släng utan SKAPAS damer, även dem grymma. Och när jag fick höra "hög knut" tänkte jag mest "okej, en vanlig toffs" är vad jag skall få äran att bära? Icke. Fram med en plastnål och syslöjdslektionen var ett faktum på mitt huvud? Ha! Kanske inget jag idag slänger upp på en kvart innan jobbet? Troligtvis inget jag någonsin lyckas dra till med. Otroligt roligt event med massa fina plagg som nu hänger i butik - Fint. 

24 oktober / Precis galen;


Kör ett fyndigt "grått är flott" i kombination med lite "hatte-fnatt"? Man kan liksom aldrig vara tidig nog med julklappsrimmen, likaväl som man inte kan vara nog rolig? Ha. Höstens prio ett larm har nu tystats i form av materiell vara. Och visst är bilderna halvskumma, nog gör den sig bäst till lockar och ja, den matchas allra helst till kappor och ponchos, men (ett sådant finns alltid!), inte sliter jag håret med värmetänger och svettas i kappa inomhus "bara sådär", bara för att. Nej, åtminstone inte denna dag. Denna dag när det vankas kvällsjobb. Hoppas innerligt att någon, såhär innan löning, har pengar nog att hälsa på för att införskaffa lite föda - annars lider nog både jag, och diverse drabbade, dock i vackert sällskap. "För den som mat på bordet saknar, är nog hungrig när den vaknar?" Ja ni damer och herrar, nog är det tur att det är långt till de där rimmen verkligen skall skrivas på riktigt...Det förnekar jag inte.

24 oktober / Olsen twins.

Mötte upp ett gäng trevliga damer för hår, make och visning för Mary-Kate och Ashleys nya kollektion för Bikbok som ikväll ägde rum på ett av stadens uteställen - Och vilka plagg, det säger jag bara. Håll utkik för mer hår & nytt inköp men också i Bikboks butiker, efter deras grymma partykollektion. Skinn, mönster, stiliga kappor och smexiga kjolar? Jo ni. Godnatt. 

20 oktober / 'Vi skall aldrig mer vara ett' .


Helgen; butiksspatserande, plaggjakt, fikamys. Hämtmat, tändaljus, soffmys, karamellkungen, kärlek, vila, friskna till, choklad. Att vara och inte vara, lite så. Ha! Imorgon tänkte jag införskaffa höstens, enligt mig, topp tre, fota en outfit för er samt komma ihåg kameran till fittingen. Det skulle väl vara något? Det vill jag tro.

Slängde även ett öga på min tjusiga balklänning, stönade av åtrå och suckade djupt av förbryllelse. "Vi skall aldrig mer vara ett". Ändå nekade jag en spekulant och frågande blickar möter min? Jag vill kunna ta fram den om tio år och svära över att jag inte längre kommer i den? Visa mina barn och drömma tillbaka? Ha ett överblivet rum i kommande hus där den kan hänga på en docka, som prydnad, som för att påminna om den där dagen? Den där dagen som efterlämnade en lyckans berusning i veckor. Kanske det. Och till er som skall dansa nästa år; Ut och leta, boka frisör, naglar, make (om ni ska) - det är inte förtidigt alls. Och att förvränga ett uttryck som 'fint folk kommer alltid sent' till 'fint folk är alltid ute i dålig tid' är nog rätt dumt. 

20 oktober / Brutna ben & kommande event;

"Mary-Kate och Ashley Olsen, men vad?" inkom per meddelande efter föregående inlägg och jag log lite smått då det var helt på rätt spår till ledtrådarna om världens, kanske vackraste, tvillingpar då jag syftade på den visning, för deras nya kollektion, som jag fått äran att gå nu i veckan. Imorgon skall det provas ut kläder och på onsdag skall det spatseras i high heels. Ler, tar ett djupt andetag och tänker samtidigt "scary shit". Ha! "Man ångrar bara sakerna man aldrig gjorde?" Och därmed var ett nekande svar uteslutet vid första anblick? Ungefär så. 'Break a leg?' Dock inte bokstavligt talat, tack. 

19 oktober / Sista chansen; 
Lyckades sälja väldigt mycket plagg under "bloppisen" vilket var SÅ kul. Dock är allt det i föregående bloppisinlägg, som ej är markerat med "sålt", fortfarande kvar (däribland plaggen ovan). Det finns lite billiga toppar, jeans, klänningar, tunikor och framförallt skor kvar. Är någon intresserad innan jag packar ner allt och tar det till nästa, ännu oplanerade, nivå? Plaggen ovan är de plagg som jag själv har som favoriter. Älskar byxorna och önskar att de var i min egen strl..Har letat ihjäl mig efter ett par fina, kotade byxor men aldrig hittat några som passar. Så; Sista chansen damer & troligtvis inte, herrar. Är någon intresserad? Påsen med massa bhar finns fortfarande kvar för den som vill HA. Har liksom inte tös med små tuttar att skänka till..Tyvärr.

17 oktober / Operation & mystik - torsdag i all ära;

 
Efter tre veckors "förkylning" aka "allt man kan tänka sig" vilket betytt att lediga dagar varit vila och träning inte existerat alls tyckte min kropp igår att det var dags för 39 graders feber samt magkramp för att idag köra en liten torsdagsoperation i storstaden. Ska vi dra till med ett klyshigt och ack så mordernt "woopa!" dagen till ära? Som för att visa på överförtjusning? Ha. Samtidigt som jag tänker att "Nu får det vara bra. Nu vill jag ha min vardag tillbaka, vakna upp och må bra, ha eneri och ork. Leva - utan det ena med det tredje" så pushar jag mig själv med tankar om att en förkylning, sjuka, små operationer, magsmärtor, tråkiga vardagar och utebliven träning trots allt inte är hela världen. Man kan ha det mycket bättre, men också så mycket värre att det inte ens går att beskriva med ord. Det får mig alltid att vifta bort bittra tankar och blicka framåt. Tänkte sätta mig och göra en så vackert omtalad dreamboard. Klippa ut bilder och texter som inspererar mig, något att slänga en blick på när man känner sig omotiverad, något som får än att kämpa mot sina mål! Stora som små, inom alla kategorier. Tänkte måla om ramen till en gammal anslagstavla och fästa bilderna med nålar för att enkelt kunna byta ut dem vid årets slut. Smart va? He. Spara pengar, genomföra en resa, köpa något efterlängtat, åstadkomma något specifikt? Låt se.  Fick även en jätte rolig förfrågan igår angående ett kommande event. Kan ni gissa vad? Helt utan ledtrådar? Jag kan väl säga så mycket som "passion for fashion" i kombination med " gjort av världens vackraste, som finns i dubbel upplaga" - Hm? "Lite mysitk har väl ingen dött av". 

15 oktober / Läsarfråga;

Fick för ett tag sedan en fråga av en läsare där denna ville ha tips på festoutfits som alltid fungerar, då gärna till ett par svarta byxor. Ovan är ett gäng typer av toppar jag anser "alltid fungera" samt som fungerar i många olika kombinationer, vilket gör att man slipper köpa nytt stup i kvarten. 

Det jag tycker att man främst skall satsa på är en modell som man känner sig bekväm i, samt som framhäver det bästa hos än själv. Då koncentrerar man sig på att ha kul och strålar i sig själv vilket är det vackraste man kan göra enligt mig. Skall man ha något som sedan alltid funderar anser jag att en stilfull topp i något fint material, men som är enkelt i sig, är värt att satsa på och till detta variera accessoarerna istället. Ex. Den svarta peplumtoppen ovan till ett par svarta byxor (gärna kotade), ett par klackar och en enkel clutch tillsammans med ett halsband/armband eller större örhängen samt att ex fokusera på håret i en frisyr du inte har till vardags (lockligt blir plattat, plattat blir lockigt, utsläppt blir uppsatt?). Måla dina annars ljusa läppar i en starkare färg, låt naglarna fixas till lite extra etc och Du kan inte vara fel? Enkelt och snyggt och du lyser snarare än att plagget du är osäker på tar över helt. Dessutom är dessa plagg som "alltid fungerar" användbara både till vardags och fest, enkla att styla om samt passar till både shorts, kjol, byxor och jeans. Värt att lägga en extra krona på? 

