Stäng
RSS 2.0

26 juni / Vad tycker Du?


 

Man kan äta bananpannkaka och så kan man äta bananpannkaka? Vad är då skillnaden, tänker Ni? Och svaret är mängd och tillbehör. "Grundreceptet" är 1ägg + 1banan. Mosa, vispa, stek - Done! Perfekt? Kanske för någon, kanske inte för någon annan. Vad man bör göra är att tänka själv och anpassa den efter sitt eget behov. I min värld är en bananpannkaka som sådan inget att hänga i granen på mättnadsfronten. Känner du detsamma? Öka mängd banan och/eller ägg alternativt öka endast mängden ägg, servera även fett och protein till. Jag brukar alltid göra pannkakan på fler än ett ägg. Ofta 1ägg + 2äggvitor eller 2ägg + en banan (här tar inte äggsmaken överhand vilket den säkerligen gör om man tillsätter för många hela ägg till en banan.) Jag serverar även med keso, varma hallon och chokladsås gjord på 1 stor sked jordnötssmör (green choice eco), en skvätt mandelmjölk, ca 2tsk raw kakao, 1/4-1/2 avokado och en bit banan för sötma. Enkelt, nyttigt & mättande. Att kombinera fett och protein till kolhydraterna gör att man håller sig mätt längre. Ex som att äta nötsmör på riskaka. Det sänker GI:t och gör att man håller sig mätt längre. Dessutom är det mycket godare? "Man kan äta bananpannkaka och så kan man äta bananpannkaka?" Samma sak gäller gröt vilket är en annan historia. Stirra er inte blinda på olika recept och hur dem "ska" se ut. Vad passar dig? Vad tycker du är gott? När blir du mätt? Vill du ha mer/mindre, sötare/mildare? Man kan göra så många varianter av olika saker - tänk utanför recept och restriktioner. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback