Stäng
RSS 2.0

29 januari / Coco?




För att tag sedan upptäckte jag en helt otrolig sida på nätet. En sida där alla mina sminkprodukter, hårolja och mycket mer under samma kategori finns till cirkus halva priset. Glädjen det gav mig är rätt stor. Ni vet den där känslan man får när man lyckas göra ett galet kap och faktiskt spara flera hundra snarare än att köpa på sig något onödigt till ett bra pris och inse att man istället slösat? Ha. Just den känslan talade jag och Fanny om igår när vi spatserade runt på huvudstadens gator, myste på resturang och pratade om allt mellan himmel och jord. Och så avslutar hon nu inlägget utan att tala om vad den där sidan, inlägget inleddes med, heter? Såklart inte. Det vore ju rätt 'coco' ? Den heter i alla fall just "cocopanda" . Gratis frakt, leverans på cirka två dagar och presentkort som trillar in i inkorgen var och varannan vecka. Jag må låta sponsrad men så är inte fallet med en skitblogg som denna. Ha!

23 januari / VTF?




Och tänkte du precis "det heter inte VTF. Det heter WTF" så tänker jag precis just "WTF", då med ett stort frågetecken och ett antal utropstecken. För då förstår jag att du inte lyssnar på den absolut mest fantastiska poddcasten, Fredagspodden. Bara en sådan sak?  Ha. Vaknade upp till en helt ledig fredag som innehåller bland annat en date med en fantastisk tjej, kvalitetstid delux och en mysig kväll. När jag dessutom insåg att det är just fredag, vilket innebär ett nytt avsnitt av "Fredagspodden" blev jag extra glad. 15 min morgonyoga, frukost till fredagspodden och diverse fixande - Toppenstar. "Ett vargtimmesfritt inlägg utan krusiduller, VTF" . 

22 januari / Inte svartvitt.

Svartvitt utan inslag av svart. Vi kan kalla det gråvitt.? 

Och jag drömmer, drömmer ständigt och innerligt om vita stränder och varma vindar. Det är nog lyckan i drömmarna som får mig att studsa ur sängen om morgonen, trots det tunga vintermörker som håller staden i ett järngrepp. Det är nog dessa dagdrömmar som ger vardagen en extra touch? Som får mig att le lite extra emellanåt? Som om jag lever genom dem. Och mest sannolikt är det när det provas sommaroutfits mitt i snöyra som man kan konstatera att dagdrömmeriet gått ett steg för långt? Ha. Jag skulle inte döda för en resa just nu. Ett sådant uttryck skulle vara att ta alldeles för många steg åt helvetet, men jag skulle vilja släppa vardagen och bege mig iväg. Ibland undrar jag vad som egentligen hindrar mig och när svaret på frågan återigen blir "ingenting" blir jag mäkta sur på att jag inte tar mig själv i avsaknaden av krage eller skärp och bara drar? Ha. Dagdrömmeriet leder ju ingenstans, egentligen? Om möjligt till ett extra leende och en klar outfit eller två inför sommaren. Bara det kanske kan vara en vinst i sig? För vem behöver inte lite extra lycka i detta vinterland. "Ett gråvitt vinterland, inte svartvitt" ? 
 
 

19 januari / I dubbel bemärkelse.

 
 
 
Denna morgon blev det pannkaka av min pannkaka, i dubbel bemärkelse? Ha. En "scrable banana pancake" ungefär. Dock precis lika god som en snygg sådan, bara i flera delar. Egentligen kan man göra cirkus 5-6 st plättar på detta recept istället för en enda tjock pannkaka. För mig handlar det endast om latheten som får mig att steka allt på en gång i en stekpanna av perfekt storlek, istället för att stå och vända små plättar.

En gammal favorit som finns i oändliga varianter. Med keso, havregryn eller mjölk i receptet? På flera ägg och äggvitor eller på ett? Tillagad i stekpannan eller i ugnsform i ugnen? Du bestämmer. Jag blandar ofta 1 banan + 2 ägg (ev 1 ägg & en äggvita) och steker i kokoksolja, med kanel på, på medelhögvärme. Därefter serverar jag med olika smaskiga tillbehör, idag tillsammans med keso, nötsmör, varma bär och en mängd olika fröer samt kokosflingor. Och så lite kaffe och grapefrukt bredvid, såklart. Enkel frukost, mellanmål eller kvällsmål framför tv:n. Billigt, enkelt och framförallt SÅ gott. Finns det ens någon själ därute som ännu inte testat? Jag tror inte det, men om? Kör. Min farfar 80 år och mormor 87 lagar numer dessa till frukost och mellanmål - Superkul! 

19 januari / Att lösa vardagen?


En smula ljus i detta ständiga mörker. Vita tulpaner och lite planering. Skall troligtvis tillägga shopping i huvudstaden med en babe snarast. Mycket mysigt! Som jag skrivit tidigare tokälskar jag att skriva ner saker. Framförhållning, post-it lappar och koll på läget är A och O för mig. Mina to do lists pryder ständigt köket. Ha! Detta har pågått sedan, alltid? Det handlar inte om några stora saker utan kan vara "blogga, kom ihåg att ringa x, träffa X kl 19 tors, handla det, måla naglarna, beställ den där klänningen...ja, you name it. Inga konstigheter men något som ger mig struktur och som får mig att komma ihåg saker jag skall göra eller borde ta tag i, stora som små. Att ha en lista att bocka av ifrån gör det, enligt mig, enklare att få det gjort. På tal om struktur tänkte jag på en sak som kan ge just struktur med hälsosamma vanor: Matlådor i veckorna. Har du exempelvis en ledig dag i veckan eller på helgen? Använd den till att förbereda den mat du vill äta under veckan. För att spara pengar, spara tid eller ta hand om din kropp? Kanske fuckar du ur på kontot och tömmer det på köpta sallader, lunchbufféer eller dylikt? Kanske kommer du försent till jobbet på grund av att du lagar mat eller stressar alldeles för mycket, eller kanske vill du äta lagad mat som ger din kropp energi men slutar med en pizza på grund av dålig planering och karaktär? He. Har du matlådan med den mat du vill äta färdig är det också vad du kommer att äta, utan stress och onödiga utgifter. Hur bra? Kolla vad som är extrapris på just denna vecka & försök utgå ifrån de varorna. Perfekt tycker jag. Jag kommer bli SÅ ekonomisk i mitt liv. Ha! Jag slänger SÅ sällan mat då jag tycker att det är ett hemsk slöseri & ett hemskt beteende. Som sagt, planering, det löser mycket. Nu skall jag slå ihop lite lådor inför arbetsveckan, innan arbetet kallar, så att jag slipper laga mat och diska 10 olika tillfällen istället för ett. Win-win för hela familjen då jag 50% av gångerna inte hinner diska klart innan jag åker iväg..."Vita tulpaner och lite planering" - Det kan nog lösa det mesta ändå?

18 januari / U better work bitch.

 
 
 
/ Morgonens frukostbricka som åts framför tvn och nyhetsmorgon - söndagsmys / 

Just nu är jag, i vanlig ordning, stressad till kvällens arbetstimmar. Skriver därför ett hej och hejdå med andan i halsen och återkommer senare. Igår kollade jag på bio. Såg nya Jönssonligan vilken jag inte hade några förväntningar på. Som liten älskade jag Jönssonligan och har därför sett alla tidigare filmer. Var rädd att denna skulle vara en riktigt dålig kopia, men blev till min förvåning glatt överraskad. En helt okej film som absolut är värd att se. Så har ni inga planer denna grå söndag? Gå på bio och mys framför den? Om inte annat kan ni komma till mig och handla bio snackset. Halva priset på naturgodis & trevlig personal?! Ha. Vi ses. 

16 januari / ELLE .

Igår ägde ELLE-galan rum och här är mina favoriter ifrån röda mattan. Jag vill inte vara elak men jag måste ändå säga att jag blev överrumplad när jag såg bilderna, dock på helt fel sätt. Endast ett fåtal outfits föll mig i smaken. Den genomgående trenden var släp samt kombinationen spets & cut outs (i stil med min nyårsklänning, woop! Ha). Dessa två trender faller mig absolut i smaken. Dock förvånades jag över att outfitsen inte var med spektakulära. 

