Stäng
RSS 2.0

31 augusti / Acaí.

 
 
Testade min nya blender idag för att komplettera min lunch inför jobbpasset. Har super brottom till jobbet & hann inte fixa mer än den lunch som fanns att värma på (inte blogga heller? He) och slängde därmed i bra med kolhydrater, fett & protein för att "mix & go". 
 
1 frusen banan, 0,5 avokado, 2 tsk raw kakao, 1 Dl blåbär, 1 Dl mjölk, 1,5 Dl kvarg, 1 msk ekologiskt nötsmör, 1 tsk acaipulver - mixa & njut! Chokladig, glassliknande & super bra komplement till min varma lunch.

31 augusti / Glutenfri broccoli-/fetapaj.

 
 

Slängde igår ihop en broccoli-/fetapaj inför kvällens kräftskiva, en kräftskiva som tyvärr blev inställd i sista sekund. Istället tändes det ljus, spelades ljuvlig musik, skrattades, spelades poker och okej, smaskades paj och kräftor, i alla fall. Är ni också sugna på paj och kanske dessutom har en mage som sparkar bakut av gluten? Då tycker jag att ni skall testa denna. Fantastiskt god! Utgick ifrån ett recept jag sparat ned ifrån nätet för länge sedan, ändrade om lite på måfå & blev super nöjd. Såhär gjorde jag: 

Blanda ihop 3dl mandelmjöl (ev 50/50 mandelmjöl & naturellt bakprotein), 3 äggvitor, 1 msk fiberhusk, 50g kokosolja (annat fett som ex smör fungerar också), 50g kvarg. Bred ut detta i en pajform och förgrädda i 10min på 200 grader. 

Äggstanning: 2 ägg, 2 äggvitor, 2 dl valfri mjölk, salt, peppar, vitlök & timpaj. 

Fyllning: 1 stort broccolihuvud att hacka.

Gör såhär: Vispa ihop äggstanningen och häll den, tillsammans med fyllningen, på det förgräddade pajskalet. Grädda cirka 20min till. Jag valde att toppa med fetaost och pumpakärnor. Dock kan man absolut variera både fyllning och topping. Lycka till! Verkligen glatt överraskad av denna paj. 

28 augusti / Bloppis part 4.


1. Marinblå parkasjacka, Marwin Sports. Storlek XXS (jag kan ha den och är vanligtvis en XS-S). Åtdragbar midja och nederkant. Innerficka & fickor med knappar. SÅLD / 2. Svart kappa med skinndetaljer och inslag av mörkgrått. Zoul, MQ. Storlek 34/XS. Nyrpis ca 1800-2100 kr. Pris 350kr. / 3. Marinblå/mörkblå kappa Bikbok. Storlek XS. Pris: 185kr. / 4. Svarta kilklackar med snörning. Storlek 37. Ena skon i behov av ny snörning. Pris: 50kr. 

28 augusti / Sänk pressen;







Kesoplättar m. granatäpple, kanel, raw chokladsås, sötad kvarg, chiafrön, pumpakärnor, blåbär. 

En slags tröst i denna höst är solen. Solen som idag väljer att strila in genom persiennerna och väcka mig ur min djupsömn i ett "Hej & godmorgon torsdag". Startade dagen med pannkakor, en solig promenad med min tjej och fix och trix hemma. Nu är hon minsann ledig, tänker Ni? Och jag ruskar huvudet till svar. Jag försöker bara springa ifatt dagen och fånga den innan arbetet fångar mig. En lek som ibland kan kännas som när jag, som liten, försökte fånga vackra fjärilar i min hov, om somrarna. Något man kan lägga under den kategorin där de som "sjunger hellre än bra" befinner sig; Det går liksom inte alltid. Den springer lite fortare än mig många gånger och jag står här anfådd och hovar förbrilt i luften utan fångst? Ungefär. Idag har jag dock fått en och annan fjäril, hunnit med det mesta av det jag tänkte mig. Egentligen handlar det nog sällan om att jag inte hinner med saker, utan snarare att min lista på saker jag bör hinna med är lite väl tilltagen ifrån början. Kanske borde man, ibland, korta ner listan över de saker man vill hinna och istället få chansen att hinna mer än vad listan innehåller och därmed uppnå en känsla av att man hunnit med otroligt mycket? He. Är ni fortfarande med i mitt resonemang? Detta bygger givetvis på att man har någon som helst ambitiöst drag ifrån början? Annars lär det ju inte bli något gjort om listan är näst intill tom.  Skulle den mot förmodan vara det idag har ni ett supergott mellanmålsrecept nedan. Enjoy:

