Stäng
RSS 2.0

22 september / En trogen vän?

 

Ugnen skulle kunna vara en av mina bättre vänner. Att slänga in en frusen kycklingfilé och slippa tina, skära, ägna tid vid spisen samt ha kycklingsaft i hela köket är guldvärt. Att låta en fisk tillagas där medan man gör något helt annat eller, som ovan, slänga in en bananpannkaka där & låta den bli en härlig "ungspannkaka". Bananpannkakan slog väl igenom ordentligt för cirkus två år sedan och därefter har det funnits en mängd varianter med en mängd tillbehör. På olika många bananer, ägg, äggvitor. Med lite havregryn, mandelmjöl eller dylikt i. Kryddat med vanlij, kanel, protein? Ja, listan är oändlig. Dock hade jag aldrig tidigare smort en form och kört den i ugnen, förs nu. Slängde ihop 2 bananer, 4 ägg i en smord form. Kryddade smeten med kanel och toppade med pumpakärnor. In i ugnen ca 15-20 min på 200 grader & toppade med egen nutella, hallon, kokosflingor, hackade mandlar och färsk mango. Perfekt frukost, mellanmål eller kvällsmål då det är enkelt, gott och kan varieras i oändlighet. Tillaga i en brödform alternativt i en rund ungssäker form. Perfekt till fika eller frukostbuffé. 

21 september / Tagen på sängen?


Top - H&M / Ankelchinos - Asos / Bälte - Primark 

"Ta mig med storm" - Orden som låter så härliga när man lyssnar på dem? Jag tror bestämt att jag skrev dessa fyra små ord här, någon gång, för några veckor sedan. Jag kan dra mig till minnes att jag syftade på september och den så kallade hösten. Vad jag inte syftade på var sjukdom, en dubbelsidig lunginflammation ifrån helvetet och sjukhusbesök delux. Någonstans i kommunikationen tycks det alltså gått lite snett då det sistnämnda var precis vad jag slutligen fick. Istället för att bli tagen med storm blev jag alltså tagen på sängen? Då i en otroligt oskön bemärkelse. Ha! Nu är det dock slut på tablettknaprande, igång med vardag, rutiner och ett "Hej igen Bloggen". Jag håller alla de tummar och tår jag har för att turen nu vänder och tar med mig på en tur åt motsatt håll. Nog är jag för skrockfull för att skriva samma små ord återigen, men ni vet vad jag menar. "Under tystnad och med tankeöverföring avslutar jag nu..."

16 september / Nutella number one;

 
 
 
Dog chokladdöden precis nyss. Denna egengjorda nutella slår alla rekord. Det är i princip samma recept som alltid. Endast några små justeringar vilket också blev nyckeln till succén. Blanda enligt proportionerna 1/4 avokado (mosa), 1 msk tjockt mandelsmör, 1 msk raw kakao (om vanlig, ta mer för att få samma starka chokladsmak), en miniskvätt valfri mjölk, 1 msk stevia sötströ. Rör ihop till en tjock, mörk smet och använd den till att toppa pannkakor, gröt, yoghurt/kvarg, bakverk eller mackor med, alternativt ät direkt ur skålen. Helt fantastiskt gott. Smakar ungefär som när man rör ihop socker, kakao och grädde inför hemmagjord choklad. Dock ger det inte de där illamåendeskänslorna som åtminstone jag får av att äta alldeles för mycket sådan smet. Dessutom bidrar denna med grymma fetter, vitaminer och antioxidanter och är en riktig toppenboost till alla mål. Testade även en ny typ av kaka/ungspannkaka igår (ja, jag har tråkigt när jag går hemma) vilken kommer senare. "Signerat med lite hybris och rastlöshet"

15 september / Vägen till mättnad?

 
/ Bilder ifrån Pinterest.com  /

Herrejesus, Gud och jösses Amalia? Ovan ser ni ett hopplock av vad höst 2014 är enligt mig. Tokälskar även att militärgrönt är hetare än på länge då det är en favoritfärg alla kategorier. Tokälskar, för att det blir lättillgänligt. Tokhatar, för att det blir lättillgängligt? Ha. "Härligt, härligt men farligt, farligt?" Ungefär. När man kikar in i mina garerober kan man snabbt och enkelt konstatera att färgglad inte är en av mina egenskaper. Nog finns det endel men det är också de plagg som endast samlar damm. Och av bilderna att döma lär väl damen själv inte chockera denna höst heller? Ha. Svart, vitt, beige, sand, brun, militärgrön, grå & inslag av guld och silver? Kanske nöjer hon sig där? Låter sig mättas?

15 september / Patties.

