Stäng
RSS 2.0

31 mars / ' Du behöver inte lukta svett & slaktas ' ?






"Replaced my heels with Nikes" - Varför skall så många vara "antingen eller?" 
Detta "slaktade benen, åt  en hel burk nutella, luktar liite svett jämt och använder bara träningskläder - he" har gått och blivit lite genomskinligt kan jag tycka. Du kan väl för bövelen träna på gymmet och vara fräsh på stan? Och du behöver inte låtsass vara något 'hardcore eller överdriva matintag i text'? Idag skall jag träna ben och rumpa med Albin (läs: han skall träna mina ben och min rumpa?) Har inte fått träna som jag vill sedan i september pga diverse sjuk sjuk sjuk och skador. Är fortfarande förkyld till och från och en liten smula allergisk? Men, jag tänker inte ge upp och jag tänker aldrig bli en antingen eller tjej - Så; klackarna i taket & välkommen kära benpass? Inte riktigt - men jag nöjer mig nog med att byta mot mina Nikes just för denna timma. Med en stabil frukost i magen & förhoppningsvis ingen svettdoft trots svett? Definitvit med kläder på? Kanske borde testamentera dessa skor innan dagens pass? Ha. Ett klackarna i taket och Let's dance blir snart 'Let's die? Med nöje. 

31 mars / Fröken ekonomista;


Ett utdraf ur vårgarderoben; vitt - puderrosa - nude och beige. Kan det bli mer vår? Säkerligen utomhus, men inne, där är hon redan hemma? "Och jag har hört att det är insidan som räknas?" Ha. Har varit helt inne på att "en puderrosa, knä lång kappa, det måste jag ha" - för vilken trend är egentligen hetare denna vår? Dock har jag nu tänkt om, agerat ekonomista och istället köpt på mig denna fina blazer som komplement till förra årets beige favoritkappa ifrån Zara, min marinblå vårjacka & diverse andra jackor. Jag skulle nog kunna trycka in den där kappan också men väljer att utgå ifrån livssituationen i detta nu & hur mycket skulle jag egentligen hinna använda den, när man tänker efter? De där ledigheterna har nog tillräckligt med ytterkläder ändå, och inne på jobbet, där skulle det nog bli lite väl varmt? He. 'Med ett sting av sorg i hjärtat ändå' . 

30 mars / "Going nuts" .






Nötsmör i all ära - Kanske är detta min livs stora last? Jag konsumerar alldeles för mycket jordnötssmör varje dag och inser att, att kombinera detta med fetter ifrån andra sorters nötter (jordnöt är dock ingen nöt!) kan vara en bra idé för variation? Då ICA denna vecka har sänkt naturgodiset till 99kr/kg istället för ordinarie 139kr slog jag sak i saken & gjorde billigaste möjliga, cashewnötssmöret. Detta smör kostar cirkus 220kr/kg, ifrån Kung Markatta, vilket är väldigt dyrt, speciellt jämfört med mina 99? Blev supergott & är också väldigt enkelt att göra.

Ta valfri mängd osaltade nötter/mandlar/frön och rosta i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 5-6min (håll koll på dem så att de inte bränns). Mixa dem sedan i en matberedare och du har ett smör fyllt med goa fetter, fibrer & nyttigheter färdigt att användas. När du mixar får du ha lite tålamod & emellanåt skrapa ner smulor ifrån kanterna. Det blir först smuligt, för att sedan bli klumpigt och slutligen smör.

Använd exempelvis på gröten, i smooties, på riskakor (med bananskivor!), på fryst banan/valfri frukt, på valfri kvargblandning/kesella (chokladkvarg med varma bär, nötsmör, gojibär & kanel är min favorit!). Ät på finn crisp, på banan i ugn (toppa med kokosflingor & servera med ex egengjord glass, valfri yoghurtblandning) Stek äpplen i kokosolja, kanel, kokosflingor och sötströ och servera med nötsmör & kall keso - eller i rent sötbegär; ät direkt ur burken? Ha. Av kombinationera att döma kan ni kanske förstå att jag hittar diverse tider på dygnet att konsumera dessa jäkla smör? Men, med måtta och variation av sort är det en perfekt källa till fett. Skippa Skippys och gör eget? Grymt gott, smidigt & framförallt, mycket billigare alternativ. 

30 mars / 'Vill ni veta hemligheten?'

. Pink - Pink - Pink .

Nu vet jag hennes hemlighet - "Vart fasen är hon?" 
Att åka till en storstad som London och missa en butik som Victorias Secret finns inte med på min världskarta. Säkerligen inte på de flesta andra tjejers heller? Enligt mig är detta märke inte överskattat någonstans. Av min erfarenhet har både underkläderna och badkläderna grym kvalité och superfin passform. Min favoritmodell på trosor är 'Very Sexy; Cheeky Panty" - supersköna, osynliga kanter & skär rumpan på ett fint sätt. 

När jag travade in på Victorias Secret på New Bond street möttes jag av fyra våningar perfektion - Hej&hå. Dessutom var personalen supertrevlig och väldigt hjälpsam, vilket jag tycker är ganska ovanligt i större butiker i storstäder. På exempelvis Zara i Stockholm får man nästan vara tacksam om expiditen i kassan orkar säga hej. He! Och för er som skall besöka London & precis som jag, inte tänker missa Victorias Secret, kommer här en gudie: Den största butiken ligger på New Bond Street, en tvärgata till Bond Street. Bond Street ligger precis i anslutning till Oxford Street, där du hittar precis alla butiker du kan tänka dig (New Look, Zara, Behrska, River Island, Forever 21, Pull&Bear, Mango - you name it!). Så, när man travar ner för Oxford blir denna gata slutligen "Bond Street". Fortsätt då tills du tills du ser "New Bond Street" (på din högra sida, om du går ifrån Primark!). Du skall du se en stor svart skyld med vit text på vänster gavel - ta höger och fortsätt ner ca 100m (du kommer korsa ett litet övergångsställe) så skådar du butiken på din högra sida. Jätte enkelt att missa då den ligger på en tvärgata, men den ligger verkligen nära alla andra butiker och är enkel att hitta till. Tunnelbanestationen "Bond Street" ligger även väldigt nära. Så att åka dit och därifrån ta sig till fots är smidigt. 

Den rosa enkelheten ovan är dock inte ifrån VS utan ifrån Pull&Bear. Tänkte matcha den till vita jeans och höga klackar, stilrena smycken och solbrun hy. Även till mina Levi´s shorts eller vita kort-kort - en enkelhet som infinner sig under det ack så trist "bra att ha?" - Säkerligen med vita spetskragar & håraccessoarer? Ja.

30 mars / A couple of things;


 
. Details from London .
Plockade på mig en mängd smycken och håraccessoarer under redan. Saker man annars saknar när man väl behöver dem, saker som piffar upp en enkel outfit, en dålig hårdag - det mesta. Ovan ser ni ett smakprov. Och nu? Nu kan jag tänka mig lite vår. Lite solkysst hy, ljusa färger och höga klackar. Jag håller tummarna för april, april som tycks vara lite lurig trots allt? Ha. 'Den som väntar får se' . 

29 mars / Kärlek .


Kärlek finns i så många former - ovan; I svart och guld. Ha!
Har outfits, plagg, skor, tips, recept och bloppis på G för Er - Dock får det vänta till morgondagens ledighet. Nu väntar jobb denna lönehelg. Vi ses!

25 mars / Gjort slut?

 
Den där känslan när man tänker att "idag skulle man haft ett par kornblå heels" har jag tillfredställt på många plan idag då jag råkade gå lös på sisodär elva par skor. Att toppa det med återbesök på Zara och Victorias secret medförde dock att situationen där man tänker "Åh, idag skulle man haft en pojkvän att mysa med" möjligtvis kommer att uppstå i mitt liv inom en snar framtid? Ha. Men, då har jag åtminstone en massa snygga skor att tröstshoppa den där klassiska gråta-över-pojkvän glassen i? Han missar en dam med flashiga underkläder och jag erbjuds åtminstone 'double-deckers' att ta ett åk i istället för EN Decker? (Min pojkvän heter Decker för er som inte känner mig) Ha. London är en himla fin stad. Har uppgraderat från att stå på höger, till att springa till vänster, i rulltrapporna på T-banan, spatserar ensam på stadens gator & ätit med pinnar återigen, utan att byta till gaffel. Storstadstjej? Imorgon kväll landar jag i landet, på landet. 

24 mars / London calling.

"London calling?" - Jo tack, sisodär 02.30 inatt skrek klockan uppstigning. Sedan dess har det flugits, rests för att slutligen spatseras och shoppas på Londons soliga gator. Fick även in min fiskallegiker på en japansk resturang där man fick plocka rätter ifrån löpande band. Super mysigt. 5-1 till mig och ett "grattis unga dam" ifrån kyparen. Tack & godnatt kände jag? Nu bokstavligt. Tänker ta de där gatorna med storm imorgon. "Watch out" .

20 mars / Nakensquats & könsorgan?

 
 
En vardaglig mobilbild framför spegeln, synonymen till det där ack så hemska "kvantitet"? Troligtvis. 
Och trots att jag tänker så mycket, slipper ord ut ur min mun, helt utan eftertänksamhet och på frågan som skulle vara ett "har du något kul att berätta" får jag plötsligt uppmåttat motpartens kön, vilket får mig att inse att jag liksom lyckats felformulera i ett "och vad har du att komma med då", helt fritt för tolkning? Ha. Kommer också på mig själv med att nyduschad och spritt naken introducera 'squats med axelpress' till mammas, mindre belåtna, min? Ibland blir det liksom lite galet, lite fel och inte riktigt som man tänkt sig? Kanske är därmed denna kvantiet ändå dagens enda kvalié, trots allt? Vi ses. 

20 mars / Drömfrukost;



"Äter frukost på Elle Magazine" - Nog är det både ren sanning och osanning? En försköning, en tolkningsfråga?
Idag är det fredag i mitt huvud. Ett resultat av söndagens kvällsjobb och morgondagens ledighet; min vecka förskjuts liksom ett snäpp i rätt riktning. Nu skall jag slicka skålen, spraya till en lock och trampa mig lite småsnorig till jobbet. 'Från en frukost på självaste Elle till blåkläder?' Vilka kontraster ni. Ha!
 

19 mars / "När delar av världen tappat omdömet?"

"Om hon gör si och ser ut så, kommer jag bli precis likadan om jag tar efter. Jag orkar inte leva på kvarg eftersom jag inte tycker om det, men vafan, man blir ju snygg av det och tonfisk kan man ju trycka trots att man klöks. Undrar också hur allergisk jag är emot nötter, egentligen? För det ska ju vara bra att äta. Och inte ska man äta efter klockan 18 heller, eller var det 19? Någon annan skrev 22? Det måste jag ta reda på. Tungt ska man köra också, undrar vad det är? Kanske måste läsa hur tungt alla andra kör, för vad som passar mina mål och förutsättningar är ju oväsentligt? Och de där morgonpromenaderna innan frukost som man ska gå. Jag som alltid börjar kl 06...Bäst att ställa klockan på 03 då kanske? Såg även en tjej med långt hår, måste kolla med henne HUR man får sånt hår. Har hon ketchup i håret när hon sover, ja, då är det väl bara att köpa en flaska? Utan socker då kanske, för håret kanske suger upp sockret och ger mig sötsug igen? OH" .

Nog förstår ni min ironi, nog kan ni läsa mellan dessa rader - se min glimt i ögonvrån och le lite? Åtminstone är det min förhoppning när jag nu skriver något så galet som "alldeles för många har helt tappat omdömet".  

Jag älskar att inspireras av andra människor, av bilder, av prestationer, av ut- och insida. Av människor som vågar, som uppnår, som är sig själva. Som tror och som kämpar - ja, jag älskar att just inspireras och kan finna inspiration i en mängd olika saker. Men som jag tidigare skirvit; "Det är skillnad på att inspireras och att jämföra sig med någon annan". I och med flöden på instagram, bloggar och media känns det som alldeles för många har tappat bort sin egen vilja, sitt omdöme, ja kanske sig själva? I kommentarsfältet skriker människor efter råd att slaviskt följa, utan att fråga sig själva varför, hur det passar just dem eller hur de mår av det? Ja, åtminstone många. Att inspireras tycker jag är underbart. Det är liksom, inspirerande? Men (ni hörde nog min tråkiga underton?) när det går så långt att (främst) unga tjejer helt åtsidosätter sig själva och slaviskt förlitar sig på andra har det gått lite snett, enligt min mening. Vi måste förstå att vi är olika; vi har olika gener, olika förutsättningar både gällande livets alla olika prestationer vare sig det gäller lärande, fysik eller psyke och därför kommer vi heller inte bli likadana, för att vi väljer att agera lika.

Jag har rätt lätt att lära, presterar bäst under press och har höga ambitioner. Jag gör inget oförberett och jag nöjer mig inte med 'ingenting'...Det är sådan jag är. Under min skoltid kunde jag ibland sucka över ett VG+ (som det då hette. Börjar bli gammal?!) vilket kunde göra en klasskamrat eller två irriterad, för att sedan snäsa något om att det faktiskt var bra, med sur underton och svart blick. Ja, det är ett superbetyg, MEN om jag inte ägnat tid inför ett prov, inte gjort MITT bästa och då skriver ett VG+ när jag enkelt kunde fixat ett MVG bara jag öppnat boken en dag tidigare, lagt ner en timma extra, ja då kanske det inte var något jag i efterhand var nöjd med? Samtidigt kanske någon annan har all rätt att klappa sig på axeln över ett väl kämpat Godkänt då den presterat SITT bästa? Ni förstår nog min poäng. Vi är alla olika.

Jag äter alltid en brakmiddag vid halv elva på kvällen, då jag arbetar kväll, vilket jag gör flera gånger i veckan. Och arbetar jag inte sent, äter jag ändå något precis innan läggdags i alla fall, just för att det är gott med något framför tv:n och jag älskar den typen av snacks. Så varför skulle jag sluta med det bara för att det exempelvis står på en blogg att "man inte skall äta si och så dags"? Det funkar utmärkt för mig och det är väl ändå det som spelar roll? Jag äter massa fett jordnötssmör bombat med kalorier, varje dag. Till frukost, på mackor intill lunchen, på mellanmålet & på kvällsmålet..."Man skall äta lagom med fett" skriver någon och vad lagom är, är upp till var och en? (att överäta EN vara är väl dock inget att rekommendera, men ni förstår!) Jag har en natuligt låg fettprocent på min kropp och ser inte varför jag skulle sluta med något som får mina smaklökar att slå volter, för att någon annan dietar och steker kycklingen i vatten? För att grannen bantar eller någon slår pekpinnen i bordet och säger hur man "ska" göra. De där "ska" och "borde" är ofta individuellt.

Det finns ren fakta, exempelvis att det är farligt att röka, att UV-strålning skadar och kan framkalla cancer etcetera, men det finns även områden där man måste granska sig själv och se vad man egentligen vill med det man gör, varför man gör det och hur det funkar för just än själv. Vissa människor har turen (enligt min åsikt!) att enkelt få det där meterlånga svallet, andra kan kämpa med inpackning och oljor utan framgång. Någon behöver läsa inför provet/tentan i veckor och andra lagrar faktan direkt? VI är olika. Tro inte att du inte vet, tro inte att du inte är god nog. Granska dig själv, se till dina förutsättningar och låt inspiration just förbli inspiration. "Inspiration som du tar åt dig och omformar för ditt bästa" -  Låt dig inspireras utan att jämföra i negativ bemärkelse. Och somna för bövelen inte med ketchup i håret denna onsdagkväll. Det var nog bara ett överdivet påhitt, en dum liknelse, av något slag.

18 mars / 'Ett sätt att dö på?'


"Har ni hört om damen som frös ihjäl en sen mars kväll enbart för att hon körde kjol och bara ben på svensk mark?" Inte jag heller, och just därför spatserade jag i klackar mot trägolv dennna kväll? Ha. Matchade min nya kjol med en stram toffs och heels, eller för att skippa försköning; Provade en nyhet tillsammans med dagens flottiga ruffs som fästes i en svans tillsammans med torrschampoo, samt bleka ben? 'Den ljuva sanningen'.

Igår klämde mamma ur sig "Andas de där två aldrig? De pratar ju precis hela tiden" när vi lyssnade på ett poddavsnitt, och jag kan inte låta bli att skratta. Jag undrar just hur många som tänker i samma banor, angående damen själv, egentligen. För nog pratar jag konstant, om precis allting? Och när jag saknar sällskap formas poddavsnitt, dikter och noveller i mitt huvud. Ni skulle bara höra vilka disskutioner som försigår. Lyckades på cupen låta orden "Detta samtal skulle kunna blivit en otrolig podd, OM jag haft någon att diskutera med vill säga" under ett telefonsamtal igår. Kände direkt hur en frågande blick slog emot min trumhinna genom luren, och påminde mig om min klumpighet - min avsaknad av eftertänksamhet men ren och skör ärlighet. "Om jag haft någon att diskutera med?" Ha. Men det är väl just precis där som andningsfrågan faller in mellan raderna. Jag kör ett race med mig själv ibland. Frågar och diskuterar lite för att slutligen svara själv? "Andas hon aldrig, tänker ni" För inte har vi hört om damen som frös ihjäl i kjol, men säkerligen om hon som dog av att sluta andas?
 

15 mars / Halvnaket & passionerat?





När solen kikar in lite genom rutorna och tulpanerna lyser vår mellan vita väggar kan jag inte riktigt låta bli att snegla åt sommarplagg och bikinis i längtan efter vår, sommar, ja; ljusare tider och värmande vindar. Idag är nog en sådan dag och medan ett stycke rosa ifrån Victorias secret kikade fram efter ide, nöjer jag mig med att dofta 'coconut passion', då fullt påklädd. Nog för att man får lust att dansa lite halvnaken till en sommarplåga, men - än är det lite väl kallt (läs: dumt!)? Har ni beställt någon bikini än? För första gången på cirkus fem år har jag hamnat på den där "efterkälken". Det som brukar starta i december har ännu inte börjat. Men kälken som hör dit, den sitter hon minsann kvar på? "Och de viskas och undras om ett stycke förnuft plötlsigt nått henne?" - Inte alls. 

13 mars / "Om jag levde någonannastans" ;






I min hemstad och närliggande storstad kan jag strosa både ett och hundra varv, vända och vrida på plagg, grina lite illa, hinna känna irritation, ta ett varv till och sedan åka hem igen; utan ett enda plagg i behåll. Sedan kliver man in på Zara, vilket inte finns närmare än just Stockholm och Göteborg, och ser diverse underbara kreationer i alla riktningar. Med en obegränsad ekonomi samt att jag inte skulle till London om mindre än två veckor hade jag kommit hem med en mängd plagg, utan tvekan. Nu fick jag tänka mig för lite med tanke på kommande resa och det faktum att jag faktiskt ska handla det jag behöver snarare än "vill ha". För nog vill man ha mycket och 'mycket vill ha mer'? Bland annat dessa skönheter slank ner i en brun pappåse. Det tog mig cirka fem minuter att samla cirkus tio plagg på armen och hoppa in i hytten. Fem minuter gentemot de där hundra varven - "Jag skulle vara så fin om jag levde någonannstans" . 

11 mars / Bloppis 2.0


Inatt rensade jag ur ytterligare en stor mängd kläder, av alla möjliga slag, ur min garderob. Har nu så otroligt mycket som jag rensat ut och funderar på hur jag skall gå till väga? Märka, vika, sortera och köra en ordentlig bloppis i garaget? Sälja på nätet? Finns det något intresse för en bloppis bland Er? 

Har även tre vita skönheter, mer kända som klänningar, som skulle passa perfekt till avslutning eller stundent. En av dem är min studentklänning (ovan - öppen i ryggen), endast använd just denna dag och en av de andra är den klänningen jag själv önskar att jag burit på studenten; En underbar vit klänning i fint siden som har en superfin v-rigning, rosett och lätt utsvängd kjol. Funderar på om intresse finns här eller om dessa bör läggas på Blocket? Även vårjackor, skiddress (någon som ska till fjällen nu i vår?) och ja, allt möjligt annat under alla kategorier. "Allt måste bort" - NU. Ska ta tag i att organisera mitt kaos snarast, ville bara kolla med Er först? 'Inatt ska jag inte rensa, bara sova' .