Stäng
RSS 2.0

30 juli / Hon har ljugit;


Tysta stod de bakom palmen och spejade ut över solstolarna. Långt ner i magen kunde hon känna hur en ett sting av nervositet kom smygandes. Det var en härlig känsla. Som om de fjärilar som en gång flugit där förbrilt, en än gång vaknat till liv för lek & nu lekte tafatt med varann. Hjärtat slog ett extra slag när hennes sökande blick fann sitt mål; Där var dem.

Och efter tjo och Stim. Skratt och total chock följde en tystnad där hon än en gång lät blicken flyga, nu sökandes efter de hakor som just tappats?

Jag har ljugit för nära och kära. Vi har ljugit. Det har besvärat mig i veckor, frågorna om vår resa. Jag har försökt undvika dem. Flackat med blicken, bytt ämne och säkerligen framstått antingen sluten i frågan. Då endast för att planen varit att överraska mina käraste vid Medelhavet. Så till alla kära vänner och bekanta som fått landet "Turkiet" upptryckt i nyllet då resandet kommit på tal. Lugn i stormen & håll i hatten. Jag är inte i ett magsjukt Side utan, ännu än gång, på ett ack så älskat Cypern. Cypern, Kypros, Cyprus - Hej&hå. Datorn är med, internet är gratis & systemkameran arbetar. Vi ses kanske till kvällen. Tills dess: njut av mammas förvåning. Älskade familj - deras glädje lever jag länge på <3

26 juli / På återseende;

 
 
 
Frånvaro. Ett ihärdigt ekande har rått här länge och väl...
Six days work in a row följt av två lediga dagar fyllda av sol (och därmed bad) är min, ack så vackra, ursäkt till detta. Jag har hunnit strandhänga med ett gäng vänner. Hunnit bada med mina familjer. Ätit grillat. Jobbat ännu lite mer. Jag har tvättat och fixat, för att idag packa väskan och bege mig av. I handbagaet ligger dessa ovan tillsammans med tidningar, telefon, mat, ännu fler bars, nässpray, tuggummi, handsprit, pass och biljetter. Av packningen att döma förstår ni att jag inte stannar på svensk mark? He. Ska från och med ikväll inte laga en jäkla måltid. Inte arbeta en enda timma. Jag skall inte ha några måsten, bära strumpor eller möta regnet. All inclusive - Ett stycke njutning. Imorgon finner ni mig under en palm tillsammans med denna läsning, salt på magen och svett mellan tuttarna. Kanske blir jag där en bättre människa som tar upp det där bloggandet och låter er hänga på då internet finns tillgänglig överallt? Om inte vet ni var ni finner ett utdrag ur det där livet; På instagram @idaacarleborn. På återseende. "På avstånd men ännu lite närmre än förut?" Ps. Jag har en sjuk story till er, snart. 

19 juli / Ett annorlunda inlägg;

 

När jag var ung, okej låt säga liten för att inte vilseleda någon stackars skäl med min allt för höga dos av ironi, läste jag väldigt mycket böcker. Kunde på somrarna ägna en hel dag med en bok i en hängmatta, då tillsammans med en bästa vän. Otroligt mysigt! Sedan ett antal år tillbaka läser jag dock väldigt sällan. Enda gången jag har ro är i en solstol i utlandet under semesterveckorna. Kanske tragiskt nog? Jag nöjer mig liksom med diverse sidor på nätet, bloggar och modemagasin de andra dagarna om året. En kriminal roman tar för mycket tid att helhjärtat sätta sig in i. Tid som säkerligen finns men som inte prioriteras. Tänkte nu ge er några boktips. Inför resan, semestern eller kanske den där vardagen? Shoot;

1) Marie Jungstedts kriminalromaner. Har läst alla (?) och älskat varenda en, mer eller mindre. De jag verkligen fastnade extra mycket för är "Den farliga leken" och "Den farliga tystnaden". Otroligt kluriga & spännande med parallella handlingar, mystik, brott OCH en dos av kärlek och vardagsliv vid sidan av fallen. Perfekt längd på böckerna vilka också finns i pocket för sisodär 60kr. 

