Stäng
RSS 2.0

14 juni / "Get to know her" ;

 
"16 random ting om mig, mitt ibland ironi & ytliga inlägg" ;
...Har varit livrädd för katter & fortfarande är till viss del - tanken "omväg?" slår mig alltid när jag ser en
...Har tagit sånglektioner (ett fåtal) och har ett stort intresse för musik, skrivande & sång
...Är väldigt skrockfull och aldrig går på a-brunnar, lägger nycklar på bord etc 
...Aldrig någonsin tonat, färgat eller slingat mitt hår
...Knappt och jämt använder smink till vardags och inte gjort det under mina år i skolan
...Har genomgått två operationer, en i magen och en i munnen
...Är en tidsoptimist utan dess like (har dock aldrig kommit försent till jobbet & skulle aldrig göra)
...Tycker att "avundsjuka" är den absolut sämsta egenskap en människa kan ha. Var glad för andras skull, det gör inte ditt liv sämre - tvärtom?
...Dagdrömmer konstant & har en stor fet hemlig dröm som ingen annan i hela världen vet
...Är tro det eller ej rätt duktig på att sy, broderade, stickade samt sydde mycket kläder som yngre, när tid fanns
...Föll för min nuvarande pojkvän redan vid 13 års ålder, kors i taket så galet? 
...171,5 cm lång/kort - exakt. Varit det i många herrans år men önskar att jag var en cm längre
...Har sjungit in för flera hundra personer vid en mängd tillfällen samt på bröllop 
...Är ett planeringsfreak ut i fingerspetsarna samt otroligt rastlös - toppen & jobbigt på samma gång
...Älskar mat av hela mitt hjärta, främst att äta men även att laga och komma med nya idéer
...Är livrädd för cancer, sjukdomar och döden i allmänhet - livrädd, kul ordval? he
...Har alltid önskat mig en tvilligsyster samt fashineras otroligt av likheter i utseende mellan två individer


30 juni / "How to get a bikinibody?"


Answer; Put a bikini on your body...
Ha. Kanske blev besvikelsen nu stor där ute? Efter en lockande rubrik följer något så simpelt som att 'ta på dig en bikini & voíla'. Läste dessa ord för några veckor sedan och fick mig ett gott skratt då det må låta knasigt men faktiskt stämmer till hundra procent. En bikinikropp må väl ändå vara en kropp med en bikini på? Det måste väl ändå vara den enda korrekta definitionen då kroppen i bikinin kan variera betydligt & då definitionen av vacker  är olika i allas ögon? Jag tycker att alla oavsett längd, bredd, färg - ja, you name it, har all rätt att sträcka på sig på stranden & vara bekväma i sig själva. Varför noja över en cellulit, en bristning, för stora/ för små kroppsdelar av olika slag etcetera? Vi är alla olika, alla unika och alla har vi något att vara extra stolta över, inte sant? För när man kliver bort från dataskärmen och ut i verkligheten inser man snabbt att likaväl som att alla har något, har ingen precis allt. Känner du egentligen någon du skulle vilja byta både insida, utsida och liv med helt, när du tänker efter? Svaret är enligt min mening ungefär; ja, hon/honom..fast näää just det..eller jo..fast nej inte det". Ha! Så skippa inte shorts eller en dag på stranden med vännerna för något världsligt komplex som just är ett komplex och något sannerligen bara DU ser. Sträck på dig, le & känn dig trygg - det kommer garanterat få alla runt omkring att avundas dig & ställa sig frågan "vad är hon/han så lycklig över?" ..Och den där bikinikroppen? Den behövs det ju endast en bikini för att fixa, för en kropp har vi ju alla - dock i varerande färg, form och storlek. "Vi kan kalla det söndagspepp & tillägga att en frisk kropp är en kropp att vara nöjd över, inte sant?" För den dagen du förlorar någon du älskar, blir förlamad, får cancer, blir lämnad, förlorar jobbet (ja, diverse hemska, verkliga problem - som VI alla vill undvika, alltid!!) då kommer du önska att du istället hade en extra bristning på skinkan samt inse att dina lår aldrig varit en fara för någons liv? Hehe. 

30 juni / yesterday's .


Igår shoppades det, åts lunch i en större stad, spelades minigolf med hela familjen, lagades en toppenmiddag tillsammans för att avnjutas på altanen och avslutas framför hyrfilm tillsammans med snacks i soffan. Det kallar jag lördag, en skön jäkla ledig lördag i mysets tecken. Next up; "How to get a bikinibody?" . HA.
 
 

29 juni / Att se fram emot;Chockladkvarg, jordnötssmör, pumpakärnor, toast á la kalkon, keso, tomat. Detta håller just nu på att lägga sig till rätta i min mage, då efter en smärre "wow-upplevelse" och ett lustfyllt suckade. Ack så gott, ack så älskvärt. Frukost må vara den bästa stunden på dagen, kanske mat i övrigt också. Detta blir dagens uppladdning för något kul. Stadsspatserande, ute-lunch & äventyrsbad? Troligtvis. Ett spatserande med 'vi gör vad vi känner för, när vi känner för det'. Jag behöver en sådan lördag. Inser även att det är exakt en månad till något fantastiskt roligt, lite mer till första utlandsresan & två månader till den andra, den andra som bokas idag. Kan knappt och jämt bärga mig. Hörde även orden 'gratis wifi på hela hotellet, då även rummen'. Ha! Hon kan blogga för er, blogga solbrun hy, vajande palmer, somriga drinkar och värmebölja. Precis sånt hon själv älskar att se, halvnaket, strandruffsigt & solbränt. 
 
 
 
 

28 juni / Chocolate banana icecream.


Gårdagens kvällsmål blev en slags hemmagjord glass med hallon till. Äter ni kvällsmål (sent mål efter middagen vs) kära ni? Jag gör det jämt och ständigt, ja, det vill säga varje kväll vilket kan låta logiskt med tanke på dess "namn". Som sagt så älskar jag mat och snacks i alla dess former, är konstant sugen oavsett tid på dygnet och äter som väl lite som en häst. För ja, man kan äta som en häst och vara smal som ett föl, he - ett faktum många verkar ha svårt att förstå, ett faktum man ofta måste förklaras, något som säkerligen är provocerande för vissa & som tåls att tjatas om och suckas åt emellanåt. Vi är alla olika; olika ämnesomsättning, anlag, gener, förbränning, kroppsbyggnad - you name it! Jag tror att jag får höra orden "hur kan du äta sådär mycket och ändå vara så smal" var och varannan vecka, ofta med en föraktfull ton och ett visst tvivel. Jag tror också att jag blir ännu lite mer irriterad av dess uppkomst för varje gång. Det kan väl trots allt inte vara så svårt att förstå att vi alla är olika? Det är väl egentligen lika logiskt som att vi har olika lätt/svårt att få långt, tjockt hår, vår förmågan att bli solbrända, lära oss saker snabbt, etcetera? Kanske måste Du plugga till ett prov i en vecka för att ens uppnå kriterierna för godkänt medan en vän ögnar anteckningar dagen innan och skriver ett A på det? Eller kanske blir du mörk av femton minuter sol medan din vän är likblek efter en veckas pressande på Mallis? Och med det sagt återgår hon till en kärlekfullare ton och ett frågande - "vill ni ha receptet?" i hopp om att hon inte lät arg, vilket hon inte alls är, och även att någon där ute precis tänkte "Tack tack tack, precis så känner jag också". Receptet som nu uppdagas nedan kan nog vara både frukost, mellanmål, kvällsmål samt ett alternativt fredagssnacks? Du behöver endast ha orken till att; mosa en banan för att blanda med ca 10g/2tsk jordnötssmör (ju mer desto godare). Vispa sedan en äggvita riktigt fluffig och vänd ner moset där i för att sedan röra om. Blanda därefter i kakao samt valfri sötning (stevia, socker, honung, sirap, agavesirap) alternativt choklad & hazzelnötsprotein. Rör om och låt stå i frysen till önskad effekt - servera med varma bär, ännu mer jordnötssmör, frön & glöm för bövelen inte att njuta, slicka skålen och sucka djupt när den en minut senare ekar ton. "Det tåls liksom att göras, så gott blir det" . 


27 juni / Sporty. 


Hey Ho, here we go - låter garderoben öppna armarna för att hälsa två färgsprakande sportnyheter välkomna medans fröken själv sitter inne med  ett segt träningsförbud pga medicin mot mykoplasma, woho! Har insett att jag blir mer motiverad att träna då jag har färgstarka träningskläder jämfört med mjäkiga färger som ljusrosa. Ha! Knasigt men sant. Och nog sitter halva grejen i psyket vid träning? Dessa två 74 kronors bh:ar längtar jag efter att få jogga i på stranden i augusti, längtar med hoppet om att mykoplasman då gett upp för länge sedan. "Tills dess vilar hon sig i form - för att vila behövs för muskltillväxt.." 


 
 

27 juni / Mitt livs kärlek.


Har njutit på kullerstensgator, ätit gott, shoppat med måtta & skrattat glatt, då med armen om mitt livs kärlek, min bror. Och vad hon fyndade samt ett grymt recept? Det kommer under kvällen samt morgondagen. Fröken orkeslös tar sig i kragen här och nu.

 


25 juni / Lite hatisk.

Känslan när klockan slår kvällsjobb och det är dags att kliva ur solstolen för att hoppa i kläder, kläder som tvärt skall bytas mot något mindre smickrande. Ha! Oh vad det tär i mitt flickehjärta att hoppa i långbyxor & stå inne när det bjuds på 25 grader och sol, mjo.


24 juni / Signaturdoft.
Gårdagens ledighet innebar inte bara mitt absoluta rekord i minigolf, nej, det innebar också en rejäl uppfräschning i form av hårinpackning, helkroppspeeling, filning och slutligen; återförening med min favorit, shea body butter. Nog för att det finns många goda dofter där ute, men denna, den slår allt. Återigen är hon hel, gott doftande och påväg mot jobbet; i klänning. Vi ses senare . 
 

23 juni / Midsommarafton part 2.

"Anledningen till den där 'part one' ser ni nu ovan" - Just del 2. Efter den där stressen följde lekar och stoj, mer mat och härligheter. Önskar innerligt att kameran hängt runt min hals under fem kampen, innerligt för att kunna visa er män med fånig huvudbonad, två krockande ankor i panik och fullt ös medvetslös. Ha! Dock hade denna kamp troligtvis slutat med en kamera i tusen delar & därmed får ni nu föreställa er de där ankorna med mera..Och som för att avsluta denna bildkavalkad tvärt smiter jag nu, ur diskussionen, bort, utan ett ljud eller så mycket som ett hejdå? 
 
 
 
 
 
 
 

23 juni / 'Den är slut?'

Avnjuter en underbar söndagsgröt i soffan, för ja, bakom färska jordgubbar, keso och jordnötssmör gömmer sig faktskt en portion gröt. Ha! Vet inte om man skall kalla det jordgubbar med gröt till eller gröt med jordgubbar? Jag låter det ligga i betraktarens ögon medan jag med ett sting av sorg i hjärtat trycker in den sista skeden "perfekt kombination" i munnen, sväljer och stirrar stint i tallriken; den är slut. Skit!
 

22 juni / Midsommarafton del 1.

 


Sprang mellan kök och altan, stirrade stint på klockan. Sprang ännu mer, slängde ut bestick, skar frukter, dukade och däremellan kastade i mig mat för att sedan ta ett andetag och oberört öppna den dörr som ringde vid avsedd tid. Ha! "Hej & välkomna, här har det varit lugnt och sansat - och så var allting igång" . Cirkus trehundra bilder senare kröp vi i säng, min man och jag. Trehundra, vilka ni skådar en bråkdel av ovan? Och som ni förstår döps inte detta inlägg till "del 1" för att ingenting. "To be continued" . 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 juni / Touch of summer.

Midsommar. Uttalar ordet, lyssnar på dess klang och inser att vi redan passerat mitten av självaste juni, kors. Det är sommar på riktigt nu? Åtminstone var det vad gårdagen bjöd på. Sol, vänner, mat, lekar, skratt, kransar & härligheter. Damer i klänning & män i skjorta, kärlek i luften med doft av både bakverk & grillat. Nom. Vi hade det såkallat "bra" för att göra ett konstigt ordval och faktiskt underdriva istället. Ha! Midsommar - det är sommar på riktigt nu. Dags att klä sig efter det. "Man skall klä sig efter årstid - inte väder" . Midsommarbilder i mängder följer under dagen, håll utkik! 
 
 
 

20 juni / "Att handla på rea" ;

 
 
Just nu frontar rea-plaggen butikerna runt om i världen & visst är det enkelt att ryckas med och i farten också köpa på sig en massa onödigt? Tyvärr. Igår spatserade jag och mannen runt i köpcentret i storstaden. Han fick tag i en supersnygg tröja och jag grabbade endast tag i tre par smycken. På rea skulle jag säga 1) Bas-plagg 2) Användbara smycken - det är ju så dyrt i vanliga fall. 3) Jeans - Ex JC säljer alltid ut en massa fina jeans, däribland även märkes jeans, och behöver man ett par är det ett perfekt läge att grabba ett par riktigt billigt (ex Crocker för 99kr och Tiger för 249kr) . 4) Något man länge suktad efter. 5) Underkläder. Och till det där "big no"; En massa sommarkläder (det finns en anledning till att de säljs ut), saker du inte kan besvara frågan "när och till vad skall jag ha detta" samt något du ville ha när du såg prislappen och inte när du såg plagget i sig. Ha! Håller ni med? Det är mer slösa än att spara om man inhandlar onödiga ting just för att de är billiga. Dessa ovan är inte ett sådant fall - Totalt älskar mitt "statement necklace" . 
 
 

19 juni / Midsummer dress?


Kanske var det min midsommaroutfit som kom med posten idag, och som ni nu skådar en bit av ovan. Anledningen till att ni endast får en sneak är att den är otroligt skrynklig och dan i detta nu och att fröken själv är alldeles för lat för att göra något åt detta faktum, här och nu. Istället skall hon käka en skål hemmagjord "glass" (varför egentligen försöka sätta namn på något som inte är vad det kallas, nej det är inte glass); kvarg, chocklad & hasselnötspulver, två matskedar jordnötssmör, en mosad banan och pumpafrön som åkt in och ut ur frysen. Min mun och mage har älskat med detta kvällsmål, varje kväll i cirkus en vecka nu och "Halleluhja". Det är helt undebart gott och kaloririkt som kvällsmål. Passar perfekt för att öka dagsintaget lite och göra magen glad - woop! "Som för att tala mot media och alla sorters normer" - ha.