 
 
Att slänga ihop bollar, biffar och dylikt när man inte har någon given rätt hemma är perfekt. Jag har sett en massa varianter runt om i media. Kesoplättar, zucchiniplättar, rawfoodbollar och hundra olika ting, däribland "tonfiskplättar". Detta låter kanske superäckligt men det var det absolut inte. Improviserade lite och slängde ihop två burkar avrunnen tonfisk tillsammans med ägg och fiberhusk. Kryddade med spiskummin, slängde i lite burkmaj och tärnad paprika och stekte till för att servera tillsammans med kokta- och färska grönsaker, färsk mango, pumpakärnor och stekta champinjoner. Nom! Enkelt och gott. Även billigt för den som är student eller av annan anledning inte vill och/eller kan lägga ut pengar på mat. Mangon sålde Ica för 10kr/st förra veckan. Sådana erbjudanden är perfekt att ta fasta på om man bor själv och då låta diverse matblad avgöra veckans lyx? När jag flyttar hemifrån tänker jag definitvit vara organiserad och planera mina matinköp och vad som skall lagas. Det är lätt att man blir blind och inte ser vad man har i kyl/skafferi/frys. Håller ni med mig? 

15 september / En såndär #tbt


"Dagdrömmeri, romantisering och tillbakablickande - Under dessa kategorier är hon säkerligen numer one? För det fantiseras om sommar, om kall rosé och svettig hy. Om solbrännor, sandstränder och blomstrande ängar. Sena grillkvällar och tidiga soluppgångar. Om nätterna som blev dag och dagarna som blev nätter. Säkerligen om de nätter som endast förblev just nätter också? Ha. ÅH.  En djup suck av bara tanken, ett dovt stönande av saknad, längtan? Jag vill ha dig igen. Om och om igen. Omättlig och ständigt törstande efter mer? Att mätta henne på sommar är nog som att gräva ett hål precis där vågorna slår in vid strandkanten; Hur man än kämpar kommer man liksom ingen vart. Det kanske inte går? Hopplös romantiker, idiotisk dagdrömmare . Me, myself and I. Fan."

14 september / Ida ida.

 

Vad har dessa "Fudge brownies med chokladfrosting och kokosflingor" gemensamt med bikinis? "To die for" Ha! Driver omkring, har lite småtråkigt och ser brownies på instagram som jag bara måste testa. Sagt och gjort, och hela 15 minuter senare är de serverade. Varma, kletiga och hur goda som helst. Tänker definitivt servera mig dessa framför tv:n ikväll. Kan tänka mig att de gör sig perfekt med lite varma hallon bredvid, några hackade nötter ovanpå eller en klick vanlijkesella? Bam. Men för att inte förminska dem; De är goda precis som de är. Direkt ur formen, utan frosting. Receptet kommer ifrån fantasiska Susanna Backman (Tastyhealth) och lyder såhär. 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda: 80 g chokladcasein (ej utbytbart). 
0,8 dl mandelmjöl (hon kör amerikanska mått, därav den konstiga omvandlingen)
1,5 msk raw kakao
2 tsk bakpulver 

1,6 dl valfri mjölk 
3 äggvitor 
2 msk stevia sötströ 
1-2 tsk havssalt (jag tog flingsalt)

Blanda alla ingredienser till en tjock smet och bred ut i en smord form (20x20cm - jag använde en rund form med ungefär samma area). Grädda i ca 10-14 min (för mig räckte 10min). Det är bättre att ta ut den för tidigt än försent då den skall vara fudgy. Låt svalna lite då den även eftergräddas då & får sin perfekta konsistens. 

Vill du köra samma frosting som mig? Blanda ihop mosad banan, avokado, nötsmör och kakao. Bred ut över den avsvalnade brownien och strö kokosflingor över. Enjoy med stort E. Och angående rubriken? Det första är mitt namn, det andra talesspråk. 14 september, hajar ni? 

13 september / Olika sorters människor - vem är du?




/ ELLE - OATS - ME - BED /

Det finns olika kategorier av människor. Väldigt många olika. För att nämna två kan vi säga att det finns de som 1) Njuter av att göra såkallat 'ingenting'; Att ligga inne. Kolla på film, serier, tv. Att läsa tidningar, lyssna på podcasts och gå igenom böcker. Bara dega, bara vara. Gå mellan kylen, skafferiet och sängen. Vara ofixad, klädd i mjuka kläder, kanske med en toffs på huvudet? För vissa är det här njutning? (Inget fel med det!) Sedan finns det de som 2) Njuter av att ha rutiner, struktur, planer. De som älskar att studsa upp tidigt, komma ut. Att hinna pricka av någon slags checklista med diverse nödvändiga och roliga ting innan klockan slagit lunch. Att ha saker framför sig. Gå mellan möten, gym, lunchdater, jobb, event och dater av olika slag. Umgås. Vara nyduschad, påklädd och såkallat uppklädd. Bära tajta kläder i snygga tyger. Låta fötterna visa sin bästa sida i ett par klackar. För vissa är det här njutning? 