Min favorit bär Marie Sterneholt och mest enastående, enligt mig, var fröken Deler och, en av Sveriges stoltheter, Elsa Hosk. Vad tycker Ni? Hittade precis den klänning jag önskar att jag hittat för två år sedan, när min studentdag vankades. Återkommer med den. Vi ses! 

16 januari / Till salu.

 

Säljer nu min cylinderformade Treatment Moroccanoil Light 100ml + 25 ml pga den inte passar just min blonda färg. Har hört SÅ mycket grymt om denna skonsamma olja och blev superglad över att jag äntligen kom över denna. Den är egentligen toppen och luktar himmelskt men passar tyvärr inte min blonda färg. På brunt hår är  det inga problem alls och även på många blonda fungerar den utmärkt, men inte på just mig. Därför tänkte jag nu kolla om någon av Er är sugna på att överta den till ett bra pris? 25 ml flaskan är helt oöppnad och sluten kork. Ur 100ml flaskan kan ni, på nedre bilden, se hur mycket som är använt. Denna olja är superdryg & verkligen toppen. Cylindern är köpt på frisörsalong, i butik, och ligger på 500 kr vanligtvis, vilket min kostade. Det billigaste jag hittat den för är dock 399kr, på Lyko.se. Så jag tänkte att sisodär 250kr för hela paketet. Skicka gärna iväg en kommentar om du är intresserad, alternativt ett mail till [email protected]

16 januari / Det bästa med...?

 





Det bästa med fredagar är "Fredagspodden"  följt av ett avsnitt av Alex & Sigges podcast, och okej, lite Relationspodden på det. Ett jäkla poddmaraton, en kort arbetsdag och fredagsmys med en underbar tjej. Det skulle kunna vara det bästa med fredagar? Därmed kan jag skatta mig lycklig åt att det är precis vad denna fredag bjuder mig på. Vad jag dock önskar att den kunde slänga med på köpet är vyerna ovan, sand mellan tårna och solbrända ben. ÅH vad jag vill ha salt i håret och svett mellan tuttarna. Min längtan är så otroligt stor, dagdrömmandet ett övertag...Jag älskar julen. De där decemberdagarna, väntan och allt inför jul. När det sedan är över vill jag inte veta av det mer. Ha! Då är jag precis lika otålig, som för julen, inför sommar. Om det ändå kunde vara sommar, en månads jul och vinter och sedan sommar igen? Kanske borde man fixa till det. Lösa problemet som inte skulle behöva vara ett problem egentligen? Inte ikväll, men kanske senare? Vi väntar och ser. 

15 januari / ifrån hjärtat.

 
"Det finns en sorg i tanken på, som jag försöker att förtränga , 
Kan inte ens förmå mig att förstå

Av det som hänt finns spillror kvar, 

En flisa från det gågna?

Och det är inte endast vad vi väljer, som vi spar.
Rädslor av passerat, ofrivilligt leva kvar? 
-
Långsamt vaknar uns av förståelse till liv, 

Från minnen som vi formar?

Spillror blir till bitar, vi simpelt kasta bort 
Att ödsla energi, är livet allt för kort

"Men ändå finns en sorg i tanken på, den vill jag blint förtränga 
och
 sanning vilar tätt inpå, omöjlig att förvränga? "

/  

Det är nog när kroppen vilar som hjärnan tar sig friheter att skriva? Ogenomtänkt och rätt fult, oförståeligt på något vis? Men åtminstone rakt ifrån hjärtats arkiv. Jag undrar just hur mycket som får plats där inne, inuti. Att så stora känslor, ord, ryms på en sådan liten yta? Ha. "Lika luddigt som annars?"  Intill mitt söta armband som jag fick av världens finaste extra släktingar, min pojkväns morbror och fru <3

14 januari / Att tillfredställa andra & tro på sig själv?


En mycket enkel bastopp flyttade nyligen in hos mig också. Tillsvidare får den pryda mig till mörka färger men tankar om att matcha den till mina vita linnebyxor med vida ben, enligt ovan, har redan formats i bakhuvudet. Kombinationen vitt och ljust grått till solblekt hår, naken hy och en mörkare mage tilltalar mig minst sagt. Min pojkvän är inte alls ett stort fan av mina vida byxor, men det struntar jag såklart fullstädnigt i. Jag minns att jag ibland kunde fundera över vad han tyckte var fint, när vi var femton år och började träffas (aldrig så att det påverkade mina val dock). Egentligen minns jag inte varför. Nog för att jag givetvis vill att han skall tycka att jag är attraktiv, men det följer ju snarare med insidan än vad man bär? Ingenting, den man verkligen tycker om, bär kan väl vara så fult att man anser den fullkomligt oattraktiv? Det finns ju i grund och botten en anledning till att  du föll för honom/henne eller han/hon föll för just Dig. Så till Er som är just i tidiga tonåren, eller vartsomhelst i livet och känner igen er i detta, och funderar över vad den speciella "han eller hon" , eller övriga världen, skall tycka om just dig? Byt fokus och klä dig alltid i det du trivs i. Först då kommer du att stråla på riktigt. För oavsett vad du har på dig kommer någon tycka att det är anskrämligt eller enbart tråkigt. Så se till att själv kunna stå för det du väljer och låt dem som inte är lika modiga som du inspireras! Go. Livet är för kort för att försöka tillfredställa andra på det planet då det ändå är omöjligt. 

14 januari / Variation baby.





Wow - variation baby, variation. Tänkte variera mig nu under ett par veckor och köra vad som helst till frukost bara det inte är just havregrynsgröt. Omelett, pannkakor, smoothies, yoghurt, chiapudding, toasts, ägg i alla dess fomer eller som här, chokladkvarg, olika frön, bär, nötsmör och riskaka med koktägg samt  klyftor av apelsin och grapefrukt - Nom! Det är så lätt att man kör på med samma lika och fungerar det så fungerar det, men lite variation skadar inte direkt. Även kul att hitta nya kombinationer och utforska. Kanske hittar jag en ny favoritfrukost (inte troligt alls...ha!). 

Just nu är jag så trött så trött. Mörkret på morgonen får mig att vilja sova den där extra kvarten (läs: timmen!) vilket inte alls är likt mig. Idag lyser dock solen och det gör mig glad, där jag sitter framför tv:n invirad i en varm filt, mysandes. Nu skall jag dock försöka fånga dagens sista lediga timmar innan jobbet skriker för full hals. Ett tidsinställt inlägg kommer upp under dagen. Vi ses!
 
 

13 januari / Om att köpa framgång & ha allvarliga problem?

 
 
 
Jag har något förfärligt att tillkänna ge, skäms förskräckligt över tanken på? Den där insikten över att jag på riktigt känner lycka över att ha köpt på mig nya kläder. Ha! Ni vet den där känslan när man, som liten, vaknade dagen efter julafton och studsade upp för att, återigen, beundra och glatt leka med sina nya leksaker? (Jag förstår att det låter hemskt. Alla har givetvis inte den förmånen, men jag skriver utifrån mig och antar att ett fleral åtminstone kan relatera till detta oavsett om det gäller en badanka eller ett dataspel).  Ett sting av pirr, som påminner om detta, återkommer liksom ibland när jag, för första gången på länge, fyller på min garderob litegrann. Att helgens shopping dessutom var kap rakt igenom förstärker känslan en aning. Ett par Rönish tights och en Niké topp väntar nu på att jag skall droppa allt vad förkylning heter och fånga motivationen till att bli aktiv igen!  För de säger att man kan köpa en dos motivation i form av nya träningskläder? Kanske det. Jag känner mig åtminstone fräsh i dem. Men motivation tror jag främst kommer inifrån. Man måste vilja för att kunna? Ett uttryck en förkylning och dylikt enkelt raserar totalt.

12 januari / En nyhet.


I början av hösten köpte jag mitt andra par vida byxor, ett par svarta. Dock har jag knappt använt dem på grund av brist på toppar att matcha dem med. Enligt mig är en tajt crop top det mest optimala och igår hittade jag äntligen två sådana som föll mig i smaken. Den ena ser ni på mittenbilden ovan. Det är otydligt på bild, men den är ribbad, sitter tajt och är även superskön. Kommer främst att matcha den enligt ovan men även till exempelvis Levi's 501 shorts till sommaren, figursydd kjol samt vanliga, svarta, höga byxor. Perfekt basplagg som fungerar i många olika kombinationer. Tycker även att det är otroligt snyggt att köra helsvart (se vänster bild) samt en svart hatt till. Får väl hålla lite på det tills asfalten kikar fram på riktigt dock. Annars har jag nog både dyngsura och trasiga byxor...Och brutna ben? He. SÅ otroligt halt ute. Nästan så att man kan ta fram skridskorna och åka till arbetet. 

11 januari / Perfektion?

Jag bara tänkte en tanke, om perfektion. Vad är det egentligen och vem har bestämt att ingen är perfekt?

Vad tänker du på om du smakar på ordet? Ja, kanske inte endast smakar utan snarare tar en överdrivet stor tugga vilken gör dig oförmögen att, närmsta minut, stänga munnen. Tugga ett tag, svälj efterhand och fundera under tiden över vad du verkligen ser. Existerar det eller ser du just ingenting alls? Troligtvis ser du någonting. Ett någonting som inte stämmer överens med vad människorna omkring dig ser, då de tar samma gigantiska tugga. "Det ligger i betraktarens ögon" ? Precis som så mycket annat. Kanske ser du mediernas bild av "perfektion", förhoppningsvis ser du din egen. Och oavsett om dessa bilder är likvärdiga är de okej, så länge du är okej med dem, så länge det är din bild. Din egen sammansättning av psykiska och fysiska egenskaper, djupa som ytliga. Din egen. 

För vem har bestämt att "ingen är perfekt" snarare än att "alla är det"? Kan vi inte bara göra om tanken, förändra i ett "alla är perfekta, på sitt eget vis"? Inte för alla, men för någon. Kanske kunde världen då bli en smula härligare. För vad är egentligen vitsen med ordet "perfektion" om man ändå skall påstå att det inte existerar? Vi har väl inte övriga ord för ingenting? Alla ord betyder ju ändå någonting även om ett flertal av dem är upp till var och än att bestämma. Egentligen är de flesta adjektiv ord vi själva får bilda oss en bestämelse av. Vad betydelsen av adjektiv som fin, bra, dålig, högljudd, ja - you name it, är är ofta upp till var och än? Vad som är fint för mig behöver inte vara det för någon annan, och vise versa, men att säga att det inte existerar gör vi väl ändå inte på grund av det?

Perfektion skulle väl kunna vara en sammansättning egenskaper inklusive dess brister? Då skulle det möjligen kunna existera. För hur rolig skulle världen vara utan en rad brister som finns i form av egenskaper vi saknar? Hur skulle vi kunna imponera på någon med en egenskap om alla hade den? Hur skulle vi kunna vara olika, om vi alla hade likvärdig potential inom alla områden? 

Jag vill tro på tanken om att vi alla är perfekta på vårt eget vis. Defintivt inte för alla, men för någon. Det gäller bara att hitta den/dessa "någon" och omge sig med dem. Och viktigast av allt: Att själv vara en utav dem. "Så vad tänker du på om du smakar på ordet? Ja, kanske inte endast smakar utan snarare tar en överdrivet stor tugga vilken gör dig oförmögen att, närmsta minut, stänga munnen. Tugga ett tag, svälj efterhand och fundera under tiden på vad du verkligen ser. Existerar det eller ser du just ingenting? Troligtvis ser du någonting. Tänk vad häftigt om det "något" var du själv." 

'Bara en flummig morgontanke. Yrvaken, drömmande eller fortfarande sovandes? Man kan ju undra.'