15 oktober / Opersonlig och kall?


En del av mig är nu vad ni skådar. Då inte en bit skinn, en nagel eller ett stycke hår - nej mitt lilla rum. Mitt "all white", mitt "between four white walls", mitt rum, med spetsar & plotter, som mamma så vackert kallar opersoligt. Ha! Egentligen älskar jag mörkt trä. Mitt absoluta drömhus har stora rum med öppna ytor, kakelugnar, tjocka golv- och taklister. Det har högt till tak och är inrett i mörka, stora möbler med mordern touch. Mycket ljus, vackra kuddar med tyger av olika material. Det är välkomnande, mysigt, stilfullt och hemtrevligt och absolut inte helt vitt? Därför måste jag passa på nu? He. För det där huset det talas om, det kommer definitivt vara mitt en dag? "Man måste drömma för att uppnå" . Framkallade igår en massa bilder på mina kära damer, min familj och min man och tryckte upp i ett vimmel i ramen ovan. Personligt nog? 

Ps. Ett tidsinställt inlägg med svar på läsarfråga kommer upp under eftermiddagen/kvällen. Kors i taket?

11 oktober / "Om du försvann" ;


"Tre veckor. Så länge har det varat, troligtvis blir det längre. Och man tjatar alltid om att man vill att det skall hålla? Att det skall "vara för evigt" ? Det vill jag inte. Orkar inte. Nej, jag önskar att Du försvann. Jag önskar att du försvann för att aldrig mer återvända. Precis så trött är jag på dig, jävla 'förkylning' Ha! Inte ens dramatisk, inte en gnutta poetisk och definitivt inte överdriven? Hey! Det finns så mycket värre ting. Herregud, men en gnutta mystik har väl ingen dött av? Har dragits med kombinationen halsont, dunkande huvud, förjävliga bihålor, rinnande snor, tjockare snor, okej, femtio nyanser av snor ? (inget konstigt alls..), feber som jag inte velat erkänna ens för mig själv och så lite hosta på det, även den i femtio nyanser. Och så en sväng av allt om igen, som om det vore "How I met your mother" eller "Våra bästa år" - två jävla skit serier som alltid går på totalt ofriviilig repris, ja, ungefär så. De senaste tre veckorna har inneburit  noll träning, inte ens lite motion, rastlöshet & sånadär lock för båda öronen. Levt lite som i en egen bubbla där ord som "VA?" och "Ursäkta, vad sa du?" sluppit ur min mun dagligen, då alldeles för många gånger. Och nog har både Agda åttio och Greta sextiosju funderat över huruvida Carleborn tjugo, är hörselskadad eller ej? Och nog har ni undrat över huvuvida hon tappat skrivförmågan, slängt kameran åt helvetet eller gått under jorden? Jag också. Nej, jag har bara glidit runt mellan golv och tak, varit en smula rastlös. Stört mig över vardagen samt arbetat en hel del. Inspirationen som jag önskar varit en såkallat "2.0" har hamnat bak och fram i en, något sämre, "0.2" version och jag suckar åt mig själv? Jag vill se frukostar, höstinspiration. Jag vill se outfits bland vackra höstnyer, inspirerar och läsa - det vill jag se här. Tror ni? Tror ni jag kan vända det här? Ha. "Tre veckor. Så länge har det varat, troligtvis blir det längre. Men tystnaden och frågorna angående både avsaknad av skrivförmåga och fotande, den är bruten här och nu" ? 

3 oktober / Shoes shoes shoes;Oanvänd, virkad kilklack med prislapp kvar. Strl 37, SÅLD
 Svarta klackar från 'Face', knappt använda (och endast använda inomhus) Strl 37, pris: 100kr. 

Kilklackar med rosett i tyget framtill, H&M. Använda 1-2ggr. Strl 37, pris: 40kr. 

Ballerina sko, skinimmitation. Strl, pris: 40kr.


Conversekopia, aldrig använd. Strl: 37 / 6/5 (passar dock en strl 38 också då de är väl stora åt mig), pris: 90kr

Svart klack med snörning framtill samt öppen tå (använda inomhus mest pga skolan). Strl: ,pris: 80kr
Gladiatorsko i beiget & svart från Tiamo. Strl 37, pris: 50kr.

Hittade lite skor också. Även två par byxdressar (oanvända), en skinnjacka och en skiddress..
Har otroligt nog lyckats sälja av en hel del, men har också en hel del kvar. Kika gärna på föregående blogginlägg om ni är intresserade och kontakta mig via Ida_9393@hotmail.com . De där kläderna behöver minst sagt ett nytt hem då de hos mig inte gör någon nytta, tyvärr. 

2 oktober / Man förmiddagsfikar inte?
Halsont & förkylning resulterade i ett sting rastlöshet vilket resulterade i en styck (läs två!) banankaka (-kakor) då vi hade alldeles för många, snart övermogna, bananer i skafferiet. Och resultatet? Helt oroligt smaskigt. Lite kladdig inuti med smak av söt banan, kanel och med knapriga valnötter ovanpå. Nom nom! Toppade även bitarna med mandelsmör. Perfekt förmiddagsfika för damen, damen som precis fick sig själv att låta som sextio plus? Ja, för man förmiddagsfikar inte annars? Man äter ett mellanmål, punkt. Och den där rastlösheten? Den fick sig en omgång, en omgång som jag nu även skall ge den där förkylningen genom att inta soffläge tillsammans med med c-vitamin, te, kvällssnacks och frukt (c-vitamin overload!). "Som för att dra på sig en ny rastlöshet?" Säkerligen. Hur gör man ingenting? 

2 oktober / Att visa sin uppskattning. 
'Det är livskvalité att vakna till en sådan soluppgång - livskvalité att vakna med dig, 
Egentligen är det nog det enda jag behöver, att få vakna varje morgon vid Din sida. Det gör mig hel. '

Något jag anser vara SÅ otroligt viktigt i livet är att visa sina nära och kära uppskattning. Det krävs, enligt mig, så otroligt lite för att göra någon riktigt glad, för att få någon att känna sig exempelvis fin, uppskattad, stolt eller älskad. Håller ni med? Under mitt och min pojkväns förhållade har jag nog lyckats pricka av diverse konstiga överraskningar och små kärleksförklaringar. Det betyder inte att jag lagt ut en förmögenhet på detta, dock att jag lagt ner enormt mycket kärlek. En lapp under kudden, en frukost på sägen, en film & godis i brevlådan när den andre ligger sjuk? Ett bakverk och en nybäddad säng? En lagad middag och tända ljus efter jobbet? Ett bubbelbad och massage efter en fotbollsmatch? Vilken liten hint som helst tycker jag är guld värd. Det är SÅ enkelt att visa någon sin uppskattning. Dessutom får du förhoppningsvis detsamma tillbaka samt ett bättre förhållande till din partner/vän/familjemedlem eller släkting. 

Att ge någon en komplimang, då man sitter och tänker på exempelvis hur vacker någon är, hur fin man anser dennes jacka vara, hur duktig en kompis var på redovisningen eller hur mycket Du älskar någon kan göra denne så glad samtidigt som det kostar dig nada, cero, noll? Värt? He. Det handlar inte om att slänga ur sig tomma ord till höger och vänster, men att tillägga en komplimang man menar, istället för att behålla sina tankar för sig själv ger så mycket för båda parter. Igår berättade jag exempelvis för en tant hur otroligt fin hon var - för det var hon, super stilig, sådär så jag hajade till. Jag kommenterade hur fina lockar en kund hade i håret, då det var det första jag tänkte samt smög förbi min sjuka man och lämnade en "sjuklingbox" med diverse frukter, fikabröd, c-vitamin, chips och te utanför dörren för att sedan skriva ett "kolla utanför dörren" per sms. Och plånboken? Den är lika fylld, hjärtat glatt av bemötandet jag fick tillbaka och jag, helt oförändrad. Dessutom gjorde ett gammalt par hela min dag genom några fina ord i söndags. Tänk om de inte hade sagt det utan behållt det för sig själva? Då hade jag säkerligen gått miste om massa go energi. 

Så; le - få ett leende. Sprid de positiva tankar Du tänker om andra, beröm och få beröm. Ett litet leende mot mötande trafik påväg till jobbet, ett litet "Jag tror på dig, kör" , "vad fräsch du är idag", gör mycket. Man vet aldrig vad som döljer sig bakom en fasad, vad som händer bakom lykta dörrar? Ett liten fin kommentar kan träffa någon som haft en riktig skitdag & förbättra den avsevärt. Klyschigt, men något jag anser vara rätt. Och var noga med adjektiven. Att slänga ur sig konstateranden och fakta huxflux är enbart oartigt. Så som "guud vad smal du är", "Oj, vilka stora tuttar du har", "vilken ljus röst du har", "du har så mycket hår på magen", "dina ben är sjukt långa" eller "Är din ena framtand sned?" - Ja, det finns många som slänger ur sig kommenterer, kanske rent av ren fakta, till en person utan att man riktigt vet om denne menar att det ex är fint med stora tuttar, vackert med långa ben etc. Att istället säga "Vilka snygga tuttar du har" eller "dina ben är så himla fina" är en helt annan femma. Man vet ju själv hur man ser ut. Det är ju inget någon behöver tala om eller nedvärdera. Eller hur? "Som för att ta upp ämnet 'uppskattning & komplimanger' utan att någon bett om det?" Ungefär så . 
 
' Det är livskvalité att vara omgiven av människor som ger energi snarare än stjäl' 
 
 
 
 

1 oktober / Economista;


Shopping samt ekonomisk? Nog kan det låta motsägelsefullt. Har ni lyssnat på "En economistas podd" ? Jag själv har lyssnat på vartenda avsnitt och älskar den rakt av. Ekonomi har alltid intresserat mig och jag anser deras podd vara välgjord, seriös och nyttig för alla. Idag talade de om shopping, att shoppa smart. Dessa ting ovan är mina såkallade "höstmåsten", dock inte i bemärkelsen att de alla skall inhandlas då jag redan äger exempelvis en kappa. Och just där är vi nog många som bör tänka till? Nog skulle jag kunna inhandla mig en ny fräsh kappa, men behöver jag en? Hur ser min vardag ut? När använder jag den? Just sådana frågor tog de upp och mina svar efter rannsakning blir något i stil med; I min vardag cyklar jag till mitt arbete alternativt åker bil, ett arbete där jag bär arbetskläder. Jag behöver alltså inte en flashig kappa för att använda på cyklen och att köpa en ny när jag redan äger en bra kvalitétskappa vore rena dumheten. Att lista upp vad man verkligen behöver inför hösten samt bestämma sig för vad det får kosta och under vilken månad dessa saker skall inhandlas tror jag absolut hjälper oss att inte falla för "sponata, onödiga köp". I höst skall jag verkligen tänka till, handla moget och undvika spontana köp, onödiga köp och inköp av mat. Detta gick utför i helgen då jag bestämde mig för drinkar följt av kebabbrulle vid 03...Ha! Detta skall dock inte få förstöra månadens budget, nej - Nu får jag stå mitt kast och dra in på något annat, exempelvis kläder? För nog är kvalité bättre än kvantitet många gånger? Att köpa snabbmat i sin ensamhet två gånger i veckan eller spara pengarna till ett mysigt resturangbesök med vännerna/ en rolig utgång? Att köpa ett gäng plagg på rea FÖR ATT det är billigt trots att de egentligen inte sitter specielt bra eller att spara till ett stilfyllt plagg du trånat efter och som går att använda i olika kombinationer vid olika tillfällen? Och även kunna spara en större summa än när pengarna springer iväg på ett extra tuggummipaket, en flaska cola, en tidning eller mat trots att mat finns hemma? Man ska "unna sig", kanske måste man? Men är unna sig att låta pengarna gå till exempelvis matinköp i vardagen trots att en matlåda fanns inom räckhåll är för mig inte kvalité. Då sparar jag hellre dem och har pengar över till något jag verkligen vill ha; Ett par fina stövlar, en enkel kjol, en resa eller enbart den där framtiden som förhoppningsvis lurar runt hörnet? Förstår ni hur jag menar? Min man missuppfattade detta helt först men förstod efter en stund grejen. Lyssnar ni på deras podd tror jag att det framgår tydligare. 

Så vad gör man ? 1) Avstår från onödiga spontana köp som drickor, modemagasin, tobak, tuggummi etc - där kan man spara otaliga summor, även om man inte själv tror det. 2)Varför inte gå ihop vännerna och försöka spara in lunchpengar i veckorna? Nära vänner behöver man inte enbart lunchdejta, man kan ses ändå utan att det behöver ske på ett lunchställe/fik, och då alla försöker spara in där blir det hela enklare. 3) Tänk igenom dina inköp och kolla över din vardagssituation. Behöver du detta? Är detta användbart för dig? (Då köper du användbara plagg och hamnar inte i "jag har inget att ha på mig" dagen efter inköp). 4) Byt en accessoar, ett plagg etcetera med en vän? Att låna en festtopp till en utekväll istället för att spontanhandla i panik..5) Gör en budget och följ den, ha koll på dina pengar - Jag tog tipset om gratisappen "Tink" och den är helgrym! "Du kommer bli en sann economista efter att ha lyssnat på våra poddar" sa Isabella i avsnitt 1 - No way? Ha. 
 

1 oktober / "Löv, nya hälsokuren" ?


// Jordnötssmörsgröt fylld med kokosolja, ägg, linfrön, pumpakärnor toppad med banan, kanel, hallon, jordnötssmör - bröd med ägg & kaviar, grönt chai te, jordgubbskvarg - banan och satsumas bredvid. Och LÖV? Definitivt inte löv. // 

Sova ut, visa uppskattning mot sin kärlek och därmed få kärlek tillbaka. Göra en höstig frukost att avnjuta i soffan intill en grym podcast. "Bara vara" såhär innan dagens jobbtimmar uppenbarar sig och tar dagen ifrån mig? Ha. Nog var det bra länge sedan en frukostbild dök upp här, likaså outfits och det som kan infinna sig under annan kategori? Ungefär så blir mitt sorgsna svar. Vad är ni egentligen sugna på att se här? Skall det vara outfits, kläder i övrigt, tips, vardag? Skall det vara mycket bilder och lite text eller gillar ni även novellliknande känsloinlägg? Skall jag köra inlägg om specifika ämnen som  "avundsjuka, uppskattning, förhållande, ideal, ekonomi/shopping, tips för bra betyg, att plugga etc?" Det skulle vara jätte roligt att höra era åsikter. Nog för att jag skriver om det jag tycker är roligt själv, men, det är ändå ni som läser och kan jag kombinera och få med båda delarna skulle det vara optimalt? Shooot.