Stäng
RSS 2.0

31 juli / FUCKED?

 
 Jag skall inte svära, inte vara så extremt "ful i munnen", men att säga att dessa chokladpannkakor tillsammans med chokladfluff, varma hallon och massa jordnötssmör inte "fuckade" i min mun till kvällsmålet skulle vara en lögn. För det gjorde dem! Detta recept kommer att infinna sig kontinuerligt till frukost, mellanmål och kvällsmål i mitt liv framöver. Vad säger ni? Är ni också sugna? Säg bara till så slänger jag upp receptet. 

30 juli / For fall; 

Casual for fall . 
Kapade en höstnyhet inne på Gant igår, enkel, stilren & "bra att ha" - inte typsik mig, men kanske ett måste? Tänker matcha den till höstens solbruna hudton efter Cypern, till bruna nyanser och militärgrönt. NOM! Tänk er olika nyanser av brunt och beiget flöda intill - skjorta under, höga enkla skinnstövlar och flätade bälten? Guld smycken runt handlederna medan en militärgrön skjorta skymtar under? Ha. Hösten är den absolut värsta årstid jag vet, egentligen, men nog kan detta förgylla den en aning? Troligtvis. 
 

29 juli / Tips till ert käraste;


Kérastase - Låter väl lite som "käraste" vilket håret må vara för många? Ha. Dessa produkter är grymma såhär i sommartider. (Från vänster) En styck inpackning och en styck solskyddsfaktor som skyddar håret mot salt, klor och solljus. Att dra i två klickar faktor varvat med en och annan inpackning i veckan gör håret betydligt mjukare, fräschare och framförallt gladare. Dessa skall nu i väskan för kommande medelhavsbrisar och mängder av saltvatten. Utan solskydd i håret blir mitt hår, efter en dag på stranden, ett stort, trassligt afro, totalt omöjligt att borsta ut, utan att slita bort hälften..Ha! Ett litet tips kära damer - då solskydd i håret kanske inte är det man främst tänker på ur hälsosynpunkt. 

29 juli / Lately;

Lately; ätit gott i solen innan jobb, arbetat en hel del, såkallat "chillat omkring", umgåtts med familj & vänner, fått användning för vs och slutligen, här & nu; påväg hem ifrån en underbar helg i det där Goa Göteborg där det spatserats & spenderats, kollats på supermatchen och lekts på Liseberg. Ha! Kan ni förstå att bloggandet legat nere? He. Skall visa er ett garderobsmåste som fick följa med samt tidigare utlovade ting mellan morgondagens packande & pengaväxlande. För i veckan, då byts jobbkläder mot bikinis medan humöret ställs in på 'relaxmode' - och ni, ni ska med mig. Woopa!


22 juli / "För alla älskare"För alla jordnötssmörälskare, nötallergiker eller varför inte mandeltokiga? Som variation till mr creamy and mrs crunchy har hon nu funnit ytterligare ett såkallat missbruk? ha. Mandelsmör. Detta smakar precis som farmors mandelkakor och utgör en bra kombination med både chokladkvarg, gröt eller bara direkt ur burken..he! Testa mina vänner, super gott och grym proteinkälla med bra fetter. 

21 juli / Att kategorisera?
 
En julihelg som startade med tjugoårs firande, avslutades med strandhäng med en underbar vän och däremellan innehåll både jobb, härligheter och soliga stunder, sprang precis förbi mig i en väldig fart - crash, bom, bang och hej måndagsjobb? Ha. Inte riktigt, men troligtvis nära inpå. Ovan skådar ni definitivt inte jobb, heller inte strandhäng eller en solig stund, men nog kan detta stämma in under både kategorin "tjugoårsfirande" samt "härligheter"? För visst är det så - gissade du på en av dessa har du definitivt full pott. Ha!
 

19 juli / Snabbmat;

 
 

Snabbmat lyder rubriken intill en matig, näringsrik sallad i solsken. Snabbmat kan nog vara flera saker, men nog går det lika snabbt att slå ihop vad som finns i kylskåpet som att åka förbi McDonalds etcetera? Dessutom är detta, enligt mig, det optimala att ta med till stranden; mat som skall vara kall & inte mat som borde vara varm men som kallnat. Ha! Slängde igår ihop kalkon, ägg, kräftstjärtar, räkor, avokado, broccoli, tomat, gurka, sallad samt kryddor i en otroligt krämig och god rätt. Att toppa med  just lite kryddor samt somriga frukter som melon, mango eller nektarin är då inte fy skam. "Snabbmat - definitionen på snabb, smidig mat?" He. Funkar ju utmärkt med kalkon, skaldjur, lax, kyckling, rostbiff och alla dess varianter och blir som sagt helt underbart med just mosiga avokadobitar och ägg för extra krämighet. Nom!

18 juli / Dödsanons?


Iklädd svart, passande denna sommarkväll? För kanske har någon av er läsare börjat skissa på en dödsanons efter nästan en veckas frånvaro? Ha. Har enbart jobbat fler heldagar, njutit av ledighet när den infunnit sig och haft en del att stå i. Jag äter fortfarande en stor tallrik gröt till frukost, överkonsumerar jordnötssmör totalt samt längtar efter kommande resor. Ha! Ja, jag är densamma..Och med en rädsla för att utveckla en nötallergi stoppar jag ytterligare en klick jordnöttsmör i munnen och njuter. Nog må det vara absurt att äta en hel burk på ynka fyra dagar? Mjao. Har under dessa dagar även funnit en variant för alla jordnötssmörsälskare samt grymma hårprodukter - ni skall få se. För ja; ni kan lägga ner skissandet av anonsen och luta er tillbaka. Jag gick för att komma tillbaka. "På gott och ont?"

12 juli / 'En gnutta avund?' 
 
 
Lät ost, kex, kalkon, meloner, jordgubbar och en söt dryck tillsammans med en välkomstlapp vänta i solen när mamma kom hem denna kväll. Efter en lång dag på sitt jobb med en lång ledighet framför sig. Wo! Jag må vara en gnutta avis på en månads långledigt, avis men ändå förnöjd. Jag har ett jobb! Och då ett himla trivsamt ett med underbara kamrater. Ha! Fick trots avsaknad av semester hugga in i kvällens grillbuffé á la mig och pappsen. Hugga tills magen stod åt cirkus fyra håll. Det är då sommar det, grill och familjemys. 


 

12 juli / Det optimala plagget;

 
Lät en långkjol skyla benen till en enkel topp vid kvällens grillning. Nom! Enkelt och bekvämt. Perfekt en slapp, somrig julikväll som denna, en kväll då grillat fyller både lungor och magsäck, på olika vis, och då solen lyser enda in på den där kvisten det ofta talas om i dessa sammanhang, kvällskvisten? Ha. Långkjol må vara bra underskattat - svalkande i värme, värmande i kyla? Stilfullt på resturanger där kort-kort går bort och en anledning till att benen varken behöver vara solbruna eller silkeslena. He. Dock kan jag försäkra att de denna kväll är det sistnämnda. "Som för att kompensera att de saknar det första alternativet?" Mjao.
 

12 juli / Dags att avboka utlandsresorna? 

Hur skall ens all-inclusive kunna imponera på någon som hon själv, någon som gör detta till vardag i vimplet av pannkakor, chokladröror, bär och jordnöttsmör? Hon borde lägga av? Ha. Lite ägg & kanelgröt i kombination med tre shots bestående av protein, vitamin samt fett med en grape bredvid - behöver jag säga att detta på altanen tillsammans med Sofis mode var en bra start på en ledig fredag? Hm. Och nog med att all-inclusive kanske inte impar lika mycket som tidigare år skall jag låta fredagen göra det med sin sol och ledighet; hey!  

11 juli / Knögligt hjärta & blödig dam?

 Avnjuter en smaskig frukost i morgonssolens strålar, morgonsolen som idag är just den enda sol hon skall skåda. Så bittert. Sommarklätt blir snart till långbyxor i svart, osmickrande och varmt - kontot blir vid löning fyllt & damen själv skall inte vara bitter alls. Ha! Jobb i all ära, men nog vore det en lögn för de flesta att påstå att hjärtat inte knycklas lite i kanten av att sitta inne en varm sommardag? Nog. 

10 juli / 'Jag ska bli som ni' . 
 


 
I lördags bjöds cirka sextio personer på en underbar eftermiddag, kväll och natt hos min mans morbror & fru. Sextio personer för femkamp, alkohol, snacks och en, två, hundra bitar mat och snacks? Ha. Skratt och stoj ("att lyckas fånga ögonblicken under irländs-julafton" ser ni ovan), grill och snacks, gittarr med allsång, solo och så en massa dans på det. Jag avundas de människorna, de fina paret som idag kan tilläggas som släkt? Nätt och jämt. Att man tar sig för och bjuder hem så många i ett 'det ordnar sig' - sån vill jag vara. För det gör det ju, det ordnar sig alltid. Det ordnar sig och blir alltid en grym kväll med dem - fantastiskt fina människor.
 
 
 

9 juli / 'Those summernights' 
 
Lät varma vindar svira genom håret, lät vinden leka medan det ändå var orört. I fysisk motvind och psykisk medvind. Det var ett vilt hjärta som slog när hjulen rullade mot de tysta gatorna, men även den ack så grå asfalten tycktes lysa ikväll, kanske den lånat glans av solen? Kanske. Och nog lös även hon när doften av sommar slog emot henne medan cykeln sakta styrde in på upparten; doften av grillat kött ooch en dos kärlek. "Äta mat i kvällssolen, låta grönt gräs kittla mot bara knän, grönt gräs och jord - I ett smultronland någonstans i Sverige - någonstans" . 
 

9 juli / Red roses.

 


Shorts - Levis 501 / Top - H&M Trend / Belt - Mammas gamla 

 "Ibland saknas ord, saknas trots att de finns, trots att de existerar och svävar - är. Jag önskar att jag kunde fånga de där orden här och nu, fånga dem och trycka dit dem på ett blad. Fånga och finna, finna förmågan att förklara. Ibland saknas ord, saknas trots att de finns. Jag undrar om det är detsamma med dig, om du finns? För jag saknar en som dig..."