Stäng
RSS 2.0

24 november / Orders;


Tre av, föregående veckas, fyra beställningar. Ägnade mig åt lite kvällsshopping i form av basplagg att kombinera i oändlighet? Ger er en försmak innan jag tar mig i kragen och, efter leverans, visar er resultatet. Linnen med tunna axelband har följt efter mig sedan vårens första dagar & nog är de perfekta. Till blazers under vinterhalvåret och till diverse sommarkvällar i kombination med kjol, byxa eller shorts? Kap!

24 november / Din jävla nolla?




En fet kram, ett hej & hallå och två år av saknad kändes som gårdag när vi i fredags slog oss ner för lite parmiddag tillsammans med ett par fina vänner. Och igår ägnade jag mig åt att skapa djur. "What?" tänkte Du, för inte kan människor föda djur? Okänt, men personligen syftar jag på skapandet av de där lussekatterna, till ljudet av diverse klyshiga julsånger, tillrättavisningar av formen och doften av bakning innan jag slog mig ner för lite bästismys och just kattbjudning. Och även söndagen bjuder på ett kärt återseende? Ingen fet kram, inget hej & hallå, nej, inte ens två år av saknad? Men nog känns det som igår som jag åt gröt och kollade på Pelle Svanslös. Gröt, för att det faktiskt var senast igår. Pelle, för att jag kan den utan och innan, men ändå vägrar ge upp den. Lite Mysteriet på Greveholm & Sunes Jul, och hon får officiellt ta bort den där nollan ifrån sina tjugo år? Eller varför inte tvåan, med dessa skriverier? Ha. "Inga konstigheter" . 


21 november / "Som ett barn" ;

 





 
 
 

 
Har låtit jullåtar spelas på repeat intill levande ljus de senaste dagarna. Startat varje morgon med grötmys i soffan och idag även fått snö i ansiktet. Nom nom! Julen är verkligen min absoluta favorithögtid (dock inte vintern, min favorit årstid). Jag fullkomligt älskar allt som, enligt våra traditioner, hör till med all tid vi tar för varandra. Julbak, julmys, julgodis, tända ljus, doften av vörtbröd, smaken av skinka. Att se snön falla medan Sanna Nielsen tar de allra högsta tonerna i "Helga natt" och Pelle Svanslös dvd-skiva snurrar varm i spelaren medan fröken själv citerar varenda replik innan den hunnit uttalas. Ha! Lite Sunes Jul,paketspel, julhandel, klappinslagning, glögg och granklädning på det och det blir fullpott i mitt lilla hjärta. Hehe. Håller ni med mig? Kan tänka mig att julen väcker en enorm mängd olika känslor hos olika individer, men jag hoppas att den alltid ska få vara underbar enligt mig. Trots att mannen inte fattar någonting när jag citerar Pelle, pepparkakshus görs i ensamhet och jag nu skall låta snön piska mig i ansiktet påväg till jobbet. Nom nom? Ibland får man välja ut de såkallade go-bitarna..Den fullspäckade fre-sön är en sådan del. Vi ses!
 

18 november / Christmas outfits;

Snart drar diverse julbord, julfester, middagar med vänner, julaftonsfirande samt juldagsfirande igång för de allra flesta, däribland jag själv. I år tänkte jag undvika att, i panik, yra omkring i julhandeln dagen innan diverse tillfällen för att leta outfits och därmed köpa på mig något jag endast använder en gång, som är lite onödigt dyrt och ja, knappt och jämt faller mig i smaken egentligen. Istället tänkte jag göra ett försök till att vara ute i god tid & göra några väl valda drag. Håller ni med mig? Själv passar jag otroligt dåligt i just färgen röd, som ofta förknippas med jul och klär var och varannan runt om i landet. Kanske är det också därav jag tycker att den är såkallat "ful" och inte tänker bära den vid någon av dessa tillfällen? Svart, svart och återigen svart med inslag av antingen silver eller guld är troligtvis vad jag kommer klä mig i, i vanlig ordning? He. Ovan ser ni lite hur jag tänker. Tanken är nog byxor & topp till fest tillsammans med klackar och enkla smycken som tillbehör, samt skinnkjol och lite mer "gulligull" (vart nu skinn & gulligt än kan tyckas mötas?) på julafton när det skall mysas med släkten. För att slippa handla hundra olika outfits är ett smart drag att köra en topp som funkar vid diverse tillfällen & istället variera hår, läppar, naglar & accessoarer för att inge känslan av variation - Leka runt lite med det man redan äger och har, kanske låna något av en vän eller enbart kombinera på nya sätt? Egentligen har nog alla redan något i garderoben som fungerar, när vi tänker efter? En topp över en vippig klänning & markera med ett bälte i midjan & det blev en ny kjol? Sy om peplumtröjan till ett linne, sätta en accessoar i håret eller håraccessoaren på clutchväskan? Mjao. Listan kan alltid göras lång. Men, vi väljer att göra den minimal och tänker till under tystad? Kanske. 

18 november / Om kattmat & att dejta henne själv;


 
 
Kattmat? Katt som i lussekatt, vad nu det skulle betyda? Egentligen är det varken katter eller såkallat "lusse" i denna rätt. Dock lite julig och ljuvlig saffran. Slängde på måfå ihop lite kyckling med saffranssås just för att något slags julmys-sug smög sig på. Och oj vad smaskigt det blev, verkligen något att rekommendera mina damer och herrar. Lite kyddigt, lite juligt, slaffsigt och satsans gott. Recept? Jag vet inte om vi kan kalla det så, då jag bara blandade ihop lite på måfå, men om ni händelsevis skulle få för er att laga lite julmat;
Stek kycklingfile & krydda med ex salt & vitpeppar. Hacka tomat och paprika (gul hade jag) och fräs tillsammans med den färdigstekta kycklingen. Ös på lite riven ingefära och låt detta sedan puttra tillsammans med kokosmjök & turkist yoghurt/kvarg/naturell cremé fresh (mängd beror på hur krämig du vill ha såsen) som du kryddar med valfri mängd saffran. Koka upp ex nudlar, pasta, ris etcetera häll över kyckling med sås där. Obs. Dela pastan innan du kastar i dig maten för att undvika orange fläckar på både dator, byxor och skjorta? Ha.Talar givetvis inte utifrån egen efarenhet nu, nej, givetvis inte. Fröken turboätare. Tur att jag redan har en man. För inte skulle någon falla pladask under en date med en pastaätande mig? Mja. Som en katt? Dock utan kattmat. 

14 november / "Du förlorar mig här och nu"

 

"Du förlorar mig här och nu" är rubriken och det handlar inte om något dramatiskt uppbrott, eller kanske gör det de? Green choice förlorade just stora delar av sina intäkter då en av deras sinnessjukt trogna kunder precis gjorde egen karriär? Ha. Tänk er att stoppa en sked varm, kletig smet i jorddnötssmörskonsistens med smak av cashew och pepparkaka i munnen? Eller att röra ner det i gröten och få den till en pepparkaksgröt? Toppa morgongröten eller diverse mellanmål med det? Mjao. Det gjorde precis jag då jag enligt en blogg blev tipsad om att göra eget nötsmör med smak av pepparkaka. Deal tänkte jag och är nu extas? He. Blev SÅ fantastiskt gott. Och receptet? Självfallet kommer det här; Rosta 200 g valfria naturella nötter/mandlar/frön (jag valde cashewnötter) i cirka 5min på 200g i ugnen. Låt svalna lite & mixa sedan tills du fått den nötsmöriga konsistens du önskar. Tillsätt 2 tsk pepparkakskrydda. Mixa lite till, smaka av & inse att du precis svek diverse nötssmörstillverkare i denna sekund. "Du förlorar mig här och nu" ? Okej, inte helt. Men absolut 50/50. Love it. 

13 november / Överraskande leveranser ?






"Din leverans kommer att levereras inom 24 timmar" inkom per sms igår. Sagt och gjort? Ha. Levereras gjorde den bokstavligen, fram till dörren av en fräsch kille. Borde det inte förvarnas om sådant? Öppnade totalt nyduschad och därmed endast fräsch i bemärkelsen ren. Luktade väl rätt gott också, än sen? Mh. Inte kunde jag strunta i att öppna när jag visste vad han hade att erbjuda? Ett stycke "pearls for girls" tillsammans med skinn & transparenta spetsar. Är det därför vi får så ofantligt mycket brev till jobbet? "De som inte var hemma när deras brev levererades" kallas det, den där anledningen till att det får hämtas hos oss efter 18 istället. Och i själva verket är ni bara inte i form för att öppna dörren för en och annan snygg karl? Där ser man. He. "Din leverans kommer att levereras inom 24h - våra ombud är rätt snygga, så håll dig fräsch, påklädd & eh, hemma" ? Kanske är det förslag till nya utskick per sms? Kanske inte. Lite pärlor, skinn & transparent fick jag åtminstone. På min egen bekostnad. Och den där drömmen om en överraskande leverans från någon annan är tillsvidare inte tillfredställd alls? 
 
 

12 november / Världens sug trots frukost?




"Det blev pannkaka av alltihop" ? Nog blev det de, men inte i bemärkelsen att det inte var otroligt smaskigt, enbart ett konstaterande. För visst ser vi alla att det blev just pannkaka? Då i plural. Ha! Dock blev bilderna lite pannkaka pga att det var otroligt mörkt när jag tog bilderna. Dock världsmysigt att tända en massa ljus, äta frukost i soffan och bara vara, för en stund. Just nu är jag SÅ sugen på jul. Att få baka julgodis med "Holy night" på hösta volym, tända ljus, kolla på Sunes jul, Mysteriet på Greveholm och Pelle Svanslös; Citera innan de själva hinner tala just för att jag sett dem hundrafemtioelva gånger om. Dam-mys, julbord, firande, fest och snöiga vinterkvällar i soffan. Doften av vörtbröd och smaken av det tillsammans med skinka och senap. Julmust, ischoklad och lite extra "Tusen juleljus" - Julklappsspel och ett litet event som jag firar på för gänget, ha! Och så en kortvecka i snöiga fjällen? Mjo, om lusten faller på och nog gör den det? "Det blev pannkaka av alltihop?" Ett uttryck jag kan säga den morgon, men gärna inte mer än så.

11 november / Dresscode; naked.

Måndag morgon; Minusgrader, solljus genom rutorna. Gröt i soffan, ja inte själva gröten i soffan, utan rumpan min (och fötterna, såklart!). Måla naglarna, fixa och dona, väntande kvällsjobb och slutligen; ett stort shoppingsug aka klädbehov. Fann plaggen ovan och funderar starkt på att klicka hem lite nu idag så att jag slipper gå naken framöver. Har varit sparsam och inte köpt på mig en massa kläder denna höst. Dock inser jag att kommande julfester, middagar, julfiranden och okej, en och annan vardag, inte har dresscode "naked". Så vad gör man? "Och där fick hon det att låta som hon gjorde något ypperligt?" Mja. 

10 november / "Hemligheten till superkroppen?"

 
Den där hemligheten som efterfrågas, hemligheten till en vältränad, slank kropp? Ha. Den existerar inte. För inte är faktorerna ovan några hemligheter, knep eller hockus-pockus. Äta ordentligt, röra på sig och få lagom med sömn. Enkelt för vissa medans andra önskar att pulver och piller några veckor var svaret på en livslång, hälsosam kropp. Det tror åtminstone inte jag på. Jag tror istället att man för att träna ska; 

1) Hitta Din egen anledning att träna - Vad vill du få ut, vad vill du uppnå? I många år trodde jag att "smal" var enda anledningen till att folk tränade. Därmed tränade jag inte, då jag redan är naturligt smal i mig själv. När jag för cirka ett år sedan insåg att det faktiskt behövs styrka och motion för alla kroppar, testade på gymmet och föll pladask för olika typer av träning fann jag också min anledning att stanna. Jag vill orka, jag vill vara frisk, jag vill leva för alltid ?

2) Mat - Uteslut idéer som "skippa måltider", "dra ner till minimalt kaloriintag" etcetera. Det hjälper ingen oavsett mål. Fyll kroppen med mycket protein, långsamma kolhydrater, frukt och grönt. Fyll din kropp med det intag den behöver, den behöver säkerligen mer än du tror. Ex bränner en kvinna ca 1400 kcal av att ligga still i sängen en hel dag. Att då äta denna mängd & träna är som ni förstår totalt befängt, galet, idiotiskt. Det kommer väl i princip leda till nada, lagring av fett och muskelnedbrytning. Ät regelbundet, fyll på med näringsrik mat tills du blir mätt & skippa istället onödigt socker (överlag) som exempelvis läsk i veckorna. Ät din energi istället för att dricka den (om du inte är underviktig vs - då kan det vara smidigt att dricka för extra energi, men givetvis inte i form av läsk).

3) Tajmingen - Något jag lärt mig nu till hösten är att tajmingen är SÅ viktig. Att fylla på med snabba kolhydrater precis innan ett styrkepass för energi samt snabba kolhydrater och protein direkt efteråt för muskeluppbyggnad. Förut kunde jag äta min frukost med gröt som bas 2h innan ett pass. Vad jag nu lärt mig är att ta ett gäng riskakor och en banan efter gröten, precis innan gymmet, då det inte är säkert att gröten hunnit ut i kroppen på 2h (individuellt som allt annat såklart). Känner mig nu alltid super stark och energifylld under alla pass, oavsett tid på dygnet, vilket känns toppen. Det handlar alltså inte bara om mängden kolhydrater, utan också om tajmingen i förhållande till träningen. Use them! Att köra ett feting pass och inte fylla på direkt efter skulle för mig vara slöseri. 

4) Träningskompis? - Det tjatas om att hitta en kompis att träna med, vilket skall medföra att man inte skippar ett pass? Jag valde att göra tvärtom då mina sällskap ofta kom med ursäkter blev jag omotiverad. Till en början kunde jag strunta i gymmet för att ex min pojkvän inte ville följa med mig, och jag inte ville åka dit ensam. Detta gjorde mig sur och tvär och totalt opepp. Bestäm dig istället för att du ska. Vill någon haka på är det bara en rolig bonus, men att förlita sig på någon annan funkade åtminstone inte för mig. Kanske kan du snarare hitta någon som delar dina värderingar, dina mål eller ditt intresse för en speciell träningsform, på gymmet eller annat forum, snarare än att försöka dra med en närstående som längtar efter hemgång?

5) Ha kul - Det finns tusen sätt att träna på. Vill du köra kondition behöver du inte tvinga dig ut på löpartur efter löpartur om du personligen avskyr det. Visst måste man inom vissa områden komma ur sin "comfort zone" men kan man hitta ett roligt sätt att nå sina mål är ju det ett enklare sätt? Dansa dig i form, kör intervallpass av olika slag, ta raska promenader etcetera. Träna i grupp, kör styrka i maskiner. Ös med kroppsvikten ute i lekparken? Har man kul vill man ha mer? Plågas man enbart tröttnar man säkerligen på nolltid. 

6) All or nothing? - Att gå från noll till hundra på en vecka är nog rätt meningslöst. Att utesluta allt med socker och kickstarta med 6 pass i veckan kommer säkerligen få dig att tröttna. Tänk långsiktigt, realistiskt och hitta dina alternativ och lösningar. Börja ex med att sluta sockra ditt te/kaffe, ät regelbundet och byt snabba kolhydrater mot långsamma. Testa olika pass och se vad som känns rätt för dig. Bestäm dig och ta det steg för steg. De där 30 kg i benpress ska inte vara 100 kg om en månad. Du skall inte väga 10 kg +/- om en två veckor. Du ska inte heller gå Victorias secret fashion show eller tävla i Body Building om en månad! Come on. Hitta något där du känner "såhär kan jag leva, det här fungerar i min vardag (talar inte om extremt överviktiga/underviktiga där något måste göras NU). 

7) "Alla andra..." - Utgå från dig och ingen annan. Jämför dig inte med grannen, hunden, katten, mamman, bästisen eller diverse kända profier. Du har din kropp och det skall du vara väldigt tacksam över. Den är unik, din alldeles egen och ett fantastiskt redskap för många ting i livet. Vi är alla olika och även om du och bästa vännen skulle gå efter samma kost & träningsschema skulle ni ändå inte bli identiska. Vi har alla olika förutsättningar; sätt dig främst & fokusera på ditt eget välmående. Ex har jag börjat fokusera på enbart styrka nu. Tidigare har jag enbart tränat lite hipp som happ, det jag känt för. För mycket löpning för att min, redan smala kropp, skall kunna bygga just volym vilket jag egentligen velat. Jag har absolut blivit betydligt starkare både psykiskt och fysiskt. Jag tar betydligt tyngre vikter, orkar mer, har en rejäl kämparglöd och en riktigt bra kondition. MEN jag har inte kört ren styrka varje vecka ens, så att jämföra mig med någon sådan skulle inte vara fair alls. Men fokus volym - det startar "nu". Överskott, kolhydratstajming + vikter - komsi komsi ass?!

8) Myt - Alla på gymmet bara stirrar, en tjej blängde och de flesta köttade på med AS tunga vikter och jag var sämst?! Mjae. På gymmet där jag tränar skulle jag kalla detta en feting myt, säkerligen på de flesta andra ställen också. Alla är väldigt vänliga, skrattar, pratar, peppar, stöttar och kör sitt eget race. Våga gå dit, våga testa och ta hjälp av en kunnig ifrån början. Att be någon visa maskinerna, hjälpa dig att ställa in rätt vikt och läge och ge dig ett program att köra efter är verkligen att rekomendera. Att hitta en lagom nivå där man vet att man fått ut det man ska utan att belasta kroppen fel kommer göra dig gott och även få dig att känna dig säkrare på din sak. "Du vet ju att du gör rätt". 


9) "Jag kommer bara gå ner massa i vikt", "jag kommer bara få värsta stora musklerna" - Vem tror du att du är unga dam?! Ett bicepspass och de hoppar ut som på en body builder? Ett svettigt benpass och du går ner 5 kg? Det krävs ett underskott av mat för att gå ner i vikt samt en jäkla massa hårdträning, diciplin, tunga vikter och rätt kost för att bli "stor". Att vara smal, träna styrka och lägga sig på ett överskott kommer istället att få dig att lägga på dig sunt, snyggt & härligt. Har man svårt att gå upp i vikt är ett hett tips att trycka in ett extra mål eller två samt att trycka in lite "osynliga" kalorier i måltiderna om man tycker att det är svårt att öka mängden mat en massa. Avokado, nötter, nötsmör, ost, smör, lax, makgrill, olivolja  är exempel på nyttiga, kaloririka livsmedel som är enkla att lägga till i kosten utan att behöva äta 3 kycklingfiléer och 30 köttbullar extra varje dag. Knäck ett ägg i gröten och klicka på en matsekd nötsmör (tillsammans med allt annat vs ex kvarg, hallon, pumpakärnor, frön, müsli, frukt, bröd), lägg till avokado i sallden. Välj lax snarare än ex torsk och tonfisk. Ta några extra ostskivor på mackan eller ringa olivolja över salladen. Välj helfeta produkter ex en fetare turkisk yoghurt, keso etc & få därmed mycket gratis. Ät ordenligt och lägg till mellanmål och kvällsmål. Att ex trycka ett helt dagsintag under en måltid kan bli svårt, men att dela upp det på 5-6 måltider gör det hela väldigt enkelt. Till en början kan det vara kämpigt om man är van att äta lite och sällan, men efterhand vänjer sig kroppen och skriker efter mat just på grund av att den är vad att få det? Det där; "Tränar du inte - börja med att gå ut och gå 1h innan frukost varje dag" tycker jag personligen är ett himla dumt tips. Alla är vi olika och vill man börja träna av anledning att lägga på sig är just detta snarare nedbrytande än uppbyggande. Utgå från dig!

