Stäng
RSS 2.0

31 mars / Gör om, gör rätt;






"Genom att äta frukost hjälper man till att stabilisera blodsockernivåerna som kontrollerar aptiten. Du blir också mindre hungrig under dagen om du äter frukost vilket kan leda till mindre småätande och reducerad risk för övervikt. Studier har också visat att en bra frukost kan minska risken för diabetes, de som äter frukost har lägre blodsockernivåer vilket annars ökar risken för utveckling av diabetes.

Frukostens huvudsakliga hälsofördelar; Mindre risk för övervikt, mindre småätande under dagen, ger en betydligt bättre koncentrationsförmåga samt stabiliserar blodsockernivåerna vilket minskar risken för diabetes. Frukosten skall bestså av cirka 30% av ditt dagliga matintag - kan du inte äta frukost i dagens läge, lär dig". 

Lämnade du just frukostbordet med en ynka smörgås i magen eller tänkte du faktiskt skippa den på grund av att du inte är hungrig, att du "går ner i vikt" om du skippar en måltid, att du du inte orkar göra iordning den etcetera? Då hoppas jag att ovanstående fakta fick dig att tänka om - för nog är din kropp väl värd omhändertagande?Givetvis. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback