Stäng
RSS 2.0

28 augusti / Tröst för höst;

 
Höst - regn, rusk, kyla, saknad av sommar, bruna löv, korta dagar, skola, jobb, trötthet? Eller, anledningen till att tända ljus, äta mysiga middagar, ta hand om sig själv, ha mysiga spa-kvällar, bjuda över damerna/vännerna/partnern på filmmys, lyxa med stora frukostar, åka på dagsutflykter, gå ut och dansa på helgen, ta nya tag och sätta upp nya mål? Ha. Ja, nog är hösten för mig och många andra lite deppig när den smyger sig på. Kanske för att man börjar fundera över vart den där sommaren tog vägen eller vad man egentligen hann med? Kanske för att det blir kallt och grått igen? Egentligen vet jag inte riktigt då förra hösten var totalt underbar med en massa härliga tjejkvällar, utgångar, fester, parmiddagar, bakning, jobb, kärlek och vänskap. SÅ, hur gör vi denna höst minst lika bra? Hur håller man mungiporna uppe och ser ljuset i mörkret? 

Rensa ut garderoben & solla bort det du inte använder, kommer använda eller bör använda. Sälj och tjäna in en slant att spara alternativt att använda för att fylla på med fräscha, kvalitativa, höstnyheter eller skänk bort till välgörenhet/en vän etcetera och mys av tanken på hur glad du gjort någon annan. 

- Sätt upp ett mål inom skolan, jobbet, sparandet? Gör dig av med dina, eventuella, dåliga vanor och skaffa dig sunda sådana. Ex. Se till att göra ditt bästa i skolan, ställ upp på jobbet och tänk efter vad du lägger dina pengar på. Snabbmat, tobak, tidningar, för mycket kläder eller den där extra drinken som du inte behövde ute? Tänk om och sätt upp ett mål. Planera och få tid och rum att räcka. Det går!

Ta hand om dig själv och omge dig med positiva människor som ger dig energi snarare än stjäl. Ex. Välj en dag i veckan då du alltid slår dig ner själv. Gör hårinpackning, målar naglarna, äter gott & dricker en kopp te framför en mysig serie. Varva ner och sluta multitaska där och då. Att ha tv:n på samtidigt som du läser bloggar, skirver blogg, smsar samt kikar det senaste på instagram in på småtimmarna kan medföra stress. En-sak-i-taget.  (Påminnelse till fröken själv!)

Planera in saker att se fram emot. En endagstur till en större stad, en konsert, kontinuerliga middagar med vänner (ex halvåtta hos mig, parmiddagar, te-kvällar, fikamys 'söndag varannan vecka', 'varje onsdag' etc). 

Tänk inte "det här plagget skall jag spara, jag klär mig i något tråkigt för att jag bara ska till..." 'Livet är för kort för att ha på sig tråkiga kläder' var en textrad jag möttes av på instagram för några dagar sedan! Och nog var det så sant som det var sagt? Klä dig i det du gillar och känner dig både vacker och bekväm i. Det kommer både kännas inifrån och stråla utåt. En dålig hårdag betyder inte att fula kläder skall på - tvärtom!

Tänk posivit och fokusera på det fina hos dig själv och din omgivning. Försök framhäva de bra sakerna med dig, din omgivning och din vardag istället för att älta småsaker. Försök att inte reta dig på saker du inte behöver. Ex. Du är förkyld, det regnar, du är trött och påväg till en fullspäckad dag på jobbet. Allt känns lite smått visset? Det är okej, alla känner så MEN, du är inte döende, du har en regnjacka, du har ett jobb (lyx!) och möjligheten att tjäna pengar och när du kommer hem ikväll, vilket du så småning om gör, fixar du då en god middag, tänder några ljus och kryper upp med det i soffan efter en varm dusch (om du har möjligheten) med nyintjänade pengar på kontot? Inte så pjåkigt. 

Gör om/förnya/byt ut något hemma/i ditt rum. Det ger alltid lite extra energi. Och har du inte pengar till att köpa? Leta igenom skåp och lådor efter ex andra ljuslyktor, flytta om något, byt ut en bild i en ram, addera en extra filt på sängen, bädda rent ofta och släng på ett annat kuddfodral till kuddarna på sängen. Lite kan göra mycket.

- Är du mycket hemma? Börja säg JA till alla chanser du får till roligheter. Häng på, följ med, njut av livet! Har du istället svårt att säga nej, hänger på allt jämt & känner dig därmed trött och stressad? Lär dig lyssna på din kropp och ta en hemmakväll då och då. Föreslå en mysig kväll med snacks istället? Det kommer alltid fler chanser och riktiga vänner sumpar dig inte på grund av att du valde bort en utekväll etcetera. 

Väldigt simpla ting inför hösten som sakta men säkert närmar sig. Tills dess; Njut lite extra av solens strålar och ta vara på de relativt varma kvällarna. Hösten kommer ändå tillslut, med sin tjusning. 



 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Silvia

Superfin blogg. Kolla in på min blogg ;)

Svar: Tack så mycket :)
idaacarleborn.blogg.se

2013-08-30 @ 20:40:06
URL: http://www.nattstad.se/SilviaS

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback