Stäng
RSS 2.0

31 maj / Yr?Trots moln denna jobbmorgon tog jag med shorts till jobbet, som för att förlita mig helt på yr's prognoser? Ha. Och nog hade dem rätt & delar av frökens kropp får se cirkus trettio minuters solljus under dagens lunch. Ha! Vilken lyx. Tur att riktig lyx väntar denna fullspäckade helg!

 


30 maj / 'Jag skulle'


I lördags var detta ett år sedan, kommande lördag ett år sedan mössan intog mitt huvud för första gången och söndag var Abiturientbalen. Ett år ? Käre gode gud - vart kastade du iväg det? Så kvickt, puts väck. Kära studenter, abiturienter, damer & herrar; Ni går nu troligtvis in i den bästa veckan i hela ert liv. Ta vara på varenda minut, sekund. Håll ihop dygnet runt, gör korkade saker att skratta åt i efterhand. Konsumera lite för mycket alkohol, lite för mycket skräpmat och dansa tills fötterna blöder. Det gjorde jag och jag skulle göra om det flera gånger om, om jag fick chansen. Jag avundas er inte, jag unnar er - för stundenten, den tar man bara en gång i livet? Er tid är nu. "Men snälla dansa lite för mig också - he" . 

29 maj / Mot lårhatet?

Fick en fråga, eller ska vi kalla det "uppmaning" (?) att publicera klänningsförslag för "fotbollslår". Utgick då ifrån att man då inte är speciellt förtjust i dessa, även om jag personligen tycker att det är super snyggt med ett par fasta, muskulösa lår. Dessutom är ju utseendet på ett par "fotbollslår" väldigt varierande. Hur låren formas av en speciell aktivitet är ju väldigt individuellt beroende på genetik (främst) samt övrig träning, kost etc. Kikade runt på nätet och fann en massa vackra skapelser. Väljer här att trycka på just modell & inte klänningarna i sig. Så till alla damer, fotbollslår eller ej, som inte tycker om att fokusera just på benen skulle jag säga; 1) Maxidress - Otroligt stilfullt, bekvämt & framförallt snyggt. Dessa täcker benen och gör med ett par klackar att du upplevs som väldigt lång vilket också ger ett smalare intryck av benen. Ett bekvämare och varmare klänningsalternativ i vårt avlånga, just nu, ack så småkyliga land. Ha! Täcker även perfekt när man skall iväg spontant och inte hunnit raka benen (för de som anser det vara viktigt), när man anser sig lite blek och glåmig eller kanske slagit sig rejält & inte vill flascha blåmärken, sår etc? 2) Klänningar med utstående kjol - Täcker just den delen av låren, som ser lite större ut och som man kan föredra att täcka om man inte vill visa sina (vackra) muskler, spiror, you name it! Istället fokuserar den på övriga ben och får omvärlden att dra blicken till kjolen. Dessa modeller till ett par höga klackar får benen att se skylånga ut samt ger ett slankare intryck. 3) Fokus på annat - Att ha en klänning med ett exempelvis superfint mönster, öppen rygg, rosett vid bröst, en djup u-/v-ringing, ja att helt enkelt lägga fokus på något annat, något man uppskattar mer hos sig själv än låren funkar utmärkt. Kanske är du överförtjust i dina fina tuttar, väljer att flascha ryggtavlan, kör ett "statement" halsband eller ett par färgstarka skor som tar över? Damer - ingen kommer att stirra sig blind på just dina lår. Jag skulle säga att det starkaste kortet är att känna sig bekväm i det man bär, sträcka på sig och le - det kommer att få dig att stråla och människor i din omgivning att i positiv bemärkelse lägga märke till dig,men inte färmst att sänka blicken till dina lår. Tveka inte att bära de klänningar ni faller för - den största kritikern är DU själv. 

För vackra klänningar i mängder;
Nelly, Topshop, Asos, Ginatricot, Notme, Bikbok, Zara, Chelsea, Mango, inlovewithfashion. vivistyle etc..

Everything that glitters is gold? Golden details - i love you . 
27 maj / Style by;
Och med en stor fancy kycklingsallad, keso-avokadoröra samt en släng inspiration av Kling säger hon nu "Hej måndagslunch" ? Just kesoröror, enkla såser, kalla sallader med skaldjur, fisk, kött, kyckling etc samt wraps, burgare, tacotallrik är enligt mig underbart att slänga med som matlåda. Just lax i ugn är ju även så otroligt gott och enkelt att laga till då man slipper stekos & att närvara vid tillagning. Ha! Att värma upp ett kladdigt mos, potatis, rotfrukter, pasta eller ris "dagen efter" faller inte mig i smaken - det skall ätas nylagat. 

27 maj / Början på något nytt?
"Morning glory" - Morgonen, den bästa studen på dagen. Har redan städat färdigt, ätit en underbar frukost med mamma (försöker få henne att kasta sin 'mackor-varje-dag-frukost' åt skogen & äta mer samt bättre på morgonen) samt insett att lönen kastats in på kontot denna natt. Tjohej fröken göken, denna dag måste väl bara fortsätta i samma anda? Kära måndag - början på något nytt, enbart en ny vecka. 

26 maj / Black&White

" Why is everything black and white  " 
Och hon skriver det som ett påstående snarare än en fråga? Har sprungit runt svart och vit denna söndag. Har förut ansett att den kombinationen är väldigt markant men har på senare tid fallit dit. Peplum & vitt - vilken klyscha? Ha. Kan inte bärga mig till nästa helgs äventyr i huvudstaden. Och jag avslutar med "Zara - var redo för mig" trots att jag skall dit med en man? Ja, ni förstår damer. 

26 maj / Mothers day.


Mami - idag var du värd lite extra uppmärksamhet? Inte alls, egentligen. För inte var just du annorlunda denna dag. Jag älskar dig precis lika mycket alla dagar om året, min fina mamma. Dock uppmärksamade jag, precis som många andra, detta lite extra även idag. Startade med frukost, väldigt enkelt för att inte riktigt avsölja att jag ens brydde mig speciellt mycket om just "Mors-dag". Ha! Därefter ägnade jag hela eftermiddagen åt bakning samt matlagning, middagsdukning, presenter och lite smått och gott. Testade en ny rätt, vilken blev helt underbar. Angående present tycker jag inte att det man köper är det viktigaste, utan tanken. Därmed fyllde jag Marie Ljungstedts nya bok med små meddelanden till mamma samt vackra citat. Ha! Stackars fröken Ljungstedt? Att en redan så exemplarisk skrivning som hennes, som jag anser slår det mesta, skulle pillas på och förstöras lite? Så mitt i spänningen, mord och drama gömer sig inflikningar som "Glöm inte hur vacker du är kära mamma" ...Kanske sött, kanske helt ursinnigt? Mami - du är egentligen värd extra uppmärksamhet alla dagar om året. Min fina. 


26 maj / Simple .

Klädde mig svart & simpelt innan gårdagens kvällsjobb . Svart och guld, vitt och guld - Guld i allmänhet? Just den färgen älskar jag. Den kan verkligen utgöra en god kombination med det mesta. Därmed beställde jag ett super fint halsband när jag ändå var i färd med blusen ni såg för några dagar sedan. Råkade även trycka "buy" på en väldigt speciell skönhet samt ytterligare en bikini. Ha! Nu inväntas leverans för att kunna visa er! Har även fått påbackning & en rad önskningar om inlägg, vilket jag skall försöka tillgodose denna dag. Har ni fler? Hojta till. Next; Produkter, vårskor, ett dagsinlägg samt "klänningar för oss med lite köttigare fotbollsben" - ha! I love it. För det finns ju faktiskt kläder för precis alla kroppstyper - det är just det som är så fint. 

25 maj / Detail.

Fotade för er innan jobb, fotade & fotade men hann aldrig publicera. Nu äter jag ett Fancy mellanmål, grämer mig lite över det faktum att kvällens middagsbjudning samt utgång inte tillföll mig som arbetar. Ha! Vi ses senare för den den publiceringen. Tillsvidare; sneak.


23 maj / Morgonpepp?Sommarkvällar med bästa vänner - Spaweekend i Stockholm - Sol - Smultronstället - Glass - Göteborgsweekend - Turkiet - Tjäna pengar - Varma vindar - Sockersöta sommarklänningar - Bästa vänner - Grillat - Midsommarfirande - Bebismys - Lycka - Måndagsklubben - Cypern - Älskade Levi's - Bruna ben - Liseberg - Bröllop - Varamonhäng - Glädje i hjärtat - Dalarna - Spa med mammsen - kubbspelande - sena altankvällar - räkfrossa - kokosdoft - solblekt hår - salt hy - flygkaptenes röst (kan vi kalla det fetish? Ha) - Blommor i håret - Myggbett - Morgonsturer - Solnedgång vid medelhavet - Älska och vara älskad. 

Denna morgon, när kvällens jobbtimmar istället blev tolvtimmars heldagsjobb listar hon sommarens smultron på rad, som för att peppa sitt lilla hjärta som just suckat så djupt? Ha. "Tolv timmars jobb Carleborn - extra pengar i fickan". Let's go?


22 maj / Proteinbröd á la Carleborn.


Hey Mellis - Blev så himla hungrig samt brödsugen till mellis idag, och då jag var totalt rastlös testade jag på ett såkallat proteinbröd. Dock bytte jag ut två ingredienser mot det jag hade hemma istället vilket, till min förtjusning, visade sig fungera alldeles utmärkt. Och till dig som tänkte "damn, äter hon sådär mycket till mellis" kan jag svara ett promt "nej". Jag äter inte "sådär" mycket - jag äter och åt mer (portiner jag väljer att fota är ju oftast inte hela min måltid då man tar om, lägger till etc, bara en pointering damer & herrar). Ha! Och mannen bara kollar och skrattar. 'Som för att slå hål på någon slags myt om att smala människor inte äter mycket?' Hemma hos mig är detta totalt omkastat och upp och nedvänt. Och du, Mellis - I love you. 

21 maj / "It's a wrap" .Testade en egen wrap denna kväll. Fyllde den med en keso-avokadoblandning samt tonfisk och grönsaker. Dock misslyckades jag med att vicka på stekpannan och därmed göra wrapen större vilket resulterade i en wrap, för liten för all fyllning. Ha! Man kan givetvis fylla sin wrap med precis vad man vill. Jag skulle egentligen köra på kyckling, men då jag därmed skulle behöva steka den först & var hungrig NU, körde jag på just tonfisk. Enkelt & smaskigt! Tog cirkus fem minuter att slå ihop - helt klart godkänt. 

21 maj / Nyförälskad?Någon slags oförklarlig förälskelse välvde igenom mig med otaglig kraft när jag såg denna. Tryckte prompt på beställa utan att ens slänga ett öga i storleksguiden, ja, utan att ens tänka. Den är långt ifrån såkallat 'fashion', ja, långt ifrån det mesta. Egentligen vet jag inte vad jag föll för, kanske gör den sig bäst just sådär, som prydnad mellan mina vita väggar, bland spetsar, olika nyanser av vitt och stuktur på struktur? Vem vet. "Snart vet hon - även ni". To be continued.


21 maj / The new black.


"All white is the new black" - Nog kan det vara så. Denna relaxade outfit är tisdagens mys. Osminkat, skön fläta & en chillout á la white. Att fröken 'Black' kommer matcha vitt med vitt i sommar, det är en saker som är helt säker. För kanske har "all white" blivit lika simpelt som "all black" ?