Stäng
RSS 2.0

30april // Istället för balklänning?' Har man slagit yxan i båten - får man ro som fan ' .

Klänningen jag skulle prytt kroppen med på studenten, men som blir party outfiten till Mjölbys bal kan
ni skymta överdelen av ovan. Min feta balklänning som på dansgolvet skulle slagit omkull damer & herrar till både höger och vänster kommer jag att på Mjölbys bal hoppa ur efter middagen. Då främst på grund av det som står ovan men också då jag ska använda den igen en vecka senare. Därmed står den ovan på tur. Den är öppen enda ner till just 'ändan' & blir därmed perfekt till uppsatt hår? Vi får väl se - ska inte glömma att beställa strålande sol dessa tre helger i rad också. Bal - bal - student. Vackra ord som ligger fint i min mun just nu.


30april // Min tur.Lite smått läskande sådär.

Tänker plocka några jordgubbar från köket & hänga på terassen en stund.
För medans ni blivit bruna denna helg har jag legat inne sjuk. Men nu är jag på benen igen & ska ut
och njuta jag också. Tänker då inte vara sämre jag. Inte en chans.


30april // Ingen sommar utan dessa.Det är inte sommar förs jeansshortsen är ordentligt traschade.
Därmed inte än - men snart. Tro mig! Återkommer med dem sen.28april // Studentklänning.Har gjort det igen, beställt en studentklänning.
Detta betyder såklart inte att jag ska gå med dubbla lager på studenten.
Nej, den första jag beställde var super vacker men cream färgad vilket inte riktigt faller
mig i smaken då mössan är kritvit. Därför har jag idag gjort ett nytt försök i hopp om att detta
nu skall bli rätt (perfekt). Tänker som ni säkert förstår inte lägga upp en bild på den då jag är en rätt
hemlighetsfull liten dam - men jag kan skvallra om att den är vit! Ha! Något ni säkert räknade ut var 99% säkert.Den är åtminstone vit - ej figursydd - över knäna & dyker, om den passar, upp här åttonde juni. Det är nära nu.


27april // lyckligt lottad.

Bakom mina ögon har någon bestämt sig för att tända en majbrasa, lite tidigt samt otroligt dumt kan jag tycka. Dessutom har elden spridit sig hela hela kroppen och jag har nog aldrig varit "hetare" och fulare, på en och samma gång, förut. Kul kombination! Men trots att jag vill dö för att mina ben inte ens orkar bära min ändå ganska lätta kropp så är jag väldigt lyckligt lottad? För mitt i allt tänker jag på dig, ER, som lider av "riktiga" sjukdomar som exempelvis cancer. Farmor, en hjälte kan också förlora. Det var en orättvis match. Som en miljon män mot en enda, liten person. Det är bara så synd att det var du. Så synd att det är någon överhuvudtaget! Kärlek till allt och alla i kampen och lite 'peppar peppar ta i trä' för mig. Fredagspuss.


26april // Det bästa fel jag någonsin haft;

Hjärtat hade nog aldrig slagit så hårt i mitt bröst. Det var som om det snart skulle flyga ur mig och ner i asfalten där jag gick. Kanske skulle det därefter hoppa ifrån mig längs vägen, låta mig springa efter? Det skulle jag inte klara. Mina ben förmådde knappt att röra sig, precis så nervös var jag, förlamad. Och skulle inte hjärtat springa, skulle det säkerligen krossas mot den hårda asfalt som befann sig under mina nu så veka knän. Kanske skulle det falla i bitar för att aldrig någonsin kunna byggas ihop igen? Kanske skulle det åtminstone vara mindre smärtsamt än om du gjorde det, än om du krossade det.

Benen bar mig trots allt längs gatan medans huvudet lekte med mig, frågade mig för hundrade gången vad jag höll på med, skrek bittra ord om att vända hem. Det gjorde jag inte. Utan att lyssna på huvudets förmaningar fortsatte benen istället bära mig framåt medan mitt psyke inte förmådde att förstå vad jag var påväg att tillåta mig själv. Hur skulle vi sluta? Är det någonsin värt att riskera sig själv, en vänskap, för lite ynklig kärlek? Att lägga sitt hjärta i någon annans händer så att denne kan välja att kasta med det om den så vill? Tänk om du skulle stampa på det. Fan vad det skulle göra ont. Vi som aldrig har plåster hemma - det skulle jag aldrig hinna laga innan det var försent. Apoteket är ju stängt och .. du öppnade dörren. 

Jag ångrar det inte en sekund. Du kysste mig den dagen - den mjukaste, ömmaste kyssen i mitt liv. Och jag trodde att det var en myt, att det kan svarta för ögonen, men jag hade fel. Jag som hatar att ha fel.
"Det där var det bästa fel jag någonsin haft".


26april // "Receptet";Slänger upp en gammal frukostbild & slänger samtidigt upp 'bananomeletts receptet' på förfrågan.
Jag skäms väl kanske lite över att kalla det recept då det är så busenkelt att det låter larvigt. Men recept eller ej? Såhär gör man;

Du mosar 1 banan tillsammans med ett knäckt ägg och rör ihop.
Tillsätt matfett i stekpannan & häll sedan i hela "smeten". Därefter valde jag att strö över kanel, men som tidigare nämnt är det valfritt. Lite socker tyckte mamma skulle smakat godare, så varför inte? Vanlij eller vanligt? Try. Sedan stekte jag omeletten på svag värme och 'wola!' - serverade den med jordgubbar. Kan även tänka mig att det skulle vara jätte gott att varva blåbär och banan i omeletten. Så kanske blir det morgondagens projekt?Kom gärna med åsikter om ni testar - "smaken är ju som baken"; För att tillägga det kanske larvigaste uttryck jag vet.


