Stäng
RSS 2.0

29 december / Torsdagstips en tisdag?

 


/ Bilderna jag egentligen tänkte publicera till gårdagens inlägg / 

Idag är en såndär ledig dag som innehåller allt annat än just ledigt. Ni vet, fixa det och frixa med det inför nyår och fredagens resande. Imorgon väntar en fantastiskt nyårsfirande på mig och det ser jag fram emot. Den sista detaljen dit anlände precis och det tackar jag de där gudarna för samtidigt som jag flyger vidare för att packa och inhandla det sista. Ett hett tips till tordagens häng är den bioaktuella "Micke och Veronica". Den är verkligen rolig, upplyftande och härlig. En riktig "feel good film", perfekt att förgylla torsdagens trötthet med. Se den kära Ni! Jag återkommer med en årsresumé snarast. But first...? 


29 december / allvarliga problem?


Tog bilder och skulle uppdatera för er, på riktigt. Istället krånglar internet till förbannelse och jag tvingas, till min förfäran, att publicera mobilmaterial. Vi kan kalla det "allvarliga problem" för att dramatisera, men går raskt vidare?

Fick boken Bodylicious, av Sofi Fahrman och Julia Fors, i julklapp. Har nu börjat bläddra i den och tycker överlag att den är en samling sunda tips och tankar. Jag är nog mer en "Sofi" à la "älska mode, fashion och en hälsosam, aktiv livsstil" än någon annan sort, om man nu alltid måste kategorisera allting. Ha! Mycket av bokens innehåll har jag redan koll på men orden under rubriken "10 anledningar att älska din kropp" kan man väl aldrig få för mycket av? Vilka är era topp 5 anledningar att älska och ta hand om er själva? Mina är;

1) Den kan springa, hoppa, ta mig till olika platser. Den ger mig glädje och energi och är min alldeles egna. Klyschigt men ack så sant. Vad vore jag utan den?

2) Den skall hålla i minst 80 år till (JA ni hörde rätt!). Därav vill jag ta hand om den. Den är inte som de naglar eller hår man klipper av och som sedan växer ut igen. Om du ökar pulsen 30min varje dag minskar du risken för cancer avsevärt. Det peppar åtminstone mig snarare än yttre faktorer.

3) Så länge den är frisk och kry skall man passa på att utnyttja den på de sätt man kan. Har du friska ben? Hoppa och spring för att du kan och gör det för alla som önskar att de kunde. Man skall aldrig ta något förgivet.

4) Ingen ser ut precis som Du. Wow! Egentligen, hur grymt är inte det? Alla har vi någonting alldeles extra, både på in och utsida. Vad är du mest stolt över? Fokusera på det snarare än vad du önskar att du hade. Alla kan inte ha allt, men alla har något. Någonstans finns det någon som tycker att just du är helt "perfekt". Är du en av dem, finns minst två. 

5) Älska din kropp. Den kanske tar dig till skolan på cykel varje dag, gav dig bra betyg på matteprovet? Den kanske bidrog till en helkväll på ett dansgolv, sprang ett maraton eller hjälpte en tant över gatan? Den kanske kommer att generera ett nytt liv, upptäcka världen eller bara vara DIN alldeles egna för att ta dig genom det liv du önskar leva? Oavsett. Var alltid tacksam för att din kropp är just din. Älska den & den lär älska dig tillbaka. Kolla inte tillbaka på dessa åren och tänk "varför älskade jag den inte då". Ta tag i det nu. 24 december / Ett falskt datum?

 
 
 
 
 
  
 

Efter x-antal dagars julmys, firanden, matkoma, umgänge, skratt och dans är jag tillbaka? Den där vardagen, som endast skall vara någon enstaka dag, är tillbaka. Då för att, som tidigare mening avslöjar, snabbt försvinna igen? Ni skall få se. Den där julen, som kom lika kvickt som den också passerade, är nu officiellt över. Tre dagars kvalitativt mysande med avbrott för en utekväll med ett gäng fina damer lämnar en ack så trött dam ensam kvar. Ha! Och jag gäspar stort, sträcker ut min trötta kropp och laddar om för jobb. Jobb, ett faktum som känns lika svårt att ladda om till som med min världelösa iphoneladdare. "Jag skulle behöva några extra dagar" är tankar som spelar på repeat intill ett lugnande "du ska". Vi ses. Tills dess - Enjoy, min skinkmackekväll & min 24:e .

23 december / Plågande tankar i juletid?


Nyklädd gran / kvällens julgodis / gårdagens lunch / damen själv

Med tomteluva har jag idag hälsat "god jul" på löpande band. Dock med en dos omtanke & kärlek i varje hälsning, såklart. Och allteftersom elva arbetstimmar led mot sitt slut hade böjningar av meningar med orden "god jul" gjorts oändlig? Ha. Prick 19 kastade jag mössan och kastade mig i bilen hem. Efter 1,5 liter julmust, julplock och första bingon kändes arbetsdagen otroligt långt borta och julen, åtminstone, lite närmare. 

Och med julgodis i magen, till tända ljus och med mina käraste bredvid bjuds det på nybakad saffransostkaka (recept kommer imorgon) och mera mys. Och mitt hjärta brister till tankar på de som saknar trygghet, kärlek, glädje eller familj. Tak över huvudet eller friska kroppar & knoppar. Det plågar mig. Ändå tänker jag inte sluta tänka. Tänka på de som har det sämre. "För att, att plågas av tanken inte är i närheten av att plågas, på riktigt". Utan tomteluva men med minst lika mycket kärlek som under dagen hälsar jag nu Er en God jul kära ni samt ett "bloggen skall strax genomgå drastiska förändringar och låta blogg.se bli ett minne blott". 

21 december / Anledningen till att hon är som hon är?


Jul, jul, strålande ...
Det lider mot jul och därmed har även bloggen, återigen, blivit just lidande. Livet har, som så många gånger förr, kommit emellan och jag har låtit det vara så. I helgen har jag julklappshandlat, klätt julgranen, druckit alldeles för mycket must och griljerat en egen julskinka. Jag har gjort en jansson, kollat på Sunes jul, skrattat och slagit in de sista klapparna. Jag har umgåts med en kärlek, beställt lite saker inför nyår och ätit julgodis. Det mesta har gått i julens tecken och det får barnet i mig att jubla. Och på tal om barnet? Idag hittade jag mamma liggandes med huvudet under granen. Hon läste alltså på paketen för att se vilka som var till henne själv. Ha! Ni kan ju då ha överseende med min entusiasm? Herrejesus. Som för att nämna den där anledningen till att vi egentligen firar jul? Ha. Nu återstår två dagars arbete innan julen får ta över ännu lite mer. Julfiranden gånger två, en utekväll med fantastiska damer, mys och en fet nyårsmiddag- och fest väntar innan jag spenderar några dagar på skidor. Innan dess skall jag hinna fota diverse ting samt ta upp ett viktigt ämne med er. Vi ses!

15 december / Välanvänt & mysko?

 

Jag undrar just hur många gånger jag skrivit ordet "sneak" på denna blogg. Oräknerliga och definitivt alldeles för många. Ändå väljer jag att använda ordet ännu en gång, då i en mening med peak som det så fint rimmar på i ett "sneak peak". Ovan ser ni vaddå? Ja, det kan man dock fråga dig. En byxdress, en klänning, en tunika, en topp ? Att det varken är en kjol eller ett par byxor, det kan vi enkelt ta fasta på. Vad det verkligen är, det återstår att se. Vi ses! 


15 december / Älskade hel- och halvfabrikat;

 
 

Halv- och helfabrikat. Orden klingar väl inte speciellt gott i de flestas öron? Dock i mina, i viss benämning. Igår tillagade jag just hel- och halvfabrikat att fylla frysen med. Tanken är att jag nu skall slippa laga någon mat alls i veckan. Att inte behöva stå i köket innan och/eller efter kvällsjobb är ren lyx. Det sparar både tid, disk och håller därmed stress borta. Istället tänker jag använda tiden till roligare saker som julmys, klappshopping, vänner och dylikt nu innan jul. Idag plockade jag fram en låda fylld enligt ovan. Att tillaga kyckling, nöt-/kycklingfärs, fisk etc för att sedan frysa in samt tillaga diverse tillbebehör att frysa färdiglagat är verkligen det bästa tipset på matfronten. Som färdiga rätter eller som halvfabrikat att variera? Ovasett sparar det tid samt eventuellt pengar då man alltid har mat att plocka fram när latmasken slår till, snarare än att köpa lunch ute. Hey, mums och bam. Ett tisdagstips på en måndag? Måndagstips?

14 december / Påssjuka & sneak?

 

/ En sneak inför vad som komma skall / 

"Idag är Ida trött" utbrast min bror denna morgon. Då intill mitt frågande ansiktsuttryck och ett oförstående "va?". Svaret, eller skall vi kalla det förnedringen, var ett "Ja, du har sånna där påsar under ögonen". Jag hade själv mött dem i spegeln fem minuter tidigare och skrattade därför gott åt det han just sagt. Han säger aldrig något elakt, men detta var väl enbart ren och skör sanning antar jag. Fakta och inga elakheter? Ha. Därav masken ovan? 

Lucia bjöd igår på lussefika, luciafirande och en avslutande thaibuffé. Nom! Idag bjuder söndagen på julköttbullar och stök. Som för att förstora de där påsarna en aning? Ha. Inte alls. Jag skall försöka hinna med denna blogg minst en gång till också. I ett skrivet inlägg, julklappstips eller vardag? Det återstår att se. Idag kom jag i alla fall underfund med vad jag skall ge farfar i julklapp. Genialiskt eller idiotiskt? Det återstår att se. "Det är ett fritt land" ni vet. Och därmed också okej att haspla ur sig påsfakta och annat smått och gott? Vi ses. 

12 december / "Mitt snygga ben?"

/ Frukostgröt, under all topping, och te äts ur världens största skål och kopp? Insåg att tidigare inlägg med pepparkaksbars blev missvisande bredvid koppen. Barsen var alltså cirka 15 cm långa och koppen är gigantisk. /

"Mitt ena ben är så otroligt snyggt", inleds dagens inlägg och innan fortsättningen kommer hinner diverse läsare, upprört, tänka en mängd tankar om självgodhet och galenskap?Jag talar förstås om mitt blåslagna vänsterben som, efter veckans lilla incident, ser förfäligt ut. Jag förstår i efterhand att det inte var någon bedrift att dra omkull då gatorna var täckta av is och knappt och jämt gick att promenera på. Efter att cykeln försvann under min kropp, flög jag fort upp från marken var på jag hörde en röst, ljudligt, säga "jävlar, vad halt det var". Rösten var min egen. Ha! I efterhand känner jag också ett "jävlar, vilken tur jag hade som endast fick ett extra färgglatt ben" och lärdomen "välj bilen eller benen nästa gång". För att, istället, kickstarta denna fredag som följer med arbete har jag nu sett årets Victorias Secret Fashion Show. Wow! Varenda "piece" var helt fantastisk. Listan kan göras lång, hyllningarna till designers oändlig, men för att nämna något; Fröken Swanpoles piece of art när hon öppnar "Fary Tale". Det ligger en dos genialitet bakom varje liten del av de vingarna, bakom varje liten tygbit, fjäder, ja you name it, i hela showen. Vilka människor det finns. 'Och ändå väljer hon att syfta på sitt eget ben i rubriken ovan? Som för att åtminstone uppfylla kriteriet "galenskap" som någon säkerligen tänkte efter inledningen? Ha.'

11 december / Nationalencyklopedin?December - En månad för umgänge, kärlek, fika, mys, bakande. En månad då man drar kontokortet genom alldeles för många betalningsterminaler, tänder otaliga mängder ljus och parallellt stressar lite extra? Då man festar på ett flertal vis, flera gånger om, och skrattar åt samma gamla klassiska julfilmer med nära och kära? Om det vore Nationalencyklopedins förklaring till december skulle jag hittills prickat in det väl. Ha! Då inte minst igår när jag och lovely F prickade av diverse julmysting på listan i något slags maraton av att hinna alla go-bitar på en och samma dag? Ha. Mycket mysigt. Så mysigt att kameran fick ligga vilandes, ifrån julstress, på hemmaplan? Ungefär. Dock ligger jag väldigt bra till med klappar och julbestyr detta år. Nyårsklänningen lär snarast komma "som ett brev på posten", godis och kakor väntar i frysen, de flesta klappar är inslagna och ja? What to do? Handla mer, baka mer, mysa mer och bara vara? "Som för att fortsätta följa ordet enligt dess betydelse" - December.

8 december / Ett utdrag ifrån förr?
"Nu ska vi jobba med väldig fart, väldig fart, väldig fart. Barnen...?" Ungefär så kan man tro att det ljuder här hemma när damen själv studsar omkring mellan fyra väggar för att hinna med diverse saker innan arbetet kallar för kvällsjobb? Ha. Helgen har varit både julig och ljuvlig då den bjudit på kärlek, arbete, julkonsert, släktfika och trevligt sällskap. Har även hunnit fylla kalendern med bland annat "julgodisbakande & klapphandel med en lovely lady" och "lunchdate" med en av samma typ, inför denna vecka. Det känns fantastiskt i hjärtat kan man säga. Mitt barnhjärta som ser ut att pryda en tolvårig tjej och tycks tillhöra en treåring? Ha. Jag har fått en gravt återfall på "frisyren" ovan. När jag var liten hade jag, under en period, håret såhär varje dag. När jag nu, åter, fäster håret på samma sätt kan jag inte undgå att känna mig som tretton igen. Ha! Kanske passar det den juliga sidan av mig. Den där som myser framför julkalendern, tänker trycka ihop ett pepparkakshus och längtar efter onsdagens mys med en babe? Ha. Säkerligen. Dock kanske inte hon som beställde en fantastisk klänning inför kommande tillställning (?). Jag skall visa Er så fort den anländer. Den är då ljuvlig men definitivt inte julig. Den där röda blir framtidens dress. "Vidare i väldig fart, vi ses". 

4 december / Med karta & kompass.


 

Det hade hunnit bli frost på bilrutorna medan vi smaskade lussebullar, pepparsbakverk och talade i timmar. Frost och kyla men ännu ingen snö. Jag undrar om man kan tvinga fram den genom att höja julstämningen till skyarna på de vis man kan? Som ovan? Ha. Och nog hade jag behövt låna den där kartan och kompassen, när jag med frostiga rutor, rullade hem i vinterkvällen. Kanske inte av Åke, det hade väl varit fel sorts karta liksom. Åke, tänker någon nu förvirrat och letar i texten efter en ledtråd? Jag kan då nämna att vi toppade kvällen med lite "Tomten är far till alla barnen" och skrattade till de galenskaper man, alldeles för många gånger, skrattat åt. Ha! Jag förmodar att majoriteten av alla redan sett denna julklassiker, men om någon av Er ännu inte gjort det: Kör! Plocka fram glöggen, lussekatterna och tänd ljus. Kanske kan du därigenom locka fram den där snön, och om inte? Då har du trots allt höjt julstämningen lite samt gjort magen och själen extra glad. "Åke, vadå Åke?"  "- Ja, han har ju för fan karta och kompass!". Du kommer förstå. 

3 december / Rulla till jul?

 
 
 
Söta, krämiga chokladbollar rullade i kokos - En del av julens godisbuffé & ett perfekt tilltugg till övrigt fikabröd. Dessa blev kanske inte världens mest symetriska, fina bollar men oj vad goda de är. Smaken är chokladig och nästan lite "smörig" i konsistensen. Dock utan att ens innehålla något smör alls (oklart vad det då kommer ifrån, ha!). Min faster brukar alltid göra små chokladbollar som en del av sin julgodisbuffé och förre året hakade jag på den trenden för första gången, dock med detta recept. Fritt ifrån socker, gluten och kan även göras laktosfria (mina innehåller dock laktos då jag tål det!). Grundreceptet genererar 10 st bollar. Jag körde dock gånger fem och rullade ihop hela femtio stycken. Utgå ifrån detta:

125 g keso / 2 msk chokladcasein / 1,5 tsk kakao / 1 krm snabbkaffepulver / 1 msk stevia sötströ /  Kokos att rulla i .

1. Stavmixa keson till en slät smet / 2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl / 3. (Frys eventuellt 20-30 min för att göra det lättare att rulla bollarna) Rulla 10 st bollar per smet och rulla dem sedan i kokos. 4. Ställ i frysen 15 min innan servering alternativt frys dem och plocka fram till olika tillfällen. 

Kan även tänka mig att det är gott att använda andra smaker av casein samt mer kaffepulver/ pepparkakskrydda eller dylikt i. Testa er fram damer och herrar, och lycka till. SÅ goda!

3 december / Det var bättre förr?


 
"Variation är bara nödvändigt när rutinerna inte duger?" - Ha. Detta är nog min morgon de närmsta tjugoen dagarna; Grötfrukost delux och tända ljus framför det senaste avsnittet av årets julkalender. Dock kompenseras det lite med klassiker som Sunes Jul, Mysteriet på Greveholm samt Pelle Svanslös. För att "det var bättre förr?" som de som varit med ett tag alltid uttalar sig om? Ha. Idag är en ledig dag och jag tänkte spendera förmiddagen med mamma och kvällen med en fin vän. Däremellan tänkte jag eventuellt ge er ytterligare ett tips inför julen. Vi ses!
 
 
 

2 december / Uppraggad & sönderslagen?

 
"Det bor en ängel i mitt rum" - Ungefär så? Ha. Efter morgonens hybris som, okej, ännu inte riktigt lagt sig publicerar jag nu vingarna som pryder en naken kvinnoöverdel hemma hos mig. Till vilken nytta tänker Ni? Och jag går raskt vidare på halsbandet utan att besvara frågan? Denna nyhet inhandlades inför föregående helgs bravader och prydde då min kropp tillsammans med en vippig favoritklänning och stövlarna jag visade er till bilder i bakfylla. Dock hamnade jag själv inte riktigt på någon vettig bild då jag själv agerade fotograf de ynka sekunder tid fanns till att fota. Dock kommer stövlarna med all säkerhet att pryda mig snarast då jag föll handlöst för dem och dess passform. Ett riktigt kap. På tal om handlöst? Kanske är det den enda "raggningsreplik" som passar för mig efter helgen? I ett "Gjorde det ont? Ja, när du föll ifrån himlen och slog sönder hela jävla ansiktet. Du ser förjävlig ut" ? Ha. Jag är fortfarande ett trött vrak. Ett vrak som idag gjort supergott julgodis att dela med er. Inlägget ligger förberett. Vänta och se.