Stäng
RSS 2.0

30november // Abiturient bal 2012 - yey

Mitt hjärta sjunger av lycka & jag är för uppspelt för att höra vad.
Fick idag ett helt ark fyllt med balinformation på mailen. Äntligen tänkte jag och talande inte om något annat den närmaste timman? Skyndade även ner till min frisör kvällen till ära och bokade in en prelimenär tid för uppsättning då hon tidigare sagt att jag skall komma in så fort jag vet minsta sak angående tillställningen. Klappat och klart?Nu ska jag bara fundera och slutligen fastna för två olika frisyrer för att sedan vänta i en evighet på vårens bravader? Tokfia. 

Glömde jag kanske inflika att jag ser fram emot detta?
Kanske, men jag tror inte att de orden  behövdes i detta inlägg.
Inte överhuvudtaget,


30november // Han kanske låter mig överleva

Överst ser ni mitt nuvarande schema. Ett schema som känts allt för lik döden.
Prov på prov har tyngt mina små axlar många gånger om och äntligen ser jag ljuset i tunneln;
Mitt nya, fräscha, kortare och förhoppningsvis läx- och provglesare schema för vt-11.
Att avsluta med 'jag längtar' behöver jag väl knappast?
Jag kanske kommer få ett liv nu. På riktigt.


29november // Strålande julDe frågar vad jag önskar mig & jag önskar mig dig.
Det skulle betyda allt, om du var här

Men jag gör det 'enkelt' & skriver en lista med ting som kan köpas för pengar.
Dock är damen själv förslagslös. Hjärna har arbetat på högvarv, ändå är det tomt i huvudet. 
Men bara för att detta inlägg skall innehålla något klämmer jag fram några små önskningar.
Så kära tomten, jag önskar mig;

En systemkamera - tänk vilka bilder.
Ett hederligt spel - JA! Jag skojar inte.
Prenumeration på modetidning - Underskattat
Träningskläder - Snygga sådana kanske kan motivera mig till ett sundare liv?

Och så tar det total stopp i huvudet på mig? Efter fyra önskningar varav 3 inte kostar skjortan direkt.
Hur skall detta delas upp på familj & släkt? De får väl köpa för en 10 var? Vänligt Ida.
Men så var det ju detta med bal&student. Shing! Så var pengarna som bortblåsta. Och därmed känner jag att dyra förslag är det sista jag vill lägga framför näsan på mina underbara föräldrar.
Någon måtta får det väl va antar jag.


29november // It's Friday.

It's Friday!
Och ni rynkar på näsan och tänker att jag har fel? Det har jag - för en gångs skull.
Har ätit mitt första julbort för detta år. Mitt första, men givetvis inte mitt sista.
Dansat järnet i alldeles för höga klackar med ett gäng damer (!) och skrattat en hel del.

Det bjöds på en fet buffé framför julshow i fredags, då med en röst som heter duga. Jag blir rent av så avundsjuk på den där kvinnan att jag dör lite inombords. Att hon är grym är näst intill en underdrift. Dock är jag inte den typen som blänger surt och missunnar någon på grund av avundsjuka. Jag berömer, blir glad för personens skull & i detta fall applåderar extra mycket medans jag letar förbrilt på golvet efter hakan jag just tappade av imponering. Jag tror att personer som missunnar andra ting blir både missnöjda & misslyckade. För visst blir varken du eller jag bättre av att blänga surt & sura ihop över någon annans lycka? Tänkte fel det.
Och avslutar med ord jag länge velat förmedla,


24november // Nostalgisk

Tänkte student 2012 vilket ledde mig in på en mängd olika klädsajter på nätet.
Klänning på klänning fick mig att tänka på min avslutningsklänning i nian. Just då tyckte jag att den var studentmaterial - idag är jag av annan åsikt. Men vad dessa klänningar också fick mig att känna var nostalgi. Letade mig fram på youtube, sökte på mitt eget namn (usch vad självgod jag låter!) & njöt. Inte av sången, då ljudet är så kasst att sången blir falsk - utan av stämningen. Kände det jag kände just i den stunden, kollade på mina vänner bakom mig och enbart njöt till tusen. Detta har nu resulterat i någon slags 'dominoeffekt' då sak på sak lett mig in på både det enda & det andra. Och nu slutligen? Ska jag rota fram en gammal film från julen 2008 & då inte vilket film som helst. Nämligen julavslutning 2008 & mitt första solist framträdande (da-da!). HA! Själv kan jag inte minnas att jag var ett dugg nervös, enbart missnöjd med de konstiga låtar som min favorit svennis valt ut. Men min fina mamma, hon skakar då med kameran i hand så pass att man knappt ser mig på tvn. Stackarn.Nostalgi mina vänner, nostalgi.
Och imorgon fortsätter det kanske på sätt och vis?
Ska nämligen iväg på något årligt, men samtidigt pröva något nytt?
Och hemlighetsfull som jag är - säger jag såklart inte vad jag menar med dessa ord.
Men imorgon, då återkommer jag allt.
Lita på det.


23november // Inte sig själv?

Imorgon ska jag andas ut - vara jag.
Imorgon ska jag leva, mysa, vara.
Jag ska visa er bilder och bli ett snäpp bättre, då två "snäpp" får vänta till kommande vecka.
Ibland är man inte mer än människa. Det bara är så.

Och jag tror inte att någon kan vara perfekt, ändå gör jag det.
För jag tror att perfektion är något individuellt. Ingen kan tillfredställa alla. Det bara är så.
Tyvärr?


19november // naken?

Klockan slog tolv, lördag & jobb. Och trots denna sena timma med jobb framför mig slår jag mig helt tankspridd ner på den stora svarta mattan som täcker en stol del av min mans och numera kanske till och med, mitt rum? Därpå börjar jag varsamt att borta det ruffs som den senaste tiden ändå skiljt sig markant från tidigare år, angående ruffsandet. Borstar och borstar i hopp om att det skall växa och bli längre, samtidigt som hårstrå efter hårstrå blir ett med den tidigare svarta mattan? Tänker att det här ska banne mig täcka hela tuttarna en dag. Täcka dem helt så att jag kan stå solbränd och halvnaken utan att visa dem? Ha. Ja mina damer (& herrar?) detta faktum är faktiskt något konstigt jag fått för mig, ett mål? Och då syftar jag inte på nakenheten, utan hårlängden.Och dessutom tar jag tillbaka orden "numera mitt rum" då det skulle kunna betyda att jag, likaväl som mannen, ansvarar för städningen här inne.

'För jag har hört att blonda hårstrån i svarta mattor är sådär'.


17november // nationella


 
Laddar inför nationellt prov. Finn ett fel? Ja kaffet.
Hatar kaffe. Men vill ju inte riskera att somna.


15november // Farbror Frej

Hade jag kommit på en skön "farbror Frej ramsa" hade jag tagit fram den för användning nu. Dock gjorde jag inte detta dagen till ära, men hade jag, då hade den innehållt ; att jag bytte från mittbena till sidbena och välkomnade det som återstod av mitt 'Greklandblekta' hår. Hej&välkommen tänkte jag och lät lagt hår ligga. Tänk vad en sådan sak kan göra, att byta bena! Kanske finns det mer att hämta? Kanske finns det några klisterlappsliknande finnar att fästa på spegeln i badrummet? Låt sitta en vecka, ta bort & wola; du uppskattar din hy. HA!
"Och nog för att hon brukar vara ironisk, men detta var då droppen"


15november // PositivSitter & drömmer mig bort till v.4 då vårterminen börjar.
Kan tyckas konstigt att jag hoppar över jullovet i mitt längtande, men så är inte fallet.
Dock har jag tusen härligheter att se fram emot till våren, däribland nytt (& förhoppningsvis mycket bättre) schema, studentkryssning, Bryssel, Idre, bal x2, studentveckan, student och bröllop. Och så kommer jag att sitta där dagen efter studenten, pusta ut över det som varit & fråga mig själv 'vad i helvete jag skall göra nu'? Ha!Chansen finns att det blir så, men det är ju hela nio månader dit så ännu finns det tid att tänka?
Tidsoptimist som jag är.

Och för att inte vara optimistisk även nu stänger jag ner datorn.
Att låta min kära vän vänta vore ju fel antar jag.


13november // Bara den inte blir som jagHann aldrig med något spa igår - allt resulterade i att jag lekte lite med mammas hår.
Och visst förstår jag varför hon alltid gick med på att leka frisör när jag var liten. För de gånger jag faktiskt inte trasslade in den lilla kammen i hennes hår så att hon fick tårar i ögonen & pappa fick lirka och dra för att få ut den, så var det nog endå den bästa leken. Att bli killad & borstad i håret, slippa hoppa runt & bara få sitta still.

Igår slapp vi tårar & pappas hjälp - såhär 14 år senare. Och visst tänker jag frivilligt gå med på samma lek när jag blir gammal&grå och småbarns mamma. Ja, förutsatt att ungen inte är en kopia av lilla ida 4 år & busig.
Och reslutatet? Var inte lika illa i verkligheten, inte alls faktiskt. Med en bättre kamera kanske bilderna gjort verkligheten rättvisa?


13november // Skratt fett och dårarSkratt fett och dårar skrev jag förut & ovan ser ni det sistnämnda, dårarna.
Hade en underbar kväll hos Elin igår. Möttes av ett bord fyllt av mat, levande ljus & två vackra damer, varav den tredje redan var vid min sida, när vi anlände cirkus 10 minuter senare en planerat. Åt & drack, drack & åt. Skrattade hysteriskt ena sekunden & lät senare tårarna rinna över för att fortsätta ner för kinderna. Drack lite till, för att senare dö av skratt påväg, iväg. Och ja, kvällen bjöd allt på lite av varje & inte var den dum inte, det är en sak som är säker.


13november // Dö

Blod svett och tårar? Visst låter det klyschigt? Dock är det inte riktigt den rätta beskrivningen på min helg trots allt. Tänker berätta mer när internet här hemma bestämt sig för att återuppstå från de döda, dvs om en timma, två, eller imorgon?
Skratt fett och dårar - det säger jag så länge, och inte lät väl det hälften så bra? Men det var i alla fall sanning, trots allt.


12november // Middag&vinHar plockat ut hundra av tusen bilder från Kreta och beställt. För visst är det så mycket mysigare att njuta av dem ur ett album än att bläddra igenom lite fort på dataskärmen? Jag tänkte väl det. Och innan klockan slog 12.00 idag hade jag bockat av allt på min "to do" lista, till och med "göra något kul" då jag fick ett meddelande från en vän om att det ikväll vankas middag och vin. Kan väl knappast bli mycket bättre? Kanske, för innan dess skall jag köra hårinpackning&ansiktsmask med min fina mamma. Ska till och med ta med mig min kamera ikväll - ibland är jag bra effektiv jag. Ibland, men inte ofta.


11november // Jämt & ständigtFick förra veckan höra att jag hamnat i tidningen - tänkte att den bilden slipper jag nog se.
Men icke. Det såg då min kära vän till att jag visst fick. Röj var hans beskrivning - ikväll blir det allt annat än det. Vi ses.