Stäng
RSS 2.0

26 februari / Z A R A .


Den absolut bästa klädesbutiken i Sverige är Zara. De är då alltid snabba med att snappa upp de allra största trenderna och designa underbara plagg med bra passform och till ett vettigt pris. 10 points! Jag tänkte själv inte sätta mig under kategorin "shoppingförbud" då jag av erfarenhet vet hur detta 'förbud' alltid slutar, men, jag skall då hålla i det där kortet en månad till och låta det gå varmt på Oxford Street & diverse andra gator i London. Måste dock göra mig av med mer än hälften av mina kläder, ungefär. En bloppis i mars/april med vårkläder, sommarklänningar, blusar, shorts, skor, jackor, jeans och någon VS bikini eller två? Ett plagg in, ett plagg ut? Att samla på sig en massa onödigheter skall det vara slut på. Inte förbud för, bara slut på? He.

26 februari / 'För att det är lördag idag;'


Startade morgonen med en date med min allra bästa vän & fortsatte precis med lite frukostmys framför tv:n. Fantastisk start på denna lördag aka 'lillördag'? He. På bilderna ovan skådar ni dagens frukost; Kesoplättar toppade med hallon, keso, nötsmör, kanel, gojibär och linfrön. Helt otroligt gott och enkelt. Och nog var det första gången jag testade detta plättrecept - dock inte sista, vilket ni kanske kan tänka er av bilderna att döma? 

För en fantastisk frukost: Använd en stavmixer och mixa (för ca 4-5plättar) 1 ägg, 0,75 msk fiberhusk, 100 g keso samt en nypa salt (Jag tillsatte även en äggvita i smeten, vilket funkade utmärkt utan att förändra konsistensen.) Klicka sedan ut plättarna i en panna med matfett och stek på medelhög värme tills de fått en gyllengul/brun färg. Severa med de tillbehör du tycker bäst om. En bra kombination av goa fetter, proteiner, kolhydrater och vitaminer är enligt mig min kombo ovan - men toppingen kan varieras i oändlighet. Varför inte kvarg m. protein/smaksatt kvarg, kanel & kokosstekta äpplen, nötter och frön? En skål proteinfluff, bananskivor och hemmagjord nutellakräm? Turkisk yoghurt, bär och mandelsmör? Perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmål. 

25 februari / Skippar snoret & kollar på vackra kvinnor?


- En liten tillbakablick ifrån förra årets Stockholmsfotografering .
 
Ledighet, sol, semelbak, middag med en fin vän & så lite top model på det. Min tisdag i korta drag, men ändå i sin helhet? Formulerade en bloggbeskrivning av i mitt vårrus, när jag rullade hem på cykeln idag, mot bar asfalt med alldeles för mycket småsten på; Med solen i ögonen, vinden i håret & ledigeheten som ett faktum, framför mig. Uteslöt helt mina rinnande ögon och snoriga näsa i min målande bild av hur vackert och vårigt det var idag, och hur hjärtat slog några extra slag, till de kickar vårkänslorna gav mig. Ha! Bakade sedan, till min förvåning, världens minsta semlor som jag tänkte ge er receptet på (gör dubbel sats & hälften så många..Ha!) & mötte ikväll upp en väldigt vacker dam för god tisdagsmiddag ute. Vilken dag kära ni. Om man kunde få till en vettig bild eller två under morgondagen kanske den dagen till och med trampar denna lite vacker på fingrarna? Låt se. 

21 februari / I ren & skör vrede;

'Och medan hjärtat likt förbannat slog för att hålla henne på fötter, såg hon hur knogarna vitnade mot den breda dörrkarmen. Det var som om hon klamrade sig fast där i hopp om att den skulle rädda henne. Rädda henne från den skada som redan var skedd?

Och till ljudet av ett skrikande inre, ett brustet hjärta, en film om dem, himlade hon förbrilt med ögonen för att inte låta svärtan få övertag. En kamp hon vann...

Tom, urholkad på innehåll, utan organ men ändå med ett trasigt hjärta, låg hon länge vaken och stirrade ut i nattens mörker medan saltvattnet sved intill huden. Fan! 
Du togs ifrån mig den natten - den natten för exakt fyra år sedan'.

Och jag sväljer hårt medan knogarna åter vitnar då jag krampaktigt knyter näven i ren och skör vrede. Ett öppet sår som aldrig tycks läka, en livs sorg fylld av gränslös kärlek.

"Du var så god, du var så glad - du väcker bara vackra minnen..." inledde dikten i tidningen veckan därpå. Och jag ler medan tårarna nu strilar ner mot kudden. För det gör du, du väcker bara vackra minnen. Min innerligt älskade och oerhört saknade - min fina. Jag älskar dig så mycket.
Din Ida ,

18 februari / Sharing is not caring?Lite solkysst hy, solblekt hår och varma vindar till sommarvyer är nog vad hon drömmer om dessa månader då solen tycks befinna sig på annan ort, värmen så långt bort den kan tänkas vara? Kära vår - jag är sugen på dig. Vad jag dock inte är sugen på tänkte jag lista under. Nog ogillar jag när man stör sig på saker, andra och blir irriterad för ingenting, men i brist på annat tänkte jag lista några ting som enligt mig är big "No-No's". Känner ni igen er? Kanske blir det en wake up call eller ett gott skratt? Vi gör ett försök;

- Folk som hostar och/eller nyser rakt ut och/eller i handen. "Sharing is caring" gäller inte alltid förstår ni!
- Folk som går mitt i vägbanan så att man inte kan cykla förbi på någon sida.
- Folk som sitter i kvar i maskinerna på gymmet under sin vila eller bara filosoferar sisodär en kvart.
- När ett samtal avbryts och båda parter i panik försöker ringa upp kontant vilket resulterar i upptaget. Den som ringde först, ringer även upp. Deal? (Och när resten av samtalet sedan ägnas åt denna händelse. Ha!)
- Folk som BÖRJAR föra över pengar när de står framme i kassan och precis ska betala vilket stannar upp en hel kö. Nog kan alla råka ut för ett "medges ej" men det är inte vad jag menar här.
- Folk som inte kan glädjas åt andras framgång och lycka/ de som har en destruktiv avundsjuka. 


För lite mer "Mmm i livet" då?
Undvika dessa ting ovan. (He!) Älska dig själv, den du faktiskt är och stå för dina egna åsikter. Håll de hemligheter någon delger dig och inge förtroende, oavsett vem det handlar om. Ta ingen/ ingenting förgivet och glädjs åt det du har samt åt det dina nära och kära lyckas med. Le och ta varje chans du får till skratt. Låt inte rädsla hindra dig från att lyckas och håll för bövelen inte inne med de positiva kommentarer som spelas i ditt huvud, om andra - du kan råka göra någons dag om du låter denne veta. Värt? SÅ otroligt värt. Så lätt att säga, så svårt att leva efter? Men en förbättring på en front är bättre än ingenting alls. Kör! "För att sharing is caring" vid rätt tillfällen?

17 februari / "Du skall ändå dö?"
Du måste sluta överleva...
Sluta gå på repeat och bara vara, dubbelklicka snabbt på 'play' för att avbryta det som nu står i stillbild, i pause, i väntan på ingenting? Ruska om, smälla till? Det finns så mycket du drömmer om. Så otroligt mycket som måste bli av? Och trots att Du vet att ingen kommer att knacka på den där axeln för att erbjuda, är det som om du ändå stilla inväntar den dagen, ber en tyst bön och fortsätter vara? Och jag vet att du kan uppleva allt det där, allting bortsett från den där känslan då någon rör vid din axel, omfamnar och ber dig.. Och du säger att det är för litet för dig; för litet för de drömmarna. Och medan du förbrilt chippar efter luft, försöker fånga det syre du bestulits vet du; Att du måste sluta överleva. "Sluta överleva och börja leva" . 

15 februari / Det är över nu?


God morgon grötfrukost och lördagsledighet. Kickstartade precis med denna goding, min standardfrukost som är alldeles underbar för att bytas ut mot diverse fina pannkakskreationer, toasts och omeletter. Väljer insida framför utsida och låter bloggen lida? Ha. Idag är dagen då vi alla kan pusta ut och återgå till det vanliga? Gårdagens rosor, middagar och diverse kärlekshälsningar är över och vi behöver nu inte visa någon kärlek förrän om cirkus 364 dagar? Ha. Provocerande sagt, men, med den där gnuttan av ironi som alltid verkar infinna sig i hennes skrivande? Definitivt. 

14 februari / Happy Valentine;
. Valentines day . 
God morgon mina damer & herrar och välkomna till dagen då det säljs flest rosor på hela året. Ha! Jag tänkte arbeta mig igenom denna dag och sälja en mängd rosor, geléhjärtan och chokladgodis till diverse kvinnor och män, flickor och pojkar, barn och alla de där som innfinner sig under annan kategori? Vad anser ni om denna dag, egentligen? Mig kan man säkerligen kalla bitter då jag ofta säger ord som "jag gillar inte Valentines day...". Egentligen är det nog en slags "hat-kärlek" då romantik, visa uppskattning gentemot de man tycker om och diverse överraskningar bestämt faller mig i smaken, men här smyger sig det där lilla bittra "men'et" in emellan raderna för att följas av; 'Gör man ingenting för att visa uppskattning eller kärlek, överraskar spontant eller bjuder på härligheter annars, varför då springa och köpa en opersonlig chokladask i panik "bara för att" ?' Det är just där min allergiska reaktion bryter ut; när man panikhandlar något opersonligt "bara för att man SKA aka måste" utan eftertänksamhet och tanke. Godis i all ära, men för mig betyder inte ordspråket 'det är tanken som räknas' att man bara ska slänga fram något för att, utan verkligen att det är tanken som räknas. Så OM du nu är en av dem som faktiskt vill uppvakta någon kär vän, käresta, familjemedlem eller annan part - tänk en extra gång och flika in en tanke bakom din uppvaktning, något som symboliserar personen i fråga (om du redan känner denna!). Exempelvis vet jag att min mamma inte vill ha geléhjärtan men att hon älskar tulpaner, massage och att hon länge saknat en bra bok att läsa. Nog blir hon då mer glad av detta än en ask hjärtan även om det inte just hamnar i kärlekshyllan på Ica bland hjärtan och diverse röda ting? Ha. Lite så tänker jag. Jag anser absolut inte att man måste slänga ut pengar på denna dag, om man inte kan eller vill - visa lite extra omtanke genom handlingar & gör något extra för de Du tycker om? Det tycker jag. Sedan är det super trevligt med en god middag och mysigt sällskap, men de där "för att jag tror att jag måste" gåvorna som massproduceras, kan jag skippa denna dag, denna dag då det säljs flest rosor på hela året. Kanske är du en av dem som köper en, av mig? "Av och inte till" - Med lite sorgsen stämma och ett sting av sådan 'hat-kärlek'? 
 

13 februari / "Tappa hakan & sova ensam..?"