10) Vågen, livsviktig & kär ? - Väg dig inte en massa, låt inte vågen tala om för dig hur du ser ut. Den kan givetvis vara en riklinje i extremfall eller en pepp för den som söker extra kilo eller vill bli av med. Den kan vara viktig för den som väger alldeles för lite, eller alleles för mycket, men överlag är den totalt oviktig. Du väljer att väga dig innan du ska sova & oj, du väger 2kg +/- ikväll trots att detta inte var vad du ville? Vad skall du göra åt saken ikväll? Ska du äta lite mer i hopp om att gå upp de där kilona innan du somnar denna kväll eller ska du springa en sväng snarare än sova? Haha. Okej, jag överdriver men ni förstår vinken? Du kan inte göra något åt saken ändå, så skit i att ens ställa dig där om du vet att det får dig att på något sätt känna ångest eller riskerar att förstöra din dag. Personligen förstår jag inte grejen med vikt riktigt, kanske för att jag alltid trivts med mig själv så "det är ju lätt för mig att säga". Men att kolla i spegeln, känna efter i kroppen och låta den tala om hur man mår, hur stark man känner sig är enligt mig mer värt. Äter du ex en stor kebabbpizza ifrån pizzerian kommer du troligtvis att väga + dagen därpå då kolhydrater binder vätska. Att då tro att man gått upp i vikt av gårdagens överintag av ex pizza i kombination med chips, godis och fika är bara dumheter. Det krävs mycket mer än så!! Om man ex kollar på tv4's 'Gladiatorerna' väger ofta de mest fasta tjejerna med kroppar, som enligt mig, är mer tilltalande MER än de som är mindre fasta och ibland längre i cm. Muskler väger mer än fett & vi har alla olika längd, benstomme, strl på tuttar, längd på hår etc. Allt väger ju något liksom. Så har du ingen livsviktig anledning att väga dig - fokusera på hur du känner dig snarare än att låta vågen tala. Det säger liksom ingenting om hur stark du är, hur frisk du är, hur din kropp mår, hur mycket muskler du har, vilka framsteg du gjort - det säger vad din kropp, eh, väger? 

Och nu; Försök ge upp till "Work bitch" med Brittney Spears. Sov ordenligt, ät regelbundet och försök att inte ha energi över för ett pass. Förbättra dig själv utifrån dina förutsättningar och försök att inte känna stolthet och motivation därefter? Ha! Jag lovar - du klarar det aldrig! Tog du det som en utmaning? Shoot. Orkar du springa 3km till jul trots att du idag inte orkar springa 1km? Tar du 2 kg extra på bröst tills dess eller har du lyckats få bort till sötsug till nyår? Idag är dagen att starta vad det än innebär i ditt liv. Hitta din anledning - den finns där. Oavsett längd, bredd och ögonfärg, he! Jag tror på precis alla. Helt ärligt. På alla. Det sitter till stordel i det där jävla huvudet. 

(Detta är mina personliga åsiker och tips. Man lär sig precis hela tiden & jag är långt ifrån mina sk. mål. Men jag har kommit långt ifrån det jag en gång var - ett hopplöst fall som ville ge upp, som var negativt inställd till all sorts sport och träning och som var för lat för att ens cykla den 3km lååånga vägen till skolan...Jag tänker jämföra med mig & vara stol för det jag åstadkommit snarare än den bit jag har kvar att gå! Och ja, detta var nervöst att skriva ner då träning och allt däromkring är väldigt känsligt. "Var ditt eget filter" skrev "Ptfia" - och ja, var det även när ni läser detta, såklart). 




10 november / Fit for fight;

"Och medan benen skriker av smärta pumpas endorfiner ut till alla de där delarna som kämpar. Och jag bara skrattar, skrattar med hela min kropp medan jag tar i lite till. Och när vi inte orkar mer, då kör vi ändå, lite hårdare, lite snabbare - tillsammans. Skriker, peppar, stönar. För att man klarar lite till, trots att man tror att benen ska ge vika; Det gör de aldrig! Och medan benen skriker av smärta pumpas endorfinerna ut till alla de där delarna som kämpar - Och allt är bara ren glädje. Ren jävla träningsglädje, kärlek och styrka." 

Det är just glädje som jag tror är nyckeln till att hålla i, till att finna motivation till att röra på sig i någon form vare sig till handlar om att bli större, mindre, smidigare, starkare, tyngre, lättare, uthålligare, snabbare, friskare, rörligare, hälsosamare - till att bygga och förebygga, omforma och uppfräscha? Ja, listan på anledningar kan göras oändlig. Att tala träning och hälsa är känsligt, speciellt om man är smal? Då smala inte behöver röra på sig enligt vissa. Saken är den att vikt handlar om kalorier in och ut. En väldigt enkel mattematik. Äter du mer än du gör av mer går du upp i vikt, äter du mindre än du gör av med, går du ner i vikt - rätt och slätt. Vad du äter spelar egentligen inte någon roll här om vi talar vikt. Egentligen kan du helt leva på bullar, marabou och pizza och gå ner i vikt på det, bara du ligger på ett underskott. Jag, som istället ligger på ett stort överskott (sk. bulkar just nu dvs ligger på ett rejält överskott & styrketränar i princip enbart, då för att bygga muskler) kommer inte att gå ner i vikt på grund av att jag väljer att överlag äta bra mat i form av mycket kött, fisk, kyckling, proteinrika livsmedel, långsamma kolhydrater (dock snabba före- och efter träning!), frukt och bär, vitaminer och mineraler. Också något som många inte riktigt förstår - och med det sagt; vidare till lite tips, motivation till att börja röra på sig. För ja, oavsett hur DU ser ut behöver din kropp någon form av motion. Det behöver vi alla för en friskt och sunt liv! (Bortse från extrema fall och sjukdomar etc). 

Inte är detta något nytt, inte är detta några "wow" insikter som följer - det är mina personliga åsikter i en värld fylld av åsikter, tips och många riktlinjer. Har ni intresset att höra? Stay tuned tonight! Först skall jag spela bingolotto..Ja, ni hörde rätt. Fick en fix idé att joina alla 60+ i kvällens program. Kanske bra knasigt. Låt se. 


8 november / Kärlek vid första kroppskontakten;

Nog var det länge sedan "peplum" slog igenom med järnhand och fick mig att falla pladask, platt, galet och förälska mig som över en natt? Vi kan kalla det kärlek vid första ögonkastet, men med en tvist som "första kroppskontakten"? Ha. Om någon skulle säga "den där toppen har jag aldrig sett på dig förut" och syfta på en av mina svarta peplumtoppar i satin skulle jag direkt förstå dess ironi för oj vad jag är förtjust i den. Varför, det måste ni väl förstå vid första anblicken ovan? Enligt min mening livar dessa toppar upp vilken tråkig vardag som helst, trots sin svärta. Några av dem räddar också dessa "jag har ingenting att ha på mig och naken är inte ett alternativ" innan en utekväll, middag etcetera - utan tvekan. Dock måste jag byta ut några av mina gamla för nya, nya liknande ? He. Tänker mig en långärmad kavajliknande och en snygg topp. För alla dessa kristillfällen som ständigt dyker upp. 'Nog var det länge sedan peplum slog igenom med järnhand och fick mig att falla, men inte fan har jag rest mig än' - Inte riktigt, inte alls.

7 november / Maggiotjat & tuttmat;





 
Skulle kunna citera Maggio i ett "jag kommer, jag kommer..." eller liknande. Nog skulle det vara en smula överdrivet, en smula ironsikt och ja, en smula Carleborn? He. Hamburgarlunch 3.0 - en jäkla bra sådan. Lite torsdagslyxigt och totalt himelskt. Även bugdet för alla studenter och andra såkallade economistas? 

Kycklingburgare med massa smaskig spiskummin, egenbakat bröd, grönsaker, avokadomos, kräftstjärtar & ketchup. Ett stycke heaven rakt in i tuttarna, rumpan och musklerna - såklart. Det som är så otroligt smidigt med olika slags färs är ju det faktum att man kan köpa storpack på extrapris och steka allt på samma gång men dela upp det och göra både köttfärssås, tacofärs, burgare, köttbullar etc på en och samma gång för att frysa in och köra på när man känner för det. Likaså brödet funkar som frukostmacka, gärna med kokt ägg & kaviar till mellis eller med en styck burgare inuti, som nu! Billigt, enkelt och gott. Jag valde dock att köpa kycklingfärs, men att ex köpa på sig en massa kycklingfilé när affärerna (läs ICA - he!) annonserar på extrapris & mixa själv till färs funkar exakt lika bra om man vill spara lite extra pengar eller bara vara smart. Även lax (eller annan fisk) funkar ju att mixa med lite mjöl etc & steka burgare på, något jag skall testa framöver. 

