Stäng
RSS 2.0

31 augusti / Bakis på bröllop?

Vaknade idag upp totalt sockerbakis efter gårdagens grillkväll à la chips, ostbågar, för mycket gott fikabröd, flötmat & alkohol. Aj aj aj! Gjorde det bästa av situationen & tryckte alldeles för mycket frukost på det, som för att äta bort en "sockerbaksmälla"? Ha. Funkade helt okej trots allt.

Befinner mig alltså i en mysig by i Dalarna där det idag vaknas bröllop. Carleborn skall få tillökning i form av en extra dam med namnet & vi är inte sena att fira. Och jag, definitivt inte sen att mellan kommande tårar, skratt & vinglas - fota fota fota. Vi ses för mer. Nu; Panika över håret & utstyrsel tillsammans med en bästa vän. Enjoy!


29 augusti / Inget att klaga på.



 


Och medans jag fortsätter fila på ett inlägg om höstens vackra måsten samt BÖR packa inför helgens bravader, slänger jag istället upp ett av livets måste, dvs mat, i form av dagens lunch; Spenat- och skaldjurssoppa med nybakat bröd. Vóila. Mycket smaskigt vill jag lova er! Hade aldrig testat varken soppan eller brödet förut, men det var verkligen att rekomendera. Big time. Snabbt, enkelt & gott. Svårt att klaga?

 
 

28 augusti / Tröst för höst;

 
Höst - regn, rusk, kyla, saknad av sommar, bruna löv, korta dagar, skola, jobb, trötthet? Eller, anledningen till att tända ljus, äta mysiga middagar, ta hand om sig själv, ha mysiga spa-kvällar, bjuda över damerna/vännerna/partnern på filmmys, lyxa med stora frukostar, åka på dagsutflykter, gå ut och dansa på helgen, ta nya tag och sätta upp nya mål? Ha. Ja, nog är hösten för mig och många andra lite deppig när den smyger sig på. Kanske för att man börjar fundera över vart den där sommaren tog vägen eller vad man egentligen hann med? Kanske för att det blir kallt och grått igen? Egentligen vet jag inte riktigt då förra hösten var totalt underbar med en massa härliga tjejkvällar, utgångar, fester, parmiddagar, bakning, jobb, kärlek och vänskap. SÅ, hur gör vi denna höst minst lika bra? Hur håller man mungiporna uppe och ser ljuset i mörkret? 

Rensa ut garderoben & solla bort det du inte använder, kommer använda eller bör använda. Sälj och tjäna in en slant att spara alternativt att använda för att fylla på med fräscha, kvalitativa, höstnyheter eller skänk bort till välgörenhet/en vän etcetera och mys av tanken på hur glad du gjort någon annan. 

- Sätt upp ett mål inom skolan, jobbet, sparandet? Gör dig av med dina, eventuella, dåliga vanor och skaffa dig sunda sådana. Ex. Se till att göra ditt bästa i skolan, ställ upp på jobbet och tänk efter vad du lägger dina pengar på. Snabbmat, tobak, tidningar, för mycket kläder eller den där extra drinken som du inte behövde ute? Tänk om och sätt upp ett mål. Planera och få tid och rum att räcka. Det går!

Ta hand om dig själv och omge dig med positiva människor som ger dig energi snarare än stjäl. Ex. Välj en dag i veckan då du alltid slår dig ner själv. Gör hårinpackning, målar naglarna, äter gott & dricker en kopp te framför en mysig serie. Varva ner och sluta multitaska där och då. Att ha tv:n på samtidigt som du läser bloggar, skirver blogg, smsar samt kikar det senaste på instagram in på småtimmarna kan medföra stress. En-sak-i-taget.  (Påminnelse till fröken själv!)

Planera in saker att se fram emot. En endagstur till en större stad, en konsert, kontinuerliga middagar med vänner (ex halvåtta hos mig, parmiddagar, te-kvällar, fikamys 'söndag varannan vecka', 'varje onsdag' etc). 

Tänk inte "det här plagget skall jag spara, jag klär mig i något tråkigt för att jag bara ska till..." 'Livet är för kort för att ha på sig tråkiga kläder' var en textrad jag möttes av på instagram för några dagar sedan! Och nog var det så sant som det var sagt? Klä dig i det du gillar och känner dig både vacker och bekväm i. Det kommer både kännas inifrån och stråla utåt. En dålig hårdag betyder inte att fula kläder skall på - tvärtom!

Tänk posivit och fokusera på det fina hos dig själv och din omgivning. Försök framhäva de bra sakerna med dig, din omgivning och din vardag istället för att älta småsaker. Försök att inte reta dig på saker du inte behöver. Ex. Du är förkyld, det regnar, du är trött och påväg till en fullspäckad dag på jobbet. Allt känns lite smått visset? Det är okej, alla känner så MEN, du är inte döende, du har en regnjacka, du har ett jobb (lyx!) och möjligheten att tjäna pengar och när du kommer hem ikväll, vilket du så småning om gör, fixar du då en god middag, tänder några ljus och kryper upp med det i soffan efter en varm dusch (om du har möjligheten) med nyintjänade pengar på kontot? Inte så pjåkigt. 

Gör om/förnya/byt ut något hemma/i ditt rum. Det ger alltid lite extra energi. Och har du inte pengar till att köpa? Leta igenom skåp och lådor efter ex andra ljuslyktor, flytta om något, byt ut en bild i en ram, addera en extra filt på sängen, bädda rent ofta och släng på ett annat kuddfodral till kuddarna på sängen. Lite kan göra mycket.

- Är du mycket hemma? Börja säg JA till alla chanser du får till roligheter. Häng på, följ med, njut av livet! Har du istället svårt att säga nej, hänger på allt jämt & känner dig därmed trött och stressad? Lär dig lyssna på din kropp och ta en hemmakväll då och då. Föreslå en mysig kväll med snacks istället? Det kommer alltid fler chanser och riktiga vänner sumpar dig inte på grund av att du valde bort en utekväll etcetera. 

Väldigt simpla ting inför hösten som sakta men säkert närmar sig. Tills dess; Njut lite extra av solens strålar och ta vara på de relativt varma kvällarna. Hösten kommer ändå tillslut, med sin tjusning. 



 
 
 
 

27 augusti / Middagstips;


"En hel paj - kan väl låta förvirrande med tanke på ordet i sig, paj?" Ha. Slog igår ihop ett antal kycklingpajer och bjöd familjen på. Älskar paj i allmänhet och har under en längre tid varit sugen på att testa denna, nyligen funna, variant. Gjorde en egen tvist på receptet då jag tillsatte lite svamp och paprika också. Mycket gott kan jag försäkra då till och med (ja, så låter det) min kära bror åt med god aptit. Ha! Då vet man liksom att man lyckats.

Och är du också sugen? Då behöver du (för 1 portion); Pajskal - 0,75dl havremjöl, , 1krm bakpulver, 1/2 dl kvarg, en nypa salt. Blanda dessa och låt stå 5-10 min i kylen. Olja en pajform och bred ut degen. Låt stå i ugnen ca 5min på 200grader och ta ut för att fylla den med; 1 pressad vitlöksklyfta blandat med 20g fetaost. Rör i detta i 2äggvitor/1ägg, 2msk kvarg samt kyckling, grönsaker (jag tog champinjoner & olika sorters paprika). Strö över med valfri krydda (salt, peppar och massa basilika tog jag) samt lite feta ost och grädda i ca 20min. Vóila! Egentligen kan man ju tillsätta precis vad man vill i sin paj - tomatpuré, kalkon, nötfärs, broccoli, tomater, zucchini, keso, lök, ja ni förstår själva. Men detta var ett tips på vägen - lycka till!

26 augusti / Oats.







 
"Butts are not built from you complaining all day and shit. They comes from squats and fucking oats. So eat your fucking oats. Fuck!" Ha ha! Älskar denna såkallade qoute, men funderar lite över om det inte kan räcka med bara de där jäkla havregrynen? Skulle ju vara bra smidigt kan man tycka. Men, vad vore världen om allt var så himla smidigt hela tiden? Ointressant och livlös, kanske? Just livlös tänker jag åtminstone inte vara denna måndag - kickstartade med frukosten ovan (ägg och jordnötssmörsprotein i gröten, nom nom). Ska vi lägga till "morgonstund har guld i mun" eller "dagens bästa måltid" för att understryka dess smak eller nöjer vi oss här? 'Och där fick vi svaret utan att riktigt svara' .
 
 
 
 
 

26 augusti / Kalkon.

 
 
 






 
Kalkon lyder rubriken, som för att vara sådär otroligt ordvitsigt rolig denna lediga måndag?Mja. Och medan du förbrilt klurar på min finurlighet smyger jag in några somriga snapshots från Turkiet med ett "knappt två veckor kvar till sommar" som följd. Hej&hå. Idag väntar ledighet i form av date med en snygg vän, kanske lite middag med ett flertal sådana samt en utgång på det? vi väntar med spänning & ser vart denna dag tar vägen. Norrbaggarna har åtminstone utlovat sol - bara det måste väl vara en tia i sig? 
 

25 augusti / Black on track?

 
Att hon alltid ska vara lite sådär avig, nog kan det vara roligt? En typisk bröllopsoutfit à la ljus långklänning tänkte jag inte bära denna helg. Kanske för att jag inte äger en, för att jag tänker satsa på höstnyheter snarare än avdankade sommarklänningar eller enbart för att jag känner för detta? Vem vet. Det blir kort, svart, stilfullt och hela 185 cm brud av mig på lördag, dock inte brud i den bemärkelsen. Ha! Filurar lite över det där barret som troligast bör inta lockar och uppsättning? "Som för att förlänga de där 185 och troligtvis ankomsten i samma veva?" Ungefär så. Signerat fröken tidsoptimist.

25 augusti / Hett med svett.


God kväll kära läsare hälsar en svettig fia enligt ovan. Myser, som ni till er förskräckekse kan slåda, just nu omkring i intorkad svett, flottigt hår och träningsbyxor denna söndag (mindre mysigt för omvärlden?) Ha! Svettades lite på gymmet i en kortis, åkte hem och avled i soffan tillsmmans med mat, fräsch? Mjo. Denna vecka har sprungit förbi på jobbet, helgen med en mysig middag med en bästa vän, kvalitétstid med en man, sol och idag har jag agerat smakråd inför kommaser helgs bröllop. Min, lite annorlunda, outfit är redan klar och kommer på sneak snarast. Så, för mindre svett & mer fräschhet - stay tuned? SKA bli bättre för er denna vecka, måste, borde? Ska. Ska även ta tag i en fet garderobsrensning (hej & välkomna hit?), MK, damer, nya recept, jobb och slutligen; tre dagar långt upp i Sverige, i glädjetårar med champagne, släkt, vänner, fest, god mat och dansa, dansa? Kan bli bra? Ska. Och då lovar jag er att inte mysa runt i svett. "För att svett inte är så jäkla hett"? Kanske.

19 augusti / 'Het på gröten?'





















 
Säger hej och godmorgon med en mängd, bokstavligt talat, goa frukostbilder ifrån de gågna månaderna. Mycket gröt och mängder pannkakor har blivit ett med min magsäck, då till belåtenhet av högsta grad. Skall försöka variera mig lite mer med olika omeletter samt nybakat bröd då jag fallit som en fura för just omeletter samt då jag igår eftermiddag fann ett väldigt intressant brödrecept som jag vill sätta tänderna i (ja, inte receptet förstås). Och ett ironiskt "Äh, tycker inte ens om frukost eller mat i allmänhet och är definitivt inte arbetsskadat efter ett år?" följer därpå, för att inte bli allt för seriös eller kanske för att bekräfta i ett "ja, jag vet". He he. Mat är liksom alltid rätt vackert att fota. Speciellt när man själv sitter nyvaken med het gröt i munnen och läser bloggar i den såkallade gryningen? 'Snap. Där fick du precis känslan av hur lyckligt lottad du är som fick dessa bilder istället för bilder på damen ifråga?' Lite så kanske. 

Tänkte hinna med några höstmåsten här innan jobb. Vi ses!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

18 augusti / Upp&hoppa.

Fredagens svart-vita drag.

I helgen har jag vaknat på fel sida. Fel jäkla sida trots att man bara kan kliva ur sängen på just vänsterkanten. Märkligt? Ha. Så vad gör man när motivationen till att fånga den där dagen är totalt på noll? När man vill avboka både gympass och jobb, trots att det är försent samt att jobbet saknar avbokningsmöjligheter? När det blåser motvind till gymmet och då ett täcke över huvudet (eller kanske en plastpåse? ha) känns som ett bra alternativ trots att man inte ens vet varför? Jo, man ignorerar sin negativa energi och kör i motvind, vänder hela dagen genom att låta endorfinerna sprudla till fröken duracellkanins underbara energi samtidigt som man skrattar så man sätter svetten i halsen och intar ett, inte så farligt kvällspass, nuduschad, mätt i magen och trött i benen. Det jag egentligen ville påpeka är att det i nio av tio fall handlar om inställning (så länge problemen ej är "mer bestående" ex ekonomiska problem, sjukdomar, ohälsa, depression eller sorg på ett eller annat vis). Du kan gå upp till skolan/jobbet nu i höst och du SKA. Känslan när dagen vänder, när energin intar kroppen och du förnöjt får lov att klappa dig på axeln över en grym prestation till bemötandet av ditt eget leende slår mycket och förblir en vinst i sig. För inte känner du dig bättre till mods när du drar täcker över huvudet, gråter en skvätt, tänker på hur dålig dagen kommer att bli, skippar skolan och till följd missar genomgången till provet samt inser att du slösade en dag i sängen trots att du inte borde? Ha. Överdrivet? Men ni förstår vinken. Att vinna över sig själv och tömma ur dålig energi för att fylla på med ny är en känsla försig. Så, när skolor och jobb nu drar igång imorgon - gå in med positiv energi och en jäkla kämparglöd. Välj att se möjligheter framför hinder och se dina framgångar och solla bort misstagen som du ändå inte skall begå igen. När jag vaknar på fel sida tänker jag oftast tanken att "dagen kan knappast bli värre - så att möta den med öppna armar kan vara värt ett försök". Ren lycka, kan enligt mig, inte mätas i tillgångar och materiella ting - den sitter i min/din inställning, hälsa (att få vara frisk) och huvud. Imorgon skall jag vakna upp och ba kötta med positiv energi, gym som kvällsjobb. "Och gå ur sängen skall jag göra på vänsterkanten, med känslan av att det är rätt sida". Som för att kvällspeppa mig själv och någon annan? Kanske. 

16 augusti / Candice Swanepole?






Och frasen "Moves like Jagger" blev precis "Ass like Candice" i några par Sexy Cheeky panties ifrån VS? Ha. Men nog måste jag säga att ett 'ass like Candice' lockar mer än de där movesen? Kanske kan VS låta aningen överskattat, men (ett sådant finns alltid?) dessa 'panties' sitter verkligen helt otroligt snyggt på rumpan. De skär precis där de ska och skapar en illusion av en något bättre rumpa. Kanske inte "ett ass like Candice" men nära inpå? Och vem vill inte ha det? Mjao, åtminstone tackar jag inte nej till en musklig, putrumpa á la VS. 'Jag undrar just vad hennes hemlighet är, den där Victoria´s' . 
 
 

16 augusti / Lovely lunch.




Lunchtime á la Carleborn - hej  .
Den goda tonfiskrätten med chaminjoner jag tidigare nämnde är nu vad ni skådar. Då fick ni endast receptet och nu bilden. Denna lunch är som sagt super enkel, god, hälsosam samt budget (för den som är student etcetera). Fyra fina adjektiv som de flesta inte skulle tacka nej till? Mängden röra blir dock cirkus dubbelt så mycket som på bilden ovan, men då det inte såg smakfullt ut att lägga upp fick damen själv lov att äta resten ur stekpannan - "allt för bloggen?" Ha. 'Vad gör man inte för en flashig bild'. 
 
 

16 augusti / Alltid lika knas?





 
"Hola, halli-hallå eller varför inte ett vanligt; God morgon" ? Veckan har nått sitt slut och vi sprang precis ikapp fredagen, jag bokstavligt med några kilometers morgonjogg. Just nu knaprar jag på frukosten ovan, försöker tugga sakta  och låtsass relaxa medans jag med jämna mellanrum vrider mig och i smyg sneglar nedåt skärmens högra hörn och klockan som snarast slår nio.Jobbet kallar på mig och jag kallar dagen för underbar? Ett kortpass följt av outfit's shopping á la bröllop för mammsen (min kusins bröllop). Lovely! Hur ser er dag ut? Än är min fredag kickstartad och oförstörd. Just det älskar jag med morgonen; jag, frisk luft, tystnad och tomthet samt en härlig frukost, och ingen har liksom hunnit förstöra min innerliga sinnesfrid, än? Ha! Önskar er alla en härlig fredag & hoppas att ni håller utkik efter kommande lunch samt VS-inlägg som dyker upp under middagen/eftermiddagen. "Adios, Ciao eller varför inte ett vanligt; Hej då?" Som för att avsluta lika idiotiskt som hon började? Ha.
 

15 augusti / Receptet.


God kväll kära läsare! 
Sitter nu i soffan efter en längre dags jobb än vad jag räknat med och äter dessa pannkakor tillsammans med en skål jordnötssmörskvarg samt tillbehören ovan - nom! Fick en fråga angående receptet på dessa idag och tänkte svara här och nu. Och svaret på dagens frånvaro? Precis när jag fotat lunch för er ringde jobbet i ett "kom så fort du kan" och därmed, tro det eller ej, slängde jag datorn åt sidan, lunchen i magen och stack iväg. Har nu gjort ett gäng tidsinställda inlägg inför morgondagen för att detta inte skall inträffa igen. 'Som för att vara den att räkna med i alla lägen?'

Receptet på pannkakorna; Blanda 2msk havregrynsmjöl (mixade havregryn), 1 skopa proteinpulver av valfri smak samt 1tsk bakpulver. Blanda väl och rör sedan ner 2msk kvarg, 3 äggvitor och stek sedan detta i 1tsk kokosolja. Och voíla: Ett gäng proteinrika samt kolhydratssnåla pannkisar, av underbar smak,har just uppenbarat sig framför dig. Själv toppar jag alltid med riktigt med jordnötssmör, chokladkvarg samt hallon & njuter, mellan tuggorna, till tusen. Och ni? Hoppas jag åtminstone njuter på samma nivå - toppingen förbli valfri, he. 

14 augusti / Let's talk about black?




Igår lyckades jag ta mig i den där kragen jag tidigare talat om, lyckades dra tag samt kavla upp ärmarna och städa ur mina garderober en aning, rensa bort, gallra klädstången och plocka iordning. Lämnade någon ynka höstväska framme intill klackar och stänger, däribland denna svarta höstfavorit. Svart - kanske världens bästa "färg"? Och inte skall vi dra diskussionen om huruvida det, liksom vitt, faktiskt är en färg? Jag är väl redan tillräckligt bra på att göra innehållslösa inlägg till utblomade noveller? "Icke sant?" - som norrmännen skulle sagt.