Klockan slår 23.34 och damen själv dimper ner i sängen med en bit mat eller två, med ett huvud som kan tyckas fått samma slag som den där klockan? Ungefär. Har sålt mängder med rosor och sagt frasen "blomsterpåsar och papper finns mitt emot hissen" denna kväll. Ha! Förut sa jag ofta "mitt över hissen" som en synonym till "mitt emot" men då jag började få diverse sneda blickar medan jag såg hur en hjärna (eller?) började arbeta på högvarv, varpå frågan "ovanför hissen?" och en storögd blick mötte mig, lade jag ner. Inte för att jag förstår mig på denna misstolkning som jag skulle vilja lägga till ett litet "galna" med ett utropstäcken och irriterad stämma, innan. För det gör jag inte, alls...Men för att göra mig själv en liten tjänst och slippa de där blickarna, plocka tappade hakor ifrån hårda betonggolv och trycka tillbaka diverse ögon som ploppar ut av förvåning? Ha. Okej, nog är detta ett resultat av att klockan passerat just 23.34 och maten precis nått magen med en smäll? Ett bevis på att det där huvudet fått samma smäll som klockan? Troligtvis. Och som för att förvåna lite i denna ekande blogg har den där nerdimpna damen valt ett ge er dåndimpen med ett tidsinställt inlägg, angående alla hjärtans dag, imorgon. " Kors i taket ", ett ordspråk jag inte hoppas att ni i läsandets stund använde i förvåning till min påminnelse om morgondagens event? Ha. "Signerat fröken guldlock som så lyxigt skall få vakna ensam..."

8 februari / Ett o-hett tips;
En sneak på två av veckans händelser. Numero uno - firande för min dam som fyllde hela 21 år. Numero dos - SPA-vistelse con mí madre. Mycket bra dagar! Dock skulle jag inte vilja rekommendera just Tranås badhotell alls. Ansiktsbehandlingen var superskön och sällskapet var givetvis topp 10, men utöver detta var det liksom ingenting att hänga i den där omtalade julgranen. Ynka två små bassänger, dåligt med påfyllnad av frukter, osocial personal och den största besvikelsen av allt; maten. Åtminstone tänkte vi oss en stor, fräsch middagsbuffé när man bokar SPA och betalar en hel del. Och vad fick vi? Ärtsoppa och pannkakor värre än de man serverades i skolan? Serverat med 3 tomatskivor på ett fat och sallad som nästan var slut...En stor besvikelse till två hungriga damer. Ha! Kan dock rekomendera den där födelsedagsmiddagen och damernas sällskap varmt. Dock är det kanske inte inbokningsbart - men värt mer pengar än det där Badhotellet och diverse pengar i världen, det kan jag understryka att det var. Ha!
 

4 februari / Mellanmjölksdag;

 
 
Mellanmjölksdagen, tisdag, är här? Inte nystarten måndag, inte onsdag (lillördag!) - nej, inte sådär "fett" någonstans. Ett mellanläge mellan kickstart och avslappning? Därmed bjuder jag er på något som kanske kan infinna sig under den där mellanmjölkskategorin; Köttbullar. Typiskt svenskt? Men också typiskt gott enligt många, däribland damen själv. Blandade ihop mina köttbullar med nudlar, pressad vitlök och paprika krydda. Serverade med broccoli, kokta rödbetor, tomat (ja, det saknades diverse tillbehör i kylskåpet denna dag...), ägg och ketchup. Väldigt simpelt, väldigt gott! Och kanske kan det höja den där mellanmjölken en aning ändå, då två minus bildar plus? Mja. 

4 februari / "Att gråta sig till sömns i ren panik..."