Med de orden kan jag säga att jag är typ nummer 2 men tvingas in under kategori nummer 1. Ni kan ju tänka er min sinnesstämning just nu? Jag-vill-göra-något. Igår ringde Akuten efter mig igen angående min lunginflammation. Jag var nära på att bli inlagd men allt slutade med dubblerad dos medicin och ytterligare sju dagar hemma ifrån jobbet. Någon kanske skulle jubla, ja inte över den jävliga bakterien utan av den livsstil som följer med, kategori nummer 1. Jag är inte den. För till läkarens "Jag förstår om du är supertrött och sover hela dagarna" blev svaret ett ekande "VA?" . Inte ens med värden på hundratal över det normala försvinner den där rastlösheten liksom helt. Okej, i onsdags bar knappt och jämnt benen, men sen hade jag liksom gjort mitt som sjuk, trodde jag...Ha! I sju jäkla dagar kommer ni få stå ut med en dam som går mellan fyra väggar. En dam som har all tid i världen åt Er. Vad vill ni se? Hit me? 

Fördelar: Att bo hemma - mamma kommer med te 03.30 för att jag hostar.
Nackdelar: Att nätshopping ens existerar. Rastlöshet + nätshopping är en dålig kombination.


11 september / Profile 633

 
Åh, skulle bli så lycklig om ni ville gå in här; http://www.yourskinperfection.se/profile/633 och gilla mina inlägg i Skin Perfection Challenge (jag kan inte se vem som gillat, så du blir anonym) förutsatt att ni vill och gillar det ni ser. Man går in på min sida samtidigt som man har en annan flik uppe med FB (inloggad) och trycker på "Logga in" i högra hörnet på Skin Perfection. Skulle givetvis bli jätte glad om ni även ville kommentera eller dela mina inlägg. Låter kanske som en liten grej men för mig skulle det betyda SÅ otroligt mycket. Jag har redan över 18 inlägg uppe och tre hela veckor kvar att arbeta på. Let's go! Har ni något specifikt ni undrar över eller vill se, säg bara till. "Med lite Wargpower och mycket kärlek".

11 september / Lunch.

 
 
Dagens lunch. När kroppen intar sjukläge och ingenting smakar särskilt gott får man försöka duka fram vackra måltider och äta med ögonen enbart? Ja, äta med ögonen samtidigt som mat stoppar maten i munnen, förståss. Denna snabbmat serverades jag idag. Ungstillagat & grönsaker man slipper skära - Lätt som en plätt. 
Torskfilé med pressad citron & färsk dill, broccolimos med vitlök och vitpeppar, sauted kale, vattenmelon och kyckling-/avokado mackor. "För att jag vet att det hade varit väldigt gott om jag känt någon smak?" Ha.

11 september / Höstens måsten;


Idag skulle jag spatserat i huvudstaden hand i hand med min kärlek. Låtit klackar smattra mot kullersten, kisat mot solen, smaskat lunch på något fräscht ställe och dragit kortet för diverse höstmåsten. Istället får jag sätta ihop de där höstmåstena i ett kollage för er och fortsätta fantisera fram till oktober. Ha! Detta är dock inspiration. Jag skall inte köpa en väska ifrån Chanel utan pekar här på stilen jag i höst vill köra på. Hatt, kappa och ett par stövlar i skinn. Överlever man ens utan det? He. Längtar också efter att få plocka fram min väst i fuskpäls och att köpa en enkel, v-ringad, cardigan i kashmir. När man har arbetskläder och inte hinner använda så mycket av det man äger får man satsa på de där plaggen man faktiskt har användning för, på riktigt? Det är så lätt att förblindas och shoppa utan att tänka efter. Nuförtiden försöker jag alltid utgå ifrån min vardag och vad jag behöver. Det blir sparsamare så. 

11 september / Föralltid förstörd?


 

Solen letar sig förbrilt in genom persiennerna där jag ligger i sängen. Envist kastar den sina strålar mot mitt ack så sömniga ansikte, låter mig vakna till en helt ny dag. Tacksam, trots ett dunkade huvud, låter jag fötterna möta det kyliga golvet. Tassande, som för att inte väcka den ljuva morgon som precis väckt mig, intar jag köket för den där frukosten som går på autopilot. 'Borde-variera-mera' klingar som ett alarm i mitt huvud samtidigt som jag hyschar dess röst som i ett fingerdrag, trycker på 'snooze' och låter sleven fortsatt leka i grytan. Raskt knäcker jag ägget, placerar bären i micron och låter en stor sked nötsmör bli ett med mitt verk. Placerar den bekanta tallriken i knät, tillsammans med Solo, med tv:n på och telefonen i handen. Multitasking? Ro lär nog aldrig beskriva min sinnesstämning speciellt väl hur jag än önskar. Ändå vet jag inte om jag faktiskt gör det, egentligen. Kanske har jag endast en romantiserad bild av situationen, hur fantastiskt det verkar vara - ro. För kanske är en form av det, det mest stressande jag kan tänka mig. Med kärlek till rutiner, fart och fläkt. Post-it lappar och scheman? Låter solens strålar slå mot mitt ansikte ännu en gång, som för att låta mig vakna på riktigt, ur mediaflöden och dagdrömmeri? Tänk vad fantastiskt, att få leva.

