Stäng
RSS 2.0

30 december / It's over now;

 


  

 
 
 
 Ytterligare ett år sprang just förbi mig för att lämna ett litet sting av sorg i mitt lilla hjärta? Kanske. 2013 som startade tillsammans med bästa vänner, skall imorgon, så också avslutas för att ytterligare ett år påbörja, i samma anda. Luddigt! Ha. Detta år har varit såkallat fenomentalt med en liten hint till början av året. Mycket parmiddagar, umgänge & födelsedagsfirande. Min tös fyllde 20 år i februari vilket uppmärksamades både en, två och tre gånger. Jag fotades i Stockholm, jag shoppade i Stockholm och spatserade på modevisning i den stora staden intill. Jag festade både en och två gånger till, passade på att fylla ikapp frugans 20 år & bjöd in för att fira lilla mig med fylla och dans både en och två gånger - ha! Det har också ätits en del, besökts storstäder på rad, tränats, bakats och shoppats. Firats högtider, firats vardag med grill & rests runt medelhavet två gånger om. Släkten fick tillökning i form av en vacker brud i samband med mat, fylla och dans. Det restes lite mer, gicks lite mer modevisning, lagades lite mer mat, umgicks och jobbades. Bloggen nådde i år en grym topp & inspiration flödade medan läsare ökade med hundratal för att sedan, nu, glömmas bort i vimlet av att hinna leva? Och nu, här ikväll, när ytterligare ett år just sprungit förbi sitter hon och reflekterar, planerar och siktar vidare? Vart - det vet hon knappt själv. Mot framtiden? I med- och motvind, alltid mot framgång - Keep fighting. 

Mer sparande, mer tid för vänner & familj. Mer resande, någon typ av framgång. Frisk & kry, lycklig & pigg? Hey 2014. Kom & ta mig.

26 december / 'Det finns inga snälla barn' .


 
Utanför min dörr hade mannen med skägget lämnat en klapp morgonen till ära, en klapp som slets upp intill granen tillsammans med familjen då med frukost i munnen och det sista avsnittet av julkalendern rullandes framför våra ögon. Precis enligt den där traditionen som man slaviskt måste följa?! He. Fix och trix, och en hel del stress samt ett besök vid farmor, senare, klampade släkten in för att rensa faten av julgodis, fajtas till julklappsspel, genomlida den där Kalle, spela spel, äta och förstås umgås litegrann mellan tuggor och pappersriv. Pappas bror missade i vanlig ordning den där tomten på minuten och den där tomten bjöd, i vanlig ordning, på en rejäl show, trots att svaret på det obligatoriska "finns det några snälla barn här?" blir allt mer dovt i takt med att just kategorin "barn" blir mindre och mindre här hemma. Ha! Hade en supermysig jul tillsammans med familj och släkt, juldagsfirande med ännu lite mer släkt och slutligen dans med damer & herrar. Hoppas ni haft det fantastiskt - det är ni värda, varenda en av er. 
 11 december / Det regnar köttbullar?

Ryser genom hela kroppen gång på gång. Låter hjärtat slå några extra slag samtidigt som jag hör min egen röst, högt utbrista i ett  "wow" medans köttbullarna i munnen är nära att falla ur. Ha! "Det regnar köttbullar" ? Nog skulle det mycket väl kunnat gjort det. Inser nu att jag suttit framåtlutad i soffan med ett leende på läpparna och ständigt återkommande rysningar, i hela fyrtiotre minuter och fem sekunder. Ha! Så vackert, så magiskt, så fantastiskt. Och nej, jag har inte tillbringat kvällen med mannen i mitt liv. Jag har ätit köttbullar & makaroner framför Victorias Secret Fashion Show 2013. Hör & hämpa? Herrejesus vilken show. Det måste vara den absolut största adrenalinkick man kan få, att entra scenen där. Ryser genom kroppen gång på gång och låter leendet bestå. "Med Candice på näthinnan och köttbullar mellan tänderna" ? He. Och ni som är intresserade av modellande, mode, fashion eller snygga tjejer? Se den mina damer, se den! 

11 december / Bakis-onsdag;
Bakisonsdag är rubriken och ett "har hon festat till det en vanlig tisdagkväll" är frågan som följer? Ha. Bakis som i bakning och då julbakning är vad det syftat på! Har idag slagit ihop hela tre godissorter. Två nyheter och en gammal hederlig favorit, mozartkulor (fler skall det bli när julaftonsbjudningen är här!). Nyheterna kallar sig pepparkaksfudge samt chokladbollar. Min faster brukar alltid duka upp små söta chokladbollar på julafton, vilket brukar få mig och min fina kusin att äta ikapp tills endast några kokoskorn återstår på godisfatet, he. Därmed ville jag i år apa efter en aning och göra en variant jag också. Behöver jag säga att de blev SÅ jäkla smaskiga? Tänk er kombinationen sötma, choklad och kokos i en kladdig massa som smälter på tungan; Inga konstigheter alltså, för nog har vi väl ätit chokladbollar allesammans? Om jag sedan tillägger att de är sockerfria och till och med passar som dagligt mellanmål, då blir man säkerligen lite extra glad och äter med glädje tills det där fatet endast har några små korn av kokos att bjuda? Troligtvis. Tänkte dock hålla detta hemligt tills släkten säger bu eller bä, HA! Sugna på lite smakiga proteiner och goa antioxidanter? Säg bara till. Med all cred till världens duktigaste Susanna aka "Tasty-health": Vilken kvinna, vilket godis.

10 december / Dear best friend;

Man vaknar på morgonen; Kanske ställs du direkt inför något du inte räknat med? Som att cykla i ösregn, halka omkring i snöyra eller invänta försenade tåg? Något kanske inte går enligt de planer du själv lagt upp, något kanske är motigare än du först tänkt dig. Du blir "pissed off" och en svärm negativ energi väller upp inom dig till ljudet av en parad fula ord som spelar på repeat inom dig och, som på cupen, gör dig ännu lite mer irriterad. I och med detta tycks plötsligt allt vara lite fel. Du stör dig nu på småsaker du inte skulle behöva reflektera över, klantar till det lite extra och tänker att "nu är nog dagen, som knappt börjat, helt förstörd" ...

Igår ställdes jag inför ett sådant töntigt val; att välja att sura ihop för en småsak och lägga dagens planer på hyllan eller, ta mig i kragen, och låta det som kunde gå enligt planerna, också göra det. Jag valde numero dos och fick på köpet en massa positiv energi och beröm ifrån mig själv. Ha! Valde även att ställa mig frågan "hur skulle jag behandla mig själv om detta var min bästa vän?". Nog låter tjatet om att behandla sig själv utifrån det både klyshigt och löjligt, men jag måste säga att det ger både perspektiv och glädje. Varför är man egentligen mycket hårdare mot sig själv? Du är ju din allra bästa vän...

Om du sätter dig själv framför dig och kollar på prestationer inom olika områden. Kollar på personlighet, egenskaper, insida och utsida. Nog är du inte så dum ändå? Nog skulle du beröma din allra bästa vän för en mängd av detta? Och inte skulle du trycka ner henne eller honom i skorna på grund utav småsaker, snesteg eller sk. vardagliga "misslyckanden" av olika slag? Sällan. Hon/han aka Du kanske var några poäng ifrån det betyg du förväntat dig på senaste provet, kanske inte hann med det Du tänkt att du skulle. Kanske blev lite för onykter på den där festen eller presterade mindre bra på jobbet, skolan, gymmet, relationsmässigt eller gjorde något onödigt som Du är missnöjd över? Du trycker ner dig själv och sätter den där svordomsparaden på repeat igen, som för att trycka ner dig själv ännu lite mer - Du måste ju lära dig? Fel, fel och återigen fel. Ge dig själv den konstruktiva kritik du skulle gett din bästa vän. Peppa som om det vore hon/han. Ge de där supertipsen du alltid sprider gentemot andra och var din egen bästa vän. Det ger SÅ mycket och Du är värd det.

Igår läste jag att om man fejkar ett leende kan man lura sig själv till lyckokänslor, ha! Så, du vaknar på morgonen; Kanske ställs du direkt inför något du inte räknat med? Som att cykla i ösregn, halka omkring i snöyra eller invänta försenade tåg? Dra på det där onaturliga leendet och okej, möjligtvis en tjockare jacka med luva. Välj att räkna upp diverse positiva saker i ditt liv & sätt din situation i perspektiv. Ja, din kära bil var upptagen och du skall gå; du ligger inte svältandes på en gata i Afrika, du ligger inte döende heller. Du står där, frisk och trygg, och skall ut och använda dina ben som bär dig? Få saker som vi ställs inför är verkligt stora problem när man tänker efter. Och Du själv, du är rätt fin och en gnutta grym, precis som du är. 


10 december / How to 'nail it';
 
 
Att jag inte är något fan av röda plagg inför jul vet ni säkerligen vid det här laget. Nog är det fint på andra, men mig faller det inte i smaken. Funderar istället på en svart klänning till jul och köpte därmed på mig lite gulddetaljer med inslag av den där färgen som inte alls klär mig, egentligen. Och lacket mina damer, det är verkligen att rekomendera. Har testat ett flertal med glitter från olika märken och då fått måla på femtioelva lager för att få det att täcka. Med detta körde jag ett enda drag & glitter nails var ett faktum. "Nailed it" liksom? Ha. Tio av tio glitterkorn på det! 

9 december / "Då vet man" .

 


 
Andra advent; Konsert, julmusik i mängder, luciatåg & snöyra. Nära och kära, bjudning i världsklass. En helt okej mysig advent med andra ord? Mycket. Och när man kliver ut i detta kök - då vet man liksom att det är jul. Förvånade? He. Se & njut, för något smakprov, det har jag tyvärr inte att bjuda på.  

8 december / Dear Santa;


Några av de saker farbror jultomten gärna får klampa in med för att plocka ur säcken...
Lite fina underkläder ifrån VS / Tidningsprenumerationer (SÅ tråkiga pengar!) / Juicepress / Överkast. Även en plattång att locka med, lite vårdande hårprodukter, något till framtida boende, träningskläder & skor samt mitt kära Body Butter med shea doft är hemskt välkomet. He! Egentligen vet jag inte riktigt vad jag önskar mig. När man var liten och inte hade egna pengar att leva på var listan lång, men idag, när man är mer eftertänksam samt kan köpa det man vill ha (inom en rimlig gräns vs), när man vill ha det, är situationen annorlunda. Att köpa julklappar till mina kära är mycket roligare. Har ni handlat än? Eller är ni sugna på såkallade "julklappstips" i julstressen? 

Idag skall jag få en stor dos jul då min sk lillasyster (ha!) skall ha julkonsert och det senare bjuds på släktkalas i världens absolut julmysigaste hus. Ingen tvekan om att det skall fotas levande ljus, tomtar, vackra människor och hundra sorters kakor. Vi ses!

6 december / The best time of the year;

/ Christmas time, the best time of the year ? / 
Och hon bara fortsätter mysa järnet, så mycket det går? Ungefär så. Slog igår in mina första julklappar och startar nu, i vanlig ordning, dagen med en stor tallrik gröt intill julkalendern & tända ljus, innan jobbet. Har just hittat en ny favorit; Vi kan kalla det mandelgröt? Kör mandelmjölk istället för vatten till havregrynen. Rör sedan i lite ägg, proteinpulver, kokosolja och kakao i det och toppa med kanel, linfrön, blåbär, jordnötssmör (alternativt annat nötsmör eller pepparkakssmör!), keso och bananskivor? Ja, mitt i prick. Ha! Hett tips mina kära, bokstavligt talat då jag väldigt ofta lyckas bränna mig på gröten i morgonsstudens hungerhetta. 

5 december / Julklappstips 0.2?


Lussekatter, banankaka, köttbullar, pepparkakssmör, mjuk bananpepparkaka, snickers, vörtbröd, ett styck pepparkakshus, ännu lite mer bröd, hasselnötssmör och en eller okej, två morotskakor. Ha! Vi skall fira jul här hemma i år och fröken rastlös har hunnit knåpa ihop lite ätbara ting mellan varven. Nu saknas bara lite mûsli, rödbetssallad, pepparkaksfudge, knäcke, chokladbollar, knäck, rocky road och allt annat som hör julen till? He. Tycker att det är så himla mysigt att baka till julmusik och duka upp till bjudning. När jag och mannen flyttar till eget tänker jag införa traditionen "frukostbjudning" på julaftonsmorgon, då för familj x två med flera. Ih. Och till bilden ovan? Perfekta julklappen till en gammal fafar eller enbart någon som inte tycker att bakning är satans tråkigt? Ex min fina farfar är väldigt svår att köpa något till då han själv köper det han vill ha. Därav gjorde jag förra året en julkorg med diverse julgodis, bröd, lussebullar, glögg & kakor som jag bakat. I år har jag endast hunnit skänka lite vörtbröd och diverse mjuka kakor innan mannen själv, 79 år, kokat ihop egna gifflar, lussebullar och diverse kaksatser...Suck! Vad ska jag nu överraska med? Ha. Julklappstipset 2.0 blev precis ett omvänt 0.2?
 

5 december / Med eller utan men?

Ville visa er mina nya byxor och min blus, men (sådana lyckas på något vänster alltid hitta in mellan orden?) jag hittade inte en enda plats att kunna fota på. Då jag satt upp en hylla på min kära "fotovänliga" vägg gick den plötsligt bort. I taket hänger en lampa ivägen om man väljer att zooma ut och ljuset gör att rosetten vid halsen inte syns samt att konturerna blir otydliga. Men (hej igen?!) jag publicerar något som kan komma att kallas en sneak trots att det är nästintill helkropp. Ha! Mina nya "chinos" är i alla fall ett hett tips till alla netta damer - de enda jag testat som håller måtet "skinny fit" utan att balla ur någon annanstans. Fem av fem skumtomtar, helt klart! Dessa höga skapelser till pumps skall säkerligen komma att pryda mig under lördagens bravader. Då utan ett såntdär "men"? Utan men med med några sådana? Avslutar lika skumt som de där tomtarna det äts på. 

4 december / "Att inte slå ihjäl någon" ;

 
Fått alla kläder jag beställt, testat på nya bakverk och frukostar, träffat fina vänner, funderat över julklappstips. Gjort ett pepparkakshus utan att slå ihjäl någon i min närhet och haft ledig tid, vilket jag även har idag också. Så, vad väntar hon på? Varför inte fota de nya skönheterna, dela med sig av bakverken och slänga upp lite tips? Visa huset och berätta att det idag skall spatseras på kullersten och inhandlas julklappar med ett fantastiskt sällskap? Mja. Hon är väl inte alltid lika flitig..