 
Säg hej till damen som somnade med saltvatten i ögonen och med en puls som en såkallad "normal människas"  vilopuls, och som trots det vaknade till sms som "jag kan inte låta bli att se det komiska i detta älskling" som svar på diverse paniksms där jag faktiskt kommenterar att jag gråter en skvätt. Ha! Vilket svar tänker ni? Dock misstänker jag att Ni också kommer att tycka att detta är rätt komiskt...Med reservation för himlande ögon och utbristande "herregud" berättar jag nu gårkvällens story; Fröken själv fick för sig att lite vårshopping i London skulle sitta fint. Därmed kikade jag in hotell och preliminärbokade ett vettigt, relativt billigt. Precis innan jag skulle somna tänkte jag ändå att "eftersom det är gratis avbokning på denna site" kan jag lika gärna preliminärboka det där fancy designhotellet för säkerhetsskull, så det inte tar slut, IFALL man skulle vilja bo lite fräschare och okej, dubbelt så dyrt. Sagt och gjort! Hon klickade så fint på boka efter att ha tjuvat pappas kort att boka på. Ha! När bekräftelsen dimper ned i e-post inkorgen ler hon förnöjt, flinar lite, gnuggar sig i ögonen och låter hjärtat stanna. Att avboka detta hotell kostar cirkus 3000 kr - för ja, mina damer och herrar, JUST det rum jag har bokat har en liten kursiv text med texten "observera att fri avbokning ej gäller". Så där satt jag, ensam och övergiven i min säng och hade precis bokat ett topp modernt designhotel i centrala London - High five (in my face!). Grät lite i 30 minuter medan jag paniksmsade min man för att berätta vad jag gjort. Fick inget som helst svar och fortsatte därmed skicka diverse sms (hoppet är det sista som lämnar människan?), som om det skulle hjälpa. Klockan 00.30 skickade jag ett sms med texten "nu har jag gråtit färdigt och skall sova" för att 01.00 visa på att detta var ren lögn då ett "kan inte sova" skickades iväg till samma nummer med avsändare "damen själv". Så vad gör man när man vaknar? Jo, man bokar även flyg till London så snabbt man kan för att inte stå där med enbart hotell då avbokning för 3000kr känns som pengar i sjön. Så, när ni ändå säger hej till damen som somnade med saltvatten i ögonen och med en puls som en såkallad "normal människas" vilopuls kan ni även säga hej till damen som åker till London för vårshopping i mars. Ha! "Och jag hoppas att jag också kan se det komiska i detta, en vacker dag". Idiot!

3 februari / Än finns det hopp ?
Säger godmorgon måndag medan denna frukost når magen med en smäll. Bam & hej! Solen tittar fram genom dimman som hänger över hästhagarna, asfalten syns ytterligare lite mer än under gårdagen och jag kliver upp för att tappert försöka fånga den där dagen innan kvällsjobb? Ungefär. Denna vecka bjuder bland annat på lite spa tillsammans med min vackra mamma, helgledighet som diverse andra har varje vecka och annat smått och gott. "Än finns det hopp?" - Let's do this.

2 februari / "Springsporation"

Tänker "vår" och låter därefter allt falla i mörkrets färg. Så fantastiskt inspirerande damen? Ha. Älskar enfärgat; att låta detaljer, läppar, hår & hudton tala. Ovan talar plaggen för hennes vårtankar. Tunna band mot solbruna axlar, friskt, solblekt hår under goa hattar medan vida byxorna döljer de, ännu inte så bruna, benen. Bam! Tänker rensa ut nästan hela min garderob när våren faller på, rensa och sälja bort. Inte för att det är fult, slitet eller divese adjektiv med dålig klang, utan för att de inte är just "Ida 21 år" längre. De representerar varken den jag är eller vill vara. Nog skall det behållas också, men många blusar, transparenta toppar, klänningar, shorts & allt däremellan skall få se dagens ljus utanför de där garderoberna. Punkt! Ett dagens ljus som jag väntar skall innfinna sig medan snö pårlar ner i gatubrunnar och grus borstas bort från grå asfalt. Låt det gå undan! Mörker skall infinna sig på kläder och enbart kläder, ute får det gärna ljusna. Snarast! 

2 februari / " Improvisera mera " .
Kanske världens bästa mat - thaiwook, kyckling, nudlar. 
Har även improviserat och lyckats framställda en väldigt god kycklingrätt. Testa att steka kyckling i kokosolja och krydda med (massa!) mild paprika krydda. Tillsätt sedan ca 1tsk sambal oelek, pressad vitlök, finriven ingefära och pressa citron över. Häll sedan på mandelmjölk, turkist yoghurt (för tjockare sås!), lite extra sambal oelek och låt puttra tillsammans. Toppa slutligen med hackad mandel för att servera till ditt favorittillbehör & goda grönsaker. Jag är såld på denna rätt - himmelskt gott & enkelt samt funkar utmärkt att frysa för att värma på.