Men 11 september Du kommer alltid vara förstörd. Ett men förlivet i allas kalender, ett datum som får än att rycka till av obehag, rysa. Alltid förstörd. 

10 september / tar livet till nästa nivå?

Nervositeten som idag tog vid när doktorn, efter röntgen, kom in och kopplade in dropp. När det tog ännu fler prover, odlingar och när "du kanske måste stanna här" susade genom den sterila lokalen. Tänk Om. Tänk om de upptäckt att det inte är en vanlig lunginflammation vi talar om? Tänk om de skulle kasta ett annat besked rakt i ansiktet på mig. Som om de kastar något äckligt jag inte vill fånga, vägrar. Det finns så många tankar som hinner vina genom en liten kropp i stunder när man inte ens känner igen sig själv. När kroppen skriker, bultar och viker sig.

Lunginflammation Delux. Som för att ta 1,5 veckas förkylning till en ny nivå? Som för att kasta en efterlängtad morgondag i sjön, förlora helgens kvällsjobb & låta kroppen gå in i vila fas 3? Ha. Samtidigt som Wikipedia skvallarar om att "lunginflammation är ytterst sällsynt att få mer än en gång" hamnar jag just inom den kategorin. Sällsynt? Dock utan ett uns av stolthet. 

Det finns så mycket värre saker än en liten lunginflammation. Och under dagen, där jag inte ens orkat stå på mina egna ben, har alla tankar gått till dig. Du skulle delat med dig. Delgivit oss din smärta, din ångest - ditt helvete. Det finns så mycket jag vill fråga. Jag vill krama om dig, spela kärleken på repeat. Om benen viker sig av detta, om kroppen inte bär och huvudet vänder världen upp och ner? Känns det än mer påtagligt att det Du gått igenom är utom denna värld; att det så många kämpar sig igenom är ett helvete. Man ska vara glad för varje frisk dag. För ett huvud som möter dagens ljus, ben bär än mot blöt asfalt, för en kropp som orkar leva; känna glädje, hunger, som har energi för allt vad livet erbjuder. Jag kan inte förmå mig att förstå de som misshandlar sig själva. För om vi inte har hälsa, vad har vi egentligen kvar? 

8 september / Stöld?

Då en skön tjej i motståndarlaget rent av stal min bild sist har jag nu skrivit på mitt namn. Tråkigt men sant. 

En vecka har passerat av "Skin Perfection Challenge" . Superkul att få testa produkterna. Vill ni följa mig eller de andra deltagarna i tävlingen, är intresserade av vad produkterna har för egenskaper, ger för resultat etcetera är ni välkomna in på yourskinperfection.se. Där kan ni logga in genom Facebook och läsa, inspireras, gilla, kommentera eller dela. Jag skulle bli SÅ otroligt glad om ni ville klicka er in på Team Ida Warg och vidare till mitt namn för att gilla mina inlägg. Det skulle verkligen vara guld värt damer & herrar. Ett litet klick! Skulle ni dessutom vilja dela inläggen jag skrivit eller lämna en kommentar blir ingen gladare än mig. En liten sak men en stor tjänst. Utmaningen går nu in i vecka två av fyra och än finns det mer att utforska, recenssera och ta del av. Jag hoppas några utav er kikar in. För vackra bilder, utlåtanden, selfies ni aldrig mer få se & filmklipp jag aldrig trodde att jag skulle publicera? Ha. 

8 september / Resumé .


Åh - vilken toppenhelg jag haft. Avslutade veckan med buffé med en babe och travade därefter vidare för att avsluta bland Lexington hos en annan av samma sort, Sara. Ha! Fick startade lördag och söndag tillsammans med fröken M i solen och avslutade igår helgen med damen jag avslutade föregående arbetsvecka med, den då tillsammans med burgare, snack & trevligheter. Däremellan hann jag med en hel del andra saker och kan nu påbörja en ny vecka med ett leende på läpparna. Denna vecka är jobbdagarna få, ledigheterna många och en tripp till huvudstaden inbokad. Kameran skall jag bli bättre på att få med mig, då även till den där större staden. För varje vecka kommer ytterligare ett "skärp mig" - ungefär?  Nu ligger tallriken ovan i mage. Ja, inte själva tallriken förståss, men dess innehåll. Bam! Massa vitaminer att friskna till utav? Fingers crossed.