2) Systrar i jeans av Ann Brashares - Dessa finns i tre böcker. Jag läste allihopa när jag var cirkus femton år och jag minns att jag tyckte att de var otroligt bra. Filmerna är rent av ett skämt i jämförelse. Verkligen ett tips främst till er tonårsdamer eller runt 20 års åldern. Väldigt spännande med mycket vardagssituationer att relatera till, kärleksproblem & diverse saker. Läs dem!

3) Jag saknar dig, jag saknar dig av Peter Pohl och Kinna Gieth - En verklighetsbaserad ungdomsroman. Denna blev jag påtvingad i skolan. Påtvingad & pang, bom; fast. Den är oroligt gripande, vacker och helt fantastisk. Blev även film vilken heter "Jag saknar dig" för Er som känner till den. Boken är dock, i vanlig ordning, mycket bättre än filmen.

4) "The golden year" av Amanda Schulman och Hanna Widell, fredagspoddarna ni vet. Detta är ett tips jag väljer att ge utan någon som helst erfarenhet. Detta är nämligen den bok jag själv vill jag slå mig ned med under en palm på semestern. Med olja på magen, salt i naveln & en drink i andra handen? Av damernas personlighet och deras fantastiska program i "Fredagspodden" att döma kommer denna vara fylld med fantastiska insikter, tips och delgivningar som kommer få mig att skratta nickandes, nicka jakandes och vise versa. Perfekt sommargåva inför semestern (hörde ni det mamma och pappa?). Ha!

Ett lite annorlunda blogginlägg denna lördagmorgon. Utöver bokläsande skulle jag även vilja slå ett slag för främst Fredagspodden, Värvet och Mikaela Forni och Dashas poddcast. Ett flertal avsnitt i dessa är extraordinära. Ex Fredagspoddens avsnitt som handlar om ex Svartsjuka & avundsjuka, Ideal etc, Värvets intervju med ex Maria Montazami och de avsnitt Mikaela och Dasha väljer att prata om specifika ämnen. För er lite yngre kan jag tänka mig att exempelvis Nickys och Chloés poddcast lämpar sig utmärkt. För mig som passerat tjugosträcket blir dessa mest tonårsflams men är man just tonåring älskar man det säkerligen - Åtminstone hade jag gjort det då ämnena är aktuella. Nu har ni något att göra mellan badandet, glassätandet & vollybollhänget? He. "Som för att genomlida dessa fantastiska sommardagar?"


17 juli / Ett steg för långt?

 


 
 "It's always a perfect day for some pancakes?" 
Kanske den enda rätten där man kan försöka vara rolig och dra till med att 'det var lätt som en plätt' samtidigt som resultatet ändå blev pannkaka? Eller kanske var det raka motsatsen och därför blev pannkaka? Hur man än gör lyckas man liksom? He. Ordvitsar är väl troligen 'My cup of tea'. Som för att gå ett steg för långt utan att röra en fena? Möjligtvis. Dock är det ungefär vad vi alltid gör, jag och pappa. Tar de där vitsarna lite för långt medan omgivningen himlar med ögonen, ibland skrattar med, eller åt? Vad vet jag. Det spelar liksom ingen roll då det alltid är en perfekt dag för pannkakasfrukost.

16 juli / Inte utan måsten?

/ Gårdagens frukostvy / 

Passar idag på att inte göra någon direkt nytta alls då morgondagen innebär starten på ett slags jobbmaraton. Hey! Så i en solstol tillsammans med vätska, föda och världens minsta trosmodell ifrån VS, är främst var ni finner mig denna eftermiddag. "Inga konstigheter" - Kanske inte utan måsten men utan att ta tag i dem? 
 
 
 

16 juli / Så blir du "as packad"?

 
Att packa inför en resa är oftast rätt svårt, dels för att man på flygplan begränsas till en specifik vikt men också för att man skall förutse- samt komma ihåg diverse saker. Det viktigaste är ju egentligen det man inte kan handla enkelt på plats, det vill säga eventuella mediciner, läkemedel, biljetter och pass. Att glömma ex insulin, p-piller eller sprutor mot allergi är lite värre än att missa shampoo och solkräm? He. Dock finns det ett flertal saker jag gärna inte glömmer, även utöver de där absoluta nödvändigheterna (inte de ovan för mig!). 
 
Personligen skriver jag alltid en lista vilken jag fyller på efterhand så fort jag kommer på något specifikt som jag bör ha med. På så sätt minimerar jag riskerna att glömma något. Mina viktigaste punkter för utlandsresan är;
Biljetter/ pass / p-piller/ pengar/ mobil & kamera + diverse laddare/ headset/ läkemedel. Därefter skulle jag säkerligen överleva var som helst, men väljer att packa med lite mer än så. För den som inte vill ha det utförligare är det nu tack och hej? För övriga - lets go!
 
Tömde igår Apoteket tillsammans med mannen. Då till hans "måste vi verkligen ha med ALLT"? Svar ja. Att ligga sjuk mitt i natten utan tillgång till smärtstillande etc undviker jag gärna. På vår (läs; min) lista stod: handsprit/ nässpray (perfekt innan flygning för öronen!)/ tabletter mot diarré/ strepsils/ sinova forte/ alvedon/ åksjuketabletter/ plåster/ vätskeersättning (perfekt att ta 2st varje dag för att förebygga, i kombination med mycket vatten såklart!)/ små flaskor att packa vätska i. 
 
Efter följer de där nagelfil, sax, pincett, pads, tops och rakhyvlar - självklara saker som ändå kan vara enkla att glömma? Även eventuell stylingtång till hår, produkt och krämer man dagligen använder. En kortlek, tidningar och böcker? Glöm heller inte att fixa Spotifylistan och tanka den offline för flygning och eventuell icke tillgång till wi-fi. En strandväska på det, lite tvättmedel att skölja bikinis med (ex 2v är lite lång tid utan tvätt!) och diverse självklarheter and you're ready for take off? Ha. Jag försöker alltid bestämma outfits för kvällarna redan innan för att undvika överdrivet mycket kläder samt välja skor och basplagg som kan matchas i oändlighet. Smycken & att bära de tyngsta skorna under flygning är perfekt för att minska bagagevikt. Och efter mycket text avslutas det nu? "Vad jobbigt att planera" tänker någon och mitt svar är "nope". Planering är för mig naturligt, roligt och tryggt. Nog kan det låta härligt att vara SÅ jäkla spontan men hur härlig är man med ostoppbar diarré, på sjukhus utan insulin, oönskat gravid eller avsvimmad av vätskebrist? Ha. Inte så himla rolig enligt min mening.

15 juli / Glöm inte att älska;

 

 
 
Känner ett rus av lycka fylla min kropp medan Ramazzottis "Piu Bella cosa" skrålar ur högtalarna. Lyssnar, suckar djupt och eftertänksamt, njuter och tänker på allt det vackra i livet samtidigt som jag, vid närmare eftertanke, inser att jag faktiskt inte förstår ett skit av vad mannen ifråga faktiskt sjunger. Det låter bara så fantastiskt vackert. Vackert tills han drar till med en svensk fras mitt i låten i ett "unica come sei"? Ha. Har ni inte lagt märke till detta måste ni ge låten två minuter denna kväll; för att låta er njuta, njuta samt få fnissa åt detta finurliga. 

Tänk att man kan älska något man inte ens förstår. Kanske är det naturligt ändå? För vad av kärlek är egentligen enkelt att greppa alls, när man tänker efter? "Glöm inte att älska, varandra" sa en uteliggare när vi spatserade förbi idag. Det fick oss att stanna upp, se varandra och le. För nog finns det inget viktigare i världen än att gränslöst älska? Älska, älska och älska varandra. Och där rundar jag av, avslutar. I ett "Glöm inte att älska, varandra". För kanske ligger det någon slags sanning i den fras Ramazzotti väljer att sjunga på svenska? "Piu Bella cosa" - Ge den en chans ikväll. Älska gränslöst, älska och älska till den ikväll? 

15 juli / En ny sorts bloppis?


Fick i torsdags hem en beställning ifrån Fitnessguru. One whey Strawverry White Chocolate, One whey Isolate Milk Chocolate samt One casein Double Chocolate. Nom! Dock skall jag, efter att ha tagit några få skopor ur vardera burk, inte behålla dessa. SÅ då tänkte jag om det är någon där ute som vill slippa frakt samt betala en billig peng som är intresserad av att köpa dessa alternativt någon av dem? Nog för att man inte vill köpa av vem som helst som öppnat något, men kanske finns det någon bekant eller någon som verkligen vet vem jag är som har intresse? Säg bara till i kommentarsfältet eller på min mail: Ida_9393@hotmail.com. 

14 juli / Ospontan & lite dum i huvudet.

Måndagkväll och här börjar helgen för den som jobbat lördagkväll? Ha. Välkomet med råge. Två dagars ledighet följer nu och ingen är gladare än damen själv, vilket kanske inte är så konstigt då det är just hon som får den där ledigheten serverad? Bland semesterfirare, pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa skall det förhoppningsvis lapas lite sol, umgås och has. Inte mig emot. Dagens tankar: 1) Jag är SÅ jäkla ospontan - Anser det vara spontant och kortsiktigt att boka resa såhär 2v innan. Saker och ting måste ju fixas! ha) 2) Livet är SÅ jäkla härligt. Det viktigaste är verkligen att man får vara frisk och kry. Man skall vara glad att man har hälsa och inte haka upp sig på småsaker som en cellulit, att man jobbar när det är soligt eller att kylskåpet ekar tomt, you name it. Skitsaker! 3) Jag är en SÅN jäkla pajas. Pratar först, tänker efteråt och är hundrelva procent mig. He! Överdos? 4) Jag svär alldeles för mycket. Det ser ni om ni läser ovanstående tre funkter? Ha. Men om man läser punkt nummer två i listan skall man ju inte haka upp sig på sådana småsaker? Som för att poängtera nummer tre ännu en gång? Ni hör själva. Måndag och ledighet framför mig. Det låter som vi ses?
 
 

13 juli / Fördelarna med regn;

 

 


 
Råkade trycka på den där knappen med texten "boka" inne på fritidsresors hemsida dagen till ära. Som följd på detta använde jag även denna lediga och ack så regniga dag åt att handtvätta alla bikinis (och efteråt, till min förskräckelse, upptäcka att en stor del av dem gick att maskintvätta...) samt ta tag i nödvändigheter, göra matlådor för veckans kommande soliga dagar etcetera. För då, då vill jag hinna hänga ute innan jobbet, snarare än i köket eller intill tvätten. Så kanske bör jag tacka Gudarna för regn till ledighet då jag annars skulle legat platt på ryggen och låtit dagen passera? Ha. För sol, det kommer jag få fjorton dagar i streck inom en mycket snar framtid. Fjorton dagars sol, liggryggande och All inclusive. Kanske var det peppande nog för att orka ta tag i livet en söndag som denna? Jag tänkte även blogga med vett, men då tiden sprang ifrån mig nu återkommer jag istället imorgonbitti. "För att göra som på den andra hemsidan och råka trycka på publicera?" . 

13 juli / Spetsa öronen?


Spetsa öronen, hon har en finurlig hemlis i bakfickan? Ha. Detta är dock precis vad hon har, och tänker delge er inom en snar framtid. Jag är SÅ exalterad över att bära på detta spratt...Ha. Kanske till er besvikelse, kanske till en fnissning eller en rysning? Låt se. Dock inte denna morgon. Spetsar själv inte öronen utan låter spetsen ta den uppgiften? I all enkelhet. En sandig strandoutfit; Med olja i håret, svett på kroppen och trash i kanten. Hej & hå - så det kan gå. 

12 juli / Till Er förvåning?

 
 
 
 
 
 
 
Väckte mannen med ett ryck. För till mitt sms "Pappa åker NU. Gå ut och var klar. Han vill inte vänta!" vaknade min käraste. Då inte till min förvåning. Inte alls faktiskt. Tänkte till och med tanken att jag kanske skulle ringa honom för att se om han var vaken, redan tidigt samma morgon, men kände någonstans att det inte är ett barn vi talar om. Fel av mig? Ha. 

Med en ihärdig mättnadskänsla, från förra årets parkhäng, började vi dagen med häng i annan park, då utan krusiduller och karuseller. Till ljudet av klackar smattrandes mot kullersten spatserade vi nöjt fram i solskenet, min kärlek och jag. Möttes av värme och sol, fantastiskt trevliga göteborgare, affärer och härligheter, och damp, efter en psykisk prövning i min favoritbuktik (se men inte röra? He) ned tillsammans med en grym sashimi i solskenet. Intog sen eftermiddag den där parken numero dos. När hungern tagit över och en dos D-vitamin nått in i kroppen? Ungefär. Några kilo senare, närmare bestämt 2kg Marabou senare, intog vi den där bilen ännu en gång. För visst lyckades han med bravur kamma hem en såndär jättekaka som egentligen är flera. Det perfekta när man vill ha kakan och äta den? Ha. Detta inte heller till min förvåning. Han har sån tur i spel. Och i kärlek också, såklart? He.

11 juli / Lekdags i Sveriges goaste stad.

 
Köpte som sagt en kasse nya plagg förra helgen. Mest svart och jordnära i vanlig ordning men också denna marinblå blus (blden ger den ej rättvisa). Kors i taket och allt det där? Tänker främst bära den till vitt. Vita shorts eller vita jeans, klackar & enkla accessoarer. Idag kallar dock Göteborg och Liseberg på mig, och långärmat, det tycks till min förtjusning vara alldeles för varmt denna fredag? Hey lekdags!

10 juli / After beach?

 
 
 
Prick klockan fjorton stämplades det ut. Kläder kastades av i en väldig fart medan ägodelar flög och bikinin drogs på, redo för avfärd. Vi packade bilen med solstolar, sommarmat och härligheter och styrde sedan stegen (läs: bilen) raka vägen, iväg, för en dag på stranden. Med olja på magen, melon i handen och en världsfin tjej bredvid hade jag en superhärlig eftermiddag och kväll. Och medan sanden kilade sig in mellan tårna där vi gick vid strandkanten kunde jag känna det där hjärtat dra en djup suck av välbehag, slå ett extra slag och i samma stund  skicka signaler som skrikande  "Hallå sommar" till den där hjärnan som sägs finnas där någonstans. Klockan hann springa förbi "middag" innan solen bestämde sig för att ta en paus och vi för att haka på. En rättvisare version av de där pannkakorna jag igår försökte mig på, blev kvällens sena middag. Det är alltså såhär pannkakor ser ut när de blir pannkakor och inte pannkaka? Ha. En lite bättre dag, med ett lite bättre resultat än igår? Definitivt. Och morgondagen? Den spenderas i en annan del av Sverige. Let's go!

9 juli / Glutenfria pannkakor;

 
 

Gårdagen resulterade som väntat i kvällspannkisar innan läggdags. Toppade dem med egen chokladsås (som jag tidigare publicerat), jordgubbssylt, färska jordgubbar och keso. Så himla smaskigt! Pannkakor kan vara världens bästa frukost, mellis eller, i detta fall, kvällis? He. Bilden infinner sig dock inte under samma kategori då det blivit mörkt ute, jag inte orkade fota ordentligt och var jätte sugen på att få hugga in. Så tvivlar ni på dem enligt bilden får ni själva testa. Dessa är glutenfria, tunna (tunnare än mina egentligen, OM man tar lagom med smet i pannan..) & supergoda.  

Stavmixa proportionerna: 1dl keso, 1/2 dl mjölk, 2ägg, 2äggvitor samt 1/2 msk fiberhusk. Låt svälla någon minut och stek sedan på medelhög värme i valfritt matfett. Mängden bestämmer enligt propotionerna ovan. Servera med valfria tillbehör. Exempelvis: Nötsmör, keso, varma bär, glass, vispgrädde, kanel, frön/nötter, socker, kesella/kvarg, turkisk yoghurt, proteinfluff, kanelstekta äpplen, kokosflingor, ungsbakad banan, honung, sirap - ja you name it. Rulla ihop med fyllning, ät rakt av eller gör en tårta? Till frukost, brunch, mellanmål eller kvällsmål? Listan kan göras alldeles för lång om man använder lite fantasi.