Stäng
RSS 2.0

31 mars / Let's go to the beach.


"Let's go to the beach, beach spelar i högtalarna och du inser att du inte inhandlat något fancy att bära på stranden?" Ha. Nog för att nudiststränder existerar, nog för att topless är okej - men de flesta av oss väljer nog ändå att trä på ett plagg under sommarens soliga dagar på stranden? Ovan ser ni ett fåtal alternativ á la budget som jag tycker är fina och lite roliga. Själv har jag redan inhandlat tre stycken inför denna säsong - ha! Det gäller att vara ute i tid? Just för att nakenbad på ljusa dagen inte riktigt faller mig i smaken. 

31 mars / Gör om, gör rätt;


"Genom att äta frukost hjälper man till att stabilisera blodsockernivåerna som kontrollerar aptiten. Du blir också mindre hungrig under dagen om du äter frukost vilket kan leda till mindre småätande och reducerad risk för övervikt. Studier har också visat att en bra frukost kan minska risken för diabetes, de som äter frukost har lägre blodsockernivåer vilket annars ökar risken för utveckling av diabetes.

Frukostens huvudsakliga hälsofördelar; Mindre risk för övervikt, mindre småätande under dagen, ger en betydligt bättre koncentrationsförmåga samt stabiliserar blodsockernivåerna vilket minskar risken för diabetes. Frukosten skall bestså av cirka 30% av ditt dagliga matintag - kan du inte äta frukost i dagens läge, lär dig". 

Lämnade du just frukostbordet med en ynka smörgås i magen eller tänkte du faktiskt skippa den på grund av att du inte är hungrig, att du "går ner i vikt" om du skippar en måltid, att du du inte orkar göra iordning den etcetera? Då hoppas jag att ovanstående fakta fick dig att tänka om - för nog är din kropp väl värd omhändertagande?Givetvis. 


29 mars / Läsarfråga;


"Vilken fin blus! :) Du har så fin klädstil! Skulle du kunna ge något tips på vad man kan göra för att få lite 'finare' stil? Jag har fastnat lite i det här basic tänkandet o använder endast örhängen o ibland en klocka. Innan har jag gått i skolan o inte haft råd att shoppa, men nu när jag jobbar har jag pengarna men vet inte riktigt var jag ska börja eller vad jag ska satsa på! Har du några tips? " - Precis så lyder kommentaren som ramlade in här för några dagar sedan. 

Först och främst vill jag givetvis utbringa ett stort tack ifrån djupet av mitt hjärta. Därefter väljer jag att svälja några gånger och fundera lite. Ha! Jag har själv aldrig varit en "basic-tjej". Nog har jag basicplagg i mina ägor, men de utgör endast en minoritet och åker mestadels på då jag är sjuk, skall ta en promenad etc. Jag är nog spetsar, detaljer, volanger, utsmyckningar, peplum, paljetter och allt det där andra. Det har alltid fallit sig naturligt för mig att inhandla sådant som många andra skulle kalla "speciellt", och kalla det vardag. Det är jag - min stil. 

Så vad gör man nu om man vill "byta" stil, försöka tänka utanför boxen man just fastnat i och piffa till sig lite? Jag skulle aldrig råda någon att kasta bort vad de står för, försöka vara någon annan. Men att förändra, förbättra och trivas med sig själv kan man göra genom små skjusteringar? Först och främst är basic bra att bygga på. En enkel topp i ett par tajta byxor kan enkelt bli "finare" genom att stoppa i en del av toppen i byxan, tillsätta ett bälte (med färg, nitar, knyta en rosett av, slå knut på eller låta vara), ett halsband av större variant, ett par klackar på fötterna, lockar respektive plattat hår (motsatsen till sitt naturliga), ett hårsmycke etc. 

Sluta även köpa "praktiska kläder" samt "bra att ha". Köp det där lite dyrare smycket någon gång ibland även om det känns sådär att lägga pengar på just ett smycke. Tänk fest - En festtopp går enkelt att klä ner en aning till vardags och blir då varken basic eller party, du kommer få användning för den. 

Något jag också, väldigt sällan gör, är att köpa plagg i bomullsmaterial, då just på grund av att det ofta kan ge en basickänsla. Kör lack, transparent, spets, satin, ja, allt utom vanliga bomullsplagg, och du kommer enligt mig se "lite finare" ut. Satsa också på snygga blazers, kavajer, eller varför inte en grym baseball jacka (vad som än faller dig i smaken) istället för dessa basic kollagetröjor och cardigans. 

Som för att avsluta, summera och säga "på återseende" då jag just nu knåpar ihop ett kollage med plagg som jag anser vara exempel på det jag just påpekat, stänger jag nu tvärt ner skärmen. Jag skulle även vilja säga; "Tänk material" som avslutande mening. I grund och botten är det de, enligt mig, viktigaste för att en outfit skall gå ifrån basic till såkallat fancy. För mig är färgen det som avgör lite huruvida användbart ett plagg är. Så när du står där och väljer mellan en bomulls-tisha samt en peplum-topp i satin, välj peplum och kör i en användbar färg. Basic på en fancy nivå. Du kan!

30 mars / Påskafton.


Har både agerat hare samt varit harens såkallade offer. Ha! I mitt ägg gömde sig även underkläder, smycken, modemagasin och den vackra rosen ovan. Mycket bättre än alldeles för mycket godis - den där "måtta" är faktiskt bra ibland. När jag var liten fick jag helt seriöst cirkus 4kg, bara jag...Ensam barn. Antar att haren då inte riktigt visste vart han skulle placera allting? Ha. Ha en underbar afton mina vänner. Ett tidsinställt inlägg till en läsare kommer under dagen. 

30 mars / Världens bästa påskpresent?Bananpannkakor med keso, färska jordgubbar samt physalis - Vilken påskaftonsstart mina vänner. Dagen startade med att leta efter de påskägg som självaste haren gömt. Ha! Detta är, precis som hos många andra, tradition hemma hos oss. Jag är så evigt tacksam över att ha en yngre bror och därmed få hålla i alla såkallade barnsliga traditioner och dylikt, lite extra länge. Att någon klär ut sig till tomte på julafton, att det letas påskägg på påskaftons morgon, att det bakas lussebullar ihop, kollas på julkalendern och vise versa, är viktigt för mitt lilla hjärta - så, den present som kom till mig på påskafton för tolv hela år sedan, var väl värd och så mycket sötare än allt påskgodis i hela världen, min fina bror. 28 mars / Through her phone;

Ledighet, utgång & sovmornar? Ha. Inte är hon en av dem denna helg. Jobb, pengar & en mängd saker att göra. Därmed dagens dåliga update. Bjuder därmed på några ännu icke-visade bilder ur telefonen och orden "shoppade loss på Victorias secret igårkväll", just för att väcka ett sting av intresse. Tänk att två vackra plagg kan få hjärtat att slå så hårt. Kanske var det modellen ifråga? Ha. Har även lovat en läsare ett dunderinlägg - stay tuned ni lediga och arbetande själar.
 27 mars / Date med Elsa Hosk?
"Dagens lunchdate med Elsa Hosk" ? Ha. Det är då tillåtet att drömma. Det enda hon får lov att dejta denna lunchtimma är just en tallrik mat samt veckorevyn. Dock finns det ingen anledning att klaga - inte alls. I eftermiddag vankas det arbete, inte heller det något att tala bakom ryggen på. För nog finns det inget roligare än att arbeta i detta hektiska påskvimmel som just nu råder. Glädje, sol, vimmel & handla, handla! Let's do this! 'För att ett leende smittar av sig' . 

26 mars / Inspiration 2.0Kvällsinspiration och några väl valda ord? Kanske är det vad hon vill formulera. Idag diskuterade jag ordet nöjd med min bästa vän, nämnde att det är stor skillnad på ordet "nöjd" samt ordet "stolt". Är Du nöjd med dig själv? Jag anser att alla, om de agerar sund mot sina medmänniskor samt gör sitt bästa, skall vara just nöjda med sig själva. Oavsett vilket resultat du får på ett prov, om du lyckas med det du försökte med, om du uppnår det du ville, skall Du vara nöjd så länge du gjorde det du kunde, för nog kan man inte göra mer än så? Jag bryr mig inte om vad andra tycker om mina skor, om mina klädval eller om mina val överhuvudtaget och det är jag väldigt glad över. Vi borde bara leva, bara vara - vara oss. Vad kommer ord som "jag vågar inte bära detta plagg då jag är rädd för att sticka ut, rädd för vad andra ska säga" egentligen ifrån? Och vad spelar det för roll vad alla andra säger, om du själv känner dig fin, stolt eller rent av ballast i världen? Människor runt omkring oss kommer att snacka bakom våra ryggar i vilket fall, oavsett om vi klär oss neutralt eller sticker ut, oavsett om vi väljer att vara anonyma eller säga vad vi tycker - det finns alltid något, tusen åsikter i vimlet av miljarder individer. För vem bestämmer egentligen vad som är "rätt" och "fel"? Precis.Ta på dig den där balla kjolen, de där höga klackarna. Sträck på dig på stranden, var stolt över dig själv när du gör ditt bästa oavsett vad det resulterar i samt var dig själv och stå för vad just Du tycker. Jag lovar att de flesta som kollar in dig när du spatserar förbi, de som viskar bakom din rygg, säger just en version av orden "damn, vad ball - jag önskar att jag också vågat". Ha! Och oavsett vad de säger, vad andra tycker och tänker så är det en vinst för dig. Det finns alltid dem som kommer både älska och hata dina klädval, dina fram- och motgångar samt dina åsikter och handlingar. Därmed är det totalt värdelöst att bry sig. Att välja sin egen väg resulterar åtminstone i att orden "jag är nöjd, jag kan stå för detta, stå upp för mina val och handlingar" får lämna din mun med ett leende. Du kommer alltid att vara för blyg för någon samt för social för en annan. Alldeles för tunn i en betraktares ögon och samtidigt för kurvig i den andres. Dina framgångar kommer att glädja vissa, stjälpa andra - vem väljer du att vara när du ser dig själv? Du är det viktigaste du har.