I denna blogg framkommer endast ett urval av mat, livet, shopping etc då oftast det jag anser vara en smula inspirerande, nytänkande, roligt. Hur man beställer thaimat, lagar ris och korvstråganoff, steker en vanlig köttbit eller bakar en simpel kladdkaka är delar av mitt liv jag hellre sollar bort då jag tror att de flesta har koll på dessa "svensson" aka vardagsmat ändå. Likaväl som "hej idag jobbade jag 15-21.15, kollade på tv & sov" inte riktigt är läsning jag vill dela med mig av, även om det händer. Bloggen visar den del av mitt liv jag väljer att visa, precis som det man väljer att posta på facebook och instagram. Detta är ingen dagbok - det är vad jag väljer - kom ihåg det fina ni! Och Maggio ; "Jag kommer, jag kommer...tillbaka för mer" . 
 

6 november / Bakisonsdag?

Blev av med lite hår dagen till ära. Hår på huvudet, såklart. Något annat diskuterar vi väl sällan i vimlet? Ha. Var såkallat bakis i en annorlunda bemärkelse och lät ett supergott & glutenfritt (woho till er allergiker) bröd bli ett med frysens andra nykomlingar; banankaka samt morotsbröd (funkar utmärkt som hamburgebröd!) och klappade mig själv på axeln? Mumsade burgare intill tända ljus. Hade viljan att visa er, men hunger att äta direkt och inte nog disciplin att ta mig i den där avsaknade kragen och trycka till på kameraknappen? Imorgon skall jag äta rester och visa den som gillar mat. Kanske ge er lite bröd & kakrecept x 3 på köpet? Kanske. Försöker nätshoppa också, och medans varukorgen på x antal siter visar alldeles för mycket skapar jag halvfärdiga kollage hit, kikar på tv, läser bloggar, äter kvällsmål & checkar instagram. Multitasking? Ett uttryck hon inte känner till. "Hyper-aktiv dam 3.0 " - Med mindre hår & full frys. 

3 november / Dags att ta farväl?

 
Jag kanske borde ge upp denna blogg, avsluta det som egentligen varit avslutat länge? 
Egentligen finns det så mycket jag vill skriva, säga, dela men det faktum att bloggen just blir en bråkdel av mig gör mig osäker då det inte går upp för alla..Väljer jag att publicera när jag shoppar ser det ut som jag enbart är ytlig och bryr mig om just kläder. Publicerar jag istället frukost säger någon "Du äter alltid nyttigt" även om de andra måltiderna inte visas alls?! Öh. Väljer jag novelliknande storys verkar jag kanske lite små knasig vilket iförsig stämmer ganska bra - he, och skriver jag bara på i all hast kan andra inte läsa mellan raderna och förstå min ironi. Jag vet inte riktigt vad jag vill dela, bara att jag inte är den där "idag gjorde jag det, sedan åkte jag dit damen" som publicerar tråkiga (enligt min åsikt) dagbokstexter. Jag älskar att skriva; ironiskt, knasigt, galet. Jag älskar att fota; outfits men mat då jag själv inte är iordning. Jag älskar allt som har med kläder att göra; även diskussionsämnen som jag anser beröra åtminstone mig - allt möjligt. Kanske provoceras någon, någon annan inte. Kanske håller någon med medan någon annan är emot. "Jag får liksom inte riktigt till det" sa en man i idol med gotlänsk dialekt - nu skriver jag ut det här, utan gotlänska, samtidigt som jag nekar östgötskan en aning. Ha! Vad säger ni, damer och herrar? Säger ni något alls? "Jag kanske borde avsluta något som egentligen varit avslutat länge"? Kanske.