För 5st plättar/ en portion: 
Stavmixa 1dl keso & tillsätt sedan 1ägg, 1äggvita & 0,75 msk fiberhusk. Mixa alltihop & stek på medelhögvärme i valfritt fett. Jag valde att blanda ihop 0,5 avokado, 1msk jordnötssmör, 2tsk raw kakao & en skvätt mandelmjölk till en supergod chokladsås, toppa med frukt, frön & äta en skål sötad kvarg till. Perfekt mellanmål, frukost eller alternativ kvällsmål. Mängderna varieras utifrån dessa proportioner. Lycka till! 


26 augusti / Veckans kap!


Har länge pratat om att jag vill ha en smidig blender. Någon som inte tar upp hela köket, är enkel att använda, ta med samt diska. Att våra andra mixers sällan används beror till största del på att de måste släpas fram, har stora glasbehållare som skall diskas och därmed blir ett projekt jag sällan orkar ta mig an. Igår dök dock denna upp i Ica-bladet och jag var inte sen att slänga mig över en. Har ännu inte testat den, men tänkte bli bättre på det där med smooties, gröna drinkar och goa kombinationer nu när jag inte längre har några dumma ursäkter. Till denna blender hör två stycken "bottles"/ shakers som man mixar i och sedan kopplar bort för att ta med, ställa in i kylen etcetera. Mycket smidigt och därav helt i min smak. Nu återstår bara en mix som är detsamma. Resultatet kommer säkerligen.

25 augusti / Bloppis part 3:

 1) Vit transparent blus XS, använd 1 gång, - 70kr  2) Benvit blus strl 36/S - 60kr
3) Benvit magkort top Bikbik strl S (aldrig använd) - SÅLD 4) Top (strax vid naveln på mina 172cm) XS - 50kr

5) Sommarklänning JC strl XS, aldrig använd -  60kr 6) Sommarklänning alt tunika m. spets, XS - 80kr

7) Tubklänning i satin strl XS, aldrig använd 90kr 8)Tubklänning satin strl XS - 80kr

9) Klänning, aldrig använd, XS - 100kr 10) Enärmad klänning XS, använd ett tillfälle - 90kr

11) Sommarklänning m. brodyrdetaljer vid bröst och fickor ifrån MQ, Zoul. Strl XS/34 - 250kr (nypris ca 1100kr)
Tajt upptill & faller fint. Knappar och band i rygg.

12) Pikéklänning med 'skärp' strl XS, aldrig använd - 80kr

13) Volangtunika strl XS - 40kr 14) Blommig klänning strl XS - 60kr
 15) Ljusrosa cardigan XS - 40 kr 16) Vit cardigan XS - 40kr .

17) Peplumliknande topp. Transparent nedtill. XS - 40kr 18) Svart trikå med lätt u-ringad rygg. XS - 40k
19) Klänning/tunika XS - 50kr 20) Shortsdress, aldrig använd. XS - 60kr
21) Benvit bollero XS - 50kr 22) Bomulls blazer, H&M, strl 36. Midjekort - 40kr

23) Transparent topp, aldrig använd. XXS - 20kr 24) Topp S - 25kr

25) Jeansshorts Crocker 170/XS - 40kr 26) Topp i satin, aldrig använd. XS/S - 40kr
 
 27) Tunika XS - 40kr 28) Figursydd tunika m. lätt u-rigning i rygg. XS - 40kr

29) Benvit/ljust beige tubklänning i spets. XS - 50kr 30) Tubklänning i satin m. underkjol. XS - 70kr 
31) Klänning/ tunika i skjortmaterial. XS (passar större beroende på hur man vill ha den) - 40kr 32) Figursydd tubklänning i svart m. inslag av silver. XS - 60kr


33) Kort jacka/"blazer", marinblå. XS/S - 60kr 34) Jackliknande bomullströja strl 36/S - 40kr

35) Peplumtopp i spets. XS - 50kr / 36) Figursydd bomullstunika med öppning i rygg. XXS - 40kr
 
37) Transparent leopardblus/tunika XS (passar större beroende på passform) - 40kr 38) Tunika/klänning i blusmaterial. XS/S - 40kr

39) Blommig topp, XS. Längre baktill - 20kr 40) Leopardlinne i bomull. XS - 20kr.

 Lite satte jag ut, även innan sommaren och nog passar en del av detta bättre för sommar, vinterns utlandsresa etc men en hel del är toppar att ha under blazern, byxdress att ha knästrumpor & poncho till samt blazers/tröjor att klä över. Därav ger jag detta även en chans! Kontakt, detsamma som i föregående inlägg. 

25 augusti / Bloppis part 2:

Stickad, långa ärmar, midjelång. Vila strl S - 80kr / Virkad topp, använd 1 gång, strl S - 40kr.

Tajt m. vippig kjol. Använd 1-2ggr. Strl XS - 50kr / JC, strl XXS (passar XS då jag är XS-S) - 40kr
Benvit, transparent topp m. volanger H&M, strl 36 - 50kr 
Peplumtopp i beige m. inslag av guld, strl 34 - 70kr (SÅLD) / Bomullstopp barinblå/vit - Vila XS - 30kr . 
Ljusrosa topp m. rosor i struktur. Aldrig använd. Lapp kvar, strl XS-S - 50kr
Randig topp i ljusgult & vitt, spets uptill, strl XS - Träningslinne SOC - 20k/st.

Kavaj/Blazer. H&M, strl 38 (passar även mig som 34-36:a beroende på hur man vill ha den), aldrig använd - 90kr

25 augusti / Bloppis - Here we go again:

Beige legginsbyxa m. fickor bak, slim stuprör, Strl XS (till S) - 50kr / Crockerjeans modell: Pep Skinny (mjuka, stuprör, låg/normal midja), Strl 24 midja, 32längd. Knappt använda - 79kr. 

Jeans Crocker Strl 150L (XS) - stuprör, normal midja - 70kr. 
Bikboks 'Never Denim', Modell: 'Higher', Strl XS  - Något urtvättade (färgbara?) - 60kr
Vita Dr Denim - Hög midja, second skin, XS. Något slitna - 30kr SÅLDA
Korta sportshorts från Addidas använda ca 1 gång. Mycket fint skick. Åtdragbar midja, strl XS-S - 85kr.
 Never Denim, Higher, strl 25 - Något slitna i färgen - 45kr

Tog mig själv i kragen och rensade lite i garderoben även igår. Först ut: Byxor, jeans & shorts. Är ni intresserade kan ni kontakta mig via kommentarsfältet, facebook (om vi är vänner) eller min mail som jag flitigt besvarar. Mail: [email protected]. Näst ut: Ett gäng toppar, jackor, blusar. Några favoriter som jag vemodigt sollar bort då jag inser att "Nä, du hinner inte använda allting Ida...Tveka inte att skriva om ni undrar något kära ni. Vi ses för mer. (Finns även några plagg kvar ifrån föregående bloppisar. Skall leta efter dessa länkar och publicera!)

25 augusti / 'Tack & hej' ?







Kickar igång måndagen med standardgröten på havregryn, ägg, mandelmjölk och raw kakao. Ledighet är vad som står på schemat idag, vilket då innebär en mängd saker att fixa hemma? He. Slängde nyss in två limpor i ugnen och tänkte nu stoja vidare med bland annat fotning av de kläder jag igår rensade ur garderoben. Senare väntar en kär vän på mig & jag tänker inte låta henne vänta. Därav ett "tack och hej" här och nu. 

24 augusti / Weekend sneak.

 
 
 
En inblick i en ledig helg: Det serverades lördagsmiddag tillsammans med fantastiska damer igår. En blandning av skratt, känslor och vett men säkerligen utan etikett, var vad kvällen bjöd på och jag ler än av den positiva energi dessa fina ger. Nog ska man omge sig av sådana människor som ger, snarare än tar.  Ge varandra? Kanske något av det viktigare i livet, enligt mig. För det räcker med att energi tas, i den utsträckning man inte kan påverka; Skola, arbete, sjukdomar, livsförändringar, skilsmässor, död, you name it. Man bör liksom påverka och välja det kan man vilket i sin tur också kan förenkla de situationer man inte själv väljer? "Som för att fördjupa det ytliga" . 

24 augusti / Kaksöndag;

 

Det finns så otroligt många olika sorters "bars" på marknaden, bra och dåliga. Vad man bör tänka på när man köper dessa, och egentligen alla andra produkter, är att företagen vill sälja. De värnar inte om kunden i första hand utan om att sälja sina produkter vilket såklart är självklart. Dumma vore de väl annars? Men, är man då mån om att det bröd man köper inte endast består av snabba kolhydrater och socker, att korven innehåller kött, sportdrycken inte är som vanlig läsk eller att den där "proteinbaren" inte istället är en sockerbomb som lika gärna skulle kunna ligga i bitformen under skylten Karamellkungen bör man vända på förpackningarna och läsa. Förstår du inte vad det står eller är innehållsförteckningen så lång att du inte orkar läsa allting? Då är det troligtvis inget rent och bra alternativ att stoppa i munnen. He! Den ingrediens som står först är vad produkten i störst utstreckning består av. Många gånger ironiskt då det där fantastiska "Pumpabrödet" har en innehållsförteckning där pumpakärnor står sist och har ett "5%" efter sig eller när något som heter rödbetssallad, jordgubbssylt etc endast innehåller en minimal mängd av vad det egentligen borde bestå av? När man själv bakar exemeplvis bröd, bars eller fikabröd av annat slag vet man precis vad det är i vilket är toppen. Jag har då ingen flaska/burk (vad det nu är) med "E85u858u86"  som jag häller i när jag bakar. He. När jag dock väljer att köpa exempelvis bars föredrar jag "Raw bite" samt dessa fantastiska "Questbars". De kostar dock betydligt mer än att göra egna, men de är enligt mig några utav de bästa på marknaden med sina naturliga ingredienser, korta innehållsförteckningar och helt otroligt goda smak. Testade denna smak i torsdags och dog lite. Tänker ikväll baka dem i ugnen  och göra sega, smaskiga kaker av dem. Eventuellt söta kvarg och köra kaka-kvarg-kaka. Nom!  (återkommer!) De är även supergoda, bakade, i kvarg/yoghurt, som de är, värmda i micron, bakade i ugnen eller på gröten. Säkert som chucky i en pannkaksrulle med raw chokladkräm (recept finns redan i arkivet). Till en kopp te, ett glas mjölk eller framför tv:n en kväll? Ikväll är just en sådan kväll.

23 augusti / Instagram.


Ibland hamnar bilder ifrån bloggen på instagram & tvärtom. Jag skall försöka bli bättre på att skilja dessa två åt, men för er som vill följa mer vardag; @idaacarleborn på instagram. Jag själv tokälskar instagram och tycker att det är otroligt kul att bläddra runt där mellan olika konton och få inblickar i vardagar samt inspireras på olika plan. För mig är instagram ett forum för inspiration och fina bilder. Det där "no filter" bryr jag mig inte om alls. Vad vill man egentligen säga med det? "Hej jag är såhär fruktansvärt snygg bara så ni vet"? Ha. Vackra bilder, med eller utan filter - fina miljöer, människor, inspirerande vardagar, vacker mat, vyer eller inblickar i andras liv? Instagram - Du får min tia. Big time!

23 augusti / Friday.