26april // Ljuvliga torsdag?Kuvertväska - från farmors gömmor.

Idag skulle man kunna kalla mig sjuk. Ja inte sjukt som i knasig & allt det där, utan sjuk som i ont i hela kroppen, hes och möjligtvis något högre kroppstemperatur. Så vad passar väl bättre än veckans längsta skoldag, geografiprov, viktig rapportinlämning och första balträningen med Kungshöga? Ha! Skulle vilja kalla mig 'fighter' som 'frivilligt' tar tag i saken och genomlider alltsammans. Men då risken för att inte alla förstår mig och min ljuva ironi så skippar jag den biten totalt. Det får väl vara någon måtta kanske?


25april // Glad för den jag är;
"Jag orkar inte vara trött på mig själv när jag inte lyckas med allt.
Jag vill bara vara glad över mig själv för det jag åstadkommit och den jag är" - Michaela Forni.

Kanske kan jag finna lite motivation till att plugga geografi i ovanstående vackra ord? Vi ses sen.
Har bland annat lovat en läsare att slänga upp det ack så enkla "receptet" på gårdagens frukost.


24april // För dig som älskar frukost;// Bananomelett med kanel & jordgubbar //
Lät mig inspireras av en vacker bloggare och testade därmed 'Bananomelett'/pannkaka till frukost.
Det var riktigt gott & påminde, kryddad med kanel, lite om bananpaj. Detta kommer jag absolut lägga till på frukosttoppen & varva med mina vanliga favoriter så som gröt, yoghurt & smothie av alla dess slag. Dessutom kan man ju enkelt varva vad man äter till omeletten vilket ökar variationen en smula. Älskar matnyheter. Kanske borde matblogga istället? Ha! Skulle enkelt kunna bli en väldigt ensidig historia då jag ofta får dille på olika rätter.


23april // Color.C O L O R . 
Kör på lite färg i vardagen men kan även skvallra om att jag köpte en exakt likadan i svart. Ha!
Kan säkerligen bli min enkla men inte minst söta sommarfavorit - till vardag som till fest. Den är nog typiskt en
sådan blus som man drar på sig till ett par snygga byxor eller grymma short när man har en dålig dag & inte orkar anstränga sig alls. Min nya räddning kanske? Det låter då lovande i mina öron.
 


22april // Fyra fina favoriter.

Det som sammanfattar Bryssel är helt klart mat & shopping.
Utöver det skulle jag nog säga 'fula kläder' då jag klädde mig som något jag inte finner nog till.
Cirkus fem tröjor på varandra inklölade under skinnjackan & darrade trots det som ett asplöv av kyla?
Kanske förklarar det faktumet varför jag just nu sitter ihopkurad i soffan, krasslig i halsen & med känslan av
att jag imorgon kommer ha feber & en fet förkylning? Kanske. Trots det skall jag nu (förhoppningsvis) ta min bästa vän i handen och kolla på när mannen spelar seriepremiär. Och därmed frysa ytterligare lite grann? Men vad gör man inte för dem man älskar? Det gäller väl att visa lite intresse antar jag.

Ps. Bilderna är lånade av den blonda damen ovan.
Imorgon ska 400 till in i datorn? 'Som på beställning'.


21april // Vrickat?Mamma; "Oh herregud, säg inte det där till pappa".
Därmed undrar ni väl vad jag dessförinnan sa, som måste varit så otroligt hemskt?
Berättade enbart hur många användbara klänningar som finns i mina ägor. Har väl kanske
en förmåga att köpa på mig sådana för; 'Titta hit!' Jag lyckades visst få med mig en sockersöt en
hem från Belgien. Dock får ni tills vidare enbart ett litet tjuvkik då jag vill ge den rättvisa till bruna ben & solblekt hår när jag presenterar den på riktigt. Och där tänkte ni allesammans att det dröjer ett bra tag i och med det? Kanske, kanske inte. Hörde ryckten om cirkus tjugo grader till helgen. 'Men har också hört att ryckten inte är något att förlita sig på'. Vi väntar och ser?


21april // Extas.

Inne på Forever 21 var jag som i extas - då utan att överdriva.
Det uppstod liksom en slags inre stress där inne, en känsla av att inte räcka till och jag visste inte riktigt om jag skulle gå till höger, vänster, ta det ena eller det andra plagget. Hur jag än gjorde visste jag också att jag skulle missa en hel drös skönheter som säkert skulle trivts i min garderob. I och med detta förstår ni säkert att jag tipsar er om denna butik om ni åker till någon större stad utomlands. Ovan kan ni skåda några av de ringar jag roffade åt mig i butiken. Tycker själv att det är både stilrent, snyggt och praktiskt med smalare ringar, då i kombination med varandra. De såldes i paket med mellan 3-7st i varje och kostade cirka 20-30kr/paketet. Ni förstår väl varför det extrema ordet i rubriken till inlägget? Jag tänkte väl det. De hade också mängder med vackra skapelser i form av kläder, underkläder, skor, hattar, väskor, ja allt. Ska ta mig tid och visa er några andra inköp framöver - måste bara lugna mig en aning? Ha!


19april // Hemfärd.

Har lämnat allt vad kullersten och vackra byggnader heter, bakom mig, och befinner mig nu på svensk mark. I hjärtat slåss känslorna glad & sorgsen mot varandra, en match som slutar lika. Ska nog återvända till den där Bryssel en vacker dag. Varför ska ni få se i form av bilder på nyinköpta plagg. Har nämligen gått och kärat ner mig lite - skön känsla.