Stäng
RSS 2.0

30 december / Guldkorn;
Och när året lider mot sitt slut sitter hon givetvis där med alldeles för många känslor inom sig, igen. "Tänk om den finaste stunden i mitt liv redan kommit och gått, för att nu enbart efterlämna en rad vackra bilder och en liten bit kärlek till ett ack så stort hjärta" - tänk om?  Det är åtminstone vad hon tänker.

Jag kommer aldrig få dansa med dig igen, aldrig mer. Fast att jag älskar dig nu, som jag älskade dig då. Vackra, underbara skönhet. 'Vi kommer nog aldrig känna som vi gjorde då', men jag tänker göra allt för att försöka. Ovan ser ni ett av guldkornen ifrån, mitt kanske hittils bästa år i livet, min första bal. Enjoy. Denna dag är jag nog lite hög på ännu - värkdens finaste bal med världens finaste vänner.  

30 december / Sweet dreams are made of this;
 "I dessa sover hon nog sött, om inte annat han" - ha! Har stressat runt dagen lång för att bocka av allt på dagens 'to do lista'. Det dödar mig lite, all denna stress. Längtar efter att imorgon kl 18 få slå mig ner till en tre rätters med mina bästa vänner & känna ett vagt rus medan läpparna får en smak av smultron, när munnen färgas i kärlekens färg. Tänker avsluta året som innehållt både blod, svett och tårar - då bokstavligt, med att möta hans läppar, hans läppar som mött mina så många gånger förut. Hans läppar som skall få möta mina då och så många gånger till, under stjärnorna, intill de viktigaste personerna i mitt liv för att samtidigt se himlen sjunga ut i färg. Och jag ska kolla mot den himmel, samma himmel som du finns under precis då dch för första gången få utbrista "i år kommer du hem". För det gör du, älskade vän. 

30 december / För att hon saknat & skall sakna;

Känslan av att vakna upp alldeles för tidigt denna söndag, min såkallade lediga söndag, som inte borde benämnas ledig alls. Idag myser jag lite av tanken. Tänker börja med att shoppa lite med mamma, samt avsluta med att shoppa lite med en bästa vän, då istället mat inför firande av ett nytt år - ja! Däremellan skall det hinna njutas lite, byggas lite muskler samt förberedas inför morgondagen på andra fina vis. Finns lite naglar som skall målas, lite ben som skall bli snäppet lenare och en klänning som skall piffas upp. Fullt upp? Inte alls. Har ju lovat stativtesting & annat smått för er; Vi ses! 

28 december / Brutit foten?
 
En ny liten accessoar som skall komma att kombineras med armband & ringar i guld - kan nog bli bra. Tänkte själv stressa iväg till något som inte kommer bli hälften så bra som den kombinationen, en kväll på jobbet. Ha! Igår bröt jag nästan foten i en ilsken spark mot fotöljen, just för att min dag raserades inom loppet av en bråkdel av en sekund - idag visste jag när jag vaknade vad som komma skulle? Skämt åtsido - jag älskar mitt jobb, är tacksam att jag har ett & tacksam att jag kan arbeta. Imorgon är jag dock ledig och tänkte dela med mig av testing av stativet, nyårsplaner och some kick-ass traning? Vi ses sen. 

27 december / Att provocera lite?Fitinspo när den är i sin renaste och absolut sexigaste form? Och nog borde man bita sig i tungan när man uttalar orden, så provocerande, för så många? Ha. Men det tänker jag inte göra. Jag tänker låta tungan vara, hålla den rätt i munnen och stå för mig. Att säga att dessa damer inte är vältränade skulle vara en lögn. Jag rös, njöt, ja nästan dreglade en droppe när jag idag kikade på Victoria's secret fashionshow, då för andra gången på få några dagar. Vilken galenskap tänker någon? Men för mig är det inte det. Det är inte på något sett ett nederlag för självförtroendet, inte provocerande, inte störande; det är fantastiskt. För mig är det inte just kropparna i sig, men den biten tar vi en annan dag! För idag är det just kropparna som gäller. Jag blir så arg när jag hör damer som stör sig på dessa vackra kvinnor just för att de är vackra. Tänk dig själv om du hade detta som jobb, om just du hade dagsschema för mat och träning året om, om du fick bära dessa vackra kreationer med super-push och perfekt passform, lite smått inoljad efter att stylister fixat din kropp från topp till tå - jag är övertygad om att ni allesammans skulle vara helt fantastisk vackra oavsett form. Som en av de som arbetar med modellerna sa "Every girl wants to be an angel, even if they say they don't". "Och jag får känslan av att han har rätt även om det är för fult för att uttalas för omvärlden". 

Det jag egentligen ville peka på är att det inte är realistiskt (för de flesta), att jämföra sig själva med dessa skapelser, för det är just vad de är. Jämför dig med dig själv, utgå från din kropp och dina egna förutsättningar. Att jämföra sig med bästa vännen eller en topp modell är båda precis lika orealistiskt då Vi alla är olika inifrån och ut. Kanske har du tätare mellan dina lår (betyder inte att de är stora alls), sämre/bättre ämnesomsättning, är längre/kortare, har större/mindre benstomme, har ärftliga fel på någon kroppsdel etc vilket gör att du inte kan träna tex benen alls, olika matvanor, olika lungkapacitet, olika stor muskelmassa/fett-procent i grunden. Ja, listan kan göras oändlig. Istället tycker jag att man borde ta en bild som representerar än själv; ta en jäkligt snygg bild på dig i din vackraste form - i träningskläder, dina favoritkläder, en strandbild - ja precis vad som helst där du känner dig vacker och stark och sträva efter att känna dig just precis så vacker i dig själv, varje dag. Jag tycker att det är så sorgligt att alldeles för många letar fel på sig själva, istället för att leta efter det som faktiskt är bra (ja, alla har något!). Tänk dig tillexempel att du fick byta kropp (från topp till tå) med någon i din omgivning, vem skulle det då vara? Tänkte du precis på någon men ändrade dig för att "just det, henne bla bla är ju faktiskt inte finare än min". HA! Precis. Jag tror inte på att det finns något man vill ha allt av hos någon annan. Den med det fina håret kanske inte har rumpan du vill ha eller hon med de vackra ögonen kanske inte är hälften så smart som just du är? Låt dig inspireras av andra, men utgå alltid från dig själv och ditt vackra jag. Säkerligen finns det någon som skulle döda för att se ut som/vara som/kunna saker - som du är och kan. Inspireras av omvärlden men var din egen stora inspirationskälla, det tror jag på. Jag inspireras av dessa vackra skapelser ovan, av deras styrka, karisma, mod och framgång. Men det betyder inte att jag tror att jag kan bli som de. Man får liksom omvandla det till sin egen version, den som är realtisk för just mig. 

Every girl wants to be an angel - even if they say they don't? Så bli din egen jäkla ängel, vad det nu är för dig? Smartare, starkare inombords/utanpå, en bättre syster/bror/vän, mer sparsam, vigare, duktigare på en enskild sak? Det här året, året som är på ingång, vill jag bli lika stark på utsidan som på insidan. Jag vet att jag inte kommer att äta en massa nyttig mat hela tiden, att jag inte kommer orka svettas ens varje vecka året om. Men jag tänker göra det efter mina förutsättningar och jag har åtminstone något; ett mål. För vad har man att förlora? Jag lär ju knappast bli svagare av att gymma litegrann än inget alls? Våga prova. Tänkte lista de saker jag vill åstadkomma detta år, saker i en mängd olika former angående mig själv, jobb, pengar, umgänge, upplevelser etc. Vad sägs om det? 27 december / Inte kär.


Necklace, halsband, krage - kärt barn har många namn och kanske är det därav som jag själv enbart kallats för just mitt tilltalsnamn hela mitt liv? Jag skulle vilja säga att jag inte behöver något mer, att jag känner mig rätt trygg i just det & låter omvärlden hålla mig hur kär den vill. Åtminstone så har jag hela två mellannamn, för vad nu det kan vara värt. Två mellannamn och ett nytt halsband. För det är just det jag väljer att kalla det, då som synonym till vackert. Vad tycks?

26 december / Fröken hemmakär;"A piece of me" - kanske är det vad man kan kalla allt detta. Åtminstone är det en bråkdel av mitt rum. Så fjuttigt? Att säga rum när man i själva verket skulle kunna ha en alldeles egen lägenhet. Ha! Men faktum är att jag trivs så fint hemma hos mamma och pappa, då inte enbart på grund av att jag nu kan spara en massa pengar, utan också för att jag älskar dem så oerhört. Det är just i dessa mellanlandningar mellan jobb, vänner, pojkvän, träningar, handel - ja, vardagen, som vi kan umgås. Och bodde jag inte här, när skulle vi då finna tid för varandra? Kan hända att jag stannar ett år eller två till under samma tak som de. Som för att signera med 'fröken hemmakär' .

26 december / Min jul.Min julafton, min underbara julafton. En såndär traditionell än där man inte vill bryta mot något. Där det kollas på Kalle Anka, där det äts alldeles för mycket. Där det är värme och kärlek i varenda rum, och där man andas in julens guldkorn vart man än vänder. Där man spelar julklappsspelet och där man slutligen får besök av farbror jultomten för att inse att "ja, jag hade nog varit snäll i år också" - ha! En sån här jul vill jag ha varje år. När jag blir vuxen (läs vuxnare) skall jag gå upp och göra världens största julfrukost att bjuda hem familjen på. Ljus skall fladdra i vinden från våra andetag där vi slår oss ner intill en stor julgran framför sista avsnittet av julkalendern för att avnjuta alla härligheter jag framställt. Knasfia? Drömma kan man väl få göra? "För jag har hört att drömmar kan slå in". 

25 december / En underbar upptäckt;

En hint av jul, min julafton ser ni nu nedan. Och att det kommer bilder i mängder senare behöver jag väl knappt och jämt skriva ut i ord? Gjorde igår en fantastisk upptäckt. Då dels att jag är totalt dum i huvudet, vilket inte var lika fantastiskt. Det är nämligen så att jag har två objektiv till min kamera, varav det ena var det tillhörande, med zoom och diverse oupptäckta finesser, & det andra ett porträttobjektiv. Har själv klagat samt fått klagomål på mitt objektiv som jag alltid har på, då det ger en sådan närbild och inte går att zooma med. Detta beror givetvis på att jag aldrig reflekterat över att jag hela tiden haft porträttobjektivet på. Ha! Nu är det andra påsatt (mycket dåligt ordval damen!) och jag blev igår ett kamerastativ samt kameradosa rikare. Lita på att det kommer bli mer outfits på denna blogg i fortsättningen. Är "bra" rätt ord tro?


25 december / Tonight's;

Dessa skall bära mig inatt, eller så skall jag bära dem? Hur det blir med den saken vet man aldrig, men att de till en början kommer att klä mina relativt små fossingar, det mina kära, kan ni lita på. Vi ses! 


24 december / White and classy.
En liten sneak på en fräsh nyhet. En fräsh nyhet i skjortform, med pärlor, något som senare infinner sig på damen. Senare. 

24 december / Kunde inte hålla oss ifrån.
Mannen och jag kunde inte riktigt hålla oss igår. "Oj vad frispråkig hon blev" tänkte någon precis? Men givetvis syftar jag på, att hålla oss från att ge varandra julklapparna vi köpt. Detta kan vara bland det bättre, att få ge någon man älskar, något. Oavsett vad det är, extra kärlek och omtanke, en överraskning, något materiellt, så känns det så fint i hjärtat att göra någon lite extra glad. Igår fick han lite lycka som kan köpas för pengar, något materiellt. Detta har aldrig förut hänt. Att fröken själv hade gått och köpt ett plagg var nog mer surprise än om hon bokat in en privat ridlektion, vilket hon tänkte och tänker. Ha! Jag förstår om mannen varje år är nervös inför vad han skall få. Det skulle mycket väl kunna vara något riktigt tokigt. "Som om hon tog sig i kragen för första gången?" Vänta bara kära vänner. Det säger jag. 

24 december / Till alla er;

Vaknade idag, enligt tradition av, att min bror studsade upp i min säng med sitt julstumpepaket. Sedan myste vi lite innan vi öppnade vad tomten varit med, vid granen. Nu inväntar vi en stor julfrukost samt det sista avsnittet av julkalendern. Ha! Mycket mysigt. Skänker en stor tanke och en mängd kärlek till alla därute som inte har det lika bra som jag denna dag. Ni som hatar denna dag som pesten, som ligger på sjukhus, som har någon närstående som är döende, som förknippar den med ångest och alkohol, som inte mår bra - ja, alla därute som inte känner värme och trygghet, tillfredställelse, denna dag. Det vore ni värda, det vore just Du värd. God jul - Merry Christmas!  Har idag tidsinställt några inlägg. Perfekt sysselsättning i all denna väntan? Ha. 
 

23 december / Efter stormen;


Gårdagens julmys. Det åts julmat i mängder. Damen själv vaknade till och med mitt i natten av ett vagt illamående - då vet man liksom att man tog i lite för mycket? Ha. Ikväll blir det enbart tomtegröt, glögg och en mängd julgodis. Det får räcka? Som för att invänta morgondagens överflöd. Vi har det bra vi som kan. Glöm inte det. 

23 december / Flexible.
Once again, black! 
Råkade kanske är fel ord, men det var nog så det var. Råkade visst köpa på mig ytterligare ett par svarta, tajta, höga jeans. Denna gång föll det på den relativt nya modellen som kallas "flex", då ifrån Bikbok. Ni har väl sett på reklamen hur man blir flexibel och kan göra alla möjliga gymnastiska härligheter i dessa? HA. De är väldigt mjuka och sköna, och skall dessutom inte töja sig en millimeter, vilket passar mig alldeles utmärkt. Perfekta jeansen att skaka rumpa i med andra ord? Låt se, låt se.