 
 
 
Bestämde oss, spontant, för att smaska kräftor till middag igår. Då jag var på semester under, vad man skulle kunna kalla, "Årets kräftskiva" har jag ännu inte ätit några. Dock slutade jag inte förrän 19 denna fredag och att därefter ställa sig och laga diverse buffétillbehör fanns inte riktigt på kartan. Istället kollade jag in i kylskåpet, tog det vi hade och slängde ihop en pizza med bland annat kalkon och svamp på. Enkelt och gott. 

För en portion dvs en pizza använde jag ett blomkålshuvud vilket jag körde i en matberedare för att sedan krama ur vattnet och därefter blanda med 1ägg, 1äggvita, 1msk fiberhusk samt kryddor. Denna bredde jag sedan ut på ett bakplåtspapper och gräddade i ugnen på 225 grader i ca 25 min innan jag lade på det jag ville ha på och gräddade tills osten smälte och tomaterna mjuknat. Supergod, enkel och dessutom fri från gluten vilket är toppen för oss med magar som sparkar bakut av det! 

22 augusti / Du är inte konstig;

 
 
 
 
/ Bilder ifrån onsdagens underbara familjemiddag - grekisk pyttipanna - sallad - oliver - yoghurtsås - grekiskt bröd /

"Egentligen undrar jag om man kan vara konstig. Handlar det inte bara om normer, om vad majoriteten av de som omger än anser, hur de agerar, är? Vad som är vanligt för dem? För de flesta? Om du exempelvis är en del av ett umgänge där alla går ut på krogen vardagar, kommer du kanske att uppfattas som tråkig om du föredrar att lägga onsdagkvällen åt studier för att spara festen till helgen? Hade du istället varit i ett umgänge/klass (etcetera) där det är naturligt att ägna skoldagen åt att studera och helgen åt festligheter hade Du varit en av dem, fullt normal - rolig. Är du i ett umgänge där alla spelar fotboll? Då är du säkerligen ett ufo som inte bryr dig om VM, inte kan sparka en boll eller vet vad offside är? Umgås du istället med människor som brinner för träning och tar en löpartur en fredag eftermiddag kommer ditt val inte att se konstigt ut, men är hela gänget soffpotatisar som inte sprungit sedan idrotten i skolan -00, ja, då är du kanske dum i huvudet som ägnar "en fredag" åt en aktivitet som inte innebär endast karamellkungen? Ha. Eller när "alla" skrattar hysteriskt och man själv flinar lite inombords samtidigt som man känner ett obehag och ett "så kul var det inte". Är man tråkig då? Saknar man humor? Nej. Troligtvis var det bara inte din humor, din definition av "roligt". Att du inte skrattar åt just det där klippet betyder inte att du är tråkig. Hade du istället varit omgiven av andra kanske endast en av tio skrattat och den som skrattade anses ha såkallat 'dålig humor'? Ha. Denna tanke slog mig igår. För egentligen ville jag bara säga "Hej. Jag var på bio igår. "Sex tape", se den om ni tycker att sex är kul, Cameron Diaz en pangbrud eller haft ett förhållande längre än 3 år". Typ. (Ja, jag infaller under alla dessa kategorier!) Ha. Jag tyckte att den var lättsam, rolig, härlig. Jag skrattade, inombords, log. Jag var kanske inte en av dem som skrattade hysteriskt, men det betyder inte att jag inte har någon humor. Bara att detta inte var vad som får mig helt på fall. För egentligen undrar jag om man kan vara konstig? Handlar det inte endast om vilka man omges av, om man är lika eller ej? Jag tror det. " 

19 augusti / Motverka cancer & åldrande?


Sommarens stora beroende, vattenmelon, följer nu med mig in på hösten. SÅ fantastiskt gott. Med fetaost, till grillad haloumi, frusen, grillad, i sallad, i fruktsallad, till en bit kött eller bara som den är, med sked? Att den dessutom har egenskaper som att (enkelt förklarat); Minimera UV skador på hudceller, rensa ut skadliga gifter ur kroppen, försvara vår kropp vid åldrande och mot sjukdom, rena levern, stimulera njurfunktionen, bekämpa ämnen som orksakar cancer etcetera, gör den inte direkt sämre. Superfrukt som fick göra mig sällskap denna morgon vid grötkok.