"Är du nöjd med dig själv?" Om inte, varför inte? Jag anser ändå att vi alla skall vara det. Acceptera den Du är och sträva inte efter att vara någon annan, det kommer aldrig att tillfredställa varken dig eller din omgivning då alla är av olika åsikt ändå. Det finns någon där ute som anser att just precis du är vacker, beundransvärld, ambitiös och fantastisk, kanske till och med helt "perfekt" - ordet utan defintion. "I en värld av cirka 7 miljarder människor, där slumrar du sött ikväll". 

26 mars / Celsius.


Gröt, banan, bär, celcius och även kalkon, keso och melon - dagens frukost & energi ligger nu i magen för att ge mig ork denna lediga tisdag. Ha! Testade denna energidryck för första gången igår och har ännu ingen kommentar mer än att citrus/lime smakade totalt ljuvligt. Ger den även lite extra ork, även om det är helt och hållet psykiskt, tackar jag och tar emot. Hey - jag är så glad idag! Sprudlande glad bara sådär. 

25 mars / Romantic .


Jag skall visa den på, givetvis, så snart våren tar oss med storm. Ikväll är jag dock oförmögen - iklädd spets á la sova, höga knästrumpor och en kopp te i soffan. "Som för att avsluta en underbar dag" . Denna topp har en djup v-ringning både fram och i ryggen. Mycket romantisk och vårinbjudande - eller hur?  

25 mars / Våffeldagen.

Godmorgon kära våffeldag - synonymen till löning samt 9h jobb. Jag skall minnas att du startade med sol & våffelfrukost framför tv:n . Underbara dag! När en dag börjar såhär kan väl ändå ingenting gå fel? Ha. Idag skall det bjudas på våfflor på jobbet, ja, till kunderna. Kom kom kära ni !

24 mars / När man vill för mycket;


Ibland vill hon så mycket att det inte blir något alls, idag, denna söndag som skulle föreställa ledig, var just en sådan dag. Det har fixats och trixats med kommande projekt, pluggats till jobbet samt fyllts varukorgar på nätet. Imorgon tänker jag klicka på 'beställa', kan knappt bärga mig att visa Er. Ibland vill hon så mycket att det inte blir något alls? Imorgon skall inte bli en sådan dag - lita på det . 

23 mars / Mainstream fin.


Vår och plusgrader, solbrun hy och en ljusare ton i håret - kom och ta mig. Jag vill nämligen slänga denna jacka över min kropp och slå klackar mot kullerstensgator i eftermiddagssolen. Ha! Denna jacka är en av två jacknyheter från veckan. Dock är den inte favoriten i sammanhanget. Nog är den mainstream, men den blir en 'bra att ha' jacka. Den där riktiga skönheten kommer senare - den är nog motsatsen till denna samt min skinnjacka. Håll ut . 

23 mars / Mellanmål.
Mina dagar består av hundrafemtioelva mellanmål mellan frukost, lunch och middag - ha! Ovan ser ni en typ av ett sådant. Mycket ägg-knäckisar blir det. Har fallit som en fura för kokt ägg och kaviar de senaste månaderna. Kors. Från att ha ansett det totalt oätbart till att älska det gränslöst? Jag undrar just vad som bestämmer vad man anser är gott och inte.

22 mars / Hollister.
Ett sting av färg i vardagen - ett sting av sommar ifrån Hollister . Vi kan kalla det 'eftermiddagssneak'.