Stäng
RSS 2.0

22 september / En trogen vän?

 

Ugnen skulle kunna vara en av mina bättre vänner. Att slänga in en frusen kycklingfilé och slippa tina, skära, ägna tid vid spisen samt ha kycklingsaft i hela köket är guldvärt. Att låta en fisk tillagas där medan man gör något helt annat eller, som ovan, slänga in en bananpannkaka där & låta den bli en härlig "ungspannkaka". Bananpannkakan slog väl igenom ordentligt för cirkus två år sedan och därefter har det funnits en mängd varianter med en mängd tillbehör. På olika många bananer, ägg, äggvitor. Med lite havregryn, mandelmjöl eller dylikt i. Kryddat med vanlij, kanel, protein? Ja, listan är oändlig. Dock hade jag aldrig tidigare smort en form och kört den i ugnen, förs nu. Slängde ihop 2 bananer, 4 ägg i en smord form. Kryddade smeten med kanel och toppade med pumpakärnor. In i ugnen ca 15-20 min på 200 grader & toppade med egen nutella, hallon, kokosflingor, hackade mandlar och färsk mango. Perfekt frukost, mellanmål eller kvällsmål då det är enkelt, gott och kan varieras i oändlighet. Tillaga i en brödform alternativt i en rund ungssäker form. Perfekt till fika eller frukostbuffé. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback