Stäng
RSS 2.0

30 juni / En nyhet på jobbet;

 
 
/ Bananpannkaka, raw chokladsås, färska jordgubbar, kanel, keso /

Har missat att berätta att vi fått in Lindahls kvarg på jobbet nu för er som föredrar den framför andra sorter. Lindahls naturella, Lindahls med smak och även den nyare varianten, med smak men utan tillsatt socker. Vågar nästan kalla oss kvargkungar då vi redan har Arlas kvarg dvs kesella, både naturell och i diverse smaker, Ica basics sortiment OCH Icas lättkvarg. Även diverse laktosfria alternativ, såklart. Hur bra? Finns liksom ingen anledning att handla någon annanstans än i stadens trevligaste matbutik? He. Som för att locka lite kunder till kvällens arbetspass? Givetvis. Hit me. 

29 juni / Morning.

 
 
 

Vaknade efter alldeles för få timmar sömn och gick, efter misslyckade omsomningsförsök, upp för att fixa iordning i huset, som i helgen varit tomt på familj, och för duka fram frukost åt min sovande man i ett "var det du eller jag som var ute och dansade igår?" He. Hade igår en toppenkväll med ett gäng vackra damer. Med tjugoårsbuffé av favoritmat, förfestande, tjejsnack och dans ute. Nu ligger 'topping med gröt' i magen och jag försöker svälja bort mitt kli i halsen för en helledig söndag. Go!

28 juni / Din största mardröm?

 / "Kanske en spegling av morgonens mode; Glad tjej - skeptisk pojkvän?" /

När man tidig morgon smäller upp sovrumsdörren, glatt studsar in och herjandes väcker mannen i ett "Woho! Vi har jordgubbar och nutella hemma till frukost" varpå han svarar ett dovt och ack så irriterat "vad håller du på med egentligen?", drar täcket ännu lite närmare inpå och vänder sida för att somna om, kan man inte låta bli att förvånas? He. Kanske är det också nämnvärt att damen själv hade låten "Summer" på högsta volym, dansade samtidigt, talade just sådär så att det skär i öronen på en nyvaken individ och drog till med ett alldeles för muntert "Rise and shine" i samma veva? Ha. Morgonstunder - Vad jag älskar Er.

Just nu laddar jag med grötfrukost inför ett extrainsatt lördagspass på jobbet följt av lördagsmiddag med damer. Så bortsett från att jag just fick mannen att vakna på fel sida tror jag att det kan bli en fin lördag, trots det där vädret man alltid talar om. Och mannen, honom kan hon nog muta med lite nutella. För vilket barn går inte på den enkla? He. 

27 juni / Riskerar livet för er?

 
 
 
Skulle skriva för er, träningstipsa samt blogga bikini men det åskar och blixtrar så jag riskerar nu livet för en sekund och återkommer istället. Ni får morgonens standardfrukost att dregla till denna regniga fredag. Vi ses!

26 juni / Vad tycker Du?


 

Man kan äta bananpannkaka och så kan man äta bananpannkaka? Vad är då skillnaden, tänker Ni? Och svaret är mängd och tillbehör. "Grundreceptet" är 1ägg + 1banan. Mosa, vispa, stek - Done! Perfekt? Kanske för någon, kanske inte för någon annan. Vad man bör göra är att tänka själv och anpassa den efter sitt eget behov. I min värld är en bananpannkaka som sådan inget att hänga i granen på mättnadsfronten. Känner du detsamma? Öka mängd banan och/eller ägg alternativt öka endast mängden ägg, servera även fett och protein till. Jag brukar alltid göra pannkakan på fler än ett ägg. Ofta 1ägg + 2äggvitor eller 2ägg + en banan (här tar inte äggsmaken överhand vilket den säkerligen gör om man tillsätter för många hela ägg till en banan.) Jag serverar även med keso, varma hallon och chokladsås gjord på 1 stor sked jordnötssmör (green choice eco), en skvätt mandelmjölk, ca 2tsk raw kakao, 1/4-1/2 avokado och en bit banan för sötma. Enkelt, nyttigt & mättande. Att kombinera fett och protein till kolhydraterna gör att man håller sig mätt längre. Ex som att äta nötsmör på riskaka. Det sänker GI:t och gör att man håller sig mätt längre. Dessutom är det mycket godare? "Man kan äta bananpannkaka och så kan man äta bananpannkaka?" Samma sak gäller gröt vilket är en annan historia. Stirra er inte blinda på olika recept och hur dem "ska" se ut. Vad passar dig? Vad tycker du är gott? När blir du mätt? Vill du ha mer/mindre, sötare/mildare? Man kan göra så många varianter av olika saker - tänk utanför recept och restriktioner. 

25 juni / Byxmyndig?

 
 
Igår fick jag en sjukt syndrom och idag blev jag byxmyndig? Ve och fasta, ungefär?
Till detta krävs kanske en liten förklaring? He. Igår vaknade jag mitt i natten med smärtor. Min första tanke var "Ne, nu googlar jag detta" samtidigt som en annan del, den förnuftigare, av min hjärna motstridigt skrek ett definitivt "nej Ida". För en sekund övervägde jag beslutet men fattade slutligen det sämsta tänkbara, för att låta fingrarna flyga över displayen. På fem sekunder hade jag läst igenom listan med "symptom" och gått från en fullt frisk dam till att vara slav under ett jäkla syndrom. Livet vändes upp och ner där och då? För till min stora fasa stämde nio av tio saker in på mig och det dröjde inte länge innan jag ensam satt i köket, tröståt min sista måltid i livet, tyckte otroligt synd om mig själv och funderade på "livet innan sjukdomen"...Ja, ni hör ju själva? Jag tänker inte sätta mig på tvären till den som väljer att skratta rakt ut och med himlande ögon mumla en svordom eller två. Tro mig, jag är beredd att hålla med vartenda ord Du väljer. Väl på vårdcentralen (jag har alltså haft dessa smärtor ett tag, inget jag kom på denna morgon!) skrattade läkaren åt min egna diagnos som jag ställt tillsammans med min trogna kompanjon, Google. Jag hade inte detta syndrom, pust? Men inte var det över här, för tro fan att denna man istället misstänker en annan åkomma hos fröken göken. Det är alltså inte här förklaringen till byxmyndig infaller, om du nu fundersamt höjde ditt ögonbryn och återgick till början av storyn? Ha! Det var inte riktigt vad läkaren kom underfund med hos damen 21 år. Byxmyndig är vad jag idag såg ut som när jag mötte en gammal kärlek. Fortsätt? Tänker Du ivirigt och förväntar dig en kärleksnovell? Mitt svar blir bilden och ett glatt; Mitt gamla diadem. Ett diadem som satt på mitt huvud vid den där femton års ålder. Kanske vad som också verkade vara ett syndrom på den tiden? "Som för att knyta den där säcken som inte ens är öppen och samtidigt understryka att det ändå var tur att hon gick till doktorn?"

23 juni / Varje gång Du gick.

Och varje gång du gick var det som om hela jag raserades. Det var som om allting inom mig bröts ner till små smulor, enkla att borsta av. Av det som sekunder innan varit mer helt än någonsin, återstod bara ett vrak. Stilla satt jag kvar på sängkanten och kisade ut i mörkret. Naken, blottad, totalt utelämnad? Jag sippade på vad som i ditt glas återstod, smakade på det som återstod av Dig? Det enda du lät mig behålla? Jag var nog lika trasig varje gång du gick. 

 Till det som tidigare varit självklart uppenbarade sig nu frågetecken i versaler. Det var som om de skrek åt mig med sin storhet; skällde argsint, ville få mig att förstå. Jag förstod inte. Drog istället djupa suckar av förundran, samtidigt som jag pressade de nakna benen intill hakan för att hårt bita där dina händer tidigare rört mig. Det isade i kroppen, sved djupt och skört i min kalla hud, samtidigt som jag kände hur en dånande smärta ven genom den mun som stadigt omfamnat min kropp. Återigen hörde jag ett irriterat 'aldrig mer' viskas inuti, 'aldrig mer' med betoning på Vi, medan jag frenetiskt fortsatte gnaga för att döva den smärta du åstadkommit. 

Och jag drömde nog om dig den natten. Om dig, som så många gånger förr. Om Dig som kontrollerade hela mig. Som byggde upp mig som ingen annan, som bröt ner mig till de minsta av världar. Dig skulle jag älska, hur oloiskt det än må vara. 'Och varje gång du gick var det som om hela jag raserades. Det var som om allting inom mig bröts ner till små smulor, enkla att borsta av. Men kollar man noga, synar i närhet, finns det små, små smulorna som letar sig in, etsar sig fast; De som aldrig någonsin försvinner hur man än borstar. "För enda sedan du bröt ner mig första gången, fastnade jag hos dig, för dig".

23 juni / Åt en tusenlapp?

 

En lax, världens enklaste mat som definivit inte kostar just "en lax"? He. Definitivt enkel snabbmat när man har brottom till jobbet eller en rätt man kan göra relativt billig om man exempelvis studerar. 225grader, 20 min i ugnen. Fyra ägg i en stekpanna tillsammans med mjölk och kryddor, lite kokta grönsaker och en riskaka eller två med nötsmör? SÅ enkelt och minst lika gott. Nu skall jag som sagt skynda vidare för jobb; Med tusen kronor i magen och bananpannkakor och chokladsås i väskan? Vi ses. 

23 juni / På höga höjder;

Prick klockan nitton, precis utsatt tid, spatserade de in genom dörren för bjudning. Hon i alldeles för höga klackar, han, snyggare än någonsin? Hon sneglade på hans uppenbarelse där han stod. Kippade efter ytterligare lite syre. Som för att förmå sig att klara den djupa suck av förundran, som tätt följde iakttagelsen? Wow. 

Och när skratten är tillsammans, tystnaden härlig och minnen många - då vet man. Det finns så mycket man vet, bara man tillåter sig. Känner och erkänner? Kanske väljer man allt. Och vi kanske inte erkänner alla brister och fel? Du din astma, jag min allergi? Vi kanske glömmer det vi vill glömma, skrattar åt det obetydliga och minns det betydelsefulla? I lite för höga klackar och med en lite för snygg man hade jag en fantastisk söndagskväll. 


22 juni / Bussigt med ett S.


Midsommarafton; Med rödsprängda ögon och kvällens tredje outfit intog hon dansgolvet mitt ute i ingenstans? Ha. Det var dock inte slut där. Vad som startade i vippingt svart skulle hinna bli både bikini och den lilla svarta för att i gryningen avslutas i vitt. Och medan den krans, som mer liknade ett galet buskage, fyllde ögonen med tårar, fyllde de magarna med mat och förlängde livet med skratt? 'Färskpotatis och bearneise' - för vem njuter i självaste verket av den där gräslöken, egentligen? Lite bad till just 'bad', min favorit och i ett busigt svall valde hon att spinna vidare på det där busiga men icke så bussiga. Jag har alltid tyckt att de där reklamerna där det badas i timmar pga man ej kan gå upp och visa sig är lite smått roliga. Sagt och gjort? Utifrån detta lurade hon till sig en kompanjon för nattliga spratt. Ha. Som för att lägga till ännu en definition av just "bad"? SÅ kul. Och när det slutligen slumrades bredvid kärlek, kunde hon inte låta bli att med ett leende njuta. Nog blir man hemmablind ibland? Tänk att jag får somna bredvid honom alla dagar - hela livet? Tänk att han är Min.

22 juni / Efter söndag kommer lördag?

 "Sunday funday" och "efter söndag kommer lördag"? Kanske gör den det, då den faktiskt är näst på tur av helgdagar. Så att köra lördag idag, då gårdagen var ett evigt arbetande och krashlandning i soffan, vilket tycks likna det typiska söndag, passar mig ypperligt. När bästa vänner då erbjöd sitt sällskap tillsammans med middag inför denna kväll, var jag där i ett JA som skulle kunna utgjorts av en hel kör? Ha. Det där 'Sunday funday' kanske inte är så fel trots allt? Startade upp enligt bilderna ovan och avslutar enligt vad ni imorgon får skåda? Vi ses. 

21 juni / Amen.


Tackar gudarna för torrschampoo och intar snart min skjorta för arbete. Gårdagen publiceras i bilder framåt kvällskvisten eller morgondagen. Hey!


20 juni / Mosade tårtor och regn i kransen? 
 
 

En försmak av midsommar, eller kanske snarare eftersmak, då denna dag inte börjat och bilderna är minnen av tidigare år? Ha en fantastisk dag och glöm inte paraply i hetsen av kransar, lekar och tårtor? Alla vet väl att det alltid regnar på midsommarafton? Ha. Signerat fröken pessimist, då med en stor dos av självironi. Såklart. "Som grädden på moset aka tårtan?" 

20 juni / Oformulerat & omformulerat. 

Ett 'God midsommarmorgon' tillsammans med gårdagens frukost - Ungefär. 
Det finns så mycket på hjärtat att hon inte kan formulera; Med en hjärna oförmögen att arbeta, lyssnar hon till de tankar som nu utgör en melodi. Så vackert? Och hon avsäger sig rätten att sjunga med? Gapar stint för att stänga munnen igen, förblir tyst. Låter musiken vara vad den borde; vackert spelandes på repeat. Låter beatet fortsätta sitt mönster, utan sång. Med rädsla att förstöra? Med insikt och vett? Ibland kanske det räcker, räcker att lyssna. Hon funderar en sekund, iakktar mest, ovetandes. Ibland när det inte finns någonting alls är det i synonym med att det finns alldeles för mycket? Och less is more? Det finns så mycket på hjärtat att hon inte kan formulera? 19 juni / Bland normer & lagar?

Blommor i håret och vit klänning - Kanske hör det midsommaren till? Dock anser jag att man alltid skall klä sig i det man känner sig bekväm i, oavsett tillställning eller såkallade normer. Förra året var jag svart istället för det där vita, ett annat år bar jag höga, ankelchinos. I år står det troligtvis mellan ett par vida linnebyxor och vit klänning - vem som kammar hem vinsten återstår att se. Men de där blommorna i håret? De kommer finnas där oavsett, lita på det.